Eenendertig.

Ongelofelijk maar waar! Morgen blaas ik alweer eenendertig kaarsjes uit. Eenendertig! #oma. Het is bizar hoe snel het eerste kwartaal van het jaar gaat. Elk weer verrast het me weer. Ik zie mezelf proosten op het nieuwe jaar, knipper een keer met mijn ogen en het is april. Ofwel, mijn verjaardag! Morgen ben ik jarig én bestaat deze blog drie jaar. Dus vandaag – want ja, maandag is en blijft toch favoriet – een persoonlijke blog over hoe het gaat en hoe ik stiekem best wel op zie tegen eenendertig worden.

Laten we met het stomme beginnen. Waarom ik eenendertig worden lastig vind.

 • Ik hou echt niet van oneven getallen. Als in écht niet. De wekker staat bijvoorbeeld ook altijd op 7.48 uur, 22.22 uur is mijn lievelingstijd en als iets tussen de 7 en 10 minuten in de oven moet kies ik 8. Het is me dan ook nog steeds een raadsel waarom ik op 3 april ben geboren ;).
 • En in dat kader, dertig worden is nog echt een mijlpaal, echt een ding. En hoewel ik het best wel heftig vond om dertig te worden, vond ik het ook wel fijn. Een moment van ‘het is nu eenmaal zoals het is’. En daarnaast, ik weet dat het niet echt bestaat maar hoera, ik voelde me dus echt zo welkom bij de club! En nu eenendertig? Meh.
 • Ik ben stiekem heel slecht in afscheid nemen. En dat is een breed begrip. Van afscheid nemen van iemand in welke vorm dan ook, tot een vakantie die eindigt of een periode afsluiten. Tranen met tuiten.
 • Denk je van je quarterlife crisis af te zijn, dan heb je dertig worden nog niet gehad. Er komt weer een nieuwe crisis aan. Nadat je hebt uitgevonden wat je eigenlijk wil in je leven en wat je graag doet, komt de volgende – logische vraag – “hoe gaan we dit allemaal voor elkaar krijgen?”. En hoe past dit bij mij als persoon. Ingewikkeld dus.
 • Over ingewikkeld gesproken. Ik beleef vorig jaar helemaal opnieuw. Een paar weken voor mijn verjaardag vorig jaar, besloten we om te gaan voor een kindje. Om te proberen om onze wens – wat we echt ónwijs spannend vonden – in vervulling te laten gaan. Het fantaseren hoe het zou zijn, de spanning, de liefde die we voelden en de verbondenheid, de dag van de positieve zwangerschapstest; het komt nu allemaal weer terug. Het blije moment maar tegelijkertijd zo beladen. Met een baksteen in mijn maag.

Waarom eenendertig worden eigenlijk best oké is.

 • Ik ga trouwen als eenendertig-jarige. HALLO! <3
 • Schrale troost, bij eenendertig zijn lijkt het erop dat het antwoord komt op de vraag hoe het allemaal gaat uitpakken. De crisis is nog niet geheel ten einde maar de scherpe randen zijn eraf. Er volgt een periode van fundamentele besluiten nemen en momenten van het kleine extra waarderen. Waar ik deze wijsheid trouwens allemaal vandaan heb? Uit het boekje ‘Nog vele jaren’ waarin bij elk levensjaar de symboliek wordt beschreven. Akelig – want dan merk je pas hoe niét uniek we zijn ;) maar tegelijk ook súper interessant!
 • 3+1 is 4 en daarnaast zit ik dan vanaf morgen in mijn tweeëndertigste levensjaar. Even getallen, what up!
 • Goede reden om pannenkoeken te eten op een doordeweekse dag.
 • Mijn blog bestaat nu 3 jaar en wauw, ik dat vind ik heel tof. Er staan nu 451 blogposts online over zoveel onderwerpen binnen persoonlijke ontwikkeling maar ook over mijn reis, gedachten en struggles. Dat ik dat al al 3 jaar met jou mag delen en dat je mij misschien al zolang volgt, vind ik dus heel erg tof. Hoe je meeleest tot meeleeft en me dat soms laat weten vind ik echt óngelofelijk.

