Note to self | Heb ook gewoon een beetje plezier

mellerokjesdag-hebplezierSinds twee weken gieren de zenuwen door mijn lijf en bevind ik me in een soort van permanente onrustige staat. Komende vrijdag is het namelijk zo ver. Hét spannendste moment van het jaar – no pressure – het coachexamen! De aanloop er naartoe bracht een nogal interessant inzicht teweeg die ik vandaag met jou ga delen!

Ik hoor het mezelf elke keer weer zeggen. Of het nu een rijexamen is, een sollicitatiegesprek of dat je voor het eerst je schoonouders gaat ontmoeten. Standaard wens ik je – oprecht – heel veel succes.

Maar de laatste tijd voelt dat niet meer oké en ben ik me steeds bewuster van wat ik dan eigenlijk wens. Don’t get me wrong, ik wens je uiteraard veel succes, maar op de een of andere manier past het niet meer bij wat ik écht hoop dat je eruit haalt. Hoe fijn succes ook is, hoe fijn het ook zo zijn als datgene zou slagen.

Zo’n twee weken geleden moest mijn collega afrijden. Hartstikke spannend allemaal! Niet alleen zij, maar ook ik liep de dag daarvoor met zwetende handjes rond. Toen we na de werkdag afscheid namen, was het moment daar. En zoals ik altijd zou doen, wenste ik haar heel veel succes toe voor de volgende dag. Maar dat was niet alles. Want alleen succes, dat zat me niet helemaal lekker. Ik wenste haar veel plezier voor haar rijexamen.

Ze keek verbaasd om. Ik zag hoe ze er even over nadacht maar naar een paar seconden zei ze toch dat ik wel een punt had. Het leven is immers al zo serieus en zo’n examen is van zichzelf al zo ongemakkelijk en spannend. Autorijden is immers ook leuk, de examinator is ook gewoon een mens en ja, als iets fout gaat kun je er ook om gewoon om lachen in plaats van mega in de stress te schieten.

Dus note to self. Hoeveel meditatie- en yogalessen ik deze ook week nodig heb, hoeveel praatgroepjes ik ga verslijten en hoe veel ik mezelf wel niet ga visualiseren en moed in ga praten, dit wordt mijn motto voor deze week. Hoe eng alles ook is, hoe erg de spanning ook stijgt.

Heb ook gewoon (een beetje) plezier.

45 Reacties

 1. december 12, 2016 / 07:34

  Je hebt hier een heel goed punt mee. Mijn man wenst mij soms plezier op momenten dat ik zelf denk ‘hoezo plezier’ en dan raak ik altijd een beetje geïrriteerd. En ik realiseer me nu hoe stom dat is. Bedankt voor deze mooie eyeopener op deze vroege maandag! You did it again! ;)

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2016 / 09:39

   Wat goed! Yehees, missie geslaagd :)

 2. december 12, 2016 / 09:29

  Wauw wat is dit een hele goede wijsheid. Ik had het er vorige week nog met mijn coach over. Dat ik eigenlijk ziek was, maar tóch wilde werken bij de platenzaak. En dat ik daar oprecht van ga genieten van de cd’s die door de speakers galmen, het feit dat ik het werk leuk vind en dat ik in de avond mocht gourmetten met mijn schoonfamilie en vriend. Daardoor voelde werken niet vervelend, maar gewoon heel leuk en fijn.

  Ik neem hem vandaag na een hele korte nacht met nachtmerries mee. Moe of niet, het kan ook gewoon leuk zijn!

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2016 / 09:42

   Ik vind het zo inspirerend en tof dat je zo van je werk kunt genieten. Zoals je het beschrijft is het echt ultiem. Zet ‘m op! xx

 3. december 12, 2016 / 09:49

  Wat een leuke gedachtegang! En een praktijkvoorbeeld van dat het ook anders kan: ik had 3 ingrepen tijdens mijn rij-examen en ben toch geslaagd. Het waren zulke gekke omstandigheden dat de examinator en ik zaten te gieren van het lachen. Toen ik aan kwam rijden en mijn instructrice ons zag snapte ze er niets van! Ik vertelde haar van de 3 ingrepen en ze schudde sipjes haar hoofd, dus toen de examinator zei ‘gefeliciteerd, je hebt hem’ viel ze bijna van haar stoel. Wij weer lachen natuurlijk.
  Als ik nu iets spannends moet doen dan denk ik daar aan terug, en ik denk dat een ‘veel plezier’ deze lading heel erg goed zou dekken!

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2016 / 09:51

   Hahaha wauw wat een geweldig verhaal! Hier ga ik de rest van de week ook aan denken :) Dankjewel!

