Interview met mezelf | Terugblik op 52 blije maandagen!

blogverjaardag-hoera
Afgelopen weekend heb ik niet alleen mijn eigen verjaardag gevierd maar ook dat van mijn blog. Weekend ja, want zeg nou zelf: één dag feest is gewoon te kort. En wauw, dat was zó bijzonder! Toen ik vorig jaar begon met deze blog had ik niet kunnen dromen dat ik een jaar later met acht super duper mega lieve inspirerende lezeressen zou ontbijten. Hoe gaaf! Maar echt. Ik sta gewoon nog steeds helemaal te stuiteren. In deze blogpost neem ik je mee in een terugblik van één jaar Thank God It Is Monday ofwel, 52 héle blije maandagen!

Vertel nog even, hoe begon het allemaal?
Ik zie mezelf nog aan de keukentafel zitten. In staat van opperste concentratie was ik de eerste ideeën voor mijn blog aan het uitwerken. Mijn vriend maakte een foto van mij. Terwijl ik hem in eerste instantie een beetje probeerde af te wimpelen met een ‘ga-weg-ik-ben-bezig’ en ‘toe-nou-ik-wil-niet-op-de-foto’ zei hij dat ik me niet moest aanstellen. Dit zou een belangrijk moment zijn, een hoogtepunt om aan terug te denken. Hij had gelijk.

Hoe kwam je daar nou aan de keukentafel terecht dan?
Afgestudeerd, een baan, alles om gelukkig te zijn en tóch was ik het niet. Ik vroeg me af of dit alles was. Of het werkende leven er zó uit zou zien en of dit was waar ik al die jaren voor gestudeerd had. Met de ‘diagnose’ twintigerdilemma’ voelden mijn gevoelens gegrond. Maar alsnog wist ik niet wat ik moest doen om het op te lossen.

Dat dilemma moest de basis zijn voor een nieuw project waar ik me naast mijn werk op kon storten zodat ik mezelf kon ontwikkelen, mezelf uit mijn comfortzone kon trekken en waarvoor ik hopelijk een oplossing zou vinden. Maar hoe zou ik dat aanpakken? Al gauw besloot ik dat het online moest zijn. Ik wilde iets maken dat toegankelijk was voor iedereen. Een fijne plek creeëren om mezelf en anderen te laten zien dat ik (en jij) niet de enige ben(t) met dit gevoel.

Dus toen wist je zeker dat je een blog zou starten?
Ja, er zat wel iets in een blog. Dat leek me wel wat. Ik had al eens een blog gehad en hoewel vriendlief opperde om die gewoon weer nieuw leven in te blazen wilde ik eigenlijk helemaal opnieuw beginnen en een frisse start maken. Ondertussen stroomde de energie door mijn lijf. Een puppy is er niets bij. Uren praatte ik met Cathelijn over alle plannen die ik had, de invulling van de blog, de onderwerpen, categorieën en – natuurlijk – de naam! Toen ik die had bedacht heb ik direct een domeinnaam gekocht. Ik stelde mezelf een deadline omdat ik anders eeuwig bezig kon blijven met het perfectioneren en voorbereiden. Op mijn verjaardag zou ik het ‘lanceren’.

En als je nu zo terug kijkt, is het dan gelukt?
Als ik denk of iets gelukt is, dan is het afgerond, afgelopen en klaar. Dus in dat opzicht niet! Het is niet gelukt. Het is namelijk nog (lang) niet af en daarnaast had ik eigenlijk ook geen verwachtingen. Ik begon gewoon. Natuurlijk zou het leuk zijn als er in ieder geval één iemand geïnteresseerd zou zijn en zich zou herkennen in het gevoel. En dat ik die persoon zou kunnen helpen. Ik had – wat zeg ik, heb – een grote drang om mensen te helpen en dat houdt wat mij betreft nooit op.

