Bloggers Favorites | Minder iedereen, meer jou

minderiedereenmeerjouStiekem roep ik dus al een paar weken dat ik heel graag weer een Bloggers Favorites wil maken. Nou jongens, vandaag is de dag! Nieuwe blogs ontdekken – bij voorkeur in de herfst, in een coconnetje gewikkeld op de bank met thee én een kat binnen handbereik – is echt mijn lievelings. Dus hierbij! Een verzameling van mijn favorieten van de afgelopen tijd, om lekker bij weg te dromen. Geniet ervan!

Dit artikel is voor iedereen die minder met zijn telefoon bezig wil zijn – door Rachel | Hands up als je ook vindt dat je je telefoon af en toe wel eens wat vaker weg kunt leggen. Want zeg eens eerlijk: hoe is de relatie met je telefoon? Als ik kijk naar mijn eigen relatie is het soms oké, soms ook niet. We brengen veel tijd met elkaar door, maar eigenlijk is best wel eenzijdig. Op sommige momenten – het halen van een trein, het overmaken van geld of me een weg vinden door een onbekende stad – ben ik stiekem zelfs een beetje afhankelijk van dat ding. Niet oké! Dus mocht je net als ik ook willen werken aan een betere relatie met je telefoon, lees dan even de blog van Rachel. Serieus, punt twee dat uit onderzoek is gebleken dat als je altijd ‘aan’ staat (bereikbaar zijn via telefoon of e-mail) kan leiden tot IQ-verlies, vond ik toch best heel schokkend. Klik hier voor het artikel van Rachel.

Waarom je geen ‘waarom’ hoeft te hebben – door Naomi | Deze blogpost van Naomi vond ik echt ontzettend mooi. Tegenwoordig lijkt het namelijk dat je een duidelijk doel moet hebben, en dan het liefst met een bepaald ‘waarom’. Een drive, een missie, een levensdoel. Wat dan ook. Maar wat als je dan even niet weet wat het is wat je wilt of waarom je iets wilt? Heel frustrerend. Iets wat mij heeft geholpen om mijn ‘waarom’ te vinden, is het opschrijven van mijn waarden. Het is eigenlijk de basis voor alles wat je doet. Je innerlijke kompas. Maar wat als het gevoel van paniek je overspoelt, dat je even niet meer weet wat je moet doen? Naomi geeft een ongelofelijk mooi advies. “Ik besluit voor nu dezelfde strategie te hanteren die ik gebruik op het moment dat ik één van m’n spullen kwijt ben: stoppen met zoeken. Doorgaan met de dingen die ik aan het doen was. Hij duikt vanzelf wel weer op. En dan stof ik hem weer af en leg ik hem op een plek waar ik hem goed kan zien.” Klik hier voor het artikel van Naomi.

Successen vier je! toch? – door Deisy | Als ik iemand een goal digger kan noemen, dan is het Deisy wel. Sinds ze begonnen is met haar eigen onderneming, gaat ze als een speer. Doel na doel vinkt ze af door keihard te werken. Ongelofelijk inspirerend en bijzonder. En hoewel ze daar best trots op is, wees haar business coach haar laatst op het stilstaan bij die successen. Het is immers zo makkelijk om na het afvinken van een doel weer een nieuw doel te stellen of verder te bouwen aan alles wat er nog op je doelijstje staat. Of beter gezegd, doellijstje. Successen. Die zijn er om op voort te bouwen én om te vieren! Klik hier voor het artikel van Deisy.

Doe net als de Denen, maak tijd voor ‘hygge’ – door Lisa en Shirah | Hygge. Hét woord wat ik de afgelopen tijd heb geleerd wat ik echt onwijs mooi vind. Het is Deens – zie, daar scoor je al punten mee – en staat voor iets zoals gezelligheid. Maar ook weer niet. Het grote verschil is dat hygge je hart sneller laat kloppen. Samen na het eten uren natafelen, diepgaande gesprekken voeren of een heerlijke kop thee die iemand voor je zet. Het gaat erom dat het met liefde is gemaakt. En oo, op zo’n moment denk ik ontzettend aan Kopenhagen en wil ik het liefste met het eerste de beste vliegtuig terug naar mijn lievelingsstad. Tot die tijd vermaak ik me met deze blogpost die Lisa en Shirah schreven.

Interview Byron Katie | Sanny zoekt Geluk | Geen blogpost maar een filmpje. Ha! Kan dus ook gewoon. Sanny interviewde laatst namelijk een heel inspirerend persoon: Byron Katie. Ze ontwikkelde uit haar eigen ervaring – ze is een hele tijd enorm depressief geweest – een model bestaande uit vier vragen om op een andere manier naar oordelen te kijken. En eerlijk is eerlijk, een tijdje geleden zei me dit dus helemaal niets. Tijdens de coachopleiding kwam dit model aan bod en toen ik het filmpje voorbij zag komen heb ik het direct met mijn medestudenten gedeeld. Sindsdien valt het me op hoeveel oordelen ons leven beïnvloeden. Oordelen op andere mensen (Piet luistert nooit naar mij) en op onszelf (ik kan dit niet). Deze vragen helpen om op een andere manier naar je oordeel te kijken. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als we in dat oordeel geloven? En wat gebeurt er als we het op een bepaald moment loslaten? Heel interessant! Klik hier voor de video van Sanny en Byron Katie.

