Vrijdag Kiekdag | Handschoen in brand, 500 likes en hét kookboek voor als je niet van koken houdt

vrijdag-kiekdag-aida
Laat ik eens beginnen met zo’n zoetsappige intro met een enorme cliffhanger! Want zo zit ze namelijk gewoon nog in onze Whatsapp-groep te kletsen over kerst, koffie en ganster rap en zo staat ze te stralen als een échte ster op het podium. Ik ben nog steeds helemaal onder de indruk. Het was zo indrukwekkend afgelopen weekend! Ik wil dan ook niets liever dan je er alles over vertellen in deze kiekdag. 

WOOHOO! Thank god it’s Friday :) Dat betekende voor vandaag in ieder geval lekker rustig aan beginnen. Wat poeslief betreft kon het allemaal nog wel wat langer duren. Wat ga je nu opstaan? Ah, nee toch?

Het was die nacht door een combinatie van een etentje én het maken van de kiekdag zacht gezegd een beetje laat geworden. Extra fijn als je dan vrij bent en wat tijd hebt om een beetje op te starten. Echt hoor, ik ben echt niets meer gewend.

Rond lunchtijd fietste ik richting de stad waar ik met een oud collega ging lunchen bij TravelBird. Het was superleuk om gezellig te kletsen, maar aan de andere kant ook wel een beetje gek om daar weer te zijn. Zo veel bekende maar ook nieuwe gezichten! Onderweg kwam ik deze fiets tegen en daar werd ik serieus súper blij van. Ik bedoel, kijk dan!

We genoten van onze lunch, kletsten wat en liepen een verfrissend rondje door de stad. Onderweg naar mijn volgende afspraak moést ik gewoon even stoppen om een foto te maken. Herfst in Amsterdam. Oo wat hou ik ervan!

Wat trouwens ook echt typisch is voor de herfst is genieten van chai-latte. Bij voorkeur in combinatie met goed gezelschap zoals Chantal van reisdoc.nl, genoeg te kletsen en zelfs nog een beetje te bloggen. Perfecte middag!

Mijn avond spendeerde ik spontaan met mijn ouders die langskwamen. We haalden wat boodschappen, mijn vader kookte en samen genoten we van een lekkere avondmaaltijd. Ik ben zelf stiekem niet zo goed in mensen uitnodigen dus dit soort bezoekjes vind ik altijd heel erg leuk!

Om deze foto heb ik zó gelachen! Het zat namelijk zo. Toen ik zaterdag weg ging had ik tegen een mauwende Knysna gezegd dat ze, als Stephan thuis zou zijn, naar buiten mocht. Toen ik Stephan later nog even trof op het station – het was als een estafette; ik ging weg, hij kwam weer thuis – vertelde ik dat de katten hem er vast aan gingen houden. En ja hoor, niet veel later stuurde hij deze foto. Daar zaten ze dan samen voor de deur te wachten met zo’n blik van ‘dit was me beloofd, laat me naar buiten human!’.

Ondertussen zat ik lekker in de trein richting Hardenberg waarvan ik sinds een paar dagen daarvoor niet eens wist dat het een eigen treinstation had. Goed, dat dus. Op het station haakte ik aan bij twee vriendinnetjes en zo liepen we met zijn drieën via het centrum naar hotel de Bokkepruik waar we die avond zouden overnachten. Nu ik dat zo opschrijf klinkt het zó fout! Haha, dat viel dus echt wel mee.

Het was een prima hotel waar we even onze spullen konden neerzetten voordat we een avond op pad gingen. We gingen namelijk met ons vriendinnengroepje naar de musical Aida! En dat was extra bijzonder omdat een van de meiden van het groepje – hoi lieve Jacqueline – de hoofdrol speelde.

Nog even een kaartje schrijven voor in een waar kerstpakket wat we hadden samengesteld. Ze houdt nogal van kerst en ja, om te voorkomen dat ze na dit weekend in een zwart gat zou belanden, hadden we even wat cadeautjes geheel in thema gekocht.

Lekker op tijd schoven we aan bij Grand café Docks waar we genoten van een drie-gangen verrassingsmenu. Soepje vooraf, risotto als hoofdgerecht. Nomnomnom.

