Mijn tips voor jouw citytrip naar Kopenhagen

JAAAAA! Het is zo ver. Volgens mij heb ik deze blogpost wel minstens 20 keer beloofd en nu is hij er eindelijk. Sinds ik mijn eerste voet in Kopenhagen zette, heb ik mijn hart heb verloren aan deze stad. Het is er zo fijn en er zijn zo veel leuke dingen te doen! Met deze blogpost ga ik je laten zien waarom én geef ik je tips voor als je ook een keer naar Kopenhagen gaat. Niet alleen leuk, ook nog eens budgetproof!

Goedkope vliegtickets

Voor mij kan het feest pas écht beginnen als ik de vliegtickets heb gekocht. Wanneer de vlucht geboekt is en ik de vertrektijden in mijn agenda heb gezet, is het écht. Dan gaat het gebeuren! Dé tip die ik je kan geven voor goedkope tickets op fijne tijden is vliegen met Norwegian. Die kun je bemachtigen via skyscanner.nl of via de website van Norwegian zelf. Voor een retourtje Kopenhagen betaal je gauw € 100,- per persoon maar met Norwegian – in combinatie met heel vroeg boeken – was het me de laatste keer gelukt om hier € 65,- van te maken.

Vanaf het vliegveld is het heel gemakkelijk om in het centrum te komen. De metro gaat maar één kant op, er kan dus weinig mis gaan!

Logeren in Kopenhagen

Oké, de vliegtickets zijn geboekt. Dan is het tijd voor de fijne basis waar je na een hele dag verkennen en wandelen lekker kunt ontspannen. Of je nu en hotel kiest of toch voor een appartement via Airbnb, in wezen maakt het niet heel erg veel uit. De uitvalsbasis is het belangrijkste. Zelf vind ik het in Kopenhagen heel fijn om via Airbnb een appartement te huren. Ik vind het onwijs leuk om me local te voelen in de stad, lekker een mini huisje voor mezelf te hebben en ‘thuis’ te komen na een lange dag.

Nu merk ik dat er de laatste tijd veel ophef is over huren via Airbnb en ik moet zeggen: ik vind het ook wel lastig. Mijn ervaring is in Kopenhagen altijd heel goed geweest. Ik heb altijd gehuurd van mensen zelf, dus niet via een tussenpersoon of huisbaas. En deze mensen waren zo vriendelijk en behulpzaam en zorgen er elke keer weer voor dat mijn verblijf onvergetelijk was. Deze drie (1,2,3) waren heel erg fijn en kan ik je erg aanraden!

Uiteraard kun je ook kiezen voor een hotel. Ik moet zeggen dat de prijzen van hotels in Kopenhagen me wel hebben afgeschrikt. Maar er is nog een optie. Een hostel! Eentje waar ik zelf nooit ben geweest maar wel veel goede verhalen over heb gehoord, is het Urban House hostel. Goede locatie en goede prijzen ook!

Leuk om te doen

Vliegtickets. CHECK! Logeeradresje. CHECK! Laat de voorpret maar beginnen! Uitzoeken wat er allemaal te doen is, vind ik altijd heel erg leuk. Aan de andere kant vind ik het ook leuk om pas te kijken als ik op de locatie ben aangekomen. Om een beetje meer met de flow mee te gaan. Maar goed, als je zorgt voor goede wifi op je logeeradresje dan kun je deze tips in ieder geval nog even teruglezen :).

Instagram is een heel leuk medium om leuke (fotogenieke) plekjes te ontdekken. Zo maakte ik de eerste foto van deze blogpost in de Magstræde, die ik op Instagram had gezien. Ha! Echt mega leuk. Een aantal accounts om te volgen zijn: @livefromcopenhagen, @madaboutcopenhagen, @copenhagenfood en @copenhagenbykat.

Voordat je verder leest over alle leuke dingen om te doen, heb ik nog een tip! Je kunt namelijk in de Google Maps app op je telefoon, de kaart van Kopenhagen downloaden. Echt mega fijn! Vooral omdat je dus vooraf al allemaal leuke spots kunt opslaan. Ga naar Google Maps en zoek naar Kopenhagen. Klik onderin op ‘Kopenhagen’. Een venster komt naar boven en je ziet drie opties staan. Kies rechts voor downloaden en voilá! Je hebt trouwens geen wifi nodig om de kaart te gebruiken. Je kunt met wifi de locaties die je graag wilt bezoeken opslaan en er dus ook daar – zonder er direct als een mega toerist uit te zien met een grote kaart die je overigens gratis mee kunt nemen op het vliegveld – makkelijk overal heen navigeren. Hoera!

