Let’s get personal | Mijn woord van dit jaar, hoe staat het daar eigenlijk mee?

woordvan2016
Op de allerlaatste dag van 2015 kwam er een blogpost online waarin ik het jaar samenvatte in slechts één woord. ‘Gaan’ was mijn woord van 2015. Vertrouwen op mijn gevoel en gaan! Naar New York en naar een betere versie van mezelf met minder kilo’s en meer blijheid en trots. In dezelfde post schreef ik ook over mijn woord voor dít jaar. Namelijk ‘kijk’! Inmiddels zijn we 159 dagen verder en ik vond het wel tijd voor een update. Want hoe staat het er eigenlijk mee?

Dit wordt mijn 2016: kijk

Inzien, inzicht, beschouwing en bewustwording.

Kijken naar mezelf | Trots zijn op mezelf. Dat is niet iets wat ik ontzettend goed kon. Maar sinds eind vorig jaar ben ik me daar bewust van en lukt het steeds een beetje beter. In de vorige blogpost schreef ik dat ik graag naar mijn eigen talenten wil leren kijken, dat ik dat wil leren waarderen en op die manier mezelf wil gaan zien. Écht zien, in hoeverre dat dan mogelijk is. Het is een on going proces waarbij ik niet zeker weet of er ooit een eindpunt komt. Ik denk dat het altijd in beweging blijft, al maakt die gedachte me soms ook wel een beetje onrustig.

Mezelf blijven ontwikkelen op het gebied van eten, sporten, leven, druk zijn (of juist niet), vaardigheden ontwikkelen en doen waar ik blij van wordt is iets wat in mijn ogen áltijd beter kan. Het is belangrijk voor me – niet voor niets een van mijn persoonlijke waarden – maar tegelijkertijd merk ik dat ik mezelf daar ook niet te vaak in moet verliezen. Ja, het kan beter maar nee het hoeft niet nu. O, en kijk ook even naar hoe het nu al is ten opzichte van bijvoorbeeld een paar maanden eerder. Het is leren waarderen in een combinatie van stilstaan en rennen tegelijk.

Kijk om me heen | Blijven kijken naar mogelijkheden, kansen, verbeteringen en vooruitgang maar ook naar wat ik heb. Dat was het doel. Als ik bedenk wat er eigenlijk allemaal is gebeurd in dit afgelopen half jaar, is dat echt veel. In januari deed ik mee aan de 7 day recharge, ging ik een week vloggen en genoot ik van mijn tijd thuis. In februari begon ik aan een nieuwe baan en in maart startte ik daar met een groot project waar ik onwijs veel van leerde. April was de maand van mijn verjaardag én vierde ik mij blogverjaardag met acht lezeressen. Wauw, dat was echt onwijs leuk, echt een hoogtepunt! In mei werd Kopenhagen mijn tweede thuis en zette ik daar een tatoeage om dat gevoel te vereeuwigen. En nu is het ‘plots’ juni en waren dit slechts een paar highlights die ik zo 1,2,3 kon bedenken. Wat duidelijk is, is dat buiten mijn comfortzone de magie was! Ik schreef voor het magazine van Ambitieuze Meisjes, ik ontmoette super inspirerende mensen via het internet zoals Deisy, Stella, Merel en Shirley en ik kreeg de kans om afgelopen maandag bij 3FM mijn tips te geven voor een geweldige maandag. Allemaal dingen die ik oprecht heel spannend vond maar ook allemaal dingen die súpergoed zijn uitgepakt.

Bijzonder is dat ik me dit nu pas écht realiseer en bewust word van het gevoel wat het zien van kansen en mogelijkheden mij geeft. Nu ik terugkijk, zie ik opeens wat het allemaal al heeft gebracht. Het kán gewoon niet anders dat het komende half jaar geweldig wordt. Aan mij zal het in ieder geval niet liggen!

16 Reacties

 1. juni 8, 2016 / 07:41

  Mooie post! Het leven gaat ook zo ontzettend snel en kijk wat jij allemaal al voor geweldig leuks hebt mee mogen maken afgelopen halfjaar! Echt goed om daar eens bij stil te staan en gewoon te kijken wat er eigenlijk allemaal gebeurt. Zou ik ook eens moeten doen. Soms gaat de tijd zo snel dat sommige dingen zo vlug voorbij gaan en ik me er helemaal niet van bewust ben wat er eigenlijk is gebeurd. Terwijl dat zo waardevol kan zijn, ook om te groeien en tevreden te zijn!

  • Melle
   Auteur
   juni 8, 2016 / 09:36

   Nou, precies dat dus! Dat realiseerde ik me állemaal toen ik deze post schreef :)

 2. juni 8, 2016 / 08:24

  Wat verwoord je dat mooi en je bent ook al zo goed op weg! Naar jezelf kijken is inderdaad een on going process, immers, met jezelf zal je altijd moeten leven dus het is maar al te belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en jezelf te blijven ontwikkelen, anders wordt het ook maar saai. ;) En om je heen gekeken heb je al behoorlijk als je het mij vraag! Zeker door de interviews heb je veel van anderen kunnen leren en dat heb je (denk ik) ook allemaal meteen toegepast in je blog, die ook iedere dag groei! Echt super! Op naar het volgende halfjaar inderdaad!

