Zij helpt jou om zelf beauty- en lifestyleproducten te maken | De maandag van Galina

Naast dat ik onwijs geïnspireerd word door het verhaal van Galina, is het ook zo’n typisch verhaal waarvan je denkt ‘het had zo moeten zijn’. Achteraf lijkt het allemaal zo logisch! Zo ook met Galina. Zij blogde in haar vrije tijd over groen leven en deelde vaak do-it-yourself projecten om te laten zien dat het zelf maken van beauty- en lifestyleproducten eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Tegenwoordig is ze niet langer juridisch medewerker maar eigenaar van haar eigen webshop Bespoke By You waar ze allerlei ingrediënten verkoopt én tips geeft zodat jij gemakkelijk aan de slag kunt.

Hoe ziet jouw maandag eruit?

Sinds een paar maanden ben ik de trotse eigenaresse van Bespoke By You, een webshop vol ingrediënten om zelf natuurlijke beauty- en lifestyleproducten te maken.

Ik rondde mijn studie rechten af in 2012, werkte 3,5 jaar als juridisch medewerker en kwam terecht in een zogenaamde quarterlife crisis. Was dit het nou tot aan mijn pensioen? In mijn vrije tijd blogde ik over natuurlijk en groen leven en deelde ik vaak do-it-yourself projecten en recepten. Als ik dát nou eens tot aan mijn pensioen kon doen! Aangespoord door familie en vrienden spaarde ik een startkapitaal bij elkaar en nam ontslag.

Sindsdien zijn mijn maandagen gevarieerd te noemen. De eerste maanden was ik bezig met het opzetten van de shop. Ik heb letterlijk alles zelf gedaan, van de site bouwen tot de productfotografie en de teksten. Ik dacht dat even in vier weekjes te kunnen doen, maar kwam thuis van een koude kermis. Honderden foto’s, 25.000 woorden en een heel veel uren gesleutel aan de site later was de shop klaar.

Daarna ontstond er eindelijk wat structuur. Ik probeer gedurende de maandag alle klusjes die ik niet leuk vind om te doen gelijk uit de weg te hebben. Denk aan inkoop, administratie, voorraad checks, mails beantwoorden etc. Hoe meer ik dit op maandag doe, hoe minder ik ernaar hoef om te kijken later in de week. Vervolgens doe ik een rondje social media, om te ontspannen. In de middag verpak ik bestellingen en doe ze de deur uit. ‘s Avonds houd ik me bezig met wat ik het allerleukste vind: nieuwe content voor mijn site creëren.

Waardoor laat jij je op maandag graag inspireren?

Als je in het woordenboek ‘slow starter’ opzoekt, dan zie je mijn foto. Ik woonde vroeger vijf minuten lopen van kantoor, maar stond om 6 uur op om er rond 8 uur te zijn. Ik bedoel maar.

Terwijl ik dus langzaam opstart luister ik een podcast, keynote, TEDtalk of luisterboek van iemand die ik interessant vind. Momenteel is dat Seth Godin, alles wat ik kan vinden van zijn hand beluister ik. Elke keer pik ik wel iets op dat mij inspireert. Zo hoorde ik hem eergisteren zeggen ‘waiting for perfect is never as smart as making progress’.

Hoe ziet jouw maandag er over een jaar uit?

Als je me een jaar geleden had gezegd dat mijn maandag er vandaag de dag zo zou uitzien, zou ik je niet hebben geloofd. Waarschijnlijk was ik zelfs in de lach geschoten bij die gedachte. Ik ben daarom maar gestopt met te voorspellen hoe het er allemaal aan toe zal gaan.

