Dit was mijn jaar | Samen terugblikken mét gratis printable

Toekomst- en oplossingsgericht. Jup, dat ben ik! Kijken naar het verleden is niet iets wat ik heel graag doe. Maar als het over het einde van het jaar gaat, maak ik graag een uitzondering om toch even terug te blikken. Want holy moly wat is het jaar voorbij gevlogen en wat was het een bijzonder! Ik bedacht zes vragen om samen met jou het jaar te evalueren, zette ze in een hipster-verantwoord lijstje om te printen en beantwoord ze in deze blogpost.

Dit was fantastisch

Starten met een geweldig nieuwe baan in februari – na anderhalve maand werkloos te zijn geweest – was echt een mega goed begin van het nieuwe jaar. Ik ging dit jaar twee keer naar Kopenhagen waarvan zelfs een keer helemaal in mijn eentje. Kopenhagen doopte ik dit jaar om tot mijn lievelingsstad. En ik ging voor het eerste in tijden weer eens langer dan vijf dagen op vakantie met Stephan, naar Noorwegen. Hoera! Noorwegen is echt prachtig! Sowieso is een natuurvakantie echt een aanrader. Zo ontzettend mooi en rustgevend!

Maar het échte hoogtepunt van dit jaar was toch wel 6 juni. Ofwel Thank God It’s Monday-day! Zo ben je een blogger die thuis ingenieuze stukjes zit te tikken, zo sta je om zeven uur ‘s ochtends met je blije hoofd in de studio van 3FM bij Giel om tips te geven voor een geweldige maandag. WAUW! Het was echt mega spannend maar zo ontzettend leuk! Echt een hele ervaring. Ik schreef er uiteraard een blogpost over (via deze link kun je ook het fragment terugluisteren én zien!).

Dit was ronduit kut

Niet lang na het bezoek aan 3FM zat ik er even helemaal doorheen. Ik voelde me helemaal overprikkeld, ellendig en verdrietig en daar baalde ik ontzettend van. Mijn energie was op, ik kon qua prikkels echt helemaal níks hebben en voelde me gedwongen om een paar dagen vrij te nemen. Ik moest toegeven aan mezelf en dat was op dat moment echt ontzettend moeilijk. Daarmee gaf ik namelijk ook toe dat het niet meer ging. Voor iemand die altijd doorging no matter what, altijd tot het uiterste wilde gaan en alle ballen hoog wilde houden, was het een akelig moment waar ik heel veel van heb geleerd.

Dit heb ik geleerd

Dit jaar heb ik geleerd dat het het oké is om voor jezelf te kiezen en om op mijn gevoel te vertrouwen. Als ik terugkijk op dit jaar realiseer ik me pas dat er een aantal momenten waren die allemaal gingen over kiezen voor mezelf. In wat voor vorm dan ook. Niet alleen toen ik er even helemaal doorheen zat. Maar ook bijvoorbeeld met mijn werk. Ik zegde een andere baan af om bij Blog Society te gaan werken. En hoewel het voelde alsof ik op dat moment niets anders kon, heb ik het wel gedaan. Als er iemand is die dat niet had gedacht ooit te doen, dan ben ik het wel. Ik dacht altijd best wel vanuit mijn ratio; wat op papier goed leek, dat koos ik. Wat ik voelde, wist ik eigenlijk niet zo goed. Als ik terugkijk op dit jaar valt het me op dat het echt een rode draad is en daar ben ik best een beetje trots op.

Hier ben ik dankbaar voor

Dat er altijd mensen om me heen zijn om hoogte- en dieptepunten mee te kunnen delen. Of het nu offline is of online. Of het nu mijn ouders zijn, mijn vriend, vriendinnen of dat ik een persoonlijk stuk schrijf voor op mijn blog en dat zo deel met jou. Het voelt als een groot vangnet van liefde en daar ben ik ongelofelijk dankbaar voor. ♡

Dit neem ik mee naar volgend jaar

Toen ik mijn coachtraject afsloot realiseerde ik me dat ik me meer mezelf voelde dan ooit. Dichterbij mijn gevoel en emoties en hoewel dat ergens nog wel eens onwennig is, is het ook heel erg fijn. Als ik denk aan het afgelopen jaar, dan voel het ook alsof ik het heel bewust heb meegemaakt. Heel gek. Ik kan niet zo goed omschrijven hoe dat voelt, maar in ieder geval heel positief. Dat wil ik graag meenemen voor het komende jaar. Dichtbij mijn gevoel blijven en dat vooral blijven delen met alle lieve mensen om me heen, inclusief met jou.

