Do try this at home | Deze drie momenten maken je leven nog beter dan het nu al is!

melle-woonkamerVandaag een blogje met random tips voor momenten die in het teken staan van niemand minder dan jou! Om over na te denken, om bij stil te staan én vooral te doen.

Het piekermoment | Soms gaan je gedachten alle kanten op en eerlijk is eerlijk, echt rustig wordt je daar niet van. Vooral niet als het nét voor het moment is dat je eigenlijk wilt slapen. Toen ik Naomi voor het eerst ontmoette – heel lang geleden maar dit is me zó bijgebleven – gaf ze hier een mega goede tip voor. Het zogenaamde piekermoment. Want ja, waarom eigenlijk niet? Plan gewoon een moment in om over al die gedachte na te denken. Misschien kom je er zelfs achter dat de chaos vooral je gedachten op slot zette. Hoera voor overzicht! Als je het prettig vindt kun je het ook opschrijven, als een soort mindmap. Bij mij helpt dat echt heel erg, dan voelt het alsof mijn gedachten door mijn pen zo op het papier komen en letterlijk ruimte maken in mijn hoofd. Neem de tijd én – niet te vergeten – maak aan het einde van je piekermoment een lijstje met actiepunten die je hebt bedacht zodat je ze daarna kunt uitvoeren. Ik plan mijn piekermomenten het liefste in de trein. Zo fijn om een beetje uit het raam te kijken en ondertussen mijn gedachten op een rijtje te zetten!

Het klaagmoment | Positief in het leven staan. Iets waar ik ontzettend voorstander van ben, maar als ik mijn collega Luuk mag geloven – hoi Luuk – dan is klagen iets wat zelfs aan je hele positieve dag niét mag ontbreken. Gewoon even lekker een potje klagen. Luuk zweert erbij. En ik moet zeggen, ik begin het ook steeds meer te waarderen. De vraag ‘heb je nog iets te klagen’ is immers niet voor niets een standaardvraag op de vroege ochtend. Want weet je, klagen is écht fijn! Gewoon even je hart luchten over allemaal stomme dingen of dingen waarover je je verwonderd hebt vandaag – zoals mannen die wel een handdoek meenemen naar de sportschool maar hem niet gebruiken. IEUW! Mijn tip hierbij is om het klagen een tijdslimiet te geven. Maximaal vijf minuten. Alsof je even een sprintje trekt. Vol gas klagen. Klinkt als: “wil je even klagen? De tijd gaan NU in.” Gooi het er lekker uit, het lucht op!

Het Fuck-it moment | Laten we tot slot het eens hierover hebben. Het fuck-it moment. Ooo wat is dát heerlijk! Zo’n moment waarop het je allemaal niets meer kan schelen en je gewoon doet waar jij zin in hebt. Van iets lekkers in de supermarkt, een heerlijk weekendje weg met een vriendinnetje tot je aanmelden voor een coachopleiding. Ja, dat was ook ábsoluut een fuck-it moment! Lekker belangrijk wat andere mensen, je bankrekening of weegschaal ervan vinden. Op dat moment zet je alles opzij en kies je gewoon even helemaal voor jezelf. En zeg nou zelf, zo af en toe voelt dat echt onwijs goed!

Wat is jouw favoriete moment?

34 Reacties

 1. oktober 26, 2016 / 07:45

  Ooooh het piekermoment is echt mijn favoriet! Ik denk dat mijn wandelingen mijn piekermomenten zijn, want als ik heb gewandeld weet ik altijd precies wat ik moet gaan doen. Wat belangrijk is en waar ik zin in heb. Ik krijg dan echt overzicht en voorkom clutter. Als ik chaotisch door mijn kamer zwerf niet wetende waar te beginnen stuur ik mezelf meestal ook maar naar buiten, zodat ik daarna wel weet waar ik moet beginnen, haha!

  • Melle
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 11:17

   Oo jaa dat is écht een goed idee! Jezelf naar buiten sturen, dat zou ik echt vaker moeten doen :) YAY!

 2. oktober 26, 2016 / 11:36

  Haha, heerlijk dit lijstje! Het piekermoment inlassen – nog nooit over nagedacht. Maar serieus, wat een ideaal idee! Kun je gewoon meteen al die lastige gedachtes in één moment kwijt, in plaats van over de hele dag verspreid. Fijn!