Oeh en dit was dus het toetje

Tonnetje rond liepen we na het eten door naar het theater. Ik vond het stiekem best wel spannend en kon me voor de voorstelling alleen maar bedenken hoe spannend het voor haar zou zijn. Zo’n grote zaal, zoveel mensen, oooo jongens!

In de pauze moesten we gewoon even in de decorstukken staan die naast het podium stonden. We hadden de trend gezet, er waren direct na ons ook mensen die er op de foto gingen, haha!

Bij het applaus maakte ik deze foto. Niet alleen om het jou te kunnen laten zien maar ook om mijn tranen te bedwingen. Want man man man, wat was dit bijzonder! Zo onwijs goed gedaan zo mooi gezongen, zo goed geacteerd! En dat je eigen vriendinnetje daar zo staat te stralen, helemaal in haar element en echt werkelijk de sterren van de hemel speelt, bezorgt me nu weer kippenvel. WAUW. En dit noemen ze dan trouwens een amateur musical. Het was écht zo ontzettend goed!

Nog even met deze liefjes op de foto. Trotse support team! #teamaida

Na een goede nachtrust was het tijd voor iets waar ik me sowieso elke dag op verheug. Maar nu toch wel nét iets meer dan de andere dagen. Hallooooo hotelontbijt! Mmmm …

Na het ontbijt gingen we weer richting huis, was ik zo’n sukkel dat ik in de verkeerde trein ging zitten – gelukkig niks ernstigs maar toch – en genoten de katjes nog even van een waterig zonnetje op zondag.

Snel nog even een foto maken, voordat het donker is! #bloggersbelike #joe

Maandag was het KOUD! Handschoenen aan op de fiets. BRRRR!

Liefde is, samen onder een dekentje op de bank <3

Toen ik dinsdag thuis kwam lag er wel een hele leuke verrassing in de brievenbus. Ik werd vorige week al een paar keer gewezen op de confetti collectie van Hema. Ik bedoel ik en confetti, woohooo! En ja hoor, heeft de liefste Naomi – er zat geen briefje bij maar ‘t kon gewoon niet anders – dit superleuke notitieboekje voor mij gekocht. ZOOOO LIEF! De grootste grap was dat ik heel blij een foto op social media had geplaatst en er daarna pas achter kwam dat ze nog een hele pagina vol had geschreven met lieve woorden. Dus dat! Echt, heel. veel. hartjes. en confetti.

Ik was hélemaal in gedachten want ik moest nog een blogje schrijven voor woensdag, ik wilde nog soep maken én het opeten o en ik moest ook nog naar mijn spinningsklasje. Voordat ik het wist zag ik opeens dat mijn overhandschoen die ik om mijn hand had zitten, vlam had gevat. OO WOW! Zonder al te lang na te denken over hoe ik dat nu weer voor elkaar had gekregen, gooide ik de handschoen uit in de wasbak en deed ik de kraan open. Oké.

Het werd echt zo’n avond van alles uit mijn handen laten vallen. Mijn telefoon, handdoek en sleutels – laten vallen, pakken en weer laten vallen – alles moest er zo’n beetje aan geloven. Het was gewoon zo’n dag.

Woensdag! En voor het eerst in de geschiedenis had ik amper inspiratie voor een ontbijtje. Wat áltijd favoriet was deed ik bij elkaar. Kwark cruesli, frambozen en een paar rozijntjes. TOP!

Na een dagje werken fietste ik door het Westerpark – zooooo hé echt súpermooi! – richting Oost. Ruim 8 kilometer, 7 frustratiemomenten waarvan 2 halve aanrijdingen, een paar sokken en een halve omg-ik-ben-echt-veel-te-laat-paniek aanval verder, kwam ik aan bij de boekpresentatie van Leonie!

Ik volg Leonie al best een tijdje en sinds vorig jaar – toen ik haar als eerste dé vijf vragen voorschotelde – dus ook offline. Heel tof! Vorige week was ze ook mee uit eten geweest dus nu had ik wel extra veel zin om haar weer te zien. Het was onwijs leuk! En echt hoor, een kookboek voor mensen die niet van koken houden. Dat is én geniaal én dat kan alleen Leonie bedenken. Held!

In de categorie interessante, leuke en spontane cadeautjes: kijk de sokken eens stralen! Met dank aan Martika Catharina Sophie van MCS Creative Studio voor de foto.

