Geluk | Het komt niet zomaar uit de lucht vallen

gelukzininjeGeluk hebben voelt als op de bank zitten en wachten totdat het opeens voor je neus staat. Als geen verantwoordelijkheid nemen, je afhankelijk opstellen en er niets voor hoeven doen. Geluk? Ik geloof er niet in. Niet zó.

Jeetje Melle, anders ben je even een potje negatief. Dat ben ik niet van je gewend!
Nou, negatief wilde ik het eigenlijk niet noemen. Wat dacht je van een soort van bemoedigende eye opener of schop onder je kont?

Maar jij hebt heel veel geluk gehad. Bijvoorbeeld toen je zo snel na je afstuderen een baan vond.
Dat klopt! Binnen een maand nadat ik was afgestudeerd had ik een baan gevonden. Super leuk en echt mega spannend allemaal! Dat ik me helemaal suf heb gesolliciteerd, altijd bijbaantjes heb gehad en dat ik zelfs tijdens het schrijven van mijn scriptie al bezig was met solliciteren voor banen en werkervaringsplekken vergeten we maar even.

Maar met je huis dan? Je vindt niet zo snel iets in Amsterdam.
Dat een huis vinden in Amsterdam een grote klus zou worden had ik van verschillende mensen vernomen. Dus ben ik op het moment dat ik in Amsterdam op sollicitatiegesprek ging – ik woonde in Groningen – als een dolle mensen gaan vragen die in Amsterdam wonen óf ze iets wisten. Wat dan ook. Ik begon mijn avontuur bij een logeeradres en een tijdelijke kamer waar ik anderhalve maand superfijn heb gewoond. In die tijd struinde ik álle websites af waar ook maar iets met huurwoningen op stond. Voor elke nieuwsbrief schreef ik me in, met elke makelaar had ik contact gehad en voor en na mijn werk ging ik regelmatig woningen bekijken. Het was een dagtaak op zich maar ik wilde het gewoon zó graag! Binnen die anderhalve maand dat ik de kamer had, vond ik een huis. Geluk? Ik noem het liever er helemaal voor gaan.

Als het niet geluk is. Waar geloof je dan wel in?
Ik geloof dat het leven niet zomaar gaat zoals het gaat, dat als iemand ‘spontaan’ de loterij wint, het zo bedoeld is. Toeval bestaat niet en in dat kader, is het geen geluk. Ik denk dat je er namelijk altijd iets voor moet doen. Het valt niet zomaar uit de lucht.

Wat is het dan wel?
Wat dacht je van een positieve instelling? Hallo, daar ben ik weer! Ik geloof er heilig in dat als jij energie, liefde en tijd stopt in iets wat je ontzettend graag wilt, het uitbetaalt. Dat als jij het leven ziet als een grote bijzondere beleving, als iets leuks en iets dat je onwijs veel mogelijkheden biedt, dan krijg je er zeker iets voor terug.

Daardoor creeër je als het ware je eigen geluk.

34 Reacties

 1. april 7, 2016 / 08:00

  Ik ben echt een grote fan van de law of attraction, want het werkt! Precies om de redenen die jij hier vertelt: als jij gelooft dat je iets kan bereiken, dan lukt dat je ook. Geloof je dat niet, dan zal het je ook niet lukken.

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2016 / 10:59

   Ja precies! En als je het dan ook nog zo mooi noemt als de ‘law of attraction’ (ik had er wel eens van gehoord maar het was een mini beetje weggezakt) heb je me direct te pakken. JA! :)

 2. april 7, 2016 / 08:42

  Haha wat een leuke post! Je hebt ook helemaal gelijk, sommige mensen denken dat het je maar komt aanvliegen. Terwijl je eigenlijk er achter de schermen keihard voor hebt gewerkt!

