Bloggers Favorites | Dichtbij jezelf

bloggers-favorites-april-geknipt
Afgelopen maand heb ik zo ontzettend veel prachtige blogposts gelezen! Ik vond het zo waar lastig om mijn favorieten te kiezen. Vooral om een – soort van – overzichtelijk lijstje te maken. Maar het is gelukt hoor! Allemaal in het thema dichtbij jezelf blijven maar ook ontdekken wat dat precies voor jou is. Pareltjes, ik zeg het je!

Dichtbij jezelf blijven? De schildpad is je rolmodel, door Zenzoekers | De blog van Lisa en Shirah heb ik pas ontdekt en ben direct dólenthousiast uren blijven hangen op hun site. Zo ontzettend veel leuke en inspirerende artikelen! En alleen al door de titel van dit artikel werd mijn interesse gewekt. Ik bedoel, een schildpad als rolmodel om dichtbij jezelf te blijven? En wat blijkt, je kunt meer leren van een schildpad dan je misschien zou denken! Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘vind je eigen evenwicht’?

Audioblogs van Merel, De Groene Meisjes | Ik was al fan van De Groene Meisjes. En toen kwam het interview met Jamie en Merel op mijn blog, toen kreeg ik hét boek voor mijn verjaardag en inmiddels staan er twee ware audioblogs online. Geen grap dus dat ik me een ware fangirl voel. De audioblogs ongeremd enthousiasme en voldoen aan je eigen ideaalbeeld waren spot on. Vooral de laatste, die gaat over verwachtingen van andere mensen maar ook van jezelf, vond ik heel herkenbaar. Ik schreef daar afgelopen maand zelf ook een blog over. Hoe Merel het verwoord vind ik magisch en om het ook nog voorgelezen te krijgen is helemaal een feest.

1000 vragen aan jezelf #11, door Renske van Montévie | Ha! Je hebt gelijk. Van deze blogpost zijn er inmiddels meerdere in dezelfde reeks verschenen. Een tijd geleden vond Renske een leuk boekje bij de Flow. Elke woensdag vind je haar antwoorden op maar liefst 14 vragen. Het is niet alleen ontzettend leuk om te lezen wat zij antwoord – leer je haar direct een beetje beter kennen – maar ook heel leuk om zelf over na te denken. Ik heb het boekje zelf niet kunnen bemachtigen dus wil eigenlijk nog een keer alle vragen ergens opschrijven zodat ik ze mee kan nemen om ook aan andere mensen te vragen of mee te nemen op vakantie. Volgens mij krijg je zo ontzettend leuke en verrassende gesprekken!

Story from the heart part V, door Laura Coolen van what about her | Je hoeft Laura en/of haar blog niet te volgen om dit artikel prachtig te vinden, over keuzes maken die misschien niet zo populair zijn maar wel dichtbij jezelf liggen. Laura luisterde naar haar intuïtie en besloot ernaar te handelen. Ze werkt niet meer fulltime aan haar reisblog maar richt zich nu op haar eigen communicatiebureau. Snap je direct dat impopulaire stukje. Iedereen wil toch leven van een (reis) blog? Hoe ze schrijft over het stil staan bij wat je écht wilt, over het besluit nemen en hoe het nu met haar gaat raakte me ontzettend. Kippenvel. Zo mooi!

Hoe doe je dat? #3 | Je emoties, gedachten en gevoelens uiten (12 tips!), door Sandra van Around San | Binnenvetter. Ik denk dat iedereen dat wel in meer of mindere mate is. Sandra schreef een mooie blogpost over hoe je je gedachten, emoties en gevoelens kunt uiten en ze geeft maar liefst 12 (!) tips. Het nagaan wat voor emotie er speelt en wat de oorzaak hiervan is, is voor mij denk ik de grootste tip. Je weet wel, dat moment waarop je vriend(in) je vraagt wat er is en dat je dan maar antwoord dat er niets is omdat je het gewoon niet zo goed weet. Het zette me in ieder geval ontzettend aan het denken. Soms weet je gewoon niet wát je precies voelt. Actief nagaan wat het dan is wat je raakt, kan volgens mij heel verhelderend zijn.

Out of my comfortzone | nieuwe mensen ontmoeten, door Moniek van fris en fruitig | Het was een paar dagen na het ontzettend leuke en mega geweldige ontbijt met lezeressen van mijn blog toen ik Moniek haar blogpost zag verschijnen. Zij was een van de genodigden (YAY!) en schreef in haar blogpost over uit je comfortzone stappen. Want hoe eng is het om achter je laptopje weg te kruipen en mensen (of bloggers, nog erger) in het ‘wild’ te gaan ontmoeten. MEGA! Ik vond het zo herkenbaar én mega lief. Ze schreef dit naar aanleiding van het ontbijt. Dus een ereplekje in deze lijst krijgt ze dan sowieso. En haar blog is het einde.