  • Bodil
   december 12, 2016 / 10:44

   Haha, wat cool! (Zou willen dat ik met zoveel plezier geslaagd was… :P )

 4. Ilse
  december 12, 2016 / 10:02

  Wat een tof artikel! En je outfit, heel erg mooi! :D

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2016 / 14:39

   Dankjewel, superlief! <3

 5. december 12, 2016 / 10:12

  Jaaa zo mee eens! Júist van de spannende dingen zouden we meer moeten genieten. Vroeger was ik voor grote gebeurtenissen vooral gespannen en gestresst, waardoor er weinig ruimte overbleef om te genieten. Zo jammer! Want juist de spannende dingen in het leven of juist de grote stappen in je carrière zouden genietmomentjes moeten zijn, omdat we daaraan kunnen zien hoe ver we al gekomen zijn. Dus inderdaad lekker genieten deze week jij!

  En ik vind je outfit op de foto trouwens echt TOP!

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2016 / 14:45

   JAAA LIEEF! Dat is het dus helemaal precies! Het moet nog even wat meer uitwerking krijgen – de zenuwen gieren toch best een beetje door mijn lijf – maar dit is het begin! De foto is stiekem al een tijdje oud. Mina maakte deze foto van mij toen we dit outfit filmpje gingen maken http://thankgoditismonday.nl/werk-outfit-inspiratie/. LIEFS! x

 6. december 12, 2016 / 10:40

  Nou, dit idee ga ik even van je lenen als je het niet erg vind. Deze week wil ik super graag m’n nieuwe workshop afhebben en ik weet niet helemaal zeker of me dat gaat lukken. Nog zooooveel te doen. Ik bedacht me gisteren al dat dit helemaal niet de manier waarop ik wil werken. Maar of ik ‘m nu op tijd afkrijg: van plezier krijg ik zeker geen spijt. Dus dat ga ik sowieso doen. Veel succes en plezier vrijdag!

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2016 / 14:48

   Leen het vooral, daar is het voor! Want hoe fijn is het als we daar samen zo mee bezig kunnen zijn. Dat helpt echt, ik voel het! :)

 7. Bodil
  december 12, 2016 / 10:50

  Zelf krijg ik ook vaak vreemde blikken als ik iemand veel plezier toewens, maar waarom eigenlijk?
  Al zou ik wel vreemd opkijken als bijvoorbeeld vlak voor een bevalling iemand “veel plezier” zou zeggen… Maar ook daarbij heb ik kunnen lachen :)
  Is het hierbij voor een deel niet ook gewoon de gedachte die telt?
  Bij succes ligt de focus vooral op het doel, en bij plezier meer op de beleving. Dat iemand daarbij aan je denkt is altijd fijn!

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2016 / 14:51

   Hahaha nee een bevalling lijkt me inderdaad niet zo fijn. Maar aan de andere kant, misschien ook wel! Je kunt je immers druk maken om de pijn maar je kunt je ook realiseren hoe geweldig het is om een kind op de wereld te zetten. Ik moet zeggen, ik kan hier nog niet over meepraten maar het idee is er. Oeh en jou waanvulling over het doel en de beleving, dat vind ik echt heel mooi! Dankjewel :)

   • Bodil
    december 12, 2016 / 14:57

    :)

    Nu durf ik haast geen woorden meer te kiezen… Geniet van je examen! ;)

    • Melle
     Auteur
     december 12, 2016 / 14:59

     Oh jee, dat was niet de bedoeling ;) En dankjewel, dat ga ik doen!

 8. Hanneke
  december 12, 2016 / 11:04

  Het valt mij op dat iedereen je raad op zichzelf betrekt, maar het nalaat jou veel plezier te wensen…..Dit is wel tekenend voor waar iedereen de focus heeft liggen… Dus bij deze: Veel plezier bij je examen Melle!

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2016 / 14:54

   Dankjewel :) Heel lief!

 9. december 12, 2016 / 11:50

  Jaaaaaa! I love this!
  Mijn motto is: if it’s not fun, you’re doing it wrong!
  Want alles in het leven mag best een beetje leuker en mooier gemaakt worden :)

  Een ander fijn mantra wat ik graag onthou als ik weer een gestrest ben om dingen die ik zelf heb veroorzaakt, is herhalen: ”And this is what I want”. Want soms hoort het er nu eenmaal bij, dat je iets stoms moet doen om iets leuks te bereiken. Maar dan kun je er maar beter bewust van zijn dat je er zélf voor hebt gekozen en dat het dus eigenlijk helemaal niet zo erg is.

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2016 / 14:55

   Wat een mooie mantra. Dat is echt heel fijn om je inderdaad zo nog even een reminder te geven van dat het er gewoon bij hoort. Ik ga het ook even proberen :)

 10. tussenmarsenjupiter
  december 12, 2016 / 12:32

  Hé je hebt gelijk! Ik wens David ook altijd veel succes als hij naar zijn werk gaat maar ik ga het eens anders aanpakken! Hihi :)
  Ik probeer er nu wel al wat vaker op te letten dat als ik een foutje maak of iets stoms zeg, ik me er niet nog stommer om ga voelen. Ga ik gewoon een potje lachen. Veel leuker! En ik denk dat het zo ook gemakkelijker is om er iets uit te leren.

  • tussenmarsenjupiter
   december 12, 2016 / 12:34

   Oja en Melle, vergeet ik nog even om jou heel veel plezier te wensen met je examen! Haha. Have fun!