De Botanische tuin – Botaniske Have
Zowel leuk in de zomer áls in de winter. De botanische tuin is namelijk ook een gedeelte binnen. Heel fijn en rustgevend om doorheen te lopen en lekker te genieten van alle planten en bloemen die je ziet. Tevens heel fotogeniek dus vergeet je camera (sowieso) niet mee te nemen. De entree is trouwens gratis!

Boottochtje
JAA! Serieus. Noem me oudbollig het maakt me niet uit. Maar een stad ontdekken vanaf het water is echt favoriet. Zo leuk! Je hebt in Kopenhagen heel veel opties. Degene die ik heb ontdekt zijn de blauwe boten genaamd Netto Boats. Voor ongeveer € 6,- heb je een uur lang plezier en vaar je met een gids door Kopenhagen. Vergeet niet te zwaaien naar de kleine zeemeermin!

Beklim de Ronde Toren – Rundetaarn
Een korte en leuke intermezzo tijdens het struinen door de Deense winkelstraten, is het beklimmen van de Ronde Toren. Geen ellendige trappen – oké, een paar op het einde – maar lekker wandelend met ondertussen een leuke expositie. Aan het einde van de tocht wordt je getrakteerd op een geweldig uitzicht over de stad. Een kaartje kost DKK 25 wat omgerekend ongeveer €3,50 is. Je kunt dit – en eigenlijk alles – prima pinnen. Cash geld op zak hebben in Kopenhagen is eigenlijk niet nodig!

Flaneer door de leukste straat van Kopenhagen: Jægersborggade
Deze straat heeft werkelijk álles. Fijne plekjes om wat te eten, schattige huisjes én een cactuswinkel. Ik bedoel maar. Meer heb je niet nodig toch? Wanneer de zon schijnt zul je zien dat iedereen lekker buiten gaat zitten. Echt zo gezellig! En als de zon toch schijnt, haal dan vooral een ijsje bij Istid en vergeet ook niet te zien hoe ze een smoothie-achtige substantie in een KitchenAid omtoveren tot een heerlijk bolletje ijs. Is het kouder, kies dan voor Grød. Maar daar vertel ik je zo meer over.

Ren je rot bij Superkilen
Het kán gewoon niet anders dan dat je hier lekker wil rondrennen, schommelen en springen voor de fotogenieke rode muur. Een stukje heerlijke architectuur waar je innerlijke kind u tegen zegt. Van kleuren tot asfalt en strepen, all over the place, het is er heerlijk om te zijn. In de zomer hebben we hier overigens genoten van een food truck festival. Heel erg leuk!

Is het nou een park of een begraafplaats?
Dat vraag ik me elke keer weer af als ik er loop. Ik ben van mening dat het nog steeds beide is en dat het stiekem ook heel goed samen gaat. Je zou het niet zeggen maar dit park heeft dus écht de charme en fijnheid van een park en is tevens een begraafplaats. Mocht je het interessant vinden dan kun je het graf van Hans Christian Andersen – een zeer populaire schrijver en dichter die vooral bekend was door zijn sprookjes – ook bezoeken. Ik weet stiekem niet hoe dit park heet maar als je de Jægersborggade uitloopt, kun je het niet missen. Nørrebro, de wijk waarin bovenstaande drie hotspots zich bevinden, is sowieso echt een favoriete wijk om lekker doorheen te wandelen.

Fietsend de stad verkennen, er is geen plek waar dit beter kan
Je denkt misschien dat Nederlanders houden van fietsen en daar goed in zijn. De Denen zijn daar echter nog een stuk beter in. Met hele fijne brede fietspaden en hele fijne verkeersdeelnemers – ze schelden niet en rijden niet door rood – staat deze stad wat fietsen betreft voor mij op nummer één. Een leuke bestemming om heen te fietsen is het strand. Jawel, deze stad heeft werkelijk alles. Ook een strand! Het Amager Strand is echt een heerlijke plek om even uit te waaien en te zwaaien naar de Zweedse buren. Vanaf het strand zie je de brug – ofwel, ‘the bridge’ – ook goed liggen. Fascinerend! Vergeet niet om terwijl je fietst ook even om je heen te kijken. Denen zijn namelijk echt onwijs goed in architectuur. In de buurt van het strand ligt VM Houses van Bjarke Ingels, een supertoffe moderne architect, die ik ken van de docu-serie Abstract: the art of design. Precies! Die docu van mijn ‘Before 30’-lijstje.

