Don’t grow up its a trap | 9 dingen waar je liever niet over na wilt denken

don't-grow-up-its-a-trapSoms, *insert dramatic music here* overvalt het volwassen leven me gewoon een beetje. Het brengt zoveel mogelijkheden, keuzes en verantwoordelijkheden met zich mee. Dan wil ik het liefste gewoon leuke dingen ondernemen, alles de boel laten en gaan. Niet nadenken, go with the flow. Genoeg inspiratie dus, om een lijstje te vullen met zeven dingen waar ik af en toe gewoon even niet over na wil denken.

Heb ik vanmorgen de deur wel op slot gedaan? | Serieus. Het is me echt nog nooit – *klopt af* – gebeurd dat ik de deur inderdaad niet op slot had gedaan, maar toch schiet er zo heel af en toe zo’n panisch gevoel door mijn lijf. Eenmaal op de plaats van bestemming kun je er niets meer aan doen. Ademen, niet over nadenken.

Over vanmorgen gesproken, heb ik wel deo opgedaan? | Ik denk dat dit me ongeveer eens per jaar overkomt. Als je net als ik op de fiets naar je werk of studie gaat, ben je daar niet héél blij mee. Handen omlaag houden en zo snel mogelijk via de dichtstbijzijnde drogist richting werk. JOE!

Huisje, boompje, auto | Sommige dingen, daar ontkom je op een gegeven moment niet meer aan. Zoals bijvoorbeeld een huis kopen. Beangstigend much? Jup. Maar aan de andere kant ook heel leuk en spannend! Met een hypotheek zouden we echt veel minder kwijt zijn aan woonlasten. En ja, wie wil dat nou niet? Ik heb trouwens het idee dat de rest van de wereld het al weet maar goed, bij dezen dus. Eerder voelde het echt beangstigend om een huis te kopen maar nu zie ik het eerder als een vaste basis. En jaaa hoe leuk is het om stiekem gewoon lekker op Funda te kijken naar huizen! En als we dan toch veel geld overhouden, dan ik lekker vaak naar Kopenhagen!

Maar, die auto dan? | O ja, die auto. Een échte ver van mijn bed show. Ik heb dan al wel 10 jaar – holy moly, echt waar – mijn rijbewijs, een eigen auto hebben is toch echt iets voor in de verre toekomst. Iets voor later. Maar, als we dan toch een huis gaan kopen én minder geld hoeven betalen aan wonen – en dat dus niet allemaal uitgeven aan reizen – dan is er misschien wel een kansje om heel burgerlijk een auto te kopen. Ooit, als we niet meer hartje Amsterdam wonen en een auto niet meer ruim honderd euro per maand kost zonder dat hij ook maar een centimeter heeft gereden. Een ov-abonnement helpt ons nu ontzettend, maar hoe fijn is het soms om een auto te hebben. We huren nu af en toe een auto en afgezien van het feit dat we ons dan echt méga burgerlijk voelen is die vrijheid echt ultiem! Aan de andere kant, welke auto dan, hoe dan, waar dan, oo en die WA-autoverzekering . AAAH! Nou, ik ben vast op onderzoek uit gegaan. Bij Allsecur heb je binnen een paar minuten alles is geregeld. Standaard geen eigen risico – hoera! – en snelle hulp bij schade. Snel geregeld en daarna, niet meer over nadenken. Fijn!

Maar het huis moet nog schoon… | Dat je zo’n fijn weekend hebt wat helemaal vol is gepland en dat je je afvraagt wanneer je in hemelsnaam je huis gaat schoonmaken. Dan hebben we nog niet eens gehad over de was. Hoe zag de onderkant van de wasmand er eigenlijk uit? Geen idee.

Als je tomatensoep op je kleding knoeit | Het is het witte bloesje die het uitlokt. Heus.