  • Melle
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 11:41

   Echt he, dat was precies ook mijn reactie toen Naomi de tip gaf :)

 3. oktober 26, 2016 / 14:47

  Die drie momenten zijn me zoveel waard. Vooral de fuck it en het klaagmoment kunnen zó erg opluchten. En ik moet mezelf ook echt de ruimte geven om af en toe toe te geven aan het piekeren, dat je dan even mág piekeren maakt je hoofd vrijer en je gaat ineens steeds meer stapjes bedenken waar je eerder misschien niet eens aan gedacht had.

  • Melle
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 15:36

   HIGH FIVE! :) Echt hoor, vooral het piekermoment inderdaad. Zou ik vaker moeten doen.

 4. oktober 26, 2016 / 16:50

  Alle drie! Maar dat fuck-it moment begin ik wel echt steeds meer door te krijgen hahaha :D Heerlijk!

  • Melle
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 16:51

   Haha, dit soort momenten zijn echt zeldzaam al kan ik me voorstellen dat jij ook een heel groot ‘fuck-it’ moment had toen je besloot om te emigreren.

 5. oktober 26, 2016 / 18:51

  Handige tips! Ik stond er zo nog niet bij stil. Het fuck-it moment heb ik soms wel. Vooral als ik teveel stress heb en mijn schoolwerk of ander werk veel te perfect wil doen. Soms heb ik dan wel eens zo’n mentaliteit. Of als een tekening niet meteen lukt. Dan heb ik zoiets van ‘Fuck it’, ik probeer het morgen wel opnieuw. En dan ga ik gewoon iets anders doen. Het piekermoment doe ik niet bewust, maar het gebeurt wel dat ik dat op de bus naar huis doe of naar school. Meestal kom ik ook wel tot een oplossing gelukkig. Mooie tips! Ik had er echt nog niet bij stilgestaan zoals ik al zei… xxx

  • Melle
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 20:29

   Jaaa zo kan het natuurlijk ook! En het piekermoment was voor mij ook nieuw. Net zoals je zegt, dat deed ik wel maar ik stond er niet zo bij stil. En dat is eigenlijk best wel fijn :)

 6. oktober 26, 2016 / 19:05

  Haha, dat klaagmoment weet ik nog! Sinds jij dat zei, doe ik dat ook wel eens (ik heb alleen (nog) niemand die het elke dag aan me vraagt). Het piekermoment moet ik misschien ook maar eens in gaan lassen. :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 20:30

   Hé Maaike, heb je nog niets te klagen vandaag? :)

 7. oktober 26, 2016 / 19:25

  Lekker grof zijn, houd ik ook van. Vooral bij het tv kijken. Mensen lekker afzeiken. Met m’n man dan, met anderen zou ik dat niet zo vrij en grof durven haha ;-)

  • Melle
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 20:30

   Haha lekker zeg! Af en toe is dat echt heerlijk!

 8. oktober 26, 2016 / 20:53

  Die eerste tip vind ik echt supergoed! Toen ik net begon op mijn werk had ik echt zoooo enorm veel stress! Dan schreef ik elke avond in een boekje waar ik over piekerde maar ik schreef er dan meteen bij waarom het stom was om er over te piekeren. Ik moest dat opschrijven want als ik dat niet deed dan had ik het gevoel alsof het in mijn hoofd bleef ronddobberen.
  En dat klagen. Eerlijk is eerlijk, ik hou er wel van. Haha. Ik ben nochtans ook een heel positief persoon maar soms ja, dan moet het gewoon! Ik ging daar ook nog iets over schrijven op mijn blog omdat ik laatst een artikel (was in de Flair hoor dus niet heel hoogstaande literatuur maar wel nuttig!) las over klagen en dat zat ook wel vol waarheid.
  Aan de fuck-it ben ik ook hard aan het werken hoor. Komt helemaal goed!

  • Melle
   Auteur
   oktober 26, 2016 / 21:07

   Wat een goede toevoeging zeg! Ik bedoel, alles is natuurlijk pieker-waardig maar om het even te relativeren is zoiets echt een TOP idee! En haha Flair heeft toch op zijn tijd best leuke artikelen! Vind vooral de Belgische versie echt geweldig. Het lijkt alsof ze veel meer open zijn en nog leuker schrijven, vind ik echt. GO BELGJES! <3 En vandaag dacht ik nog aan je toen ik op de fiets zat en dat ik binnenkort graag eens naar Antwerpen wil gaan om jou daar te zien als je dat leuk vindt én als dat een goede locatie voor je is maar ik had zo'n vermoeden van wel. Ik heb er zin iiiin!