Is alles helemaal goed gegaan dan? Er zijn vást wel dingen fout gegaan of anders dan je had gedacht.
Haha, nou vooruit dan maar. Er zijn inderdaad zeker dingen anders gegaan dan ik had gedacht. Ik had bijvoorbeeld bedacht om me onder andere te focussen op concrete tips van professionals. Het interview over dé do’s en don’ts van het solliciteren met een recruiter is daar een goed voorbeeld van. Dat is echt een artikel waarvan ik denk, daar heb je écht wat aan. Het bleek moeilijker dan gedacht om professionals te vinden. Daarnaast ben ik meer gaan schrijven over positief in het leven staan, relativeren en inspireren. De insteek van de interviews is heel anders geworden. De reeks met dé 5 vragen vind ik bijvoorbeeld zo leuk! Ik vind het zo bijzonder dat er al zo veel super inspirerende mensen hebben meegedaan en het blijft elke week weer ontzettend leuk om de vragen met elkaar te vergelijken.

Daarnaast ben ik erachter gekomen dat professionals vanuit een bepaald beroepsperspectief leuk zijn, maar dat in dat soort interviews het persoonlijke een beetje mist. Het pure, dat échte, dat ik zo interessant vind. Dat mensen zoals jij en ik pas écht professionals zijn.

Je blog is het afgelopen jaar veranderd, maar heeft het bloggen jou ook veranderd?
Ja, ik denk het wel. Ik denk dat het hand in hand is gegaan: ik ben veranderd en mijn blog daardoor met mij. Toen ik begon was het twintigersdilemma en het ‘wat-moet-ik-met-mijn-leven-gevoel’ echt een groot ding. Ik merk dat dat nog steeds wel zo is, maar wel op een hele andere manier.

Er is zo veel gebeurd! Ik ben heel veel afgevallen, mijn baan kwijtgeraakt, werkloos geweest, een coachtraject ingegaan en heb weer nieuw werk gevonden. En alles daar tussenin, al die gedachten en ervaringen, heb ik gedeeld. Eigenlijk in een steeds grotere mate omdat mijn blog steeds meer een afspiegeling is geworden van wie ik ben en wat mij bezig houdt.

Ik voel me een heel ander persoon dan toen ik begon met deze blog. Ik sta bijvoorbeeld veel bewuster in het leven. Ik heb geleerd om trots op mezelf te zijn en voor mezelf te kiezen. Dat het oké is om dat te doen en dingen te doen die ík fijn vind. De zoektocht naar balans met eten, leven, en alles wat erbij komt kijken heb ik dit afgelopen jaar niet langer weggeduwd. Ik ben er niet langer bang voor, ik heb het omarmd.

Wat had je echt niet verwacht?
Dat mijn blog zo’n verlengde van mij kon zijn, dat het écht een uitlaatklep is geworden doordat ik emoties in tekst kan verwerken en daarmee gevoelens beter kan relativeren. Dat ik een baan heb doordat ik blog en dat ik met mijn baan me altijd met blogs en bloggers mag bezighouden. En last but not least, dat er zulke lieve mensen op deze aardbol rondlopen als jullie. Mensen die het leuk vinden om mijn blog te lezen, reacties achter te laten en zelfs meerdere keren per week terugkomen. Dat vind ik oprecht – ik lieg niet als ik élke keer sta te dansen – heel bijzonder! <3

Foto: Daniël Rommens

45 Reacties

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 09:31

   WIIIEEEEHOOOO!! <3

 1. april 4, 2016 / 07:47

  Wat mooi geschreven en verwoord Melle! Heel interessant om te lezen hoe het ‘blogproces’ bij jou is verlopen en nog steeds verloopt. Hoe je artikelen anders zijn dan je eigenlijk had gepland (emotioneler) en hoe er andere categorieën zijn ontstaan dan die je van te voren had bedacht. Grappig, want bij mij is het vrijwel net zo gegaan en zo gaat het nog steeds. Af en toe denk ik ook: het moet hélemaal anders! Haha! En het twintigersdilemma… ik blijf dat een boeiend concept vinden. Ik had daar voordat ik écht écht ziek werd heel erg last van. Ik liep toen stage en ik dacht: moet ik nou echt de rest van mijn leven van 9 tot 5 op kantoor zitten en naar slechte muziek luisteren? Het liep een beetje anders. Maar voor de mensen om me heen denk ik soms nog steeds wel eens: is werken nou echt het enige wat jij doet?

