Interview over ondernemen, altijd kansen zien ervoor gaan | De maandag van Deniece von Harras

HAPPY SUNDAY! Vandaag een interview met powervrouw Deniece von Harras die ik heb leren kennen tijdens een event in Rotterdam, inspiring influencers. Een ondernemer pur sang. Altijd on the run, doelgericht en ze ziet altijd kansen en mogelijkheden. Dat kan ook bijna niet anders want met twee bedrijven op haar naam is ze altijd druk. Ik vind het fascinerend om te zien hoe ze terwijl we in gesprek zijn aandacht heeft voor het gesprek en tegelijkertijd allemaal radartjes in haar hoofd gaan werken. Ze kijkt vooruit, is niet bang om te vragen en komt gauw tot de kern. Haar antwoorden op de vragen zijn precies zoals ze zelf ook is. Direct, to the point en krachtig.

Hoe ziet jouw maandag eruit

Ik zit altijd rond 9:00 uur achter mijn bureau, klaar om te werken. De dag start altijd met het doorlezen en beantwoorden van mijn mails voor SmartUp Network en NL Zakenvrouwen. SmartUp Network en NL Zakenvrouwen zijn 2 carrière en ondernemersplatforms waarbij we ons richten op vrouwen die hun focus hebben op carrière en ondernemerschap. De volgers van NL Zakenvrouwen zijn met name vrouwen tussen 35 en 55 jaar die senior ervaring hebben in het bedrijfsleven of ondernemerschap en de volgers van SmartUp Network zijn de volgende generatie topvrouwen! Diversiteit in het bedrijfsleven is een van onze belangrijkste drijfveren. Voor onze klanten verzorgen wij de werving en selectie van hoog opgeleiden en marketingactiviteiten om hun brand awareness te vergroten als merk en werkgever. Dat doen wij bijvoorbeeld door middel van het organiseren van events, schrijven van blogs, vloggen over het bedrijf of merk. Ik ben afgestudeerd als fiscalist econoom en jarenlange ervaring in dit vak bij verschillende kantoren. Toen ik verantwoordelijk werd voor mijn eigen cliëntengroep, heb ik een business club opgericht. Daaruit is NL Zakenvrouwen gekomen in 2014 en sinds 2016 SmartUp Network. Ik heb eigenlijk nooit geen zin om de week te starten. Maandag plan ik bewust nooit afspraken en is echt voor mij om alles voor de dagen erna klaar te zetten. Het is ook mijn vaste administratiedag en daarvoor heb ik even een paar uurtjes rust nodig. Ik stop meestal rond een uurtje of half 7 en ga erna koken.

Waardoor laat jij je op maandag graag inspireren?

Mijn inspiratie voor de maandag haal ik meestal uit zondagavond. Dan komen de meest ambitieuze plannen in mijn hoofd op en heb ik er echt zin in om weer aan het werk te gaan.

Hoe ziet jouw maandag er over een jaar uit?

Toen ik begon met ondernemen had ik moeite om structuur aan te brengen in de week. Dat voelde voor mij niet lekker, dus ben ik begonnen met de maandag voor mezelf te structureren. Dat werkt heel goed; een kantoordag zonder afspraken. Over een jaar wil ik nóg een dag in de week die mij net als de maandag structuur en rust geeft! Deze extra dag is belangrijk voor mij, omdat ik hierdoor nog efficiënter mijn dag kan indelen.

Hoe ga je dat bereiken?

Voor 2017 moet ik dat eens goed bekijken, want doordat ik afgelopen jaar SmartUp Netwok ben begonnen en NL Zakenvrouwen uitbreid naar Amsterdam en Den Haag is dat een flinke uitdaging! Ik begin met het vooruit werken, zoals de blogs inplannen en delegeren van taken. Met name het laatste is erg belangrijk
voor mij om zo meer ruimte te creëren.

Wat is jouw ultieme maandag tip?

Wees lief voor jezelf en neem zondag ook echt rust, want dat zorgt ervoor dat je fit bent op maandag.

Meer over Deniece von Harras vind je op 010zakenvrouwen.nlsmartupnetwork.nl en haar LinkedIn pagina.

Foto: Prisca Visser

12 Reacties

 1. januari 29, 2017 / 09:38

  Echt een leuk mens is Denice. Zelf heb ik haar ook mogen ontmoeten bij een van haar georganiseerde evenementen bij HashtagWorkmode. Ze straalt een en al inspiratie uit vind ik. En een gestructureerde maandag (zonder afspraken) is wel een fijne tip

  • Melle
   Auteur
   januari 29, 2017 / 14:17

   Oo wat leuk! Zo heb ik haar ook ontmoet :) En inderdaad, die uitstraling, zo voel ik dat ook wel. Heel veel plezier en succes morgen met maandag! Liefs <3

  • deniece
   januari 29, 2017 / 15:13

   Hoi Aneta, wat een leuk compliment ! En ook fijn om te horen dat je Inspiring Influencer zo gaaf vond, daar gaan we vanaf maart weer mee verder….ben nu heerlijkvakantie aan het vieren:)
   Hopelijk tot gauw!

   • januari 31, 2017 / 21:43

    Dan ben ik er zeker bij! Ja, ik zag dat je lekker in Thailand bent. Ik ben jaloers. Tot snel!

 2. januari 29, 2017 / 14:40

  Wat een mooi en gedreven mens! Daar houd ik van. <3 Leuk interview ook. Ik word daar altijd extra gemotiveerd van, haha.

  • Melle
   Auteur
   januari 29, 2017 / 14:50

   Dat is het precies! En die motivatie kon ik vandaag ook wel gebruiken ;) Liefs! x

  • Deniece
   januari 29, 2017 / 15:15

   Hi Lenneke, leuk om terug te lezen; dankjewel! Kan ik jou ook ergens volgen op Instagram ofzo? Groetjes Deniece

   • januari 29, 2017 / 15:18

    Graag gedaan. Jazeker! Op mijn blog vind je al mijn kanalen. Ik heet overal ‘freelennse’. :-)

 3. januari 29, 2017 / 18:05

  Inspirerend interview! Knap, twee bedrijven op je naam hebben en dan nog een afspraakloze dag kunnen hebben. Ik denk dat ik haar tip maar eens opneem en vanavond er vroeg genoeg inkruip. Dan heb ik morgen een topmaandag net als vorige week!

  • Melle
   Auteur
   januari 29, 2017 / 18:14

   Klinkt als een supergoed plan, ik doe met je mee! :)

 4. Petra de Koning
  januari 30, 2017 / 17:19

  Goede tip Deniece om de week zonder afspraken te beginnen op maandag, ga soms veel te onrustig van start! Fijne vakantie!

  • Melle
   Auteur
   januari 30, 2017 / 20:06

   Voor mij ook heel herkenbaar. Iets met mega enthousiasme op de maandag en veel te veel willen doen. Dan is een dagje structuur aanbrengen in de chaos best wel fijn inderdaad. Liefs!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.