De echt toeristische dingen zoals Nyhavn, Christiania en de kleine zeemeermin heb ik in deze blogpost expres achterwege gelaten. Het is absoluut leuk om het te zien en even te bezoeken maar ik moet eerlijk zeggen dat ik die dingen – behalve Christiania – een beetje in het niet vond vallen ten opzichte van de andere dingen. Maar goed, het is natuurlijk aan jou om dat zelf te ontdekken!

Eten en drinken

Dit ontbijt moet je sowieso proberen
Als je van ontbijten houdt, mag je Grød zeker niet overslaan. De Denen – én ik! – zweren erbij. Grød is warme havermout wat je in veel verschillende varianten kunt vinden. Met een heerlijke topping van bijvoorbeeld warme appelcompote met vanille en skyr is ontbijten echt een waar feest.

Torvehallen
Eten in twee ongelofelijk leuke hallen. Jup, dat zijn de food hallen van Kopenhagen. Je kunt er overdag lekker vertoeven met heerlijke hapjes of een maaltijd. Ook aan souveniertjes geen gebrek trouwens én je kunt je ogen uit kijken naar mooie kruiden, vrolijke naambordjes met Deense namen en gekke vissen.

Ga hier heen voor de beste fish and chips
Toldbolden is FIJN! Bij voorkeur met goed gezelschap, in de zon met een mojito in je hand en een portie fish and chips op tafel. In de zomer zijn er regelmatig DJ’s die met hun leuke deuntjes alles nóg leuker maken dan het al is. En als je er toch bent kun je als je wilt de kleine zeemeermin nog even gedag zeggen!

Zei iemand pizza?
Bij Mother kun je de állerlekkerste pizza’s eten. De keuze is rijk net zoals de smaken. Wij hebben hier onwijs gesmuld tijdens ons eerste bezoek aan Kopenhagen. Lunchen kan trouwens ook, voor avondeten is een reservering handig. Alhoewel, de bar is prima vertoeven dus is even wachten op een tafeltje geen straf!

Joe & The Juice
Je ziet ze op elke hoek van de straat maar dat mag de pret niet drukken. Joe & The Juice is onwijs leuk! Voor een heerlijke tosti en een lekker sapje of shake ben je hier aan het juiste adres. Het is altijd fijn zitten en het eten is goddelijk.

Hoera voor een permanent food truck festival in een oude papierfabriek: Papirøen
Men neme een oude papierfabriek, zet daar heel veel leuke food trucks in, bouw een brug vanaf Nyhavn zodat je er ook nog mega makkelijk kunt komen en voilá. Ik kan niet anders dan het je heel erg aanraden om daar lekker heen te gaan. Elk moment van de dag is eigenlijk goed. Een snackje, drankje of een maaltijd, ze hebben er alles. Bij mooi weer kun je tussen de hippe Denen aan het water zitten en echt hoor, dan kan het gewoon niet beter.

Dompel je onder in het studentenleven
Naast de universiteit zit Paludan bokcafé. Een eetcafé wat tot de nok toe gevuld is met boeken én studenten. Ik vind het altijd onwijs fijn om er te zijn. Je vindt er een goede sfeer en heel goed eten voor een fijne prijs. Aanradertje!

Ik vond het zoooo leuk om eindelijk al deze leuke spots met je te delen! Ik ben dan ook heel benieuwd hoe je het gaat vinden en of je zelf misschien nog tips hebt voor mij! Mocht je trouwens nog meer tips willen, het boekje 100% Kopenhagen wat vol staat met hotspots, tips en wandelroutes, vind ik ook echt een aanrader!

Al deze tips komen uiteraard ook terug in de blogposts die ik eerder schreef over mijn tripjes naar Kopenhagen.

42 Reacties

 1. april 12, 2017 / 07:13

  Oooh wauw! Wat ziet het er fantastisch uit! Ook die bloesem en die palmbomen. Ik ben heel benieuwd, door jou ben ik helemaal enthousiast, maar een aantal vriendinnen vonden het een beetje tegenvallen.