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 09:37

   Dankjewel, wat lief! Vaak weet je het wel maar zo’n moment van evaluatie of terugkijken bevestigt dat soort gevoelens en ideeën alleen maar. Dat twintigers dilemma – hoera voor dat ik het nog 1 jaar ‘legaal’ kan zeggen ;) – is zo herkenbaar! Mijn moeder zei een keer zoiets als ‘je bent niet je baan’ en dat is precies ook wat jij zegt. Er is veel meer in het leven dan elke dag van 9-5 op kantoor zitten. En nu ik dat zo schrijf snap ik direct waarom het zo ‘tegenvalt’. Ik bedoel, dan heb je zo lang gestudeerd, naar dit doel en dan dat.. Haha! Ontdekken en beseffen dat het leven meer is dan je baan, dat jij meer bent dan je baan, dat is wel even een dingetje. Maar als je er achter bent ;) EUREKA!
   PS: de muffins waren heeeeeerlijk, dankjewel! <3

 2. april 4, 2016 / 08:16

  Gefeliciteerd! Ik lees jouw blog nog niet heel lang, maar ik vind het zeker interessant wat je allemaal schrijft :)

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 09:38

   Dankjewel! :) En zo leuk om te horen <3

 3. april 4, 2016 / 08:33

  Zo inspirerend om dit te lezen. Wat mooi dat je zo gegroeid bent het afgelopen jaar! En ik moet zeggen dat ik de onderwerpen van je blog heel leuk vindt, juist heel persoonlijk – en daar houd ik van! Soms zeker leuk om iets van professionals te lezen hoor, maar ik vind het juist leuk eigenlijk dat je nu meer persoonlijke interviews houdt. You go girl :). En gefeliciteerd natuurlijk!

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 09:39

   Wat goed! Dat is echt goed om te weten want naast dat het gewoon zo gaat, vraag ik me wel eens af wat mensen er eigenlijk van vinden. Nou bij dezen dus. HOERA! :) En dankjewel! X

 4. april 4, 2016 / 09:07

  Super om te lezen, en wat fijn dat je er zo veel voldoening en plezier uit kan halen. Precies de bedoeling van een blog, en waarschijnlijk juist daarom zo’n succes

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 09:39

   Lief! Dankjewel <3

 5. april 4, 2016 / 10:03

  Zo fijn om dit te lezen. Ik gun het je ZO om happy te zijn; met jezelf èn met je blog. Ik vind jouw blog echt een voorbeeld, en door jou heb ik ook denk ik weer de ‘moed’ teruggevonden om het gewoon te doen. Ik ben mijn rubriek Get it girl begonnen deels omdat jij me geïnspireerd had. Is dat suf? Naja, dankjewel daarvoor in ieder geval <3 Ik lees al je blogjes met heel veel plezier en hoop dat je dit inderdaad nog heel veel jaren gaat doen! Van mijn part is het nooit 'af', hihi. Liefs en HAPPY MONDAY!

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 13:22

   Liiieeefff <3 Ik vind dat echt zo bijzonder dat je dat zegt, maar echt! Wauw :)

 6. april 4, 2016 / 10:07

  Wauw! Leuk om dit allemaal te lezen. Heel erg inspirerend :) Nog gefeliciteerd met je verjaardag en hopelijk mogen er nog heel veel mooie (blog)jaren volg!

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 13:23

   Dank u dank u! :) Hoera!

 7. april 4, 2016 / 12:14

  Zo tof om te lezen dat je zo blij wordt van het bloggen en dat je de goede keuze hebt gemaakt om te beginnen! Ik vind jouw blog heel inspirerend en vooral lekker positief. Jouw artikelen zijn uniek qua concept en dat vind ik juist zo gaaf en vernieuwend.
  Dat twintigersdilemma is wel een beetje herkenbaar trouwens. Moet zeggen dat bloggen mij ook wel weer een extra “yeah-gevoel” heeft gegeven! :)

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 13:24

   Wat een mega lieve complimenten, ik zit hier helemaal te stralen zo lief! Dankjewel. En hoera voor het yeah-gevoel! :)

 8. april 4, 2016 / 13:17

  Jaaaa dat er nog maar veel jaren mogen komen, want ik geniet van je blog! Volgens mij heb ik het wel eerder gezegd, maar ik vind jou blog echt één van de beste als het gaat om zelfontplooiing! :) Je straalt een enthousiasme uit en dat inspireert enorm! Dus ik hoop dat je nog maar lang doorgaat hiermee!