Sneakers of zakelijke schoenen | Zodra je de schoolbanken officieel verlaat is het tijd om een baan te zoeken. Tijd om de sneakers in te ruilen voor een paar nette schoenen. Bij wijze van spreken dan he, want ik hoewel ik al drie jaar ben afgestudeerd – hallo, oma hier – heb ik nog geen baan gehad waarbij ik écht netjes gekleed moest. Tijdens het afstuderen was ik veel aan het nadenken over de toekomst. Naast het feit dat ik merkte dat ik niet én een scriptie kon schrijven én kon solliciteren tegelijk, voelde het ook alsof ik niet de controle had over mijn eigen toekomst. Alsof die in de handen lag van de mensen waarbij ik solliciteerde. Je moet weten, ik hou er nogal van om te weten waar ik aan toe ben dus dit is écht iets waar ik liever niet over na wilde denken.

Toekomstplannen, waar zie jij jezelf over vijf jaar | Nog steeds vind ik het heel spannend om na te denken over de toekomst. Hoewel ik steeds een beetje beter weet wat ik wil en wat niet, is het altijd maar de vraag wat er echt van gaat gebeuren. Ik probeer het een beetje los te laten, een beetje als een hippie door het leven te gaan – zoals Deisy dat een keer zo mooi tegen me zei – en het allemaal maar gewoon te zien. Vooral niet te veel over nadenken, op mijn intuïtie vertrouwen en gaan. Go with the flow.

Als je ‘dankjewel, jij ook’ antwoord wanneer je op je werk een koffie’tje haalt en de dame achter de toonbank tegen je zegt ‘geniet ervan’ | Gewoon lachen en zwaaien, niet over nadenken.

Deze blogpost is gesponsord door Allsecur.

38 Reacties

 1. Marjolijn
  juli 25, 2016 / 11:10

  Wat een leuke foto! Vooral die gekleurde ringen om de oren van je kat vind ik een tof effect =)

  En jaaa, die tomatensoep! Die wéét gewoon dat je een wit bloesje aan hebt! Net zoals de lucht weet dat je een witte broek aan hebt en het dan laat stortregenen als je op de fiets zit. Waarna je dus een ‘see-through’ broek draagt xD

  Een auto is voor mij ook nog verre toekomstmuziek. Eerst moet dat rijbewijs gehaald worden (en ik ben 24 xD). Een eigen huis en trouwen en kinderen en dat soort dingen staan ook nog helemáál niet op de to-do-lijst. Ik weet dus in elk geval al waar ik mezelf nog niet zie over 5 jaar. Dat lijkt me ook iets waard :P

  Trouwens vet leuk hoe je het sponsorgedeelte door dit artikel gefietst hebt!

  • Melle
   Auteur
   juli 25, 2016 / 11:32

   Cool he! Hoera voor vriendlief die fanatiek wil bellenblazen voor de foto :) En haha precies dat, zo’n witte broek die trekt dat gewoon aan. En wat lief! Ik doe altijd mijn best om er écht iets leuks van te maken :) Liefs!

 2. juli 25, 2016 / 11:42

  Haha, wat een leuk artikel. Die grote levensvragen beangstigen me ook weleens..mijn hemel.. Maar zelfs bij de kleine vragen denk ik soms: OH GAWD, haha

  • Melle
   Auteur
   juli 25, 2016 / 12:03

   Haha echt he :) heeeeeeeeel herkenbaar!

  • Melle
   Auteur
   juli 25, 2016 / 21:18

   Haha oo god nou ik hou mijn hart vast, we gaan het (ooit vast) meemaken! En dankjewel :) Zo lief!

 3. juli 25, 2016 / 15:18

  Huisje tuintje kindje. Ik ben er nog lang niet aan toe (ondanks mijn leeftijd zou ‘t toch eens gaan tijd worden ^^). Maar ik haat ‘t wel als de omgeving mij vraagt ‘wanneer begin jij er eens aan?’ :/

  • Melle
   Auteur
   juli 25, 2016 / 21:19

   Mijn vader vroeg het laatst zelfs, of wij al eens hadden gedacht aan kinderen krijgen. AAAH ;)

   • juli 27, 2016 / 16:09

    Voor deze vraag hoef ‘k hier thuis niet te vrezen, ‘t zal eerder moeilijk gaan als ‘k hier ooit ‘t nest verlaat. Is al eens gebeurt toen ‘k plannen had om uit huis te gaan, je wil niet weten hoe ‘t er hier aan toe ging..

