Interview Monique van Loon | “Het is een kwestie van doen, met een goed verhaal komen en er zijn”

Monique herfst 3Je kent haar misschien wel van Culy.nl en als oprichtster van Girlscene. Maar voor mij is Monique van Loon meer dan dat: een selfmade woman. Iemand waar ik tegenop kijk, iemand die altijd aan het ondernemen is, kansen ziet en haar dromen volgt. Ik vind dat zo ontzettend inspirerend! Net zoals de antwoorden die ze gaf op dé 5 vragen!

Waar ter wereld voel jij je op je plek?

In mijn eigen huisje in de Jordaan, en in Parijs. Als ik daar ben, word ik extra warm van binnen en voel ik me altijd thuis. Ik kom er al mijn hele leven en wil er graag ooit nog wonen.

Wat staat er op je fuck it lijst?

Haha, creatieve vraag! Sinds een paar jaar heb ik wel wat meer een ‘fuck it’ mentaliteit gekregen. Vindt iemand het stom wat ik doe? Fuck it! Lukt een project niet en heb ik er toch alles aan gedaan? Fuck it, ik probeer gewoon wat anders. Ik denk dat zo’n instelling belangrijk is om het leven – en je werk – te kunnen relativeren.

Wat betekent voor jou succes?

Kunnen doen waar ik zin in heb, op de tijden en plekken waar ik dat wil, mooie dingen creëren en daar mijn geld mee verdienen. Succes zit ‘m in kleine dingetjes; een recept ontwikkelen waar mensen laaiend enthousiast van worden, een artikel schrijven dat 3000 mensen delen, maar ook mijn kennis kunnen delen met anderen. Laatst gaf ik een gastcollege op een hogeschool en het is zo tof om te zien dat je die leerlingen echt kunt inspireren.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Mezelf uitdagingen blijven geven, zowel groot als klein. Grote plannen, grote dromen, en dan een beetje in de buurt komen. En vooral heel veel lezen, van krant tot boek. En je verdiepen in andere sectoren dan je eigen bedrjfstak. Ik lees ook veel over kunst, interieur, muziek en film, terwijl mijn werk daar niet mee te maken heeft.

Wat is voor jou een waardevolle (levens)les?

Dat je overal kunt komen, ook als je geen connecties hebt. Het is een kwestie van doen, met een goed verhaal komen, en er ZIJN. Ik geloof dat je dan op elke plek kunt belanden die je wilt, of dat nu een tijdschrift in New York is of een restaurant in Lapland.

8 Reacties

 1. januari 12, 2016 / 12:29

  Monique is zeker een inspirerend persoon :D
  Dit zijn voor mij altijd van die artikelen waarvan ik meteen weer zin krijg om aan de slag te gaan met van alles ;)

  • Melle
   Auteur
   januari 12, 2016 / 12:41

   Zo werkt het voor mij precies zo! :)

  • Melle
   Auteur
   januari 12, 2016 / 19:59

   :) bedankt! Ik volg je blog al maar dit is helemaal een goede reden!

 2. januari 13, 2016 / 10:53

  Wat weer een tof interview! Ik volg haar al een tijdje en vind haar inderdaad een topvrouw :D

  • Melle
   Auteur
   januari 13, 2016 / 11:00

   Bedankt :) En helemaal mee eens!

 3. januari 16, 2017 / 10:52

  Ja hoi ik leg nu pas de link dat JIJ, de leuke Melle die ik een paar weken geleden ontmoette, de Melle bent van TGIM die ook altijd samen leuke dingen doet met Deisy! GOEDEMORGEN. Ben even je archief aan het binge-readen!

  • Melle
   Auteur
   januari 16, 2017 / 21:06

   Haha hooooooooiii! Zo leuk dat je daar achter bent gekomen. HIEP HOI! En nog leuker dat je zo ver terug bent gescrolled. YEHEES!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.