Interview Mayra Louise | “Alles wat ik leer, is gelinkt aan leren om echt van mezelf te houden”

mayra-louise

Elke week staat er een interview online met iemand die ik ongelofelijk inspirerend vind. Toen ik laatst in bed lag na te denken over wie mij de afgelopen tijd geïnspireerd had was het direct duidelijk. Via Instagram volg ik Mayra Louise al een aantal jaar en toen ik via Instagram haar column voor Marie Claire las was het overduidelijk. Hoe Mayra beschrijft dat ze blij is met hoe ze eruit ziet (en ja, dat is niet maatje 36 en inclusief prachtige rondingen), dat ze nooit meer op dieet gaat en dat ze beide ontzettend aanraad vind ik – naast dat het onwijs herkenbaar is – super inspirerend. Ze vertelt je er alles over – en meer! – aan de hand van dé 5 vragen!

Waar ter wereld voel je je op je plek?

In mijn huisje middenin Amsterdam, met mijn kat Monroe. Maar ook: struinend langs de grachten, in mijn eentje wandelend in een park of bos, met een kopje thee op een bankje voor een lunchtentje, tijdens een leuk of mooi gesprek met een vriendin, het kunnen allerlei plekken zijn. Ik kan heel goed alleen zijn, maar me ook enorm op mijn plek voelen als ik connectie ervaar met iemand anders.

Wat staat er op je fuck it lijst?

Diëten, dat heb ik 20 jaar gedaan en ik werd er doodongelukkig van. Streven naar dat eeuwige maatje minder was voor mij echt iets wat zoveel impact op mijn leven had dat mijn leven er veel minder leuk door werd. Dus dat doen we niet meer. En zo kan ik nog heel veel opnoemen! Mezelf afzeiken. Mijn roze bril vergeten op te zetten. Investeren in mannen die niet datzelfde terug geven (ik heb echt veel eikels ontmoet). Dingen die je heel graag wil uitstellen. Niet in je eigen potentie geloven. Niet naar een feestje met onbekenden gaan omdat je denkt dat niemand met je gaat praten. Zoveel beren op de weg zien dat je afhaakt. Heel veel van mijn fuck it lijst heeft te maken met onzekerheden, maar de laatste tijd zie ik mijn eigen patronen en probeer ik deze heel bewust te doorbreken. Leven vanuit angst hoort sowieso bovenaan de fuck it lijst!

Wat betekent voor jou succes?

Succes is voor mij geluk en blijdschap halen uit de dingen die ik doe. Het is heel fijn om je gezien te voelen in wat je doet. Ik schrijf sinds deze maand een online column voor Marie Claire en daar ben ik echt heel trots op. Dit voelt als een product van het werken aan mezelf de afgelopen jaren. Het delen van mijn verhaal en daar zulke toffe en mooie reacties op krijgen van mensen (die ik vaak niet eens ken), dat is voor mij succes. Oh ja, en mijn rekeningen zonder zorgen kunnen betalen, is ook wel een dingetje (hier zit nog wat ruimte voor groei, hahahaha!).

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Door niet te leven met oogkleppen op. Tunnelvisie en een gebrek aan zelfreflectie is killing voor je ontwikkeling. Ik ga regelmatig op mijn bek en leer daar echt ontzettend veel van. Als je steeds opnieuw in dezelfde situatie zit, moet je naar jezelf gaan kijken. Ik ben nu bijvoorbeeld 4,5 jaar single en merkte dat ik steeds weer dezelfde ellende had met mannen. Ik ben echt een sukkel voor de liefde, alleen in mijn verlangen naar verbintenis heb ik de neiging te vergeten wat belangrijk is voor mij. En zo cijferde ik mezelf steeds weg. Daardoor liet ik kerels met heel veel bullshit wegkomen. Hier ben ik me nu bewust van. En zo blijf ik groeien als persoon.

Wat is voor jou een waardevolle (levens)les?

Hahaha, heb je even? Ik heb het gevoel dat ik de afgelopen jaren in een enorm hoog tempo lessen aan het leren ben. Alles wat ik leer, is gelinkt aan leren om echt van mezelf te houden. I am important. I am worthy. I am enough. En dat is een proces wat altijd gaande is. Want er zijn nu eenmaal dagen dat het leven tegenzit. Dat het fucking moeilijk is om positief te blijven. Dat je gewoon even niet blij kunt zijn met jezelf. Maar ik leer mezelf juist op die momenten steeds beter te herpakken. Als ik terugkijk op de afgelopen jaren ben ik zo waanzinnig ver gekomen. 4,5 jaar geleden lag mijn hele fundament aan diggelen: mijn vader overleed aan longkanker en mijn relatie ging een paar maanden later na 6,5 jaar uit. 2011 was voor mij echt een rotjaar maar ik ben opnieuw begonnen. Het is nu bijna vijf jaar later en ik ben krachtiger dan ooit. Ik leer steeds beter voluit te leven. Met minder angst. Ik ben goed bezig. I got this.

