Vrijdag Kiekdag | Babyshower, megaveel lekker eten en grote mensendingen

Hé, hallo, hoi! Het is alweer vrijdag. Tijd om je mijn week te laten zien. Ik hoop dat je iets eetbaars bij de hand hebt, deze week heb ik zoveel lekkere dingen gegeten! Tijdens het maken van deze blogpost kreeg ik al trek, ik kan me voorstellen dat dat voor jou ook zo is. Genoeg gepraat, op naar de kiekdag!

Vrijdag

Een heerlijke dag waarop mijn weekend extra vroeg begon. Hoera! Rond een uur of half twee klapte ik mijn laptop dicht en ging ik richting Rotterdam voor een afspraak met Shelley. We spraken af bij Café Weena. Een hotspot vlakbij het station in Rotterdam. Ideaal! Echt zo’n heel hip café wat een beetje verborgen is tussen alle hoge gebouwen. Het was superleuk met Shelley en we hebben echt honderd uit gepraat over van alles. Zet ons bij elkaar, serieus. Twee blije eitjes, enthousiasme ten top! Omdat ik helemaal vergeten was een goede foto te maken van dit leuke uitstapje, ben ik zo vrij geweest om deze foto van Kim (je weet wel, van de genietende foodie!) te gebruiken, die een artikel heeft geschreven over de hotspot.

Via de Hema, om nog snel even een leuk pretpakket te kopen voor de jarige Eva, rende ik de trein weer in. Ondertussen luisterde ik naar Harry Potter. Het is zó verslavend ik ben nu al bij deel 3! Toen ik tijdens het luisteren even op Twitter keek werd ik hier helemaal blij van. Veerle was gewoon in het Duitse dorpje Melle geweest. Hoe leuk! Ze vertelde dat het er best gezellig was. Geen confetti of iets zou ook zo’n domper zijn. Volgens mij bestaat er trouwens ook een Belgische Melle. Beide ben ik nog nooit geweest.

Deze foto maakte ik vrijdag en volgens mij had ik ‘m nog niet aan je laten zien. Ken je dat verhaal van direct een fotoboek willen maken nadat je op vakantie bent geweest? Precies. Dat boek kwam gewoon een half jaar na dato. Stiekem ben ik dus best heel blij dat ik het tóch heb gedaan. Zo’n gezellig klein boekje met allemaal mooie herinneringen is toch wel heel erg leuk! Met dank aan de Fotofabriek.

Zaterdag

Oké. Hou je vast! Nu gaat het eetfestijn beginnen. Dat begon op zaterdagochtend toen Stephan vroeg in wat voor ontbijt ik zin had. HA! Nou dat is natuurlijk geen vraag. Zelfs niet als je al weet dat je maandag weer pannenkoeken gaat eten als ontbijt.

Zaterdag was zo’n heerlijke combinatie van ontspanning maar ook productief zijn. We hebben het hele huis schoongemaakt, opgeruimd maar ook lekker op de bank gehangen en gekletst. Echt een dagje quality time. Toen we die middag gingen wandelen en ik onderweg deze foto maakte, was het gewoon zo’n fijn en blij moment! Jaaa, heel erg fijn!

Die avond gingen we samen sushi eten. En hoewel we dat oorspronkelijk in een restaurant wilde doen, besloten we gewoon lekker thuis te blijven en op ons balkonnetje te gaan zitten. Het was zulk heerlijk weer. Fleur was het daar natuurlijk hélemaal mee eens. De sushi was overigens echt onwijs lekker, zo vers!

Die avond waagde we ons aan een pittige fietsrit richting IJburg om de verjaardag van Eva te vieren. Hoera hoera! Veel mensen gesproken die ik al een tijd niet had gezien, erg gezellige avond gehad.

Zondag

Zondag was dé dag van de babyshower! Samen met een paar meiden organiseerde we een gezellige high tea met alle vriendinnen van Hedwig – ze blogt ook, kijk hier maar. Heel leuk! Door een paar meiden werd ze bij haar thuis opgehaald en rond een uur of drie kwamen ze aan in Amsterdam bij de Bakkerswinkel waar we met nog een paar meiden op haar stonden te wachten. Zo leuk!

Kijk dan, ze was helemaal verrast!

Naast veel gezelligheid en cadeautjes was er onwijs veel en heerlijk eten. Do I need to say more?

Om dit leuke moment vast te leggen kocht ik dit boekje waar iedereen iets in kon schrijven. Gedurende de middag ging het boekje rond en zo aan het einde pakte ik het in met een mooi roze lint – een keer raden wat het wordt – om het zo cadeau te geven. Een mooie bundeling van allemaal blije en lieve woorden van haar vriendinnen.

Toen ik terug rolde wandelde, zag ik deze tram voorbij komen. Een echte Kluun-tram. Hoe dan?