   • oktober 26, 2016 / 22:13

    Oooohmygoood ja! :D Stuur maar een mailtje! Of mail ik jou?

    Dat hielp mij dus echt wel om in te zien dat het toch allemaal niet zo heel erg was. En hihi, grappig hoe dat gaat. Toen ik jullie Flair las vond ik die ook leuker dan de onze :p

    • Melle
     Auteur
     oktober 27, 2016 / 16:04

     Doe eens gek, ik ga je gewoon NU mailen :)

 9. Doinja
  oktober 27, 2016 / 09:46

  Ik heb t meest met t fuck-it moment geloof ik ? heerlijk! Ik kan me ook prima vinden in het pieker-moment, dat werkt ook inderdaad precies zo! Dat klaag-moment, daar ga ik over nadenken ☺️

  • Melle
   Auteur
   oktober 27, 2016 / 12:13

   Nou, dan gaat er iets heel goed volgens mij :) En dat klaagmoment, probeer het eens. Was vanmorgen ook wel weer lekker. Goed begin van de dag!

 10. oktober 27, 2016 / 13:43

  Dit is geweldig en heel herkenbaar, ik doe dit regelmatig. Vooral het klaagmoment lucht heel erg op. Vaak doe ik dit tegen Paul als hij merkt dat ik even over dingen moet klagen, arme jongen haha. Maar het helpt en naderhand moeten we er vaak enorm om lachen, omdat het vaak niks voorstelt maar het er gewoon even uit moest. Topstuk dit!

  • Melle
   Auteur
   oktober 27, 2016 / 16:13

   Haha daar zijn vriendjes ook voor. Toch? :)

 11. oktober 27, 2016 / 14:22

  Hahaha, wat super leuk! Het klaagmoment las ik regelmatig in. Even lekker klagen over alles en daarna er weer vol tegenaan. Het piekermoment is een goede, die moet ik maar eens gaan inlassen. In plaats van op heel vervelende momenten te gaan piekeren.

  • Melle
   Auteur
   oktober 27, 2016 / 16:14

   Haha echt he, bijvoorbeeld als je eigenlijk heel moe bent en éigenlijk heel graag wil slapen.. OOO :’)

  • Melle
   Auteur
   oktober 27, 2016 / 16:14

   Zo’n spontaan moment en dan opeens hoppakee, jaaa heerlijk!

 12. oktober 27, 2016 / 21:03

  Leuk artikel! Minder klagen doe ik zeker op dagelijkse basis. Er zijn zoveel mooie momenten om dankbaar voor te zijn<3

  • Melle
   Auteur
   oktober 28, 2016 / 19:30

   Absoluut, al is het klaagmoment natuurlijk ook gewoon lekker om even alles los te laten. Kun je daarna weer de hele dag met goede moed heel blij en positief zijn :) Bij mij werkt het in ieder geval heel goed!

 13. oktober 30, 2016 / 17:53

  Momenteel heb ik heel veel klaagmomenten en daar baal ik enorm van. Maar ik probeer wel iets te veranderen waardoor ik minder klaagmomenten heb. Het piekermoment gaat een beetje hand-in-hand met het klaagmoment.. Door het klagen ga ik piekeren. Ik moet het eigenlijk van me af schrijven.

  • Melle
   Auteur
   oktober 30, 2016 / 20:12

   O wat vervelend zeg! Al zijn ze beide eigenlijk ook afgebakend. Is dat bij jou ook? Misschien helpt dat om het wat te beperken en om de klaag- en piekermomenten heen wat blijer te kunnen zijn. En van je af schrijven werkt voor mij ook goed. Waar wacht je nog op! :)

 14. november 13, 2016 / 18:41

  Ik vind dit een heel mooi staaltje omdenken! Yay voor pieker- en klaagmomenten want die kunnen inderdaad heel verfrissend zijn! En die f-momenten begin ik ook steeds vaker te ervaren en fijn te vinden =D

  • Melle
   Auteur
   november 14, 2016 / 09:44

   Jaaaaaaaaa heel goed! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.