Mijn 2016 in een woord

Aan het einde van vorig jaar maakte ik een blogpost over het jaar in één woord. Voor 2015 was dat gaan en voor het afgelopen jaar gaf ik mezelf het woord kijk mee. Kijk naar mezelf, mijn eigen talenten, wat ik heb bereikt en ook om daar trots op te zijn. Maar ook om me heen kijken, naar nieuwe kansen, mogelijkheden en lieve mensen die me onvoorwaardelijk liefhebben en steunen. Het is echt niet alsof ik daar nou zo veel over na heb gedacht, maar als ik het zo teruglees vind ik het wel heel bijzonder hoe het afgelopen jaar het woord ‘kijk’ een vorm heeft gekregen.

Wat mijn woord voor volgend jaar is weet ik nog niet helemaal zeker. Maar stay tuned: als ik eruit ben ga je het zeker met je delen op mijn blog!

Als ik terugkijk op het het afgelopen jaar en alle dingen die ik heb meegemaakt, dan denk ik dat het overkoepelende hoogtepunt van alles is dat ik voor mezelf heb gekozen. Man man man, wat vond ik dat moeilijk. Zelfs nu ik het opschrijf klinkt het toch ergens een beetje egoïstisch. Terwijl ik ook trots ben op mezelf. Want hoewel het allemaal nog nieuw voor me is, heb ik het wél gedaan. En dat voelt goed en soms nog wat ongemakkelijk tegelijk.

Het was een geweldig jaar!

Het was een geweldig jaar waar ik met veel plezier op terugkijk. Ik ben benieuwd hoe jou jaar was! Laat het me vooral weten én download de printable die ik voor deze blogpost maakte HIER!!

36 Reacties

 1. december 14, 2016 / 11:30

  Wat een fantastisch overzicht is dit. Ik wil voortaan ook op deze manier terug gaan kijken. Ik vind het zo fijn dat ik in 2016 jou heb mogen ontdekken en heb mogen ontmoeten. Je brengt zoveel positiviteit in de wereld!

  Dit was zeker de blogpost waar ik mijn werk heel even voor moest staken en de tijd moest nemen om dit te lezen. Ik ga zodra ik thuis ben je printable invullen

  Dankjewel dat je 2016 zo mooi hebt gemaakt!

  • Melle
   Auteur
   december 14, 2016 / 19:17

   Oo dat is echt méga lief. Ik geloof dat ik nu een nieuw hoogtepunt heb :) Dankjewel dat jij ook onderdeel was van mijn 2016! Echt heel leuk, fijn, geweldig en bijzonder!

 2. december 14, 2016 / 12:38

  Wat een leuke inspirerende blog! Ik vind het leuk dat je zoveel dingen hebt mogen meemaken. Wat super dat je mocht praten bij 3FM. Lijkt me gaaf. 2016 was geen heel goed jaar voor mij, helaas. Toch komt er binnenkort wel een blog van mij waar ik alleen de leuke en goeie dingen bespreek. Op naar 2017!

  • Melle
   Auteur
   december 14, 2016 / 19:24

   Ik kan het zelf ook nog steeds niet geloven :) Wat vervelend dat dit niet zo’n goed jaar voor jou was en wat mega bewonderenswaardig dat je er toch positieve dingen uit hebt gehaald. Volgend jaar wordt geweldig!

 3. december 14, 2016 / 20:09

  Wat een mooie manier om terug te kijken op 2016! Ik heb je printable gedownload en ga hem vanavond nog invullen en ook maar eens nadenken over een woord voor 2017 :)

  • Melle
   Auteur
   december 14, 2016 / 20:10

   JAAA HOERA HOERA! Echt superleuk om te lezen :) Ik ben benieuwd!

 4. december 15, 2016 / 07:55

  Je hebt verschillende moedige keuzes gemaakt dit jaar. Je mag zeker trots zijn op jezelf! Heel inspirerend om te lezen.