Maandag

Dit bord staat bij ons in de keuken. Toen Stephan tijdens het schoonmaken van de keuken – zo’n glamoureus leven heb ik ;) – vroeg of ik nog een nieuwe quote wist, kon ik deze er niet snel genoeg op zetten. Want of het nu mijn coachbedrijf Make Your Day is, mijn blog of enge grote mensendingen zoals het kopen van een huis. Ik vind het allemaal onwijs spannend! Toen ik deze gedachte in de blije maandag mail deelde, kreeg ik een aantal hele leuke mailtjes terug. Van bijvoorbeeld Marjolijn die bezig is met een eigen Ebook laten uitgeven bij The Black Sheep Indie en Simone die zich had gewaagd aan allerlei spannende dingen en er gewoon van wist te genieten. YEES! Ik vind het echt zo leuk <3.

Ontbijten bij MOOK mét Madelon was toch wel een hoogtepunt van mijn maandag. Naast dit lekkere eten ook hele fijne gesprekken gehad. Zo inspirerend om maandag zo te beginnen! De rest van de dag werkte ik bij #workmode aan blogs en beantwoordde ik mail. Niet heel productief maar hé, een goede poging is ook wat waard. Toch?

Eigenlijk was de kat nét voor het fotomoment nog schattiger. Toen lag ze met haar koppie ook op de bank. Helemaal knock-out. Zo lief! En dan net op het moment dat je een foto wil maken kijkt ze op. Natuurlijk. Al moet ik zeggen, wel mega lief <3.

Dinsdag

O hallo, kijk ons even blij zijn. Toen we met een theetje waren aangeschoven bij Sticky Fingers kwamen we net van een afspraak met een hypotheekadviseur. I KNOW RIGHT! Mega grote mensendingen maar wel fijn dat we nu inzicht hebben in wat we zouden kunnen lenen. We hebben geen haast om te verhuizen maar een huis kopen in plaats van huren spreekt toch wel aan. Al is het alleen maar omdat dat echt een stuk goedkoper is per maand ;). We zoeken een huis in Amsterdam en omstreken dus mocht je nog iets weten, dan houden we ons aanbevolen!

Woensdag

Nog even een frustratie van deze week – naast spontaan verkouden worden inclusief keelpijn en snot (TMI, sorry). Mijn haar! Het is nu echt een hele lange lok geworden en als ik aan het wandelen ben en het ook maar een beetje waait, krijg je dit. Het past echt nét niet achter mijn oren. Dus ja. Dat dus!

Donderdag

Nog even iets liefs en leuks om deze kiekdag af te sluiten. Namelijk, dat Fleur perse op schoot wilde toen ik ging ontbijten. Na een stuk of tachtig rondjes om de stoel lopen, mauwen en mij indringend aanstaren schoof ik – eindelijk – een stukje aan de kant zodat ze op schoot kon. OO FLEURIE! <3

Iets gemist?

 • De maandag van food experience designer Ria
  Ria laat met More Than Mayo graag je zintuigen prikkelen om een boodschap, visie of verhaal – bijvoorbeeld van een bedrijf – over te brengen.
 • De blije maandag mail van deze week: Do it anyway
  Nieuwe dingen zijn gewoon eng. En met deze blije mail geef ik jou (en mezelf) dat duwtje in de rug om ervoor te gaan. Om de angst voor het nieuwe en onbekende te laten wat het is. Dat blijft er waarschijnlijk toch nog wel even. Laten we ons deze week focussen op wat een beslissing of deze nieuwe wending je brengt.
 • Maandag stom? I’ve got your back | 4 tips om dingen te doen waar je eigenlijk geen zin in hebt
  Sommige dingen zijn gewoon niet leuk om te doen. Zoals de kattenbak verschonen, de was van het rek afhalen of het bed opmaken. Maar ja, die dingen moeten wel gewoon gebeuren. Het tóch doen geeft zoveel voldoening! Zo stond ik vanmorgen nog – pas op, huisvrouw alert! – met tegenzin het logeerbed op te ruimen en bracht ik het oud papier en het glas weg. En hoe fijn is het dan dat het gedaan is. Precies. MEGA FIJN! Met deze tips lukt het jou ook om de dingen die je al zo lang uitstelt, gewoon te doen!
 • Mijn tips voor jouw citytrip naar Kopenhagen
  Het is je vást niet ontgaan dat ik onwijs verliefd ben op Kopenhagen. En nu is het eindelijk zo ver. Na vier tripjes en zo veel vragen of ik tips heb voor deze leuke stad, eindelijk een blogpost waarin je alles kunt vinden! De goedkoopste vliegtickets, fijne logeerplekjes en hotspots. Met mijn nieuwe koffer die ik kreeg voor mijn verjaardag kan ik dus echt niet wachten om weer te gaan. JAA!

In de volgende kiekdag

Volgende week staat een intakegesprek, een tweede coachgesprek én Pasen op de planning. YES! Ik hoop dat mijn verkoudheid gauw weg gaat dan ga ik er onwijs van genieten. Wat ga jij de komende week allemaal doen en waar kijk jij naar uit?

Alvast onwijs fijne paasdagen. Dat je maar een heel blij eitje mag zijn!

Melle

PS Volg je Thank God it is Monday al op Facebook? Met bijna 700 mensen kunnen we de maandag nog veel leuker maken. YAY! Oh en er is nog plek in de workshop van zondag 7 mei. Zie ik je daar? :)

Alle blije maandag-mails tot nu toe lees je hier.

