Realisatiemoment | De weg naar succes

wegnaarsuccesDe zoektocht naar je droombaan, sparen voor een mooie reis of het werken naar jouw streefgewicht. Wat het ook is, de weg naar succes is achteraf eigenlijk zélf al het succes.

Wat is voor jou succes?

Een moeilijke vraag om direct maar even met de deur in huis te vallen. Want wat is dat eigenlijk voor jou: succes en succesvol zijn? Wanneer heb je dat bereikt? Als je een bepaald bedrag op je bankrekening hebt staan? Als je die promotie op je werk hebt gemaakt? Het antwoord zal voor iedereen anders zijn en dat maakt het interessant!

Maar weet je? Ik vind het maar lastig. Want een dikke auto op je oprit en een vakantiehuis in Zuid-Frankrijk ziet er in eerste instantie toch meer succesvol uit dan een alleenstaande moeder die elke maand met moeite de losse eindjes aan elkaar knoopt. Toch? En stel nou dat het lukt? Stel nou dat je dat punt bereikt. Wat dan? Ben je dan opeens succesvol? Of meer gelukkig dan daarvoor was?

Enjoy the ride

Ik realiseerde me het deze week dat het succesmoment zelf eigenlijk het minst belangrijk is. Belangrijk, maar meer als een kers op de taart – zonder kers is de taart ook heerlijk. Kijk eens terug naar jouw succesmomenten. Hoe ben je daar gekomen? En hoe was het om daar helemaal naartoe te werken? Alles wat je hebt gedaan, hebt overwonnen op de weg die je hebt afgelegd; dat is toch een prestatie op zich?

Toen dacht ik aan de droombaan. Dé felbegeerde droombaan waar zoveel mensen naar op zoek zijn. Bekijk het dan eens vanuit dit perspectief – geloof mij, het was weer zo’n heerlijk realisatiemoment. Op de hele weg er naartoe leer je zo ontzettend veel! Je doet zo veel ervaring op, leert mensen kennen, leert jezelf kennen en zo weet je steeds beter die droombaan vorm te geven.

Dus vergeet vooral niet om af en toe stil te staan, terug te kijken en van de rit te genieten!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.