Column | Karma-punten

karma-cathDoor Cathelijn | Wij Y-generatie-gangers zijn soms zo druk bezig met het nastreven van onze ambities, dat we vergeten dat er belangrijkere dingen zijn in het leven dan carrière maken. Namelijk je gezondheid. Zonder dat, is het allemaal vrij weinig waard. Mee eens?

Natuurlijk, je moet je dromen houden. Maar wij, van de ‘prestatie generatie,’ zijn vooral veel bezig met… ja, je raadt het al: presteren. Dus wat dacht je van een paar extra doelen op je bucketlist die buiten je eigen belang zijn? Lekker loslaten die excellentiedruk. Dat uitblinken komt heus wel hoor.

Ik loop deze week door de buurt als collectant voor KWF Kankerbestrijding. Portiek op, portiek af, straat in straat uit. Zie me gaan, als een malle! Naast het feit dat het voor het goede doel is en ik er een voldoeningsgevoel uit haal, is het ook een hele beleving. Sommige mensen komen echt van Mars. Ik heb twee keer gehad dat mensen mij vroegen of ik een bloemetje kwam brengen, terwijl zij al een ruimschootse blik hadden geworpen op de collectebus die – je gaat het niet geloven – van zijde tot zijde bedrukt is met een logosticker van het KWF. ‘Oh, dat is minder gezellig…’ Ja, klopt mevrouw. Bloemetjes zijn leuker. Of, bewoners die het uit hun waffel kregen om te zeggen ‘nee hoor jonge dame, ik heb niets nodig. En daarnaast, ik koop niet aan de deur!’ *BAM* Nou sorry hoor, dan vind ik ‘van oudere leeftijd zijn’ geen excuus. Dan ben je niet oud, dan stam je gewoon uit een andere eeuw.

Dus: stap net als ik eens uit je comfortzone. Doe eens gek. Verleg je focus. Verbreed je horizon. Ook al gaat het excelleren-gevoel soms jeuken door de ingeprente verwachtingen, wensen en idealen om je heen. Doe eens wat voor de medemens. Nee, niet omdat het moet. Of omdat het van je verwacht wordt. Gewoon, omdat het kan. Scoor je nog karma-punten mee ook. Nou win-win, als je het mij vraagt.

Dit is Cathelijn. 25 lentes jong en werkzaam als Webeditor bij TravelBird. Schrijven en reizen zijn haar grootste passies. Met Cathelijn zul je je dan ook nooit vervelen. “Ik ben erbij!” roept ze altijd vol enthousiasme als je vraagt of ze ergens mee naartoe gaat. Zelfs als ze niet eens weet wat er op de planning staat. Met een grote dosis sarcasme, zelfspot en humor schrijft ze om de week een column over de dilemma’s van een twintiger.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.