Offline geluk | Mijn wishlist van zelfhulpboeken

boekenwishlistToen ik erachter kwam dat er dingen bestaan als zelfhulpboeken wist ik niet wat me overkwam. Dit is het einde! Ik vond er zo veel inspiratie en herkenbaarheid! Inmiddels is mijn wishlist aardig gegroeid dus lijkt het me leuk om deze lijst eens met je te delen. Een reactie in de enquête waarin iemand aan gaf het leuk te vinden om meer boekentips te lezen was dé doorslaggevende factor voor deze blogpost. Meer boekentips. YES!

Love x Style x Life | Dit boek is niet alleen een mega goede Instagram prop (kijk maar eens op de #lovestylelife), het blijkt ook nog eens een heel inspirerend boek te zijn! Als ik het zo mag geloven is dit een persoonlijk verhaal van blogger Garance Dore. Het gaat over haar leven, over haar blog en haar werk. Dat soort verhalen vind ik altijd super inspirerend om te lezen. Hoe ze is geworden wie ze nu is, welke keuzes er op haar pad kwamen en hoe ze daarmee omging. Een groot feest van herkenning als ik de reviews mag geloven. Het voelt een beetje als het boek van Anna Nooshin, On Top, wat ik ook zo leuk vond. Vandaar dat ik dit boek wel een kans wil geven. Ik ben mega benieuwd!

You are a badass | De titel alleen al vind ik geweldig. Het belooft een zelfhulpboek te zijn voor mensen die hopeloos hun leven willen verbeteren. Na het lezen van het boek zou ik moeten weten wie ik ben, wat ik wil, hoe ik kan houden van dingen die ik niet kan veranderen – vet interessant – en hoe ik dingen kan veranderen die ik niet leuk vind. Nou, doe mij dat boek!

Het dertigersdilemma | Dat je rond je twintigste allerlei moeilijke beslissingen moet nemen op het gebied van je leven, relaties en carrière hoef ik je vast niet meer te vertellen. Een oneindige hoeveelheid keuzes samen met het ‘wat wil ik met mijn leven’ gevoel blijkt niet echt de ideale combinatie om knopen door te hakken. Ik spreek uit ervaring. Dit boek gaat precies over het gevoel waarmee ik deze blog ben gestart én waarom ik dit boek heb gekocht. Jup, zelfs vóór mijn dertigste. Want dit boek gaat over de belangrijkste loopbaan- en levensvragen van twintigers en dertigers. Het boek heb ik al een tijdje in de kast liggen. Wél al het eerste hoofdstuk gelezen en ik zeg het je: één groot feest van herkenning. Zo fijn! Doe mij dit boek ook!

The Life-Changing Magic of Not Giving a F**K | Het begint wel op te vallen hè, de titels doen het hem. Het lijkt me echt zo’n boek die je gewoon op de tafel kunt leggen zodat je er af en toe naar kunt kijken. Gewoon, als een soort herinnering. Het lijkt me namelijk heel fijn om af en toe lekker fuck it te kunnen zeggen. Dit boek gaat over ‘the surprising art of caring less and getting more’. Doe mij die maar!

Welk boek staat er op jouw wishlist?

19 Reacties

 1. mei 18, 2016 / 07:59

  Wat toevallig dat ik precies deze ochtend weer eens kom kijken op je blog, logisch met deze post! :) Laatste weken ben ik erg druk en daardoor minder bezig met bloggen. Maar ik lees nog steeds mijn fijne zelfhulpboeken. Ik lees momenteel Niets meer aan doen van Christine Carter, wat een heerlijk boek! Zeker een aanrader. Verder lees ik geluk in 8 koppen thee, dat gaat vooral over yoga. Ik zet jou aanraders meteen op mijn to read lijstje! Vooral dat dertigersdillema ben ik wel benieuwd naar..

  • Melle
   Auteur
   mei 18, 2016 / 08:44

   Wat fijn zeg! De twee boeken die je tipt heb ik direct aan mijn lijstje toegevoegd. Ik weet het, je mag een boek niet beoordelen op basis van zijn kaft, maar hé, die van ‘niets meer aan doen’ is dus wel heel mooi! Dankjewel :)

   • mei 18, 2016 / 08:48

    Daar heb ik hem inderdaad ook op uitgezocht, maar hij leest ook zo lekker weg! Ik ben elke ochtend weer blij als ik een hoofdstukje mag lezen :)

    • Melle
     Auteur
     mei 18, 2016 / 08:49

     Ooo zo fijn! Ik ben nu écht benieuwd. Zodra er weer loon is gestort.. ;)