18 Reacties

 1. april 14, 2017 / 07:09

  Wat schrijf je toch ontzettend leuk!! Ik vond het ook heel leuk. Lief dat je me zo noemt zeg *bloost*

  • Melle
   Auteur
   april 14, 2017 / 10:49

   Haha zeker wel, het was toch absoluut een noemenswaardig hoogtepunt :)

 2. Marjolijn
  april 14, 2017 / 08:40

  Ik ben blij dat ik dit lees met een ontbijtje in de hand! Wat veel lekkere dingen! Elke keer als je MOOK noemt, en foto’s laat zien, denk ik: dáár moet ik heen! :D
  En vet gezellig, die baby shower! Leuk cadeautje ook.
  Idd, een afspraak met een hypotheekadviseur is echt wel een groot mensending! Ik vind het dapper ^^

  Trouwens, als ik had geweten dat je mijn reactie op de nieuwsbrief in je kiekdag zou zetten, had ik de site die mijn e-book gaat uitgeven ff genoemd. Kan dat nog? Ik doe het gewoon. Zelfpromotie AAN! Dit is de website: http://www.theblacksheepindie.com

  Fijne paasdagen!

  • Melle
   Auteur
   april 14, 2017 / 10:51

   Mocht je ooit in de buurt zijn dan is Mook zeker aan te raden. En natuurlijk, ik zet het er even bij. Hoera voor jou!

 3. april 14, 2017 / 09:08

  Wat een heerlijk overzichtje, inclusief het grote eetfestijn! Ik word zo vrolijk van jouw manier van schrijven! Die quote is geweldig, vooral met jouw blije gezicht erboven, haha. Fijn Paasweekend en veel succes met de afspraken volgende week! Hopelijk is de verkoudheid snel wat minder.

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2017 / 15:53

   Je reactie was op een of andere magische wijze bij de spam terecht gekomen. Hoe dan? Hij was zo leuk en gezellig en lief en en en! Ik heb m net snel online gezet en ik ga nog even flink van je lieve woorden genieten. Liefs!

 4. april 14, 2017 / 11:23

  Wat een heerlijke positieve post is dit weer geworden en al die lekkere pancakes maken mij wel een beetje hongerig hoor..

  • Melle
   Auteur
   april 17, 2017 / 21:47

   Haha sorry! Ik moet zeggen dat ze mij ook wel aan zaten te kijken toen ik de post aan het maken was ;)

 5. april 14, 2017 / 20:00

  Geweldige week heb je gehad! Heb net pizza gegeten, dus je honger-techniek heeft hier niet geholpen haha :) Ziet er wel lekker uit, dat wel. Mijn dag was super en door je kiekdag is ie nog mooier! En ik weet dat ik dit elke keer weer zeg, maar het is gewoon zo :) Heb een superleuk dagje met mijn zusje gehad in de stad, we hebben weer een ijsje gegeten en onze band is nog hechter geworden. En in de kringloopwinkel heb ik de rest van een serie voor 7.50 euro kunnen bemachtigen, en die boeken worden niet meer verkocht en ik vond het eerste deel echt geweldig goed. Dus dat maakt mijn dag natuurlijk ook goed! En The Voice Kids komt vanavond weer op tv hier in België. Van een geluksdag gesproken :)

  En volgens mij heb je inderdaad in België ook een stadje Melle. Zag ooit een keer op een verpakking of iets dat iets uit die stad kwam en ik moest lachen. Of was het nu op facebook, ik heb geen idee. Het ging om die stad en ik dacht ‘He, ik ken ook een Melle’. Moest meteen aan jou denken haha :)

  • Melle
   Auteur
   april 15, 2017 / 21:01

   Ik vind t elke keer ook weer zo zo bijzonder en leuk dat je dat zegt! :) En wat een goede dag heb je gehad. Zo gezellig met je zusje en dan ook nog een goede deal gescoord ook. Hoera! Liefs ?

  • Melle
   Auteur
   april 15, 2017 / 21:02

   Haha hoera! ❤⚡️

  • Melle
   Auteur
   april 15, 2017 / 21:02

   Aanrader! Maar echt. Alles is zoooo lekker daar!

 6. april 15, 2017 / 11:15

  lifegoals, ik zit gewoon WEER in de kiekdag! yeah! Het was zo grappig dat we naar Melle gingen. De vrouw die ons meenam met liften, moest nog even langs een winkel en dat bleek in Melle te zijn, super grappig!

  • Melle
   Auteur
   april 15, 2017 / 21:04

   Wiehooo! Zo leuk :) En wat toevallig dat daar dan net een winkel is waar ze heen moet. Serieus. In Melle! ??

 7. april 23, 2017 / 13:00

  Wat een fijne eettentjes heb je bezocht. Hé en mocht je ooit in het Duitse en Belgische Melle zijn geweest, in Zwitersland zit het plaatsje Mels ;) Je bijnaam toch? Fijne zondag!

  • Melle
   Auteur
   april 23, 2017 / 19:13

   Oo dat is ook leuk inderdaad! En Mels, haha ja, mijn collega noemt me zo ;)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.