De avond was natuurlijk niet compleet zonder gesigneerd boek én zonder foto. Al had het meisje die de foto maakte best even mogen zeggen dat de goodiebag die ik tussen mijn benen had geklemd, ook in beeld was :’)

In de goodiebag zaten allerlei lekkere dingen maar dit was wel een van de hoogtepunten. WOOOOWWW PINDAKAAS EN KOEKJES! Mega lekker. O trouwens, mocht je ook dit geniale boek willen bestellen, dat kan hier!

Wie gaat er nou op donderdagochtend bananenpannenkoekjes staan bakken? Jup. Hoi!

Gisteren waren er twee hoogtepunten en dit was er eentje. WIEHOO! Echt ongelofelijk wauw fantastisch geweldig. Ze zouden allemaal maar op je feestje komen! Heel heel tof. Dank voor je support! De Facebookpagina – die je vast al kent ;) – vind je trouwens hier.

Dit was mijn tweede hoogtepunt. Afspreken met Anne Pleun! Na 92034089 enthousiaste mailtjes over en weer was dit het moment om elkaar te ontmoeten. Ze woont namelijk in Berlijn maar is voor twee weken in Nederland. Súperleuk! Zo inspirerend, echt niet te doen.

Dit waren de blogposts van afgelopen week

In de volgende kiekdag

As we speak ben ik nu – nou ja, afhankelijk natuurlijk van wanneer je het leest – weer een dagje in Arnhem voor mijn coachopleiding! Vandaag staat in het teken van loopbaancoaching. Ik heb er heel veel zin in! Dus mocht je niet weten wat je nu precies wilt met je carrière, wat je voor werk wilt doen of wat je nu écht leuk vindt dan kan ik je daar dus na vandaag van alles over vertellen. Zondag ga ik ontbijten met Nicolien die mij mailde over het ondernemen. Ze heeft zelf al heel veel ervaring en ik vind het dan ook méga inspirerend dat ze me én al mailde met allerlei fijne tips en kritische gedachten én dat we dus zondag gaan ontbijten. Ik zal nog even een leuk tentje uitzoeken, ben benieuwd!

Dinsdag staat er een event in Rotterdam op de planning met als thema ‘how to build a brand‘. Ik heb er al eens eerder over geschreven naar aanleiding van een inspirerende avond, maar mocht je het leuk vinden én mocht ik allerlei nieuwe dingen leren – ik ga er even vanuit – dan zal ik je er binnenkort nog meer over vertellen! Ik ga dinsdag ook EINDELIJK weer eens naar de kapper – ik heb stiekem een rechte pony, haha! en oo Judith, ik heb mega veel zin om jou woensdag weer te zien!

Waar was jij afgelopen week ontzettend trots op?

Veel liefs en een heel fijn weekend!
Melle
@melle.bouwhuis

21 Reacties

 1. oktober 28, 2016 / 08:18

  Super fijn overzicht weer Melle, ik geniet altijd onwijs van je heerlijke ontbijtfototjes!

  • Melle
   Auteur
   oktober 28, 2016 / 19:18

   Oo lief zeg! Het is echt een uit de hand gelopen hobby op instagram (én in deze kiekdag) :)

 2. oktober 28, 2016 / 08:27

  Haha Melle had jij dat niet al eens eerder, een ovenwant in brand, of was dat iemand anders? :’D Dat event klinkt trouwens heel gaaf, zo eens kijken of dat wat is! ^^

   • oktober 29, 2016 / 08:30

    Ja ik had het gevonden! Klinkt gaaf, ben benieuwd naar jouw verslag! :D

    • Melle
     Auteur
     oktober 29, 2016 / 09:33

     Ja top! En bij dezen zal ik extra goed opletten zodat ik goed verslag uit kan brengen :) liefs!

 3. Marjolijn
  oktober 28, 2016 / 09:05

  Jouw katten zijn het einde! Bij die foto met het dekentje mist Knysna alleen nog een kopje koffie :P. En wat ontzettend gaaf dat je vriendin de hoofdrol speelde in een musical! Ik snap dat je supertrots bent :-)

  Ik heb sinds deze week weer een baan, daar ben ik trots op ^^
  Veel plezier in Arnhem!