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2016 / 11:05

   Inderdaad! Geluk is dan misschien meer dat je nét de bus haalt of dat je aan komt fietsen en dat het licht opeens op groen springt zodat je toch door kunt fietsen. Zoiets, zoiets onverwachts en fijns!

 3. Irene
  april 7, 2016 / 08:49

  Een waarheid als een koe! Of hoe zeggen ze dat? ☺ ik geloof ook heel erg in het principe dat wat je aandacht geeft, groeit. Daarom probeer ik zelf ook altijd veel aandacht te schenken aan de positieve dingen en dringende ik graag wil bereiken.

  • Irene
   april 7, 2016 / 08:52

   Oeps, daar ging iets mis! :) ik bedoel dus ‘dingen die’ ipv ‘dringende’.

   • Melle
    Auteur
    april 7, 2016 / 11:23

    Jaaaa daar ben ik ook helemaal fan van! Dat is echt iets waar ik me ook aan herinner als er iets stoms gebeurt. Het helpt echt zo goed!

 4. april 7, 2016 / 09:17

  Er voor gaan en een positieve instelling hebben, daar geloof ik écht in! Het komt inderdaad niet allemaal zomaar uit de lucht vallen. Toevallig vind ik jouw blog best passen bij mijn blog van vandaag. Als je iets wilt, dan moet je er voor gaan en dan zul je dit uiteindelijk ook bereiken!
  Mooi geschreven Melle!

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2016 / 11:28

   Ik ben nu heel erg benieuwd naar je blogje dus die ga ik zo direct even lezen :)

 5. Marieke
  april 7, 2016 / 10:01

  Ik denk er net zo over!! Super fijn hoe je het uitlegt en hebt op geschreven, dankjewel Melle!

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2016 / 11:33

   :) Alsjeblieft Marieke! <3

 6. april 7, 2016 / 10:15

  Mooi! En inderdaad af en toe even heel goed, zo’n schop onder de kont;)

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2016 / 11:33

   Haha, nou bij dezen dan :)

 7. april 7, 2016 / 11:55

  Helemaal mee eens met dit artikel! Ik kan er vaak ook niet tegen wanneer mensen zeggen als ik iets bereikt heb: je hebt vast geluk gehad! Nee, ik heb er eigenlijk keihard voor gewerkt zeg ik dan haha.

 8. april 7, 2016 / 12:21

  Go MELLE! Thanks voor deze schop onder de kont. :)

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2016 / 12:35

   Alstu! My pleasure ;) X

 9. april 7, 2016 / 15:56

  Het is zeker een combinatie van hard werken en ergens je zinnen erop zetten. Eigenlijk ook veel leuker toch? Nu heb ik vandaag ook wel weer een beetje geluk dat m’n zoontje in de auto in slaapt valt en ik daardoor lekker even blogs kan lezen. Daar heb ik dan weer niks voor hoeven doen. Of nou ja: als je de rest van de dag leuke dingen doen waar ‘ie moe van wordt niet meetelt dan haha.

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2016 / 16:04

   Haha, ik vind van wel :) Dus hoera, bonuspunten voor jou (en blogjes lezen)!

 10. april 7, 2016 / 16:15

  Mooi! En goed beschreven, ook erg herkenbaar.. Mensen vinden altijd van alles, “bij jouw gaat het toch zo goed”, maar uiteindelijk doe je daar ook heel veel voor, terwijl dat soms niet eens te zien is..

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2016 / 16:18

   Dat is ook waar. Goede aanvulling! Want voor jou kan het natuurlijk ook heel vanzelfsprekend zijn om veel tijd en energie ergens in te steken, gewoon omdat je het zo leuk vindt! Bijvoorbeeld in je blog of instagram. Die volgers en die bezoekers komen ook niet uit de lucht vallen. Dat is ook omdat jij er zo veel liefde, tijd en energie in steekt. Mooi!