 2. mei 18, 2016 / 08:44

  Ik heb al eens met het dertigersdilemma in handen gestaan en het lijkt me een heel tof boek met veel herkenbaarheid, maar ik heb m toch maar niet gekocht. Waarom? Ik denk dat het woordje dertig me toch lichtelijk beangstigde als midden-twintiger hahaha :)

  • Melle
   Auteur
   mei 18, 2016 / 08:50

   Hahaha dat snap ik wel! Ik heb ‘m vorig jaar gekocht – toen ik nog net 27 was. Als ik het dan in het ‘openbaar’ aan het lezen was kreeg ik wel eens opmerkingen van vrienden. Of ik me aan het voorbereiden was ;)

 3. mei 18, 2016 / 10:59

  Ah cool! Ik vind zelhfhulpboeken ook heel interessant, de meeste van deze kende ik nog niet dus ik sla dit artikel even op!

  • Melle
   Auteur
   mei 18, 2016 / 11:10

   Jaa zo fijn! Ik ben echt benieuwd hoe ze in het echt zullen zijn. Belooft in ieder geval heel veel goeds!

 4. mei 18, 2016 / 13:33

  Jeej, ik heb je blog ontdekt (ik blog nog niet zo lang) en dat vind ik tof, want je blog is superleuk! Wilde ik even zeggen :)

  • Melle
   Auteur
   mei 18, 2016 / 13:37

   Hoera hoera wat superleuk! En nóg leuker dat je dat gewoon even ging zeggen :)

 5. Linda
  mei 20, 2016 / 08:36

  Mooi lijstje! You are a badass staat ook op de mijne, lijkt me een tof en inspirerend boek!

  • Linda
   mei 20, 2016 / 08:37

   Oja! Als ik een comment bij jou achterlaat krijg ik een melding dat het een “onveilig formulier” oid is. Ik weet niet of je dit al wist was maar misschien goed om eens te checken hoe ‘t komt! :-)

   • Melle
    Auteur
    mei 20, 2016 / 08:41

    Jaaa dat boek lijkt me echt tof! En dat onveilige formulier, dat klinkt echt heftig zeg. Alsnog bedankt voor je reactie én voor het laten weten. Ik zal mijn host vandaag even mailen. Dank! X

   • Melle
    Auteur
    mei 20, 2016 / 20:06

    Hoi! Ik heb het net even aan mijn host gevraagd. Hij zegt dat het kan komen door een virusscanner of iets in de browser die een formulier als onveilig ziet als het geen https verbinding heeft. Het formulier is wel veilig, zegt hij. Nou dat is mooi dus :) Heb voor de zekerheid net nog even alle plugins geüpdatet. Je weet maar nooit of het helpt. Fijne avond! x

 6. Irene
  mei 21, 2016 / 12:27

  Oh ik ben ook gek op dat soort boeken! Ik heb net Je bent wat je doet van Roos Vonk gelezen maar heb ook nog wel wat dingen op m’n lijstje staan. Ik heb er net You are a badass en The Life-Changing Magic of Not Giving a F**K aan toegevoegd.

  • Melle
   Auteur
   mei 21, 2016 / 15:02

   Aanrader dus? Heb m inmiddels aan mijn lijstje toegevoegd :) Inmiddels is hij al twee keer zo lang dus een keer raden wat ik binnenkort ga doen. Whoop whoop!

 7. Suzan
  mei 23, 2016 / 10:12

  Ik moest aan deze blogpost denken. Ik lees momenteel namelijk ‘Op naar geluk’, van Ap Dijksterhuis. Aanrader! Niet echt een zelfhulpboek, maar wel eentje die je aan het nadenken zet – en dat is toch wat de boeken in deze post beogen te doen ;)

  Wat ik persoonlijk fijn vind aan dit boek is dat het verder gaat dan wat ‘tips & tricks’, Dijksterhuis haalt namelijk allerlei wetenschappers en filosofen aan en onderbouwt zijn verhaal goed.

  • Melle
   Auteur
   mei 23, 2016 / 10:18

   Oeh, die ziet er ook goed uit zeg! En ook de inhoud zoals jij het beschrijft dat klinkt echt fijn. Zelfhulpboeken gaan voor mij inderdaad ook over het nadenken, over een ander perspectief en kijken wat er dan anders kan/moet voor jou. Interessant! Ik heb het boek aan mijn lijstje toegevoegd :)

   • Suzan
    mei 23, 2016 / 10:54

    Vergeet ik nog gewoon m’n andere tip! Ik weet niet of je graag op papier leest, maar hier is hij momenteel in de aanbieding:

    http://www.voordeelboekenonline.nl/home.html

    (Btw: ik heb mijn exemplaar hier ook vandaan en ik zie geen enkele beschadiging)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.