Interview Lienke de Jong van #deargoodmorning |”Zeg niet tegen mij dat ik het niet kan”

Mensen vragen wel eens aan mij hoe ik het volhoud om veel te sporten en (nog steeds) zo met gezonde voeding bezig te zijn. Nou lieve mensen, Lienke de Jong van Dear Good Morning is zéker een motivatie. Ik leerde haar kennen via Instagram waar ze élke ochtend om 7 uur een selfie post van – jawel – zichzelf (meestal) in de sportschool. 7 uur! ‘s Ochtends! Ze traint inmiddels voor haar tweede bikini-fitnesswedstrijd en man man man, wat is het ontzettend bijzonder om via haar blog onderdeel te zijn van haar tocht. Eén bonk spieren positiviteit, enthousiasme en motivatie. Wat een held!

Waar ter wereld voel jij je op je plek?

Kopenhagen. Als je er geweest bent, snap je wel waarom. ​De sfeer in Kopenhagen is echt geweldig. De mensen zijn allemaal aardig, relaxed en ik voel me helemaal veilig in de stad. Kopenhagen loopt nét wat voor op Nederland. De manier van werk/vrije tijd, hoe alles geregeld is en geldzaken. En dan heb ik het nog geen eens over hoe gezond en sportief iedereen is. Gewoon, awesome!

Wat staat er op je fuck it lijst?

Mijn wat voor lijst? Hahah, hier heb ik nog nooit van gehoord. Maar mijn fuck it lijst.. Euhm fuck it in de zin dat mensen denken dat je iets niet kan. Hatelijk is dat! ​​Ik kan er slecht tegen als mensen negatief zijn en zo’n attitude van opgeven hebben. Kom op! Geef jezelf uitdagingen en bewijs juist het tegendeel. Tuurlijk kan ik soms ook te ambiteus zijn, maar laat zien dat je ergens voor werkt. Dat is al het halve werk! Dus nee, zeg niet tegen mij dat ik het niet kan. Zeg niet tegen jezelf dat je iets niet kan. Ga juist de uitdaging aan. En fuck al die mensen die zo negatief en dom denken.​ ​

Wat betekent voor jou succes?

Dat je iets hebt behaald waarvan je dacht het niet te kunnen behalen. Een doel die je jezelf geeft en die je behaalt, op wat voor manier dan ook. Dát is voor mij succes. ​Ik ben dag in dag uit bezig met het opbouwen van succes; ik ben heel ambitieus aangelegd en wil heel veel. Soms iets té veel, dat maakt het wel lastig. Succes is voor mij ook jezelf verbeteren, uitdagen en werken voor doelen. Er gewoon voor gaan. Zo heb ik zelf een kunstopleiding gedaan maar merk dat ik steeds meer interesse heb in coaching en personal training. Om die reden ben ik gestart met een cursus “Basis Fitness Docent”. Voor mij is dat ook succes.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Door nieuwe uitdagingen aan te gaan, doelen voor mezelf te maken en cursussen te volgen. Een soort spring in het veld ben ik ;) Het is ook heel handig om een moodboard of visonboard met je doelen en dromen boven je bed te hangen. Dat helpt écht om jezelf te motiveren en je te herinneren waarvoor je het allemaal voor doet.

Wat is voor jou een waardevolle (levens)les?

Dat ik (helaas) ook niet superwoman ben: ik niet alles kan wat ik graag zou willen. Ik heb geleerd dat rust nemen ook goed is. Dat je juist door rust, eerder je doelen behaald. Dit merkte ik vooral aan mijn ambiteuze tocht naar mijn eerste bikini-fitnesswedstrijd (de meest vrouwelijke vorm van bodybuilding waarbij je slank en met zoveel mogelijk spiermassa in een glitter bikini en hoge hakken je resultaat laat zien). Het enige wat ik dacht was; ik wil eerste worden. Dat is het enige dat telde. Ik heb enorm genoten van de hele tocht er naartoe, ik zag mezelf al staan met de beker in mijn handen. Ik kon niet wachten tot dat moment! Ik had elke dag getraind, elke dag minder gegeten en élke dag geoefend op mijn hakken. Ik was bloednerveus maar had toch alle vertrouwen. En toen kwam de uitslag… Tweede! Ik was boos op mezelf. Heel boos en verdrietig. Het liefste wilde ik die beker kapot slaan. Nu kan ik zeggen dat, als ik terugkijk op wat ik allemaal heb gedaan en opgegeven heb voor deze tocht, ik trots op mezelf ben. Fulltime werken, bloggen, vloggen, social media, andere projecten, een sociaal leven leiden en dat alles in combinatie met de voorbereiding en training voor de bikini-fitnesswedstrijd. Mensen onderschatten het vaak, dat is jammer. Voor mij een waardevolle les? Blijf eerlijk aan jezelf, wees realistisch en dat ik freaking blij moet zijn met hoe ver ik ben gekomen.​

8 Reacties

 1. februari 16, 2016 / 09:29

  Zo knap dat jij zo bezig bent met gezond leven. Ik zag laatst je foto van vorig jaar in vergelijking met nu en echt, you go girl! Haha, leuke vraag over die ‘fuck it lijst’. Inspirerend interview en wat een inspirerend mens ook. Wow, die spieren!

  • Melle
   Auteur
   februari 16, 2016 / 09:37

   Hé, jij! Ik dacht al, waar blijf je ;) (vind het gewoon zo zo zo vet leuk dat je elke dag wel bijna even langskomt én een reactie achterlaat!) En dankjewel voor de lieve complimenten! Zo iemand als Lienke is in dat kader wel écht een inspiratie voor mij. Zonder haar had ik niet 3 keer per week zo fanatiek in de sportschool gestaan. Die spieren, daar kan ik alleen maar van dromen ;)

 2. februari 16, 2016 / 10:17

  Lienke de Jong is een práchtmens!

  • Melle
   Auteur
   februari 16, 2016 / 10:29

   AMEN! :D

 3. februari 17, 2016 / 16:57

  Wauw! Ik volgde haar een tijd geleden op Instagram (nu niet meer want ik zie niet graag vleesfoto’s voorbij komen), maar wow, wat een spieren heeft zij gekregen! Echt heel knap :)

  • Melle
   Auteur
   februari 17, 2016 / 17:00

   Extra leuk om het resultaat dan zo te zien!

  • Melle
   Auteur
   februari 17, 2016 / 20:28

   Leuk hè! Was ook zo blij met haar input :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.