   • Melle
    Auteur
    december 12, 2016 / 14:56

    Jaaaa hoera hoera! Dat wordt het nieuwe motto. Eens kijken wat David doet als je hem morgen veel plezier wenst :) En dankjewel, nu komt het zeker goed!

 11. december 12, 2016 / 14:06

  Eens!! En het is goed om die wijze woorden even te lezen nu, thank you! Hoe spannend of eng sommige dingen ook zijn, probeer er inderdaad ook plezier uit te halen. De positieve/leuke ervaringen en gedachten maken het dan vaak al een stuk minder spannend. Zo heb ik volgende week een tentamen waar ik nu keihard voor leer. Het is een mega dik boek en als ik er naar kijk word ik helemaal naar haha, maar het is zó leuk dat ik nu gewoon kijk naar het plezier wat ik er uit haal. :)

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2016 / 15:00

   Wauw, that’s the spirit! Echt mega inspirerend. Dankjewel Sandra! :)

 12. december 12, 2016 / 15:09

  Je hebt helemaal gelijk, dit is ook weer even een hele goede reminder voor mijzelf. Wat enorm spannend joh, ik wens je dus heel veel plezier, want you can do this! <3

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2016 / 15:11

   Dankjewel, dat is echt onwijs lief <3

 13. Jeanien
  december 12, 2016 / 17:24

  Soms wou ik dat ik je wijze woorden tegen mijn jongere zelf kon zeggen. Maar deze neem ik ook weer mee. Bedankt! En ik zal voor je duimen de rest van de week. Toi toi toi en veel plezier!

  • Melle
   Auteur
   december 12, 2016 / 18:35

   Ik snap het echt heel goed. Precies dat! Aan de andere kant, er komen ook nog genoeg spannende momenten dus wie weet hoe vaak we het nog gaan gebruiken ;)

 14. december 13, 2016 / 19:29

  Het klinkt ook wel een klein beetje gek, toch? Als iemand bijvoorbeeld een sollicitatie heeft en hem of haar veel plezier wenst. Nu ik je blog zo leest is het meer dan logisch eigenlijk en heeft het ook een positieve wending.

  • Melle
   Auteur
   december 13, 2016 / 19:32

   Haha je hebt gelijk hoor maar sta er inderdaad nog wel steeds achter. Een keer raden wat ik mijn vriend vandaag wenste voor zijn sollicitatiegesprek van vanmiddag :)

 15. december 16, 2016 / 21:03

  Toen ik deze blogpost las moest ik denken aan mijn mondelinge examens deze week. Stiekem vind ik het wel leuk om hard te studeren en dan te ontdekken op je examen dat het zo vlotjes zal gaan. Bij godsdienst ging ik superserieus binnen omdat het een examen was. Mijn leerkracht gooide er gewoon een paar grapjes tussen en kon ook lachen. En toen dacht ik ook, weet je wat, zo serieus hoeft ook niet en ik heb met haar meegelachen. Want uiteindelijk zijn het allemaal dingen die je toekomst gaan vormgeven en je uiteindelijk gelukkig maken. Daarom is het ook een plezier om voor dingen te werken. Dat is gewoon mijn visie van alles ;) xxx

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 18:24

   AMEN! Heel mooi omschreven en wat een bijzondere situatie. Echt tof! Doe mij zo’n leraar :)

   • december 18, 2016 / 23:20

    Dankjewel! Er lopen zo wel een paar leerkrachten rond op die school, het is een fantastische school op zich gewoon xxx

    • Melle
     Auteur
     december 19, 2016 / 09:52

     Dat klinkt echt ontzettend goed zeg, wat fijn!

 16. december 17, 2016 / 13:32

  Helemaal mee eens! Ik wens ook vaak mensen veel plezier. Ook vanwege dat gevoel wat jij hebt. Al moet ik bekennen dat er aan mijn eigen rijexamens niets plezierig was helaas. Heb er 5 keer over gedaan namelijk. Krijg nog de rillingen als ik eraan terugdenk ?

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 18:25

   O god, rijexamen is ook echt een vak apart. Zo’n spannende bedoeling! Mijn hemel. Ik was ZO blij toen ik bij de tweede keer geslaagd was :)

 17. december 18, 2016 / 16:49

  Dit had ik even nodig, met mijn gestress en gezenuw over de lessen die ik morgen en dinsdag moet geven (het is zo veeeeeel, denk ik dan) terwijl het ook gewoon leuk is en voldoening geeft! En weet je wat het is? Als je plezier hebt en er echt iets van maakt of probeert te maken, komt dat succes bijna automatisch ook <3

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 18:27

   Daar ben ik van overtuigd! Veel plezier morgen en overmorgen :)

 18. december 22, 2016 / 19:22

  Ah wat is dit goed geschreven Melle! Dit ga ik onthouden, deze wijze woorden! <3

  • Melle
   Auteur
   december 23, 2016 / 12:37

   Bedankt, en heel erg graag gedaan en alsjeblieft! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.