  • Melle
   Auteur
   december 15, 2016 / 09:23

   Dankjewel! Als ik het zo achteraf bekijk dan was het inderdaad een mega bijzonder jaar. Tof dat je er ook onderdeel van bent :)

 5. tussenmarsenjupiter
  december 15, 2016 / 12:12

  Oooh tof! Ik ga vanavond je pirntable invullen! Heel grappig trouwens. Ik wist niet dat je met een woord werkt voor een jaar! Ik ben namelijk bezig aan post over een thema kiezen voor 2017. Wat eigenlijk een klein beetje op hetzelfde neerkomt. Hihi :) Ben heel benieuwd naar je woord voor komend jaar!
  Je hebt zo te zien echt een prachtig jaar meegemaakt. Zelfs met die kutsituatie. Want daar heb je toch maar mooi iets heel belangrijk uit kunnen leren :) En ik ben heel blij dat ik je ontmoet heb!

  • Melle
   Auteur
   december 15, 2016 / 13:47

   Jaaaaa dat was ook echt een hoogtepunt! <3

 6. december 15, 2016 / 15:12

  Oh wat leuk om op deze manier terug te blikken op je jaar. Ik ga hem zelf ook zeker invullen!

  • Melle
   Auteur
   december 15, 2016 / 15:42

   Superleuk! Ik ben benieuwd naar jouw jaar :)

 7. december 15, 2016 / 17:24

  Ik heb niet zo’n heel goed jaar gehad. Gekwakkeld met gezondheids klachten, zit zonder werk, best eenzaam. Maar er zijn ook heel mooie momenten geweest! Ben pas nog naar de Kerstmarkt geweest. Veel mooie boeken gelezen. Samen geweest met familie en mijn beste vriendin. En wat is het dan belangrijk om vooral die herinneringen heel dicht bij je te houden :D

  • Melle
   Auteur
   december 15, 2016 / 19:28

   O jeetje wat vervelend maar wat bijzonder dat je er toch nog zo veel goede dingen uit weet te halen. Het zijn die momenten met een goed boek en met lieve mensen om je heen die je nog gaat herinneren inderdaad. Mooi!

 8. december 15, 2016 / 18:42

  Ik vind het juist alleen maar knap van je dat je voor jezelf kiest! Mooi om een samenvatting van jouw jaar te lezen. Heel veel succes morgen, ik zal voor je duimen!

  • Melle
   Auteur
   december 15, 2016 / 19:28

   Wat lief, dankjewel! En morgen om 9.30 uur is het zo ver. AAAH!

 9. Katrien
  december 16, 2016 / 19:56

  Wat een leuk en inspirerend artikel! Ik ga je lijstje ook zeker voor mezelf invullen en ik denk er ook enkele vrienden mee te verrassen. Onder andere m’n vriend ga ik aanzetten om zich ook eens over je vragen te buigen ;-). Fijn om even stil te staan bij wat was en wat komen gaat. Ik ben hier een trouwe lezer maar laat niet zo trouw een reactie achter :-/ (alvast een voornemen voor 2017!). Maar waar ik het voorbije jaar zeker enorm dankbaar voor ben is dat ik jouw blog ben gaan volgen en me heb laten meeslepen door jouw enthousiasme en positieve instelling! Heel erg bedankt!

  • Melle
   Auteur
   december 16, 2016 / 19:59

   Super lief! Dankjewel <3 Echt heel bijzonder! En mega leuk dat je ook nog het lijstje gaat invullen. Ik ben benieuwd! Volgens mij is het ook heel leuk om het samen te doen. Levert vast goede gesprekken op. Tenminste, dat deed het bij ons wel :) Fijn weekend! xx

 10. december 16, 2016 / 21:06

  Super! Ik denk dat ik ook eens zo op mijn jaar ga terugblikken. Het is een zwaar jaar geweest, maar ik weet dat er gewoon superpositieve momenten zijn geweest. En ik hoop dat 2017 een beter jaar mag worden

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 18:38

   No rainbow without a little rain ♡ Ik weet zéker dat 2017 voor ons een geweldig jaar gaat worden!

   • december 18, 2016 / 23:22

    Das waar! Ik heb goede hoop voor 2017, want 2016 is soms een strijd geweest met het leven in plaats van een gezellige boel. Maar ik heb alle hoop voor 2017! xxx

 11. december 18, 2016 / 13:05

  Wat een fantastisch jaar heb jij achter de rug! Echt om trots op te zijn! Ik zit nu een beetje in een dieptepuntje, maar dat overzicht komt er ook wel! Het jaar kende een heleboel hoogtepunten namelijk!

