Gesponsord | 6 tips om tijd te besparen

mellegeentijdDe clichés zijn waar. Tijd is kostbaar en gaat veel te snel! Voordat je het weet is de dag voorbij en is je doelijst nog megalang. Omdat het niet mogelijk is om elke dag een uurtje – of twee – toe te voegen aan je dag: zes tips om tijd te besparen en je leven gemakkelijk leuker te maken. YES!

Focus: één ding tegelijk

Hoe graag je het soms ook zou willen en hoe veel oestrogeen er ook door je lichaam raast; stiekem is het onwijs moeilijk om een taak goed uit te voeren als je tegelijk nog 100 andere dingen aan het doen bent. Dus focus! Maak iets af voordat je aan iets anders begint, één ding tegelijk. Oh, en laat dat ook je collega even weten als hij naast je bureau staat en vindt dat iets nu moet gebeuren.

Benut je tijd goed

Moet je wachten op de bus, heb spontaan tijd over of heeft je afspraak afgezegd? Benut die tijd! Er is altijd wel iets dat je kunt doen. In een paar minuten kun je soms al zo veel doen. Even geld overmaken voor dat gezellige etentje, op je mail reageren of stuur even dat berichtje naar die vriendin die je al zo lang niet meer hebt gezien. Never a dull moment!

Korte deadlines zijn het einde

Als er iemand houdt van korte deadlines, het liefste in de vorm van een doelijstje, oh jongens dan ben ik het wel! Bij de gedachte alleen al begin ik te stralen. Grapje. En nu zonder gekheid, want korte deadlines zijn fijn! Een grotere opdracht in stukjes knippen en die dus afzonderlijk afvinken helpt enorm: het houdt de moed erin en houdt je gefocust. Dadelijk hou je nog tijd over ook!

Voorlopen met ING | Gesponsord

Contant geld. Als ik het al heb, is het binnen no-time verdwenen. Uitgegeven. Maar aan wat dan? Goede vraag! En daarom is het zo fijn dat ik tegenwoordig gewoon met mijn telefoon geld over kan maken. Geen gezeik met codes of een random reader – zul je net zien dat je dat ding op het moment suprême niet bij je hebt. Tegenwoordig regel ik al mijn bankzaken gewoon met mijn ING-app. Met mijn vingerafdruk! Kun je het geloven? Wat een uitvinding en zo fijn dat mijn bank daar als de kippen bij is. Geld overmaken – vooral van mijn spaarrekening richting mijn betaalrekening – met je vingerafdruk gaat bankieren echt megasnel! Heel soms zelfs iets té snel als je het mij vraagt ;)

2 minuten regel

Daar staat ze weer, die lieve collega die altijd van alles van je gedaan wil hebben. Kan het binnen twee minuten? Dan kun je het direct oppakken. Anders belandt het op je doelijstje. Zo simpel is het. Iets met één ding tegelijk en focus enzo.

Een opgeruimde werkplek is een opgeruimd hoofd

En terwijl ik dit typ voel ik me net een moeder die je hier even op wijst. Je kunt er veel van zeggen, maar dit is zo waar! Mocht je even in paniek raken dan weet je wat je te doen staat. Even opruimen, al is het maar een kwartiertje, en je bent weer klaar om te gaan.

Deze post is gesponsord door ING maar bevat mijn eigen mening.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.