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 09:26

   Ik zit er even over na te denken en ergens snap ik ook wel dat het tegenvalt. Als in, het is niet heel groot en als het regent, niet zonnig is of de bomen niet in bloei staan, ziet het er toch wel heel anders uit. Misschien is het een goed excuus om zelf eens te gaan :) Ben benieuwd wat je ervan vindt!

 2. april 12, 2017 / 07:17

  Ik vind het een top stad. Ben er in januari voor het eerst geweest met mijn vriend voor zijn verjaardag. Wel moet ik zeggen dat de stad vrij prijzig is. Voor fietsen huren betaalden wij 40 euro pp. ? Totdat we ontdekten dat er fietsen op straat te huur waren voor de helft. Ja! Ik heb ook geslapen ik het Urban House. Zo’n tof hostel.

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 09:30

   Oo goed punt, je hebt gelijk! Het is inderdaad niet heel goedkoop. Maar, toen ik afgelopen zomer in Noorwegen was, viel mijn mond echt open van verbazing. Daar betaalde je omgerekend ruim 5 euro voor een Nederlandse (!) paprika. Valt Denemarken toch weer mee ;)

    • Melle
     Auteur
     april 12, 2017 / 21:09

     Echt he! En het fijne is, het plaatst dus alles wat duur is zó in perspectief! Niets is duurder dan die paprika! ;)

 3. april 12, 2017 / 07:34

  Fijn overzichtje melle! Ben ook meteen de Instagram accounts gaan volgen, wat een heerlijke foto’s! Zo’n zin om te gaan; nog een weekje :D

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 09:31

   JAAA HOERA HOERA! Ik ben echt zooo benieuwd wat je ervan vindt, laat je het weten? :)

 4. april 12, 2017 / 08:08

  Door dit leuke artikel wil ik gelijk een tripje naar Kopenhagen boeken. Wauw wat ziet het er prachtig uit! <3
  Ik vind het plein met alle witte strepen heel tof!
  Liefs,
  Evelien

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 09:37

   JAAA DOOEEN! <3 Echt heel leuk.

 5. april 12, 2017 / 08:26

  Yay voor Kopenhagen! Ik ben er een paar jaar geleden geweest en vond het ook zo’n fijne stad. Als ik jouw artikel lees, krijg ik weer zin om terug te gaan, zeker omdat we niet al deze dingen nog hebben bezocht. Die botanische tuin wil ik zeker nog eens naartoe! Wat een fijn en duidelijk artikel met must sees :)

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 09:38

   Na vier keer heb ik ook nog wel dat gevoel, dus wie weet, binnenkort? :)

 6. april 12, 2017 / 08:27

  Oooh ik word zo blij van dit artikel! :D Kopenhagen staat sowieso nog op mijn lijstje met stedentips en in dit artikel heb jij gewoon al mijn hele reis voorbereid, daar houd ik van! :D Dankjewel Melle! ^^

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 09:41

   Haha goed he, je hoeft alleen maar alle hotspots af te lopen. YEESS! <3

 7. april 12, 2017 / 10:09

  Aaah .. wat ziet het er geweldig uit zeg. Die gaat zeker op mijn travel wishlist.

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 13:16

   JAAAA! Heel leuk <3

 8. Rikst
  april 12, 2017 / 10:21

  Hihi. Je bent net optijd. Ik vlieg morgenavond naar Kopenhagen!

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 13:17

   OO YES! Ik wíst gewoon dat ik het nu moest posten. Hoera! Alvast heeeeeeel veel plezier!

 9. april 12, 2017 / 10:47

  Héél lang geleden ben ik een keer in Kopenhagen geweest, maar ik weet er niet zoveel meer van – op het zeemeerminnetje na dan en dat vond ik erg tegenvallen haha!
  Het wordt tijd om weer eens naar Kopenhagen te gaan! Wie weet volgend jaar, deze zomer ga ik naar Polen! :)

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 13:19

   Haha, dat zeemeerminnetje is inderdaad wel iets wat kleiner dan gedacht. Niet voor niets de ‘kleine’ zeemeermin I guess. En wat leuk dat je naar Polen gaat, dat is volgens mij ook heel bijzonder!