  • Melle
   Auteur
   oktober 28, 2016 / 19:21

   Haha echt he, ik zal haar in plaats van water eens koffie gaan voeren, kijken hoe het gaat ;) En wat méga goed en leuk om te horen dat je een nieuwe baan hebt. HOERA HOERA! Gefeliciteerd :)

 4. oktober 28, 2016 / 11:51

  Wat heerlijk die foto van de katten die zo staan te wachten voor de deur. <3 katten, gelukkig kan ik de mijne dit weekend ook weer knuffelen in Groningen. Ik moest ook wel ontzettend lachen om je opmerking over de goodiebag tussen je benen, want eerlijk..ik had het niet gezien haha. En pfoe die ovenwant in de fik, dat is even schrikken inderdaad. Gelukkig niks ernstig uiteindelijk :)

  • Melle
   Auteur
   oktober 28, 2016 / 19:23

   Ik wide het er eigenlijk nog af knippen of weg photoshoppen maar doen dacht ik, dit is het gewoon. Dit is het leven, mijn iets wat onhandige leven ;) Laat ik daar ook maar gewoon eerlijk over zijn. En inderdaad, want mijn hand zat er wel gewoon in. AAH! Heel veel plezier in Groningen met de katjes en Paul! De foto van jullie onderweg zag er echt súperlief uit :)

 5. oktober 28, 2016 / 17:37

  Prachtig die foto’s van Amsterdam! Met name die eerste in het centrum! En die toetjes… jammie! Naar een musical is altijd zo mooi vind ik, ben er echt naar héél veel geweest. En als er dan ook nog iemand meespeelt die je kent… tof hoor! Wat meer… ohja die chai! Hier bij Juan Valdez verkopen ze Chai Thee met appel en kaneel en ik kan je zeggen: dat is ZO lekker! Té lekker. Ik neem het altijd als ik er kom.

  • Melle
   Auteur
   oktober 28, 2016 / 19:25

   Chai met appel en kaneel, ooooo dat kinkt echt hemels <3

 6. oktober 28, 2016 / 18:30

  Gezellig dat je ouders spontaan op visite kwamen!
  Heerlijk zo’n nachtje weg met vriendinnen. Echt heel erg gaaf dat je vriendin in de musical speelde. Lijkt me echt heel mooi om haar dan te kunnen bewonderen! Oooh ik krijg heel veel trek in lekkere toetjes door je foto!

  • Melle
   Auteur
   oktober 28, 2016 / 19:25

   Jaaaaaa meer toetjes (en musicals en talent en daarvan genieten en en en… ) ! WIEHOO! <3

  • Melle
   Auteur
   oktober 29, 2016 / 09:32

   Jaaa superleuk! Bij jou komt t vast ook snel. Heb je al je Facebook vrienden al eens uitgenodigd? :) Dat werkt voor het begin in ieder geval heel goed.

 7. oktober 29, 2016 / 21:09

  Mooie week en fijn dat je 500 likes hebt gehaald! Ik moest glimlachen bij die ovenhandschoen. Herkenbaar! Ik zat twee jaar geleden in verzorging als opleiding op school. Daar had ik ook 4 uurtjes koken per week, en ooit ben ik er in geslaagd een pannenlap in brand te steken. Gelukkig een heel klein vlammetje en het was haast geen vlammetje haha. Ik word trouwens serieus vrolijk van jouw ontbijtfoto’s, het klinkt gewoon zo lekker allemaal!

  • Melle
   Auteur
   oktober 30, 2016 / 20:14

   Haha oo wat fijn, ik ben niet de enige die de vlam in een handschoen had. WOOHOO! En wat leuk dat je daar zo vrolijk van wordt. Dat instagram kanaal (@breakfastisaparty) is echt een uit de hand gelopen hobby inmiddels :)

 8. Jeanien
  oktober 30, 2016 / 09:56

  Leuke kiekdag weer! Enneh…waar koop jij je pantoffels? Die zijn altijd zo tof haha.

  • Melle
   Auteur
   oktober 30, 2016 / 20:17

   JAAAAA I KNOW! <3 Deze en de vorige - de beroemde konijntjes - heb ik besteld bij Forever 21 :) Hoera voor online shoppen! Ik zie ze trouwens nu niet meer online staan maar ze hebben nog wel katjes, pinguïns of walvissen, ook mega leuk!

   • Jeanien
    oktober 30, 2016 / 20:21

    Thanks! Ik ga gelijk kijken :D

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.