Vraag! Hoe vier jij het liefste je verjaardag? (Ik ben morgen vrij en heb nog niks gepland dus tips zijn welkom :))

Foto door Nadine Shaabana via Unsplash

28 Reacties

 1. april 2, 2018 / 09:35

  HIEPERDEPIEP….

  HOERA!

  Alvast van harte gefeliciteerd! Ik hoop dat je morgen een leuke dag hebt met veel cadeaus en vooral je dierbare om je heen<3 Ik werd dit jaar 30, prachtige leeftijd. Wij hadden beide een dagje vrij (M. is een dag voor mij jarig ;-)) en genoten samen van een lekker ontbijtje en een shopmiddagje. Super fijne dag om op terug te kijken.

  • Melle
   Auteur
   april 2, 2018 / 16:15

   Nog gefeliciteerd! :) En wat een fijne dag moet dat zijn geweest. Ik ga er ook voor :) YAY!

 2. april 2, 2018 / 09:35

  Alvast gefeliciteerd! :) Afhankelijk van het weer morgen zou ik gaan wandelen ergens, misschien kijken of je tulpenvelden kan gaan bekijken of lekker over de heide gaan wandelen! & ik snap helemaal dat het een beladen periode is! Ik denk aan je! <3

  • Melle
   Auteur
   april 2, 2018 / 16:16

   Dankjewel! <3 En dat is echt een heel goed idee, ik ga het even in de gaten houden. Hopelijk blijft het droog!

 3. april 2, 2018 / 10:05

  Maak er een mooie dag van morgen! Zelf vind ik het altijd wel erg leuk om uiteten te gaan met mijn verjaardag. :)

  • Melle
   Auteur
   april 2, 2018 / 16:16

   Lief! En ja zoiets gaan we doen. Een pannenkoekenfeestje :) Stephan gaat aan de slag!

 4. Romy
  april 2, 2018 / 10:28

  Alvast gefeliciteerd met je verjaardag! Ik hoop dat je een fijne vrije dag mét lekkere pannenkoeken beleeft. Het was volgens mij een jaar met pieken en dalen, maar ik hoop dat dit nieuwe (even!) jaar je veel moois zal brengen. Met jullie bruiloft natuurlijk als geweldig vooruitzicht! :)

  • Melle
   Auteur
   april 2, 2018 / 16:18

   Zo lief! Dankjewel. En hoera ook voor de pannenkoeken! Het maakt toch niet uit hoe oud je wordt, dat blijft leuk! :)

 5. april 2, 2018 / 10:46

  Alvast van harte gefeliciteerd! Hoera! Ik hoop dat je een heerlijke dag hebt! <3
  Ik was gisteren jarig, ik ben 26 geworden (ik typte serieus eerst '25' en toen dacht ik 'o nee, dat klopt niet meer', haha). Ik heb het heel simpel gevierd, met familie en vrienden, cadeautjes en taart. Dat is voor mij prima :)

  • Melle
   Auteur
   april 2, 2018 / 16:20

   Haha dat verkeerd invullen of zeggen van je leeftijd is zo herkenbaar! Ben je er nét aan gewend, ben je al bijna weer jarig :’)

 6. april 2, 2018 / 10:54

  Alvast gefeliciteerd! Geniet van je vrije dag en de pannenkoeken, Ik hoop dat het komende jaar een mooi jaar voor je mag worden! :)

  • Melle
   Auteur
   april 2, 2018 / 16:24

   LIIIEEEFF! <3

 7. april 2, 2018 / 13:23

  Hiep hiep! Dat wordt taart woensdag!!
  Ik ben echt een saaie want ik vier nooit m’n verjaardag! 30e gevierd met een groot feest, maar de jaren daarvoor en daarna niks. Geen inspiratie van mij dus…

  • Melle
   Auteur
   april 2, 2018 / 16:25

   Jaaaa leuk! Laten we dat doen :) En ergens is dat ook wel fijn om te weten. Ik voel toch ergens een beetje druk om het te vieren ofzo. Maar hoera, lekker laten gaan en een leuke dag hebben. FIJN! :)

