Interview Shirley Visser | “Ik hoef geen bakken met geld te verdienen om succesvol te zijn”

shirleyvisserShirley Visser laat me met haar blogs styleguide.nl en mommytobe.nl zien hoe het leven écht is. Met pieken en prachtige momenten maar ook met dalen, de eeuwige (zo herkenbare) strijd tegen de kilo’s en dilemma’s van een twintiger en inmiddels jonge moeder. Haar open, eerlijk en oprechte persoonlijkheid is wat me élke dag wel even naar haar websites trekt. Ik voel me dan ook zeer vereerd om dé antwoorden op de 5 vragen die ik haar stelde met jullie te delen!

Waar ter wereld voel jij je op je plek?

Nederland is mijn geboorteland en dat zou ik eigenlijk niet willen veranderen. Ik vind het allemaal wel erg leuk hier en ben nogal gewend aan het gemak en de luxe van alles wat Nederland ons te bieden heeft. Toch heeft Bali ook wel een plekje in mijn hart gekregen. We zijn daar een paar jaar geleden 2.5 week geweest en in zo’n korte periode heeft het een bijzondere indruk op me achtergelaten. Ik zou het dan ook niet erg vinden om daar een tijdje te wonen. Gelukkig ga ik in maart terug voor drie weken. Ik kan nu al niet wachten! New York was trouwens ook een heel ervaring. Een immens grote stad waar je eigenlijk niemand bent, maar tegelijkertijd alles kunt doen wat je wilt. Het was een bijzondere ervaring en als ik een aanbod zou krijgen om daar voor een paar maanden te verblijven zou ik dat zeker aanpakken. Ik voelde me er fijn!

Wat staat er op je fuck it lijst?

Dat ik altijd maar alles moet van mezelf. En als ik een plan heb en het wijkt iets af, kan ik daar helemaal van in de stress schieten. Ik ben nogal een perfectionist met een kloppend plaatje in mijn hoofd. Dat komt in 2016 op mijn fuck it lijst. Iets meer rust en spontaniteit en meedrijven op alles wat op mijn pad komt. Iets meer balans en rust en me minder aantrekken van wat anderen van me vinden en denken. Zolang ik maar gelukkig ben en vrede heb met wat ik doe dan wordt 2016 fantastisch. En de rest van mijn leven trouwens ook, haha.

Wat betekent voor jou succes?

Gelukkig en tevreden zijn met wie ik ben, wat ik doe en hoe mijn leven eruit ziet. Dingen kunnen veranderen als ik dat zou willen. Mijn dierbaren om me heen en leven naar mijn eigen maatstaven. Ik hoef geen bakken vol met geld te verdienen om succesvol te zijn, als ik maar leef in balans en mijn eigen ding kan doen. Ik denk dat ik dan pas kan spreken over succes. Daar zijn geen getalletjes als geld of bezoekersaantallen aan te koppelen.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Ik leer heel veel van mensen om me heen en mensen die op mijn pad komen. Ik probeer overal een wijze les uit te trekken, ook al vind ik dat soms nog heel moeilijk om te zien. Ik luister en kijk veel om me heen, lees veel en probeer mezelf soms uit te dagen iets nieuws te gaan doen. Soms geef ik er al snel de brui aan, maar soms kan dat ook ontwikkelen tot iets heel moois. Zo volgde ik al eens een cursus gewichtsconsulente en ben ik begonnen met gitaarlessen. Met dat eerste doe ik helemaal niks maar het heeft wel gezorgd voor iets meer kennis. Dat laatste was een lang gekoesterde droom en blijkt een fantastische stap te zijn.

Wat is voor jou een waardevolle (levens)les?

Luister altijd naar je hart. Diep van binnen weet je alle antwoorden wel en daarom moet je vertrouwen op je eigen gevoel. Je komt veel ups en downs tegen in je leven maar zolang je naar jezelf blijft luisteren en doet wat je hart je ingeeft, moet dat helemaal goed komen. Sta open voor uitdagingen maar laat je ook niet van je eigen pad en geloof trekken. Blijf dicht en trouw bij en aan jezelf. Je bent de enige die jouw leven leidt.

7 Reacties

 1. januari 19, 2016 / 09:49

  Jaaa, de blogs van Shirley zijn te gek! Inspirerend ook om dit interview te lezen!

 2. januari 19, 2016 / 09:51

  Wat een leuk interview! Mocht je nog iemand zoeken… ;-)

  • Melle
   Auteur
   januari 19, 2016 / 09:53

   Natuurlijk! Jij bent ook een grote inspiratie :) Ik zou zeggen, je weet de vragen al. Dus leef je uit en mail maar. Ben benieuwd! x

 3. januari 19, 2016 / 16:04

  Haar blogs zijn echt super, ook haar nieuwe blog Loverdose. Heel erg leuk interview!

  • Melle
   Auteur
   januari 19, 2016 / 18:52

   Ik vind haar nieuwe blog ook echt mega leuk! Sluit goed aan bij dit interview :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.