  • Melle
   Auteur
   juni 8, 2016 / 09:39

   Wat een mooie woorden. Helemaal raak! Als in, het raakt me ontzettend. Want echt, over die interviews, dat had ik nog niet zo bekeken. Heel mooi! Dankjewel <3

 3. juni 8, 2016 / 09:10

  In het kader van talenten ontdekken en leren wat je er mee kan is het misschien interessant om eens naar Taste of Talent van Stichting Muses te gaan (in Amsterdam). Zij bereiden jongeren voor op hun vrijwilligerswerk in het buitenland, maar (ik denk sinds kort?) doen ze ook dit soort dingen erbij. Ik ben de laatste keer op zo’n avond geweest, voordat je gaat maak je via internet een test en die ga je dan bespreken daar (met mensen die je niet kent, leuk ding voor mij hahahaha). Het is niet zo dat ik nu precies weet wat ik met mijn talenten kan doen en zo, maar het is wel een goede stap in de richting. Er is ook een groter programma The Greater Good (daar moet je wel voor betalen), misschien is dat ook nog wat.

  Zie maar wat je met deze informatie doet :)

  • Melle
   Auteur
   juni 8, 2016 / 09:40

   Oeh, dat klinkt echt allemaal heel interessant! Ik ga zeker even een kijkje nemen. Tnx voor de tip! x

 4. juni 8, 2016 / 10:08

  Wat een bijzonder artikel! Ik vind oprecht dat je heel trots op jezelf mag zijn. Met je blog maak je ook zo ontzettend veel grote stappen – vind ik echt bewonderingswaardig. Binnenkort komt er een artikel van mij online waar ik jou in noem en daar moet je ook maar even goed naar ‘kijken’, hihi. En het in je opnemen. Veel liefs!

  • Melle
   Auteur
   juni 8, 2016 / 11:35

   Wat lief! Dankjewel :) En die stappen, dat vergeet ik soms gewoon een beetje. Ik ben niet iemand die vaak terugkijkt maar door deze blogpost ben ik dat wel gaan doen. En wauw, toen kreeg ik dus even een bak positieve energie over me heen! Ik vind het nóg veel bijzonderder (bij dezen een woord) dat jij het ook bewonderingswaardig vind. Echt waar! En oooo een artikel waar ik in voor kom, jongens, ik en benieuwd. Ga ik zéker naar kijken! Nu eerst nog even 3029842093842039847 x jouw liedje luisteren. JOOEEE! <3 x

 5. juni 8, 2016 / 12:32

  Wat een mooi artikel: Inzien, inzicht, beschouwing en bewustwording. Dit zouden we niet alleen in 2016 doen, maar eigenlijk elke dag, elke maand en elk jaar. Uit je comfortzone gaan is eng, maar het levert vaak zoveel moois op. Ik had eigenlijk verwacht dat “Doei” het woord van dit jaar zou zijn bij jou haha, grapje hoor. Je maakt prachtige sprongen, zowel persoonlijk met je nieuwe baan als met de kansen die je krijgt door je blog.

  • Melle
   Auteur
   juni 8, 2016 / 12:52

   Haha ergens is “OK. DOEI” natuurlijk wel opgenomen in de doelen ;) Tenminste, misschien een beetje verweven. Bijvoorbeeld in het comfortzone gebeuren. Dat je doei/fuck it tegen dat soort dingen zegt. Fuck it, ik ga het gewoon doen! En dankjewel voor je lieve complimenten! :) <3

 6. juni 8, 2016 / 16:53

  Wat een mooi stuk, en super dat je dit zo bewust doet! Is inderdaad heel fijn, dat oprecht kijken naar wat er nou eigenlijk bij je speelt en in je omgeving en hoe je daardoor kunt groeien!

  • Melle
   Auteur
   juni 8, 2016 / 17:11

   Dankjewel! Nu kijken of ik dat een beetje vast kan houden, ook voor het komende halfjaar :)

 7. Marjolijn
  juni 8, 2016 / 20:14

  Wat een goed idee, een woord voor elk jaar kiezen waar je mee aan de slag wilt! Dat is een heel andere manier van goede voornemens maken =) Denk je er ook aan te kijken naar de ‘details’? Zoals hoe de spaghetti langzaam in het kokende water zakt, hoe de wind de gordijnen laat bewegen als het raam openstaat, hoe de buik van je katten langzaam op en neer gaat als ze slapen… Dat soort dingen. Dat werkt af en toe erg ontspannend ^^

  Ik dacht trouwens dat jouw woord ‘hoera’ was, omdat het in bijna elk artikel voorkomt. Hahaha :P

  • Melle
   Auteur
   juni 8, 2016 / 21:16

   Dat is inderdaad een goed punt. Langzamer leven, wat vaker stil staan bij dat soort dingetjes inderdaad. Moet heel eerlijk bekennen dat ik – laten we het positief houden – op dat punt nog veel progressie kan maken ;) En haha, hoera is ook echt wel een heel leuk woord. Laten we die er gewoon óók in houden, naast ‘kijk’. Ook een goede combinatie trouwens. Kijk, hoera!

 8. juni 8, 2016 / 21:02

  Toevallig bedacht ik me ook deze week dat we precies op de helft van het jaar zijn, niet te geloven! Goed dat je op deze manier naar jezelf kunt kijken, we zijn nooit `klaar` maar allemaal een work in process :-)

  • Melle
   Auteur
   juni 8, 2016 / 21:14

   Wat toevallig! Echt zo’n periode, misschien wel omdat het dan de zesde maand is, dat het een beetje zomer begint te worden, wie weet!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.