Vrijdag Kiekdag | Liefde door de maag, grijze truiendag en de toekomst visualiseren

00-vrijdagkiekdag Het is weer tijd voor de kiekdag. Het was een week vol interessante momenten die me onwijs aan het denken hebben gezet. Onzekerheid omzetten in iets positiefs en er gewoon voor gaan. Ik ga het je laten zien!

Vorige week was een drukke week dus besloot ik vrijdag een ultiem chilldagje te plannen. Fijn nog even in bed blijven liggen en lekker met Fleur knuffelen – die komt echt élke ochtend even langs komt. Dan ligt ze zo op bed en dan kijkt je zo aan halloooooo ga je me nog knuffelen?


Het beste ontbijt is ontbijt om samen op te eten. Dus hoera voor vriendlief die ook vrij is. YES!

Hij was samen met Luuk – hoi :) – de hele dag druk bezig met een video voor hun bedrijf De Uitlegfabriek. Het was al best wel fancy maar nu met de nieuwe lampen ziet het er helemaal hip uit.

Ondertussen schrijf ik de post van afgelopen maandag over vijf liedjes die mijn leven beschrijven en besluit ik daarna – in pyjama, ha! – een foto te maken. Een beetje van, het is zoals het is. Nou dit dus. Ik op de bank in mijn chillpakje een muziekje luisteren. Joe!

‘s Middags ren ik nog even naar de supermarkt, nog even naar de sportschool en maak ik me daarna als een dolle klaar om mijn vriendinnetjes te ontvangen. Carlien en Marjolein kwamen uit Groningen en Enschede gezellig een avondje eten én brainstormen over hun een potentiële nieuwe blog. Superleuk! Het resultaat was een hele fijne avond, lekker eten, heel veel kletsen en lachen en leuke ideeën. En dus vrij weinig foto’s. Als in, 0. Lekker avondje offline.

Goedemorgen, het is zaterdag en ik begin mijn dagje met een waar yolo-ontbijt!

Deze foto vond ik zó leuk! Fleur zat terwijl ik mijn ontbijt aan het opeten was op de stoel en de hele tijd een beetje door de spijlen heen te kijken. Dus ik zei tegen Stephan, het lijkt net alsof ze in de gevangenis zit. Toen ze haar poot zo uit stook en Stephan nét op dat moment een foto wist te maken was het feest compleet.

Na het ontbijt ging ik richting Amsterdam Arena voor de Startersdag van de Kamer van Koophandel. WOOP WOOP! Ik was daar nog nooit geweest en keek er stiekem best een beetje tegenop. Zo veel mensen, zoveel indrukken. Niets was minder waar. Toen ik er binnenkwam overspoelde alle indrukken me een beetje. Zo’n zaal met stands en daar naartoe gaan onder plan? Opeens was ik helemaal onzeker van mijn zaak en wist ik even niet meer hoe ik allemaal moest hebben. Gelukkig kwam vrij snel Mandie, mijn coachbuddy – je gaat haar naam vaker voorbij zien komen :) – uit een lezing en konden we samen de rest van de middag aan.

We sloten aan bij een businesscoach en volgde een mini cursus om in 10 stappen sterk van start te gaan. Het was een interessante en heftige middag tegelijk. Van je doelgroep bepalen en een marketing bedenken, tot het werven van je eerste klant en uurtarieven. We kwamen echt met een gevoel om dichter bij onze droom te komen en eigenlijk waren we nu door alles een beetje met onze neus op de feiten gedrukt. Even uit onze bubbel.

Die avond spendeerde ik met vriendlief op de bank. Hij me trakteerde op Sushi! WAAT! Beste vriendje ooit :)

Zondagochtend stond er een geweldig leuk event op de planning en oo mijn hemel ik was er best een potje zenuwachtig voor. Afgelopen zomer vertelde een vriendinnetje dat Quaker een campagne had. Met de #datbegintgoed kon je je ontbijtje posten en daarmee kon je een plekje bemachtigen in hun ontbijtboek. Nou, daar wilde ik best aan meedoen. Want hallo, hoe tof! Ik postte de foto op mijn Instagramkanaal @breakfastisaparty en voilá! Niets was minder waar. Mijn ontbijtje werd uitgekozen voor het boek! En om het feest nog completer te maken kon ik afgelopen zomer met mijn eigen ontbijtje op de foto die door iedereen te bewonderen was op Amsterdam Centraal. O en dus een waar ontbijtevent waar het boek gelanceerd zou worden. AAAH SUPERLEUK!

Gezellig met mijn + 1 vriendinnetje Marije, die naast intuïtief coach, ook nog eens onwijs gezellig, lief en vrolijk is, kwamen we de zaal binnen. We schoven aan bij een hele mooi gedekte tafel. WAUW!

Zo mooi en kijk, dit stond op het menu. Maar liefst vijf gangen én een ware mini foodstyling workshop. Een groot feest!

Dit was het ‘hoofdgerecht’. Een soort bananenbroodje met havermout en pindakaas.