 8. april 2, 2018 / 14:26

  Alvast gefeliciteerd lieve Melle! Ik heb het inderdaad ook met oneven getallen, al begin ik ze ook juist steeds meer te waarderen. Ouder worden wil ik altijd vieren, want ik denk dan maar: we worden ook steeds wijzer en ontdekken ook steeds meer. Hmm ik ben nooit zo van een drukke verjaardag, dus lekker uiteten of een dagje naar een leuke stad of juist de natuur in vind ik al heerlijk. En natuurlijk TAART! Heel veel plezier morgen <3

  • Melle
   Auteur
   april 2, 2018 / 16:26

   Hoop dat het morgen een beetje droog blijft dan kan ik inderdaad wel even de hort op. HOERA HOERA! Ook voor taart :)

 9. april 2, 2018 / 17:00

  Er is er één jarig, hiep hiep hoera (ja, 1 dag te vroeg, maar hé, dat heb je dan al gehad :p) Geniet van je vrije dag morgen. Ik vierde mijn verjaardag op het werk, want ik verjaarde in het weekend en ik moest dan net werken. Maar heb dan 2 dagen na het weekend vrij genomen ;) Ik vind het wel eens leuk als de bewoners voor mij zingen, haha!

  • Melle
   Auteur
   april 2, 2018 / 17:31

   Je hebt gelijk, het is ook wel heel leuk als iemand voor je zingt. Het maakt je verjaardag toch compleet!

 10. april 2, 2018 / 19:24

  Gefeliciteerd! Ik tik zelf de 21 aan in juni en ik vind het zo spannend! Niet perse de leeftijd, maar ik studeer af op mijn verjaardag. Mijn proclamatie is op mijn verjaardag. Dus het zal direct confronterend worden en ik vind het echt eng. Maar het komt goed. Fijne verjaardag Melle! Ik volg je blog trouwens nog geen drie jaar, maar ik heb zeker geen spijt van de periode dat ik hem wel al volg <3 Succes met dit nieuwe hoofdstuk in je leven!

  • Melle
   Auteur
   april 3, 2018 / 11:27

   Dankjewel voor je lieve reactie en wauw, dat belooft op jouw verjaardag echt een héle mooie dag te worden! Eng maar ook super leuk en spannend! <3

 11. april 2, 2018 / 20:15

  Alvast gefeliciteerd meid! Begrijp je helemaal ook. 30 was echt een ding. Ik word heel binnenkort 33 en nee ik vier het niet. Behalve dan met mijn man een uitstapje. Ik trouwde ook op mijn 31e. Dat was ook een ding, toen ik de 30 passeerde voelde het opeens echt de tijd om te trouwen. Toevallig blog ik ook 3 jaar haha, we zijn dus rond dezelfde tijd begonnen dus :) Fijne verjaardag alvast!!

  • Melle
   Auteur
   april 3, 2018 / 11:30

   Wat super leuk allemaal. En het trouwen op je 31ste en tegelijk begonnen met bloggen en het niet zo groots vieren van onze verjaardag, haha! Heel leuk :)

 12. april 2, 2018 / 20:33

  Alvast gefeliciteerd!! Geniet ervan! 31 valt mij alleszins mee in ieder geval. Wordt over een maandje 32 en heb het weer overleefd. Ik doe trouwens bijna nooit meer iets met m’n verjaardag. Toen ik dertig werd vierden mijn moeder en ik het samen groots (zij werd 60), maar dit jaar wordt het gewoon sushi eten bij mijn ouders. Heerlijk!

  • Melle
   Auteur
   april 3, 2018 / 11:31

   SUSHI! <3 Dat is wel een van de betere dingen die je kunt eten op je verjaardag :) Zo lekker en zo gezellig!

 13. Aukje
  april 3, 2018 / 09:54

  Gefeliciteerd Melle! Ik hoop dat je genoten hebt in Fryslân en er vandaag een mooie dag van maakt, met heel veel taart en confetti! Grappig van die even getallen trouwens, ik zet m’n wekker al-tijd op 7.49 of de oven op 3 minuten haha.

  • Melle
   Auteur
   april 3, 2018 / 11:33

   In Fryslân was het zeker gezellig. Liefde in de vorm van eten is ook echt altijd zo vervelend ;) . Heel grappig trouwens van die getallen. Zo heeft iedereen zijn voorkeuren ;)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.