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 18:40

   Dankjewel! En jouw dieptepunt op dit moment, dat is misschien straks toch ook een hoogtepunt. Immers, van zo’n ‘kut’ moment leer je zo veel. Hoe kut het ook is, ik weet zeker dat je hier sterker uit komt dan ooit. Neem je tijd, je bent een held ♡

   • december 19, 2016 / 15:20

    Dankjewel lieve Melle, wat doet me dat goed!

 12. december 18, 2016 / 16:52

  Jaaa die printable is tof! En wat een mooi jaar heb je gehad! Ik heb ook heel veel mooie hoogtepunten om op terug te kijken uit 2016 en daar ga ik binnenkort een mooie blogpost over schrijven <3

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 18:41

   WIEHOO! En oo jaa ik kijk ernaar uit :) Dat wordt echt een pareltje, dat kan niet anders! x

 13. december 18, 2016 / 17:03

  Leuk, zo’n lijstje. En knap vind ik dat, dat je zo goed voor jezelf hebt leren kiezen. Iets dat we allemaal zouden moeten leren, ons hart volgen, maar soms (voor mij althans) nog best wel heel lastig kan zijn :)

  Op naar net zo’n mooi 2017 zou ik zeggen!

  • Melle
   Auteur
   december 18, 2016 / 18:46

   Zeker! Ik moet zeggen, het is voelt echt als een realisatiemoment wat ik nu ga voortzetten. Dus hoera hoera! Op naar een geweldig nieuw jaar, samen met jou lijkt me dat geweldig leuk :)

 14. december 19, 2016 / 09:30

  Wat een fijn overzichtje op deze manier! Ik wilde het per maand gaan doen op m’n blog, maar dit is misschien wel veel leuker :) Thanks voor de inspiratie!

  • Melle
   Auteur
   december 19, 2016 / 09:58

   Jaaa neem ‘m vooral over als tag! Shirley heeft dat toevallig ook gedaan op mommyhood.nl. Echt superleuk :)

 15. december 21, 2016 / 17:12

  Ik heb deze uitgeprint en ga hem volgende week bespreken met mijn personal coach. Even stil staan waar we aan hebben gewerkt en waar ik nu sta.

  Tévens; wij zijn heel blij met je post van een tijdje terug. Over dat we meer plezier mogen hebben. Ik heb dit als doel meegenomen en wij zijn nu bezig met het thema ‘positief labelen’. Dat je van dingen die je moeilijk of eng vindt iets tegenover zet wat je kan laten glimlachen of iets positiefs opleverde. Dat maakt dat de dagen een stuk leuker en minder zwaar zijn op dit moment. Dank je wel daarvoor :)

  • Melle
   Auteur
   december 21, 2016 / 19:40

   Waaaauuww wat een compliment dat je hem meeneemt én dat je er zo veel hebt uitgehaald. Echt, heel erg tof en heel goed bezig!

 16. december 30, 2016 / 16:53

  Lieve Melle, toen ik dit tegenkwam op een andere site moest ik gelijk aan jou denken: “een dag niet gewerkt voelt soms als een dag niet gewerkt aan je doel.” Ik denk dat het voor veel ambitieuze meiden zo voelt. Althans, voor mij is het heel herkenbaar. ;p Maar als goed voornemen voor het nieuwe jaar wil ik juist ook wat meer focussen op rust, op balans tussen werk & vrije tijd. Want een avondje of een dagje vrij nemen betekent niet dat je droom ineens niet meer belangrijk is. Het zorgt er juist even voor dat je weer opgeladen verder kunt. Alvast een fijne jaarwisseling gewenst! :)

  • Melle
   Auteur
   januari 2, 2017 / 11:03

   Heel herkenbaar inderdaad! Maar zo’n avondje vrij, dat is inderdaad wel heel goed. Ik heb het de afgelopen twee weken erg gemerkt toen ik een week vrij had en genoot van de laatste drie werkdagen van het jaar. Zo fijn ook om dan nu weer helemaal te beginnen, vol goede moed en frisse zin. Ik heb er echt heel veel zin in! <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.