Het hoogtepunt. HET BOEK! Of nou ja, mijn recept in het boek :)

Nog even een selfie met het toetje en twee blije koppies én volle buiken. Echt een fijne ochtend!

Met een vriendinnetje was ik aan het appen over de Magioni pizza’s. Ik heb het nu zo vaak gehoord en als tip gekregen – hoi Carlien :) – nu kon ik niet anders dan naar de supermarkt rennen. Niet overal verkopen ze het, dus het was direct een fijne wandeling. Echt even wennen hoor, die wintertijd. Levert wel mooie plaatjes op!

Ik appte heel blij dat het gelukt was. En weet je, de grootste grap is dat ze nu nog steeds in onze koelkast liggen. Haha, herkenbaar? Dit weekend gaat het gebeuren hoor, ik ben zo benieuwd!

 Fleur is ook heel blij met de boodschappen. Of nou ja, vooral de lege boodschappentas.

Maandagochtend! Ontbijten werd opeens nog een groter feest. Iets met een mega goodiebag van Quaker met allerlei leuke dingen. Waaronder dit schaaltje maar ook de cruesli (muesli, havermout en wat al niet meer).

O en vandaag was ook de dag dat ik op Instagram een story ging maken om je te laten zien wat ik allemaal doe op een werkdag. Alweer zo’n uit mijn comfortzone ding. Even bedenken hoe ik wilde beginnen en toen gewoon gaan! Ik kreeg superleuke reacties gedurende dag. Zo leuk! Ik ga het echt vaker doen, zo’n dagje. Als je het hebt gemist, geen paniek! Ik heb alle beelden inclusief fout muziekje onder achter elkaar gezet en geüpload op YouTube. Dus mocht je benieuwd zijn, dan kun je hier nog even kijken.

Die avond spendeerde ik met Judith bij SLA! Echt gezellig om elkaar na een lange tijd weer te zien en samen te genieten van lekker eten. Dat doet het toch altijd goed.

Oeh, dit! 1212 volgers. HOE TOF! Ik ben echt van de even getallen :) Het is ook niet voor niets dat een van mijn lievelingstijden 22:22 uur is.

Dinsdag was het grijze truiendag.

En ik weet niet hoe het kwam maar ik presteerde het om voor negen uur op kantoor te zijn. GOALS! En gek genoeg was dit dus de enige foto die ik maakte. Ach ja, dat kan ook.

Woensdag fietste ik na mijn werk richting De Bewustzijn School. Ik merk namelijk de laatste tijd dat ik naast dat ik me soms best een beetje onzeker voel over het coach zijn, ik het ook nog niet echt voor me zie. En dit was een eerste stap richting het visueel en écht maken daarvan. Bij De Bewustzijn School kun je naast allerlei dingen leren over het leven, ook bewust werken. Plaats nemen aan een lange tafel, maar ook gebruik maken van coachruimtes.

Het was echt heel leuk om daar een keer te zijn, om kennis te maken en de ruimtes echt te kunnen zien. Ik merk echt dat het helpt om het te visualiseren. Maar goed, daarvoor moet ik wel even een drempel over.

Donderdagochtend. Ik moet nog steeds onwijs wennen aan mijn haar. Dus ja, elke ochtend in de weer met een ronde borstel en een föhn. Ik twijfel nog steeds of het iets voor me is, maar ik blijf het proberen.

De állerlaatste foto van de kiekdag, van onze pluizige poezel die donderdagochtend zo lief in het raam zat. Als een echte diva de stralen.

Iets gemist?

Volgende week in de kiekdag

Vandaag ben ik weer een dagje onder de pannen in Arnhem. Coachen met opstellingen! Ik ben onwijs benieuwd hoe dat zal zijn en wat we allemaal gaan doen maar het heeft dus te maken met opstellingen en hoe dat inzicht kan geven in problemen of vraagstukken die er spelen. Dat dus!

Zaterdag ga ik iets ongelofelijk leuks ophalen waar ik je gewoon dan iets meer over ga vertellen. Leuk he, die stomme bloggers die het dan hebben over een nieuw project waar ze nog niets over mogen zeggen. HA! Nou dat is dit ook maar dan vooral heel leuk. Zaterdag meer, hou Instagram in de gaten! Zondag een familiedagje en volgende week weinig plannen. Dus laat ik lekker veel gaan sporten. Volgende week vrijdag staat namelijk de fotoshoot van Viva op de planning. AAAAH!

Blijven ademen jongens en er met frisse moed er gewoon tegenaan. YES!

Liefs,

Melle
@melle.bouwhuis

27 Reacties

 1. Marjolijn
  november 11, 2016 / 09:36

  Ik vind je nieuwe haar echt leuk ^^ En de poezenfoto’s zijn weer superlief! Mijn eigen kat is afgelopen maandag overleden, dus ik geniet nu extra van die van jou.

