Interview Naomi Felesita | “Dingen kunnen niet fout gaan, hooguit anders dan verwacht”

naomi-felesitaZe is lifestylevlogger bij Wehkamp, blogger en host bij 365 dagen succesvol. Maar bovenal een ontzettend inspirerend en geweldig leuk mens! Haar blogpost die ik noemde in de Bloggers Favorietes van afgelopen maand over de sprong wagen raakte me en was als je het mij vraagt spot on. Hoe langer je wacht, hoe hoger, enger en naarder die sprong wordt. Dus kroop ik snel achter de computer en mailde ik Naomi voor hét 5 vragen interview. En ik kan je vast vertellen, ik pakte halverwege mijn notitieboekje erbij. Zo veel mooie woorden en levenslessen; kippenvel.

Waar ter wereld voel je je op je plek?

Eigenlijk op de plekken waar ik minder vaak kom dan ik zou willen en dat is toch wel de natuur. Ik ben best wel online; het is waar een groot deel van mijn leven zich afspeelt. Dit is iets waar ik wel meer verandering in wil brengen omdat ik merk dat het me zo goed doet als ik even in het park wandel. Zon of regen: het maakt me niet uit. Zet me in een omgeving met veel bebossing, gooi me op een berg of op het strand en ik ben ineens een heel rustig zoet meisje.

Wat staat er op je fuck it lijst?

Mezelf heel erg aanpassen aan anderen om leuk gevonden te worden. Het welbekende pleasen. Misschien een open deur maar op lange termijn wordt je er niet heel gelukkig van. Het is echt heerlijk – nee wacht – een bevrijding om je te realiseren dat je echt helemaal prima bent zoals je bent en dat je er echt niet dood van gaat als iemand je een keertje niet mag of verkeerd heeft begrepen. Er is niets mis met jou en er is ook werkelijk waar niets mis met de ander. Er is simpelweg geen klik, that’s all. Niet alleen met mensen maar op ook op andere gebieden zeg ik ‘fuck it’ tegen dingen forceren. Oh en ik please nog steeds ontzettend graag maar dan wel als ik daar écht veel zin in heb en niet om aardig gevonden te worden.

Wat betekent voor jou succes?

Laatst was er een hele mooie uitzending van VPRO Tegenlicht over het rendement van geluk. Ik zie jonge mensen om me heen steeds meer de verdieping opzoeken en steeds vaker kijken naar wat hen gelukkig maakt in plaats van alleen het mooie plaatje aan de buitenkant na te streven. Dat vind ik een mooie ontwikkeling en nodig ook.

Voor mij betekent succes de volgende dingen: uit m’n bed komen en zin hebben in de dag, gaan slapen en weten dat het een mooie dag is geweest. Maar ook verbinding maken met mooie mensen en aan duurzame dingen bouwen. En ik denk dat succes ook bestaat uit een fijne balans vinden tussen jezelf niet te serieus nemen en ergens ook weer wel.

Hoe blijf je jezelf ontwikkelen?

Volgens mij ben ik een spons als het aankomt op interessante informatie opzuigen. Of dat nu gaat over persoonlijke groei, duurzaamheid, ondernemerschap, marketing, gezond leven, you name it. Kennis te over. De echte uitdaging zit ‘m voor mij in het daadwerkelijk doen van dingen. De truc is om mensen om je heen te verzamelen die je uitdagen om uit je comfortzone te komen en die je op een liefdevolle manier wijzen op je valkuilen. Zo bel ik elke doordeweekse ochtend met m’n sparringspartner over drie dingen: 1) wat gaat er goed? 2) waar loop ik vast? 3) wat is mijn missie voor vandaag? Ik doe dit nu sinds december en het houdt me enorm scherp en het zorgt ervoor dat ik daadwerkelijke stappen onderneem.

Wat is voor jou een waardevolle (levens)les?

Ik ben iemand die van jongs af aan al gefascineerd is door de termen ‘geluk’ en ‘succes’ en wat dat dan allemaal betekent. Op mijn 21e kreeg ik een burnout en vanaf dat moment heb ik moeten leren dat het oké is om dingen jammer te vinden, dat gelukkig zijn niet altijd noodzakelijk is en dat het soms beter is te voelen wat je op dat moment voelt. Te weten dat dit je zelfs op lange termijn een gelukkiger mens maakt. Maar ook te leren dat je emoties hèbt en ze niet bènt en je er dus ook niet altijd overwhelmed door hoeft te raken. Ik heb geleerd dat falen niet bestaat en dat dingen niet fout kunnen gaan, hooguit anders dan verwacht.

Met de allerbeste bedoelingen die we hebben kunnen we soms zo ontzettend streng zijn voor onszelf. Ik denk dat dit scherpe randje er wel af mag en we wat vaker liever voor onszelf mogen zijn. Daar wordt de wereld ook een mooiere plek van.

Foto: Natascha Kwee

14 Reacties

 1. april 12, 2016 / 07:45

  Naomi is leuk! Zij is nou echt zichzelf en dat is mooi :)

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2016 / 08:03

   Precies! :)

 2. april 12, 2016 / 08:22

  Naast inspirerend is Naomi ook nog eens ontzettend grappig :D haar twitter is het bewijs.
  Leuk interview Melle!

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2016 / 09:54

   Haha jaaaa echt wel :) Hoera!

 3. april 12, 2016 / 08:43

  Mooie woorden! Vind deze interviews altijd heel interessant

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2016 / 09:04

   Ik kon echt niet kiezen welke ik het allermooiste vond. Zo veel! :) En dankjewel, wat lief! Dat is echt heel leuk om te weten (want daar doe ik het stiekem ook voor :))

 4. april 12, 2016 / 13:24

  Wat een leuke definitie van succes! Die probeer ik ook na te streven. Als je tevreden bent met wie je bent en wat je doet, dan ben je in mijn ogen zo succesvol als het maar zijn kan!

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2016 / 14:44

   Zo succesvol als het maar kan zijn. HOERA! :)

 5. april 12, 2016 / 17:27

  Wat een leuk, positief artikel! Heel goed om niet teveel te proberen anderen te pleasen. Het wordt vaak toch niet gewaardeerd. Leuk interview! :)

  • Melle
   Auteur
   april 12, 2016 / 17:53

   Dat komt misschien ook omdat we zelf soms zulke hoge verwachtingen hebben áls we iemand ‘pleasen’ dat het inderdaad altijd op een teleurstelling uit loopt. Dus vooral iets doen omdat je het zélf leuk en fijn vindt :) Ik sluit me erbij aan!

 6. april 14, 2016 / 10:35

  Wauw, wat een ontzettend inspirerende invulling van dit interview! Ik kan me hier heel erg in vinden en de dingen die ze noemt ben ik ook erg veel mee bezig op het moment. Heel tof om dit vervolgens te lezen.

  • Melle
   Auteur
   april 14, 2016 / 10:57

   Een feest van herkenning. Hoera, zo leuk! Ik ben echt fan van Naomi geworden :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.