 11. april 7, 2016 / 17:02

  Ja, ik denk ook zeker dat je hard moet werken voor je ‘geluk’. Het komt niet vanzelf. Maar met sommige dingen lijkt het of de één meer gegund is dan de ander. Zoals iemand die keihard werkt op school, vervolgens niet die leuke baan krijgt en iemand die de kantjes er vanaf liep, juist wel. Maar ja, als je iets wilt moet je er voor gaan, dat is een feit.(:

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2016 / 21:48

   Ooo ja dat soort situaties dat ken ik wel. Ik was ook altijd degene die er zo hard voor moest werken terwijl er genoeg mensen waren waarvan het in ieder geval leek alsof ze met twee vingers in hun neus hun studie haalde. Niet te veel aan denken haha, die inzet is wel belangrijk want ik denk wel dat het je uiteindelijk, op de lange termijn, zeker verder gaat helpen.

 12. Rikst
  april 7, 2016 / 20:17

  Ik snap precies wat je bedoeld (denk ik) ik heb vandaag te horen gekregen dat ik een vaste aanstelling kriig op mijn lievelingsschool (nu Werk ik op 2 scholen) Een collega noemde het geluk dat ik van een vervangingsbaan in een vast contract ben gerold binnen twee jaar. Maar aan de andere kant heb ik er hard voor gewerkt om goede lessen te geven en contacten te leggen met collegas, dat er nu uren vrij komen is omdat er iemand stopt is mooi meegenomen, maar zonder dat positieve instelling had ik nooit zo snel een vast contract gekregen denk ik.

  • Melle
   Auteur
   april 7, 2016 / 21:46

   Gefeliciteerd, wat geweldig nieuws! En je hebt helemaal gelijk, dat is precies wat ik bedoel en waar ik in geloof. Jouw positieve instelling, jouw inzet en jouw positiviteit hebben daar zéker toe bijgedragen. YES! Wat goed :)

   • Rikst
    april 8, 2016 / 20:00

    Thanks! Yesh en heb er dus superhard voor gewerkt ;).

 13. april 7, 2016 / 22:34

  Ik moet dit echt meer gaan toepassen. Sta helemaal achter wat je zegt maar betrap mezelf er vaak op dat ik het helemaal niet doe.. Mag soms best wat opener voor dingen staan :)

  • Melle
   Auteur
   april 8, 2016 / 07:13

   Wauw, wat tof dat dit blogje (hopelijk) de eerste aanzet daarvoor is :)

  • Melle
   Auteur
   april 8, 2016 / 11:00

   :) Dankjewel!

 14. april 8, 2016 / 11:25

  Goed gezegd! Ik geloof er wel in dat je geluk kunt hebben, maar dan is het meer een soort ”toevallige” samenloop van omstandigheden die in je voordeel uitpakken of dat je goed karma hebt waardoor je iets goeds verdient of zo haha. Verder kan ik me er wel enorm in vinden dat je uiteindelijk vooral je eigen geluk moet maken door echt voor de dingen te werken en erachteraan te gaan, zoals jij hebt gedaan.

  • Melle
   Auteur
   april 8, 2016 / 11:54

   Die samenloop van omstandigheden daar kan ik me ook wel in vinden – en yay voor karmapunten haha. Uiteindelijk is het denk ik iets van jezelf en dat je er hard voor hebt gewerkt maar inderdaad zoals Rikst ook vertelt in haar comment, ging er wel iemand weg bij haar werk waardoor zij er vast kon blijven.

 15. april 8, 2016 / 14:41

  Helemaal mee eens, je geluk maak je zelf! Als je ergens niet voor wilt gaan, komt het ook niet op je pad! En als je een positieve instelling hebt, komen er veel mooiere dingen op je pad dan wanneer je overal negatief over denkt en nergens moeite voor doet! :)

  • Melle
   Auteur
   april 8, 2016 / 14:50

   Ik weet wel dat je geïnspireerd bent door mijn blogje maar jongens, wat zeg je dat toch mooi. Echt! Dankjewel :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.