Interview Jet van Nieuwkerk | “Ik geef mijn allerlaatste geld uit aan uit eten gaan. Sparen? Fuck it!”

Jet van NieuwkerkWeet je waar ik blij van word? Van mensen die er net als ik van houden om gezond te leven maar tegelijkertijd daar ook niet ál te veel moeite voor willen doen. Dat het vooral leuk moet zijn met makkelijke recepten maar dat het ook oké is als je een avondje helemaal los gaat. Mensen zoals Jet! Ik volg haar al een tijdje op Instagram en het is werkelijk, één groot feest van herkenning – én girlboss-ness én positiviteit. Dat ze de ‘dochter van’ is en ik haar niet direct kon mailen besefte ik pas 3 tellen voordat ik op de knop ‘contact met Jet’ klikte. Maar dat maakt haar reactie én dit interview wel extra speciaal.

Waar ter wereld voel je je op je plek?

Dat heeft eigenlijk heel erg te maken met wíe ik ben. Als ik met mijn vriendinnen (en aanhang) en vriendje in een prachtig vakantiehuis al uren aan het natafelen ben, dan wil ik nergens anders zijn dan daar. Maar exact die groep bij mij aan de keukentafel heeft precies hetzelfde gevoel! Of in het huis – in middle of nowhere – bij mijn ouders aan de picknicktafel met verse asperges. Dan kan ik ook heel goed geluksmoment-rillingen krijgen en denken: ja, hier zit ik goed.

Wat staat er op je fuck it-lijst?

Poeh, moeilijk. Bij fuck it moet ik al snel denken aan: “fuck it, ik heb nu toch al een stuk taart op, laat ik de hele dag maar koek, snoep en dat soort dingen eten.” Ik ken dat nog wel van vroeger en dat voorbeeld komt ook voor in mijn boek “Het boek van Jet”. Ik leer dat ontzéttend fuck it niet nodig is en hoe ik daar vanaf ben gekomen. En als je toch een échte fuck it wilt horen, dan geef ik mijn allerlaatste geld uit aan uit eten gaan. Sparen? Fuck it!

Wat betekent succes voor jou?

Succes kun je al heel snel hebben. Die lat hoeft helemaal niet zo hoog te zijn. Als ik een stuk inlever op de datum van de deadline – of zelfs daarvoor, maar dat komt héél weinig voor – dan vind ik dat ook succes. Of als er zes vriendinnen over de vloer komen en mijn kip komt perféct sappig uit de oven, dan vind ik dat ook weer een reden om een fles wijn open te trekken om het te vieren. Je moet veel vieren is mijn advies.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

De deur uit gaan! Met vrienden en vriendinnen afspreken, stedentripjes plannen en eten bij nieuwe restaurants. Niet thuis op de bank hangen, maar gymschoenen aantrekken en een rondje over de grachten rennen. Tijdens een run ploppen er altijd veel nieuwe ideeën in mijn hoofd en aan de andere kant maakt joggen mijn hoofd ook weer leeg. Win-win. Ik struin blogs af en koop tijdschriften. Nieuwsgierig blijven. Dat is belangrijk.

Wat is voor jou een waardevolle (levens)les?

Er is een liedje van Bert en Ernie en die zingen dan: “maak er wat van, maak er wat van, als het je ontevreden bent, doe er dan wat ’an.” Een betere les is er bijna niet.

Toen ik dit las, ging ik dus door het dak van geluk. Iemand die dit levenslied met mij deelt. HOERA! Kijk maar eens hier.

Foto: Mark van Zeeuw

24 Reacties

  • Melle
   Auteur
   mei 3, 2016 / 09:13

   Dat vind ik nou ook!

 1. mei 3, 2016 / 09:16

  Wat een super leuk interview Melle! En ja, niemand weet het beter dan Bert en Ernie, dat is gewoon een feit! ;) Mooi trouwens ook dat ze zegt dat ‘thuisvoelen’ zoveel te maken heeft met wie je bent en niet zozeer met de locatie, vind ik een mooie gedachte.

  • Melle
   Auteur
   mei 3, 2016 / 09:29

   Zeker! Vooral omdat het ook wel heel herkenbaar is. Het maakt niet uit waar je bent, maar wel met wie :)

 2. mei 3, 2016 / 09:41

  Haha, dat vind ik mooi, Bert en Ernie als levenslied :D Ik ben het er helemaal mee eens, sparen fuck it! Geniet van het leven. Tuurlijk moet je een buffertje hebben, maar word je blij van geld op de bank hebben? Nee ik word blij van geld uitgeven aan leuke dingen :D Grappig dat meer mensen dit denken.

  • Melle
   Auteur
   mei 3, 2016 / 09:45

   Echt té leuk gewoon! En in dat kader ga ik de komende periode maar eens lekker shoppen! Dankjewel, goed excuus ;)

 3. mei 3, 2016 / 09:55

  Há ik volg Jet dus ook de laatste tijd en wat een heerlijk vrolijk optimistisch ding is dat! Wil haar boek hebbón.

  En dat liedje, mega cute. Maak er wat van. :)

  • Melle
   Auteur
   mei 3, 2016 / 09:56

   Haha precies! En dat boek, lang leve pre orderrrrr – kannietwachten. HOEZEE!

 4. mei 3, 2016 / 10:56

  Jaaaaaa B&E zijn zulke wijze mannen!! Hiephoi!!

  • Melle
   Auteur
   mei 3, 2016 / 11:01

   Niet te doen! HOERA! :):)

 5. debbie
  mei 3, 2016 / 12:19

  heerlijk persoon; had nog niet eerder een interview van haar gelezen.. maar wat een positivist!

  • Melle
   Auteur
   mei 3, 2016 / 12:30

   Zo leuk! Ik word er ook helemaal vrolijk van :)

 6. mei 3, 2016 / 16:07

  Super leuk dat je steeds weer nieuwe inspirerende mensen kan vinden voor deze interviews. Hoera! Dat vind ik ook een heel groot succes :)

  • Melle
   Auteur
   mei 3, 2016 / 16:13

   Dankjewel! Ook heel leuk om te horen dat jij het zo leuk vind :) En in het kader van dit interview en het advies van Jet moeten we dat maar even een keer vieren. Wat denk je ervan? :)

    • Melle
     Auteur
     mei 3, 2016 / 16:20

     Haha, yeeeeessssss :)

  • Melle
   Auteur
   mei 3, 2016 / 20:03

   Zo lief! Dankjewel :) Altijd fijn om te weten!

 7. mei 3, 2016 / 21:28

  Wat leuk om te lezen! Ik ga maandag naar haar boeklancering; zoveel zin in :D

  • Melle
   Auteur
   mei 3, 2016 / 21:32

   Oooo wat suuuuuper leuk! Doe haar maar de groeten van mij :)

 8. mei 3, 2016 / 21:32

  Wat tof dat ze dit wilde doen! Leuk interview geworden :D Haha, Bert & Ernie hebben altjd gelijk.

  • Melle
   Auteur
   mei 3, 2016 / 21:40

   Jaa zo leuk, dankjewel en idd. Bert en Ernie for president!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.