Knap staaltje omdenken | 6 redenen om het gewoon wél te doen

reden-om-het-wel-te-doenMaandag. Hallo! Met een hele nieuwe week vol mogelijkheden, kansen en afspraken is dit toch wel dé perfecte dag om je dromen waar te maken. Er zijn immers áltijd wel dingen te verzinnen waarom je iets niet zou moeten doen. Geen geld, geen tijd, onzekerheid. Die redenen heb ik verzameld en met een knap staaltje omdenken weet ik zéker dat als je deze blogpost helemaal hebt gelezen, je geen reden meer hebt om het niet te doen. Go go go!

Ik weet niet waar ik moet beginnen | Als er iets is wat voor mij onwijs herkenbaar is, is dit het wel. Zo veel dromen en ambities, dat ik soms gewoon niet meer weet waar ik moet beginnen om dat allemaal te behalen. Het is gewoon zó veel. De truc is om steeds met kleine stapjes richting dat grotere doel te komen. Je hebt gelijk, dat klinkt echt veel makkelijker dan het is. Weet je wat hierbij echt helpt? Om al die dromen, ambities en doelen eens op te schrijven. Vanuit daar kun je dan terugredeneren. Wat heb ik nodig om daar te komen? Langzaam maar zeker komen er dan concrete en kleine stapjes uit die je nu al kunt zetten richting dat doel. Probeer het eens zou ik zeggen. Take your moonshot!

Ik heb geen geduld | Ken je dat, dat je zo enthousiast bent dat je het liefste vandaag nog je baan opzegt om als fulltime dromenjager aan de slag te gaan? Het kan allemaal niet snel genoeg gaan. Maar weet je wat het is – wat ik vind maar waar ik steeds meer achter kom – is dat er niet zoiets bestaat als een einddoel. Het gaat om de reis die je aflegt. Elke stap, elke mijlpaal, elk realisatiemoment is onderdeel van het ’living the dream’ gevoel.

Ik heb geen geld | Dit soort dingen vind ik dus zelf best wel moeilijk. Neem bijvoorbeeld het ontbijtje wat ik afgelopen jaar in april organiseerde. Ik wilde heel graag een goodiebag maken, maar ik had niet genoeg geld om een tasje te vullen voor alle gasten. Moest ik het dan maar niet doen?

Toen ik de webshop Sooohappy.nl tegenkwam van Judith die ik al heel lang volg op Instagram bedacht ik me hoe tof het zou zijn als zij misschien iets kon sponsoren. Ze zou in die periode ook open gaan dus dit leek me het perfecte moment. Ik mailde haar en voordat ik het wist had ik een méga enthousiast antwoord. Tijdens het ontbijt kwam ze het persoonlijk vanuit Drenthe naar Amsterdam brengen en wauw. Wat was ik trots en blij dat ik de mensen die kwamen ontbijten, zo’n leuke goodiebag kon geven.

Het is denk ik een kwestie van zelfvertrouwen maar ook lef hebben en ervoor gaan. Als jij een passie hebt en daar enthousiast over bent, dan zal het je verbazen hoeveel je voor elkaar krijgt zonder dat je je portemonnee hoeft te trekken. Denk in mogelijkheden, bedenk wat je écht nodig hebt. Spaar daar eventueel voor maar denk ook eens na over wat jij iemand kunt geven wat niet geld is maar wel waarde heeft. Wie weet kunnen jullie wel samenwerken!

Ik heb geen tijd | Is dat een kwestie van prioriteiten stellen of de realisatie dat je met een klein stapje – al is het maar een uurtje – ook al heel ver kunt komen. Ik merk het zelf ook. Doordat het soms voelt als veel en overweldigend helpt het me ontzettend of af en toe gewoon een papiertje te pakken en alles op te schrijven. Dan voelt het én veel leger in mijn hoofd – dus meer ruimte voor weer nieuwe ideeën – én heb ik het idee dat ik letterlijk wat op papier heb staan om weer mee verder te kunnen. Een keer raden hoe deze blog is begonnen.