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 13:28

   Hoera hoera, ik weet gewoon bijna niet meer wat ik moet zeggen zo lief <3 Heeeeeeel erg bedankt! X

 9. april 4, 2016 / 14:15

  Gefeliciteerd! Ik volg je nog niet zo lang, maar vind alles wat ik heb gelezen allemaal al zo leuk en inspirerend!

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 14:27

   Hoera hoera wat leuk, dankjewel!

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 20:49

   Dankjewel! :)

 10. april 4, 2016 / 18:26

  Wat een superleuke insteek en leuk om te lezen! Ik vind jouw blog één van de leukste die ik de afgelopen tijd heb ontmoet!

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 20:50

   Dat is echt superlief, dankjewel Vivian! <3 :)

 11. april 4, 2016 / 18:37

  Wauw één jaar! Een. Mijlpaal om heeeeeel trots op te zijn! Ondanks dat ik jouw blog pas kort geleden heb ontdekt hoop ik op nog vele blogjaren:)!
  Happy blog birthday!

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 20:50

   Hoera hoera! Dankjewel :) Hoop dat je er ook nog lang deel van uit maakt :)

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 20:50

   Dankjewel, superlief! x

 12. jellebeeckman
  april 4, 2016 / 19:26

  Proficiat :) Leuk je blog te hebben ontdekt. Via je huidige werkgever dan nog :p Groetjes, Jelle en Bert

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 20:51

   Hoera! Leuk dat je er bent! En via mijn huidige werkgever nog wel. Nu ben ik wel nieuwsgierig ;)

 13. april 4, 2016 / 19:49

  Yay hoeraaaaa! Ik heb het natuurlijk al samen met jou kunnen vieren! Super leuk om een keertje een interview met jou te lezen :)

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 20:52

   Zo leuk dat je er was! Ik heb het al 100 keer gezegd maar dat ga ik gewoon nóg 100 keer doen. Gewoon, omdat het kan en ik zo blij ben ermee :):)

 14. april 4, 2016 / 20:13

  Mooi om te lezen en wat was het zaterdag gezellig!! Ik heb ervan genoten en leuk om dit interview met jou te lezen!! Hopelijk komen er nog heel veel jaartjes bij! ;)

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 20:53

   Jaaa écht wel! Superleuk dat je er ook was. Echt, zo mega fantastisch bijzonder! <3 En proost, op nog vele jaren! Hopelijk mét jou :)

 15. april 4, 2016 / 21:03

  Wat leuk! En nog maar een jaar, wow. Ik reageer niet vaak, maar ik vind je blog altijd heel erg gezellig! Zelfs terwijl ik niet alles lees (door tijdgebrek, niet omdat het niet leuk is ;-)) word ik altijd blij van je vrolijke foto’s die langskomen op Facebook. Ga zo door!

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 21:08

   Tijd gaan snel als je het leuk hebt ;) En dankjewel! Wat lief dat je nu wel reageert en wat leuk dat je op Facebook altijd zo blij wordt van de foto’s :) Hoera wat lief! Dankjewel!

 16. april 4, 2016 / 21:08

  Wat fijn en mooi dat je blog je in één jaar zo veel goeds heeft gebracht! Echt heel leuk om te lezen. Nogmaals gefeliciteerd, en fijn dat je zo hebt genoten van het weekend! XX

  • Melle
   Auteur
   april 4, 2016 / 21:14

   Dat is toch niet te filmen! Als ik het zo terug lees en de reacties van vandaag dan is het toch wel heel bijzonder :) En het leukste is, dat jij er ook onderdeel van bent :) Dat maakt het nóg veeeeeeel leuker! Dankjewel X

 17. april 5, 2016 / 21:51

  Wat super graaf zeg,
  En wat een leuke artikel, altijd leuk om terug te blikken.

  • Melle
   Auteur
   april 5, 2016 / 22:03

   Leuk en gek tegelijk maar vooral leuk om te weten dat jij ervan genoten hebt! Hoop dat je er nog lang deel van uit blijft maken :)

   • april 5, 2016 / 22:13

    Ik blijf je alvast volgen meid. Leuk om steeds iets leuks te lezen meid

 18. april 6, 2016 / 10:34

  Wat leuk om dit zo te lezen allemaal! Ziet er onwijs gezellig en leuk uit :)

  • Melle
   Auteur
   april 6, 2016 / 11:17

   Dankjewel! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.