Interview Deisy van Visionarylife | “Probeer het leven en jezelf niet altijd te serieus te nemen”

deisy-visionarylife
Met wijze woorden, tips en adviezen, geeft ze me met haar geweldige blogposts inzichten van heb ik jou daar. Daarnaast is ze ook nog eens ontzettend lief, mega behulpzaam en nomineer ik haar bij dezen als de liefste complimentengever van het jaar! Ik heb het natuurlijk over Deisy van visionarylife.nl die vandaag antwoord geeft op dé 5 vragen. YES!

Waar ter wereld voel je je op je plek?

Ik kan mijn geen betere plek bedenken waar ik mij zo goed voel als thuis. Overigens bedoel ik hierbij niet het “fysieke” gedeelte van een huis (muren, dak: de hele mikmak), maar het gevoel dat je vaak bij mensen – vooral geliefden – krijgt. Zo vind ik het heerlijk om in de armen van mijn vriend te liggen, kan ik genieten als mijn ouders en ik met elkaar lachen of als ik met mijn vrienden weer lekker gek doe. Het gevoel van liefde om je heen en mensen om je heen die van je houden is mijn thuishaven en daar voel ik mij op mijn best.

Wat staat er op jouw fuck it lijst?

Onzekerheid! Ik heb een periode in mijn leven gehad waarbij ik twijfelde aan alles wat ik deed en mezelf nooit goed genoeg vond. Nu ik op deze periode terug kijk zie ik dat dit mijn eigen ontwikkeling gigantisch in de weg heeft gestaan. Zo durfde ik bijna nooit mijn mening te geven, wilde ik iedereen altijd pleasen en leerde ik nooit echt om voor mezelf keuzes te maken. Doordat ik tegenwoordig een stuk zelfverzekerder in het leven sta, heb ik veel minder last van de druk van de buitenwereld. Ik durf nee te zeggen, neem besluiten omdat ik het wil en kan zo af en toe een onpopulaire beslissing nemen. Zolang het in lijn staat met mijn prioriteiten en mijn geluk ben ik een blij mens.

Wat betekent voor jou succes?

Succes wordt in de maatschappij vaak gezien als een einddoel waar een bepaalde waarde aan hangt die vaak in geld of status uitgedrukt kan worden. Hoewel ook ik hier heel lang naar heb gestreefd, ben ik toch hier sinds een paar jaar vanaf gestapt en zie ik tegenwoordig dat succes helemaal niet vol toeters en bellen hoeft te zitten. Succes kun je – vind ik – juist in de dagelijkse kleine dingen vinden: dat je op tijd uit bed stapt (terwijl je normaal eeuwen in bed blijft liggen), dat je dit keer iets voor de deadline hebt ingeleverd (terwijl je een uitsteller pur sang bent) of dat je een conversatie met een vreemde voert (terwijl je eigenlijk super verlegen bent). Dat zijn de successen die ertoe doen en waar jij je op zou moeten focussen. Kleine successen en overwinningen zullen uiteindelijk leiden tot het leven – en de persoon – waar jij gelukkig van wordt.

Hoe blijf jij jezelf ontwikkelen?

Heel veel lezen (no kidding!), vragen stellen en advies vragen aan inspirerende mensen, luisteren naar feedback van de mensen om mij heen, veel doen en op je bek gaan en door altijd mijn ogen open te houden voor eventuele mogelijkheden om mezelf te ontwikkelen. De mooiste inzichten en de beste lessen – zo heb ik gemerkt – vind je vaak op een plek waar je ze het minst verwacht.

Wat is voor jou een waardevolle (levens)les?

Probeer het leven en jezelf niet altijd te serieus te nemen. Lach, maak onvoorwaardelijk plezier en doe dingen – hoe gek ze ook mogen zijn – omdat jij ze leuk vindt en niet omdat het van je wordt verwacht. Wees nimmer bang om op je bek te gaan, maar omarm juist je fouten, je gekke trekken of je bizarre eigenschappen. Het leven is van zichzelf al zwaar genoeg: laat jij nou degene zijn die zijn eigen confetti meeneemt en er een feestje van maakt. Zullen we dat aan elkaar beloven?

10 Reacties

 1. april 26, 2016 / 15:34

  Inderdaad laten wij die onzekerheid aan de kant schoppen.. dan zit je als vrouw zijnde al zoveel lekkerder in je vel!

  • Melle
   Auteur
   april 26, 2016 / 16:08

   Lijkt me een puik plan :)

 2. april 26, 2016 / 21:26

  Aaah meis! Dank je wel nog voor de mogeljkheid. Vond het echt heel leuk om je vragen te beantwoorden! Je bent een topper en hoop nog lang van je mooi schrijfsels te mogen genieten <3

  • Melle
   Auteur
   april 26, 2016 / 21:29

   YAY hoera! En jij bedankt voor je inspirerende antwoorden, echt super super fijn! x

 3. april 26, 2016 / 21:58

  Wat leuke artikel is het, en zo fijn dat je Deisy in de bloempjes zet.

  • Melle
   Auteur
   april 26, 2016 / 22:09

   Wat zeg je dat leuk. In de bloempjes. Hoera!

 4. april 27, 2016 / 17:51

  Jaaa ik ben echt dol op Deisy’s blog, liefde voor haar antwoorden!

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2016 / 17:52

   Jaaaaaaaaaaa precies dat! <3<3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.