Ik weet er nog te weinig van | Hoe vaak ik het wel niet heb gehoord en hoe vaak ik daar zelf ook wel niet over twijfel. Eerst maar eens een paar jaar ervaring opdoen en dan ga ik misschien wel de stap zetten om bijvoorbeeld een baan te zoeken die ik écht leuk vind, of te ondernemen. In sommige gevallen zal het ongetwijfeld wel een goed idee zijn maar ergens denk ik dat je áltijd onzeker blijft. Het is zoals het punt hierboven over geen geduld hebben. Doe het gewoon, begin gewoon ergens en enjoy the ride. Zo doe je vanzelf ervaring op en vraag als je onderweg bent vooral eens om hulp.

De onzekerheid aangaan vind ik veel te eng | Afgelopen week las ik een artikel van Aranka, de oprichter van Jogha en #FITGIRLCODE. Ik heb onwijs veel bewondering voor haar en toen ik dit artikel las nog meer. Want leuk hoor die plannen om te gaan ondernemen maar soms overvalt het gevoel van ‘niet weten wat je te wachten staat en waar je aan toe bent’ me. Het onzekere bestaan is iets wat me soms weerhoudt om verder te denken en om stappen te ondernemen. Wat me in het artikel van Aranka onwijs inspireert is dat ze zegt dat als ze allemaal van te voren had geweten hoe het precies zou gaan, ze het waarschijnlijk niet had gedaan. Ofwel – zoals ik ook had gereageerd op de post – in het diepe springen, ervoor gaan en geen idee hebben hoe de toekomst eruit ziet is juist heel goed. Gaan, zónder beren. Spring en zie wel waar je uitkomt. Het niet weten wat je te wachten staat is eigenlijk heel positief. Ik vind dat zo’n mooi inzicht!

Tot slot is het belangrijk om je te realiseren dat jij jij bent. Uniek! Dat is sowieso al de állergrootste reden om het gewoon wél te doen. Jij bent de beste!

45 Reacties

  • Melle
   Auteur
   september 12, 2016 / 10:21

   Alsjeblieft, met heeeel veel liefde <3 xx

 1. september 12, 2016 / 08:22

  Zo goed geschreven weer, wat een fijn inspirerend artikel op deze maandagochtend! Thanks!

  • Melle
   Auteur
   september 12, 2016 / 10:22

   Lief zeg! Dankjewel, en inderdaad. Ik vond het wel passend :) Zet ‘m op!

 2. september 12, 2016 / 09:36

  Zo heerlijk om dit op de maandagochtend te lezen. Om hiermee de dag en de week te beginnen. Ik zou op alles kunnen reageren, want alles is zo waar! Maar wat ik vooral een mooi stukje vind, is datgene over geen einddoel hebben, maar een reis die je aflegt. ZO WAAR! Ik dacht altijd in einddoelen, maar juist nu ik als zelfstandige werk, merk ik dat het één lange reis is met tussendoelen. Als je iets hebt bereikt, is dat niet meteen jouw laatste stop. Vaak denk ik dan: oké, hoe kan ik dit wat ik nu heb bereikt, uitbreiden? Hoe kan ik nog een stapje verder gaan? En dat alles kost tijd en vraagt om geduld.

  • Melle
   Auteur
   september 12, 2016 / 10:23

   Precies dat! En wat is jouw verhaal ook een prachtige aanvulling daarop. Zo waar! Dankjewel <3

 3. september 12, 2016 / 10:01

  Goeie tips! Bij mij blijft het precies vooral bij dromen, al ligt dat ook wel aan de omstandigheden. Dank voor je blogpost. :-)

  • Melle
   Auteur
   september 12, 2016 / 10:26

   Soms is het ook heerlijk om gewoon in een droom te blijven hangen. Sommige dromen hoeven ook niet werkelijkheid te worden, soms is het ook fijn om er gewoon over te fantaseren. Net als het interview met Marjolein wat ik ook zo inspirerend vond. Ze vertelde toen dat een passie niet per se een baan hoeft te zijn, maar dat het ook prima als hobby kan. Ik bedoel maar :) Mogelijkheden zijn eindeloos!