    • Melle
     Auteur
     juli 27, 2016 / 16:11

     Ik snap het wel, zonder jou wonen ís ook gewoon een heel naar vooruitzicht.

 4. juli 25, 2016 / 17:49

  *Zit op fiets. Rijdt over hobbel* *boembeldeboemel* ”SHIT MIJN BH”

  • Melle
   Auteur
   juli 25, 2016 / 21:19

   Hahaha! :’)

  • Melle
   Auteur
   juli 25, 2016 / 21:19

   Haha nou dat is dus geheeeeel wederzijds :)

 5. juli 25, 2016 / 22:07

  Dit is zeker herkenbaar. Al woon ik nog bij mijn ouders, maar ik ben nu al bang voor de financiële kopzorgen die ik krijg als ik met mijn vriend samenwoon. Dat van de gedachten over de deur op slot doen heb ik ook altijd trouwens, haha. :’)

  • Melle
   Auteur
   juli 25, 2016 / 22:14

   Moet zeggen dat als het eenmaal geregeld is, heb je er geen omkijken meer naar. Hoera voor automatische incasso en grote mensen dingen als een gezamenlijke rekening ;) En zo fijn dat jij dat ook hebt, dat voelt echt goed!

 6. Elien
  juli 25, 2016 / 22:14

  “Heb ik het gasfornuis wel uitgezet?”

  • Melle
   Auteur
   juli 26, 2016 / 10:34

   OOO JAA! Ook zo’n ding, haha! Een tante van mijn moeder was daar op een gegeven moment zo panisch over, ik herinner me nog dat ze overal briefjes had geplakt met reminders.

 7. juli 26, 2016 / 08:58

  Haha, heerlijk dit! Vooral dat van de deur op slot doen – altijd twijfel ik daarover, oepsie. Terwijl het inderdaad nooit fout gaat. Pfoe, een auto, daar ben ik echt nog even niet aan toe denk ik. Maar het lijkt me wel heel fijn!

  • Melle
   Auteur
   juli 26, 2016 / 10:35

   Soms sta ik zelfs al beneden of buiten en loop ik terug om het gewoon nog een keer te checken. Zo erg, haha! En een auto, jaa dat zijn echt toekomstdromen :) Maar moet zeggen, toen we in Noorwegen waren was het toch wel fijn geweest. Dus wie weet als we de volgende keer op vakantie gaan!

 8. juli 26, 2016 / 10:27

  Dank je wel, jij ook… Oh, die zeg ik zo vaak. Of mensen fijne vakantie wensen als jij net weggaat en zij terugkomen. Oeps! Maar ach, geen halszaak. Lachen en weglopen…

  • Melle
   Auteur
   juli 26, 2016 / 10:35

   Haha dat zijn wel hele leuke momenten! Gewoon lachen en doen alsof er niets aan de hand is inderdaad :)

 9. juli 26, 2016 / 14:21

  Huisje – boompje – auto: guilty! Gelukkig went het heel snel. Ik denk zelf vooral dat de omslag gaat komen als je kinderen krijgt. Dát lijkt me pas een verantwoordelijkheid. Pf…

  • Melle
   Auteur
   juli 26, 2016 / 16:18

   Ooo god ja, dat lijkt me echt heftig. Ik vind het dan ook zo knap dat het vriendinnen om me heen gewoon lukt en dat ze zo blij zijn met hun kroost :)

 10. juli 26, 2016 / 14:58

  Huisje boompje beestje auto, alles aan de hand! Ik ga binnenkort voor het eerst samenwonen, dat was tot een paar maanden geleden nog een HEUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUL ver va

  • juli 26, 2016 / 14:59

   *te enthousiast met enter* ver van m’n bed show moest het zijn haha! Soms wil ik volwassen worden nog wat uitstellen, maar dat kan nu al helemaal niet meer, ben al bijna 30 (OH MY LAWD!)