Hoe blijf jij dichtbij jezelf?

20 Reacties

 1. april 27, 2016 / 08:48

  Hele leuke blogjes! Ik kende around san & montevie al en vond het ook zulke leuke artikeltjes! Ik heb de andere eventjes opgeslagen en ga die meteen lezen. Leuk om blogjes te lezen.<3
  Liefs! Evelien

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2016 / 09:51

   Altijd leuk om nieuwe mensen en blogs te ontdekken :) En lezen inderdaad! Als het straks regent weet ik je direct wat ik ga doen ;)

 2. Linda
  april 27, 2016 / 09:03

  Mooie en inspirerende blogposts deel je! Ik vind de audioblogs ook echt heel leuk. Ik denk dat ik dichtbij mezelf blijf door me steeds te bedenken, bij alles wat ik doe, of dit echt is wat IK wil en niet wat anderen misschien verwachten (of wat ik denk dat anderen verwachten).

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2016 / 09:56

   Dat is mooi zeg! En wat knap dat je dat doet. Echt. Dat vind ik dus mega inspirerend. Ik ga het ook maar eens toepassen :)

 3. april 27, 2016 / 09:11

  Wat leuk dat wij genoemd zijn, zeg! Ik ga meteen ook de andere posts bekijken en ja: audio = de bom! Haha.

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2016 / 09:53

   Jaaaa hoera! Fangirl hier :)

 4. april 27, 2016 / 09:28

  Mooie blogposts! Een voor een inspirerend.

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2016 / 09:54

   Absoluut! <3

 5. april 27, 2016 / 12:13

  Wauw, wauw, wauw! Sta ik hier zomaar even tussen. Superlief, Melle! <3 Dikke dank! Toevallig heb ik afgelopen week Zenzoekers ontdekt, erg fijn! Ik klik even fijn verder, hihi.

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2016 / 14:33

   Jaaaaaaa écht wel, ik ben mega fan! :) Hoera hoera!

 6. april 27, 2016 / 14:54

  Ahhhh hoe leuk is het om mijn eigen blog hier tussen te zien staan? HEEL LEUK! Je hebt mij nieuwsgierig gemaakt naar dat artikel van Moniek en naar de audio blogs van Merel! Die ga ik nu gelijkan lezen/luisteren. Yay!

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2016 / 14:55

   Helemaal verdient want ik ben mega mega fan van jou! Hoi :) En veel plezier! Ben benieuwd wat je ervan vindt :)

 7. april 27, 2016 / 17:11

  Wat een fijne tips zeg! Een aantal heb ik al gelezen, maar een aantal nog niet. Die eerste bijvoorbeeld ga ik nu meteen even lezen, lijkt me heel interessant! En tja hoe dicht blijf ik bij mijzelf? Licht eraan in wel opzicht, op mijn blog ben ik heel erg mijzelf, in tekst én beeld, net als op social media. In het dagelijkse leven hangt het er vanaf waar en met wie ik ben. Soms heb ik een belangrijk gesprek ofzo en dan kan ik mezelf wel eens net even anders voordoen. Liever zou ik dat niet willen, maar soms lijkt het nodig te zijn ofzo. Of is dat alleen mijn gevoel?

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2016 / 17:22

   Zeker niet! Ik vind het wel herkenbaar wat je zegt. Anders voordoen is voor mij een beetje een groot woord – ik ben namelijk de slechtste actrice ever haha – maar ik kan me wel voorstellen dat je punten van jezelf benadrukt die op dat moment handig zijn. Denk bijvoorbeeld maar eens aan een sollicitatiegesprek, dan doen we dat allemaal toch? Tenminste, zo zie ik me dat voor me. of als je mensen voor het eerst ontmoet. Dan is het ook altijd aftasten naar de gemene deler. Snap het in ieder geval heel goed. Mooie toevoeging! :) Dankjewel!

 8. april 27, 2016 / 19:11

  WOW MELLE! Dankjewel zeg! <3 Wat lief!! Ik ga ook maar even lekker door de andere artikelen neuzen :)

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2016 / 19:48

   <3 Dik verdiend!

  • Melle
   Auteur
   april 27, 2016 / 21:27

   Dankjewel! Zo leuk dat jij het óók leuk vindt :)

 9. april 28, 2016 / 08:39

  Mooie samenvatting van alle mooie posts over dit onderwerp! :)

  • Melle
   Auteur
   april 28, 2016 / 10:11

   Haha wel hè :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.