 4. september 12, 2016 / 10:26

  want die goeie oude quote gaat ‘if it scares you, it might be a good thing to try’ ;) mooi!

  • Melle
   Auteur
   september 12, 2016 / 10:33

   Die past er inderdaad heel goed bij! :)

  • Melle
   Auteur
   september 12, 2016 / 15:30

   Wat fijn :) YAY!

 5. september 12, 2016 / 12:47

  Ik denk dat ik dit ga printen en naast m’n badkamerspiegel ga hangen. ;)
  Thanks voor dit artikel!

  • Melle
   Auteur
   september 12, 2016 / 15:29

   Dat is echt wel een goed idee, als note to self :) JAA! Alsjeblieft, en zet ‘m op! YOU GO GIRL!

 6. september 12, 2016 / 13:21

  Heel grappig! Ik wilde serieus ook al een artikel spenderen aan dit artikel.
  Ik heb er ook zo’n last van dat ik zo veel wil, maar nergens aan begin.
  En waarom niet? Geeeeen idee! Stom hé ;)
  Thanks voor dit artikel, leuk om te lezen.

  Ps. één klein spelfoutje bij de alinea Ik heb geen tijd : ook al heel Ver komen! hihi.. Xx

  • Melle
   Auteur
   september 12, 2016 / 15:28

   O wat grappig! Nou mocht je het alsnog gaan maken laat het vooral weten :) En dankjewel, ik heb het aangepast.

 7. september 12, 2016 / 17:33

  Aj Melle wat een geweldige post weer! Ik herken mezelf hier té veel in helaas. Vooral de eerste… Ik ga je advies opvolgen en dingen opschrijven. Het zit wel in mijn hoofd, maar op papier wordt het meer concreet, misschien helpt dat. Dankjewel voor jouw inspiratie en hulp met alles!

  • Melle
   Auteur
   september 12, 2016 / 19:17

   Ben benieuwd! Bij mij werkt het echt goed al moet ik mezelf er soms ook wel toe zetten. Zet ‘m op! Ik vind t zo fijn en bijzonder dat ik je op deze manier kan helpen. Echt! <3

 8. september 12, 2016 / 21:59

  Geen tijd hebben is iets waar ik zelf ook niet in geloof. Inderdaad je hoofd legen door dingen op te schrijven scheelt al zo veel! Doe ik zelf ook regelmatig. :) Tof trouwens van die goodiebags hoe je dat toch nog voor elkaar had gekregen. Vind ik echt heeeeel gaaf dat je gewoon hebt gevraagd of iemand iets wilde sponsoren. Tooooffff!

  • Melle
   Auteur
   september 13, 2016 / 09:01

   Echt he, ik had ook nooit gedacht dat ik dat ten eerste al in me had om te vragen/voor elkaar te krijgen maar ik was (en ben) oprecht zo enthousiast over haar webshop dat ik gewoon niet anders kon :)

 9. september 12, 2016 / 22:26

  Auauaua, zo griezelig herkenbaar dit! Ik kan letterlijk bij iedere reden die jij noemt een vinkje zetten: “ja, dat heb ik ook”. Het grappige is dat ik de afgelopen tijd noodgedwongen heb moeten leren om geduld te hebben, terwijl ik altijd van mezelf riep dat ik dat niet heb en nu heb ik geleerd dat ik het wél heb. Als de nood(zaak) maar groot genoeg is. En ik heb al bedacht dat ik dat mooie inzicht héél goed kan gebruiken om eindelijk iets te gaan doen wat ik al een poosje heel graag wil. Maar die andere redenen moesten ook nog even van tafel geveegd worden en met deze blog er naast, gaat dat helemaal lukken. Thanx!!