Deel je jouw favoriete blogpost van de afgelopen tijd in je reactie? Dankjewel!

22 Reacties

 1. november 9, 2016 / 09:02

  Leuke tips weer! Ik merk dat ik nu in de herfst ook weer veel meer blogs lees, inderdaad!

  • Melle
   Auteur
   november 9, 2016 / 10:36

   Fijn is dat he, heerlijk!

 2. november 9, 2016 / 10:01

  Oeeh goeie tips! Een waarom is bij mij ook altijd een beetje een heikel punt. Ik ga vanavond na m’n werk alles eens doorlezen :)

  • Melle
   Auteur
   november 9, 2016 / 10:37

   Superleuk! Ben benieuwd wat je ervan vindt :)

 3. november 9, 2016 / 10:04

  Leuk, altijd fijn om weer eens nieuwe blogs te zien! Vooral de post over de telefoon was een goeie! Hoi, ik ben Ayla en ik ben verslaafd aan mijn telefoon.

  • Melle
   Auteur
   november 9, 2016 / 10:37

   Halloooooo Ayla :) Welkom bij de club!

 4. november 9, 2016 / 10:59

  Yesss, leesvoer! Ik moet die post van Deisy nog lezen, maar ik moet meteen denken aan hoe iemand laatst opsomde wat ik allemaal had gedaan en dat ik er best blij en trots op mag zijn. Voor mij gaat alles maar door. Ik sta er dan helemaal niet bij dat het best cool is als je iets van je lijstje kunt afvinken.

  • Melle
   Auteur
   november 9, 2016 / 11:02

   WIEHOO! En in dat geval is de post van Deisy écht een aanrader!

 5. november 9, 2016 / 11:00

  wat een prachtige blogs heb je opgesomt!
  Ik ga er heerlijk voor zitten!

  • Melle
   Auteur
   november 9, 2016 / 11:37

   Jaaaaa fijn! Neem nog een kopje thee :)

 6. november 9, 2016 / 16:36

  Leuke inspiratie! Een paar kende ik al, de rest nog even doorlezen straks!

  • Melle
   Auteur
   november 9, 2016 / 20:59

   Oeh jaaaaa en vergeet de thee niet! :)

  • Melle
   Auteur
   november 9, 2016 / 21:01

   Graag gedaan :)

 7. november 9, 2016 / 22:01

  Wat een leuke artikelen! Die hygge post is ook wel wat voor mij. Ik ben nu blogs aan het lezen in dezelfde positie als hoe ik werk. Terwijl ik het natuurlijk eigenlijk zou moeten doen op de bank, met een dekentje en warme chocomelk ;-)

  • Melle
   Auteur
   november 9, 2016 / 22:11

   Haha heel herkenbaar! Ik zit nu ook achter een bureau met mijn laptop. Er gaat hier iets niet helemaal goed. Wel thee gedronken trouwens. Pluspunten!

 8. november 11, 2016 / 16:45

  De meeste artikelen heb ik al gelezen en zijn, inderdaad, stuk voor stuk toppers. Maak tijd voor hygge ga ik nu lezen! Dat boek van Meik Wiking over Hygge graag lezen, maar nu eerst even het artikeltje.

  • Melle
   Auteur
   november 11, 2016 / 21:12

   Oeh! Zal ik even iets leuks vertellen, het boek Hygge ga ik binnenkort weggeven in een winactie :) STAY TUNED! <3

 9. november 11, 2016 / 18:28

  Ik ga deze artikelen zeker lezen! Vooral de eerste lijkt me heel goed! Ik moet zeggen sinds ik een week van sociale media ben afgekickt, ik wel veel minder op mijn telefoon zit. Het is een stuk makkelijker geworden

  • Melle
   Auteur
   november 11, 2016 / 21:13

   Oo wat goed zeg! Op een dag als vandaag – de hele dag opleiding – merk ik dat ik mijn telefoon amper aanraak en dat ik dat stiekem helemaal niet mis. Aandacht hebben is echt fijn. Heb gewacht met het reageren op comments tot ik nu dus weer thuis ben en achter mijn computertje zit. FIJN én dus met extra liefde. Wat wil je nog meer? :)

   • november 11, 2016 / 21:41

    Ik merk ook dat ik doordat ik een week zonder sociale media heb gedaan, ik veel meer lees en daar word ik alleen maar blijer en beter van zeker in deze moeilijke periode. Sociale media is leuk en fijn, maar het is gewoon ook niet hetzelfde als elkaar face to face zien. Ik weet nog dat ik een tijdje terug mijn leerkracht Frans zag van mijn vorige school, en ik volg hem op Instagram en hij mij (zo weet ie ook hoe het met me gaat) en toen zei hij ook: ‘Hoe gaat het nu met je, want Instagram is ook maar Instagram’. Wat ook wel de waarheid is. En na een lange dag is het zo mooi dat je al die reacties kan lezen en de liefde kan voelen :)

    • Melle
     Auteur
     november 12, 2016 / 20:16

     Instagram is ook maar Instagram. Helemaal waar! En dat merk ik zeker met coaching ook. Alleen al even helemaal aandacht voor iemand hebben geeft al zo veel! <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.