Foto credits: Monique Gerritsen. Blog Mayra: thepublisized.com

27 Reacties

 1. april 5, 2016 / 07:53

  Dit vind ik misschien wel het inspirerendste interview tot nu toe! Wow, Mayra, wat ben jij een topwijf! Ik herken heel veel van jou in mezelf en dat is heel erg fijn om te lezen. Het voelt als een soort bevestiging dat ik goed bezig ben. Stoppen met dieten is denk het beste wat je jezelf cadeau kan doen. Het geeft zo veel vrijheid! Ik was heel erg bang dat als ik alles zou eten wat ik wilde, ik een soort walrus zou worden. Hen tegenovergestelde is waar. Self love is the best love :)

  • Melle
   Auteur
   april 5, 2016 / 09:14

   Vanmorgen op de fiets was ik aan het bedenken hoe ik het op facebook nog even zou delen. Iets met de tekst dat ik super trots ben op dit interview maar dat impliceert misschien dat ik niet trots ben op de rest, haha. Ennieweees, ik ben dus echt mega trots op Mayra en dat zij dit verhaal met jullie wil delen! Wat bijzonder dat je zo veel herkent in haar, dat is echt fijn en dat is ook precies waarom ik deze interiviews zo gaaf vind om te blijven faciliteren (als het ware). You go girl!

  • Mayra Louise
   april 5, 2016 / 10:56

   Dank je wel, wat lief!! Self-love is zeker the best love!

 2. april 5, 2016 / 08:45

  Yay voor curves! Ik ben ook steeds meer bezig om van mezelf te gaan houden, hoe ik nu ben ongeacht of ik er aan ga werken of niet.

  • Melle
   Auteur
   april 5, 2016 / 09:14

   Precies dat! :)

  • Mayra Louise
   april 5, 2016 / 10:57

   Goed bezig, vrouw!

 3. april 5, 2016 / 10:01

  Weer een prachtige vrouw heb je geïnterviewd met mooie wijze lessen. Van jezelf houden is het beste cadeau dat jij jezelf kunt geven. Ik heb er ontzettend lang problemen mee gehad, maar sinds ik blij met mezelf en iedereen ben wordt het leven een stuk simpeler en luchtiger.

  • Melle
   Auteur
   april 5, 2016 / 10:10

   Gek eigenlijk, dat zoiets ‘zwaars’ als van jezelf houden iets heel simpels en luchtigs teweeg kan brengen :)

  • Mayra Louise
   april 5, 2016 / 10:58

   Dank je wel!

 4. april 5, 2016 / 10:21

  Oh wauw. Ik heb die column toen ook gelezen, en ik was al ZO onder de indruk van deze vrouw. En wat is ze mooi! Dit interview zet me echt aan het denken op een goede manier. En al die dingen die op haar fuck it list staan, daar moet ik maar eens mee aan de slag! Want inderdaad: het is zo zonde om je te laten tegenhouden door allemaal suffe, negatieve gedachten. Liefs!

  • Melle
   Auteur
   april 5, 2016 / 10:45

   Heel herkenbaar! Ik stuurde de column nog naar een collega. Ze reageerde met ‘Mayra for president!’ en dat is precies het gevoel, haha :)

  • Mayra Louise
   april 5, 2016 / 10:58

   Wat lief! Leuk dat je de column ook hebt gelezen. Veel succes met alles, you got this!

 5. april 5, 2016 / 10:52

  Heel herkenbaar wanneer ik niet meer opzoek was naar liefde vond ik het maar ik heb aardig wat liefdesverdriet achter de kiezen. Verder is het ook zeker goed om meer voor jezelf te kiezen! en wauw zo’n kat wil ik ook als op de afbeelding

  • Melle
   Auteur
   april 5, 2016 / 10:55

   Toen ik mijn vriend leerde kennen waren we beide inderdaad ook totaal niét op zoek naar een relatie. Grappig eigenlijk hoe dat zo gaat. En als de kat nét zo fotogeniek is, graag! :)

  • Mayra Louise
   april 5, 2016 / 11:00

   Zeker waar. Ik heb momenteel even een date-break, hahaha!

 6. april 5, 2016 / 16:09

  Ik heb zoveel liefde voor deze vrouw elke keer als ik dingen van/over haar lees of tegenkom. Tof interview!

  • Melle
   Auteur
   april 5, 2016 / 16:12

   Precies, het is er ‘opeens’ en dan direct ook spot on!

  • Mayra Louise
   april 5, 2016 / 17:42

   Zo lief, dank je wel!!!

 7. april 5, 2016 / 21:48

  Wat leuk om te lezen en super fijn dat je haar in het zonnetje zet.

  • Melle
   Auteur
   april 5, 2016 / 22:02

   :) lief! Dankjewel!

  • Mayra Louise
   april 6, 2016 / 09:22

   Dank je wel!

 8. Femke
  april 5, 2016 / 22:20

  <3 liefde voor dit interview, jullie persoonlijkheden en positieve mindset. Liefs Femke

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2016 / 07:14

   Lief! Dankjewel <3 X

  • Mayra Louise
   april 6, 2016 / 09:22

   Superlief Femke, dank je!

 9. april 6, 2016 / 07:53

  Mooi stuk om te lezen. Knap dat ze het diëten overboord gooit. Gek eigenlijk dat ‘een maatje minder’ zo belangrijk is in deze wereld. Nergens voor nodig. Go mayra!

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2016 / 09:11

   Precies! En nu je dat zo zegt is het inderdaad echt wel heel gek.

  • Mayra Louise
   april 6, 2016 / 09:23

   Dank je wel Marijke… het is inderdaad een gekke wereld ;-)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.