  • Melle
   Auteur
   september 13, 2016 / 09:03

   Die noodzaak, dat is inderdaad soms best handig. Misschien niet echt fijn dat dat eraan vooraf moest gaan maar wel tof dat je er zoiets positiefs uit haalt! Echt superleuk om te lezen dat je nu geïnspireerd om iets te doen wat je heel graag wilt. Keep me posted, ik ben ontzettend benieuwd! Het gaat je zéker lukken. Liefs!

 10. september 13, 2016 / 10:20

  Lieve Mell, wat een heerlijk artikel weer. Naast al je mooie tips laat je zien dat delen zonder daar iets voor terug te verwachten je ver zal brengen. Thanks for the love!

  • Melle
   Auteur
   september 13, 2016 / 14:19

   Dankjewel, dat is echt een mega compliment. Wauw! Heel erg bedankt <3

 11. september 13, 2016 / 20:03

  Bij die onzekerheid kan ‘k mij wel vinden. Ikzelf ben zo onzeker over alles in ‘t leven. Dat weerhoud mij steeds om in dat ondiepe te springen. Ofwel zijn ‘t mijn ouders die mij steeds met de voeten terug op de grond brengen ofwel ben ik ‘t die de sprong gewoon niet durf te wagen omdat ik niet weet wat mij zal te wachten staan & ‘k bang ben dat ‘k de verkeerde keuze maak. Soms wil ‘k zo graag, maar blijf ik gewoon staan waar ‘k sta ipv die stap te zetten. Snap je een beetje wat ‘k bedoel?

  • Melle
   Auteur
   september 14, 2016 / 17:24

   Zeker wel! Er zijn altijd zoveel redenen en inderdaad, mensen die dicht bij je staan zijn ook vaak een reden om iets niet te doen. Aan de andere kant – en ik realiseer me dat dat makkelijk gezegd is vanaf hier – vraag je je af wat zij het liefste willen voor jou. Uiteindelijk zien zij jou ook het allerliefste blij en gelukkig en als dat betekent dat zij wat moeten inleveren maar dan wel een hele blije Evelyne voor terug krijgen, dan zou ik het wel weten!

 12. september 13, 2016 / 20:49

  wat is dit weer een fijn en vooral inspirerend artikel! Zeker dingen staan erin die ik al dagelijks doe. Awesomeness rules!

  • Melle
   Auteur
   september 14, 2016 / 17:25

   WIEHOOO!

 13. Irene
  september 13, 2016 / 21:38

  Wat een superinspirerend artikel Melle! Ik zit echt al jaaaren (zeker 3!) met een idee in mijn hoofd (nu geen te hoge verwachtingen koesteren hoor ;) ) maar ik dacht altijd ‘meh nu niet want dit en dat’. En ‘t is zo waar wat je schrijft! Denk dat we dat ook eigenlijk allemaal wel weten maar ‘t is niet altijd gemakkelijk om je daar over te zetten en dan is zo’n artikel als dit een mooie reminder. En mede dankzij je vorige inspirerende artikel, waar ik dus nog twijfels uitte over het bereiken van de dingen die ik wil, en eigenlijk jouw hele blog ben ik er nu toch aan begonnen! Aaah zo spannend! :D Als het moment daar is, deel ik het als eerste met jou omdat je zo’n inspirerend mens bent en me toch wel hebt geholpen (onbewust dan).
  Moraal van het verhaal: GEWOON GAAN MET DIE BANAAN!

  • Melle
   Auteur
   september 14, 2016 / 17:26

   Ooo LIEF! <3 Dat is echt mega mega leuk om te horen ik weet gewoon niet zo goed wat ik moet zeggen. Dankjewel en GO YOU!

 14. september 13, 2016 / 23:18

  Love it! Ik hou van omdenken, vind dat je ook prachtige voorbeelden hebt gebruikt. Denk dat je hier heel veel mensen hebt gemotiveerd!