 10. april 12, 2017 / 11:44

  Kopenhagen lijkt me zo tof, wil er écht een keertje naartoe! Mocht het zo ver zijn, dan pak ik je artikel er zeker nog een keer bij :D

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 13:20

   Wat lief, zeker doen! En mocht ik dan nog meer tips hebben dan laat ik het je weten :)

 11. Marjolijn
  april 12, 2017 / 12:10

  Wat leuk dit! Ook fijn dat je tips geeft over de reis en verblijfplaats. Andere bloggers laten dat nog wel eens achterwege xD.

  Klopt het trouwens dat de Denen waanzinnig knap zijn? Ik heb dat wel eens gelezen :P

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 13:34

   Haha nou ik vind ze zeker niet lelijk ;) Ze eten over het algemeen ook heel gezond in Denemarken dus wie weet hoe dat biologische eten en goede genen bijdraagt. Daarnaast zijn ze ook best hip dus weten ze zich ook nog goed aan te kleden. Ik zie ALLEEN MAAR voordelen! :)

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 13:36

   Mocht je ooit gaan, laat je het dan weten? :) Ik ben heel benieuwd wat je ervan vindt!

 12. april 12, 2017 / 14:42

  Ik ben afgelopen november op doorreis naar Noorwegen één dagje in Kopenhagen geweest. Ik snap dat je het een fijne stad vindt, wat een fijne sfeer hing daar! Ons hotel zat vlakbij Kodbyen (het Meatpacking District) en dat vond ik heel tof. Hele hippe industriële restaurants. Wij aten bij Pate Pate, aanrader!

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 15:35

   Oeh, dat district klinkt ook zo leuk! Zelf nog niet zo vaak geweest maar zo te horen moet ik daar gauw verandering in brengen :)

 13. april 12, 2017 / 16:25

  Kopenhagen lijkt me zo’n prachtige stad, wil er heel graag een keer heen. Leuke en handige tips!

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 17:11

   YAY! Heel tof, ik ben benieuwd wat je ervan vindt als je ooit gaat :)

 14. april 12, 2017 / 17:55

  Wat een leuk artikel! Lijkt me zo een leuke stad ook, ben er nog nooit geweest.Zal er voorlopig ook niet van komen ;) In ieder geval: áls ik ooit ga, dan pak ik dit artikel erbij :D

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 20:52

   Jaaaa en áls je dan gaat, dan ga ik mee hoor! :)

 15. april 12, 2017 / 19:08

  Ik heb je al een keer verteld dat ik graag de wereld wil zien. Nu ik jou zo fijn over Kopenhagen zie schrijven, weet ik zeker dat ik die stad ook een keer wil bezoeken! En hopelijk geniet ik er evenveel van, dan komt het helemaal goed :)

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2017 / 20:55

   Past prima in je wereldreis toch? :) JAA!

 16. april 12, 2017 / 21:45

  Wat een leuk artikel, ik krijg helemaal zin om er naartoe te gaan! Ik ben er één keer geweest, met de nachttrein. Dat is echt vreselijk, doen we nooit meer. Op de terugreis zaten we in een coupé met een moeder met twee kinderen die níet stil wilden worden. Dus dat vliegtuig boeken vind ik een goede tip ;-) Wij waren er toen in de winter, maar gaan vast ook een keer in zomer, ziet er mooi uit dan.

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2017 / 15:55

   Op magische wijze was jouw reactie als spam gemarkeerd. HOE DAN? Want hij is zo leuk :) Wat een ervaring zeg, zo’n nachttrein. Dat lijkt me inderdaad heftig. Met het vliegtuig is het ongeveer een uurtje vliegen, dus als er dan twee kinderen zijn die niet stil willen worden is het te overzien ;) In elk seizoen ziet het er zo anders uit! Ik ben ook wel eens in de winter geweest maar nog geen sneeuw gezien. Denk wel dat het magisch is daar, wie weet dat jij of ik het nog eens gaan meemaken!

 17. april 14, 2017 / 14:52

  YES! Kopenhagen staat bovenaan m’n wishlist voor 2017 en het weekend is net geboekt! Dankjewel voor je tips, Melle :)

  • Melle
   Auteur
   april 14, 2017 / 15:32

   Wat een geweldig vooruitzicht. Hoera hoera! Alvast heeeeeeel veel plezier <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.