   • Melle
    Auteur
    juli 26, 2016 / 16:19

    Zo gek en leuk en gek dat het in een korte tijd je leven zo anders kan worden. YAY! Samenwonen is wel écht heel leuk :) En dat gevoel is dus heeel herkenbaar want die big 3-0 komt voor mij ook akelig dichtbij!

 11. Irene
  juli 26, 2016 / 21:51

  Oh jee, zo herkenbaar! Deozorgen heb ik letterlijk bijna elke dag. Haha :p gelukkig ruik ik van mezelf al heel erg naar roosjes ;) en de tomatensoep, tja. Mijn collega moet er altijd om lachen maar ik draag tijdens soeplunches standaard een handdoek als slab :p echt geen zicht maar je zal zien, die ene keer dat ik het niet doe, heb ik gegarandeerd een soepvlek. Echt erg, ik lijk soms wel een klein kind :p dat doet me er aan denken dat ik net m’n zelfgemaakte yoghurtijs aan het uitscheppen was en m’n lepel er zo plots doorheen schoot dat de hele zooi op de keukenvloer belandde. Baloe de poes was blij ja :p
  Over de toekomst nadenken is ook zo’n dingetje. Ik kijk er echt onwijs hard naar uit om ein-de-lijk te gaan samenwonen maar als ik dan denk aan een echt huis kopen en alle dingen die er bij komen kijken, brr :p al is huizen zoeken en gaan bekijken wel heel leuk! En ik heb bij god nog geen idee waar ik binnen 5jaar sta (hopelijk wel in een eigen stulpje) maar ik denk daar eigenlijk ook niet zo hard over na. Ik denk meer aan de iets nabijere toekomst :)
  Leuke post!

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2016 / 08:55

   Haha wat goed zeg, zo’n rozengeur lijkt me heerlijk :) En ergens is dat superknap dat je gewoon een handdoek pakt. Iedereen maar knoeien, jij houdt je kleding tenminste schoon! Gisteren vroeg Stephan nog of ik altijd al onhandig was of dat het iets is van de laatste tijd. Haha nou, heus niet altijd al. Heus niet :’)

 12. juli 27, 2016 / 10:32

  Hahaha, ik moet vooral heel erg lachen om de tomatensoep-vlek, dat gebeurt me nou nooit..hihi. Verder zit ik ook altijd te twijfelen of ik de deur nog wel of niet op slot heb gedaan en moet ik mezelf ook bedenken dat het leven niet altijd gaat zoals je denkt dat het gaat. Het liefst heb ik toch ook wel graag de teugels in handen en wil ik weten wat me te wachten staat, maar helaas pindakaas. Wat tegelijkertijd ook wel het leukst is, want hallo mega voorspelbaar anders. :P

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2016 / 11:52

   Nooit? ;) Je hebt talent! En precies zoals je zegt. Mijn oma zei altijd, als je van tevoren wist wat er zou gebeuren, kun je met een dubbeltje de wereld rond. Was het maar zo’n feest (of niet, ha!) :)

   • juli 27, 2016 / 12:20

    Wat een mooie uitspraak van je oma, ze heeft helemaal gelijk! Haha, inderdaad :)

 13. juli 29, 2016 / 16:08

  Ik neem ALTIJD deo mee. Op de rest van de punten scoor ik helaas wat minder :P

  • Melle
   Auteur
   juli 29, 2016 / 16:27

   Haha maar wel goed zeg, dat zou ik ook eens moeten doen. Alhoewel, mijn lieftallige collega heeft hier deo staan en ja, in geval van nood heb ik die wel een keer gebruikt ;)

   • juli 29, 2016 / 16:43

    Ja inderdaad, of je gewoon omringen met mensen die het altijd bij zich hebben!

    • Melle
     Auteur
     juli 29, 2016 / 17:31

     Precies! Goede tip :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 10:28

   Hahaha jup, net nog bij het afrekenen in de supermarkt op het station. Echt hoor. Volgens mij heb ik een abonnement.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.