Uiteraard heb ik wel doelen. Zo hoop ik veel meer workshops te mogen geven, want dat vind ik hartstikke leuk. Ik merk dat veel mensen wel graag zelf een verzorgingsproduct zouden willen maken, maar geen idee hebben waar te beginnen of denken dat het bizar ingewikkeld is. Tijdens een workshop krijg ik meer dan waar dan ook de kans om te inspireren en dat geeft mij een ongekende drive. Ik hoop daarnaast dat mijn site dé plek wordt waar je inspiratie op doet om zelf aan de slag te gaan met natuurlijke ingrediënten. Van scrub tot kaarsen en van een haarserum tot zelfgemaakte oogschaduw.

Hoe ga je dat bereiken?

Door mijn stinkende best te doen! Deze zomer wil ik op zoveel mogelijk markten staan om mensen kennis te laten maken met mijn producten. Daarnaast wil ik volhouden twee keer per week te bloggen om op die manier te inspireren. Tot slot wil ik graag (langdurige) samenwerkingen aan gaan met bloggers. Aan het einde van het jaar kan ik dan een balans opmaken en zien wat werkt en wat niet.

Wat is jouw ultieme maandag tip?

A Monday well spent brings a week of content. Dat is mijn eigen variatie op de bekende uitspraak. Als je een planning maakt voor de gehele week, zorg dan dat je maandag de minder leuke klusjes afhandelt. Als je dat allemaal op maandag al achter de rug hebt, dan kan de rest van de week alleen maar nóg beter worden!

Maandag was voor mij vroeger de dag waarop je weer begon met het toeleven naar het weekend. Tegenwoordig is maandag voor mij de dag waarop ik weer opnieuw mag knallen. De meest ultieme maandagtip die ik dan ook kan geven is: doe datgene waardoor je uitkijkt naar maandag.

Meer informatie over Galina vind je op de website van Bespoke By You. Je kunt haar ook volgen op Instagram!

13 Reacties

 1. Romy
  april 16, 2017 / 08:40

  Wat een inspirerend verhaal! Zo mooi om te horen dat je je droom achterna gegaan bent en nu werk doet waar je zelfs op maandag blij van wordt. Je mag trots zijn op wat je nu al met je webshop en blog hebt bereikt! Ik ben trouwens ook echt een slow starter. Ik sta vaak om half zeven op om vervolgens om half negen/negen uur echt met mijn werkzaamheden aan de slag te gaan ;) Voor die tijd ben ik lekker blogs aan het lezen en een beetje rustig aan aan het doen.

  • Melle
   Auteur
   april 16, 2017 / 08:52

   Heel af en toe kan ik ook zooo erg genieten van zo’n langzame start. Heerlijk! Vooral lekker blogs lezen inderdaad, het voegt zo veel toe!

 2. Galina
  april 16, 2017 / 10:01

  Zo zo zo gaaf dit!!! Dankjewel Melle <3

  • Melle
   Auteur
   april 16, 2017 / 19:24

   Hoera hoera! <3

 3. Galina
  april 16, 2017 / 10:03

  Ik rondde mijn studie trouwens af in 2012, was in 2007 begonnen. Oeps!! ??

  • Melle
   Auteur
   april 16, 2017 / 19:24

   Ik heb het direct even aangepast. Dank! :)

 4. Debby
  april 16, 2017 / 22:23

  Wat gaaf melle!! Galinaia m’n oud collega en nu schittert zij hier :D 2 toppers bij elkaar :):)

  • Debby
   april 16, 2017 / 22:29

   Lol zie je galina je naam roept nog steeds error en autocorrects op ??

  • Melle
   Auteur
   april 17, 2017 / 21:40

   Waaauw wat mega leuk!

 5. april 17, 2017 / 20:05

  Wat een super tof interview! Ik ben enorm fan van Galina. Ik vind het zo inspirerend dat ze nu doet wat ze leuk vindt en waar ze de hele week naar uitkijkt. En to be fair: ze doet het ook echt fantastisch!

  • Melle
   Auteur
   april 17, 2017 / 21:42

   Dat is echt lief zeg, ik vind het ook mega inspirerend. Blije eitjes hier zo!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.