  • Melle
   Auteur
   september 14, 2016 / 17:27

   Wauw, superlief! Dankjewel, daar ga ik voor!

 15. september 14, 2016 / 14:59

  Wat een fijn artikel Melle! Bij mij is “ik heb geen geduld” denk ik de grootste reden dat niet al mijn ideeën en plannen worden gerealiseerd. Tegen de tijd dat ik ze wil gaan realiseren heb ik alweer 10 nieuwe dingen waar ik me op wil focussen.

  • Melle
   Auteur
   september 14, 2016 / 17:30

   Je bent gewoon ontzettend enthousiast! Oo ik herken het zo erg :)

 16. Lottesanekdotes
  september 14, 2016 / 20:49

  Woepsie, zo herkenbaar… Bij mij gaat het vooral om ‘ik heb geen geduld’, maar ook ‘wat als het mislukt?’. Daar ben ik bang voor, dat mijn project mislukt en ik veel geld én mijn gezicht en geloofwaardigheid verlies.

  • Melle
   Auteur
   september 14, 2016 / 23:43

   Dat is inderdaad een hele goede toevoeging. Het gevoel van falen. Oo jee, (helaas) ook heel herkenbaar.

  • Melle
   Auteur
   september 14, 2016 / 23:45

   O maar om er nog even een positieve draai aan te geven, ik denk zeker dat als je het niet probeert je het nooit weet. Je hoeft ook niet radicaal iets anders te doen. Stapje voor stapje. Weet zéker dat het dan uiteindelijk lukt. Ik probeer in ieder geval er positief naar te kijken :)

 17. september 16, 2016 / 19:50

  Knap staaltje omdenken inderdaad! Bij mij werkt de gedachte ”waarom niet?” tegenwoordig goed. Als het antwoord daarop uitblijft, dan heb ik zoiets van ”ja, ik ga er gewoon voor!” En ik voel steeds beter of iets echt ”klikt” en me zegt dat ik het moet doen of juist niet. Yay voor jezelf leren kennen!

  • Melle
   Auteur
   september 16, 2016 / 19:56

   Oeh jaaa dat klinkt echt goed! Waarom niet? Perfect! Dan weet je direct of het inderdaad direct of het dat doorslaggevende gevoel geeft. Mooi!

 18. september 17, 2016 / 13:37

  Wat een heerlijk artikel! Ik laat me echt te vaak tegenhouden door mijn onzekerheid, ik ben dan ook met name bang voor de reacties van mijn omgeving. Gelukkig heb ik de laatste tijd flink wat stappen genomen in de juiste richting en dan ben ik blij dat ik de risico’s heb genomen en de kansen heb aangepakt. x

  • Melle
   Auteur
   september 17, 2016 / 20:34

   Dat kan alleen maar een geweldig gevoel hebben gegeven. Echt méga goed zeg, GO YOU! Het is altijd zo spannend maar als je ziet wat je er nu voor terug krijgt dan is dat het zo waard!

  • Melle
   Auteur
   oktober 3, 2016 / 09:37

   Dankjewel! En heel veel plezier en succes gewenst met het gewoon uitvoeren van jouw dromen! x

 19. oktober 7, 2016 / 10:07

  Leuk artikel om te lezen, je benoemt mooi alle excuses die ik soms voor mezelf maak. ;-) Ik had bijvoorbeeld angst om te beginnen met mijn reisblog (want ja er zijn er al zo veel) en haalde al de excuses hierboven aan. Tot ik besloot dat ik gewoon moest springen en niets zou “moeten” voor mezelf, want de hoofdreden was om een creatievere uitlaatklep te vinden en iets “voor mezelf” te doen.

  • Melle
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 12:38

   Mooi en wat mega inspirerend! Dat is inderdaad echt een goede. Het moet niet, je wil het echt voor jezelf doen. Jaaaa wauw! Dankjewel <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.