  • Melle
   Auteur
   november 11, 2016 / 20:54

   Oo nee wat naar! Gecondoleerd en heel veel sterkte en knuffels! :(

 2. november 11, 2016 / 10:00

  Een fotoshoot met VIVA? Heb ik iets gemist? Supertof!! En LOVE dat hartenbakje, heel leuk om daar je ontbijtjes in te maken :)

  • Melle
   Auteur
   november 11, 2016 / 20:59

   Nou, ik ben dus vorige week geïnterviewd voor Viva over mijn afval avonturen. WAAAH! Best wel een ding. Volgende week de fotoshoot. Volgend jaar in het eerste nummer sta ik. VET ENG EN LEUK! :)

 3. november 11, 2016 / 10:09

  Lekker weekje! Interessant die dag van de KvK, ik vind dat soort dingen vaak een beetje ontoegankelijk. Meer voor de oudere doelgroep naar mijn idee. Misschien een tip die je weleens voorbij hebt zien komen: op creativelive.com hebben ze (naast foto en videoworkshops )ook echt hele goeie ondernemerscursussen. En die video van je Instastory ga ik zeker terugkijken, want ik wilde wel, maar had die dag niet zo heel veel tijd om ‘m te volgen. Ik ben vooral benieuwd naar je muziekkeuze :-D

  • Melle
   Auteur
   november 11, 2016 / 21:00

   Ik vond de KvK dag ook niet echt mega geslaagd. Ontoegankelijk is wel een goed woord wat het allemaal samenvatte. Bedankt! En die tip klinkt superleuk! Ik ben op mijn beurt weer benieuwd wat je van mijn Instastory vindt :) Let me know! x

 4. november 11, 2016 / 10:37

  Zoveel dingen waar ik op wil reageren dus ik reageer nu even op één ding: OMG DAT YOLO ONTBIJT, ik heb honger, haha.

  • Melle
   Auteur
   november 11, 2016 / 21:02

   Haha het belangrijkste heb je er in ieder geval uit gehaald :) YAAY! Gauw slapen dan is het sneller morgen ;) Liefs!

 5. november 11, 2016 / 16:52

  Wat leuk die lezing! Lijkt me zo nuttig! En die foto van Fleur dan haha, wat een timing zeg! Gisteren kwam mijn goede vriendinnetje aan in Bogotá uit Nederland, zo leuk! Morgen lekker 4 dagen met haar weg. Helaas nam ze wel regen mee want sinds dat zij op Colombiaanse bodem staat is het nog geen seconde droog geweest :P

  • Melle
   Auteur
   november 11, 2016 / 21:05

   Nou, die lezing blijkt dus gewoon ook (soort van) online te staan. Ja ja, de KvK heeft dus een YouTube kanaal met filmpjes over die onderwerpen. En tjsa, die invulling is dus stiekem veel leuker. Sluit in ieder geval wat meer aan. Wat superleuk dat een vriendinnetje langs is gekomen. Jammer van de regen, ze heeft niet álles meegenomen want hier regende het vooral gisteren echt heftig. Heel veel plezier!

 6. november 11, 2016 / 18:32

  Ik vind het altijd zo leuk om te lezen! (Sorry, nogal veel hoofdpijn, dus even een korte saaie reactie. ;) )

  • Melle
   Auteur
   november 11, 2016 / 21:07

   Wel vét leuk dat je dan alsnog de post leest én een reactie achterlaat. YEESS! Kusjes voor op je hoofd en beterschap!

 7. november 11, 2016 / 18:34

  Mooie week heb je weer gehad! En gefeliciteerd met je foto van je ontbijtje! Ze zijn ook gewoon prachtig, dus het is zeker verdiend! Je positiviteit straalt gewoon over op mij, wat heel mooi is!

  • Melle
   Auteur
   november 11, 2016 / 21:08

   Dankjewel! Allemaal lieve woorden, echt heel tof :) :) :) :)

 8. Merel
  november 11, 2016 / 20:26

  Ik vind je haar heel leuk staan! :)

  En wat ik me al een tijdje af vraag eet je die frambozen in je ontbijtjes bevroren? Dat is toch heel hard en koud? ;)

  • Melle
   Auteur
   november 11, 2016 / 21:10

   Bedankt! :) En ja, ik ben dus heel lui en gooi ze dus bevroren in mijn ontbijtje ;) Hard en koud valt mee! Als je eerst nog 838349 foto’s maakt en het daarna door elkaar husselt, is het goed te doen :)

 9. november 11, 2016 / 20:32

  Wat leuk allemaal weer en wat gaaf dat je foto voor het boek gekozen is! Ik ben ook enorm fan van je gestreepte broek :D Lijkt me alleen zo koud met dit weer en blote enkels, brr.

  • Melle
   Auteur
   november 11, 2016 / 21:11

   Alles om hip op een boeklancering te verschijnen, haha! Deze is inderdaad niet de warmste.

   • november 12, 2016 / 12:55

    Mag ik vragen waar je deze broek vandaan hebt? Vind hem ook zo leuk namelijk!

    • Melle
     Auteur
     november 12, 2016 / 20:14

     Tuurlijk! Van Zara :)

 10. november 14, 2016 / 13:29

  Ik vind je haar heel mooi zo, Melle! Maar ik zou echt niet elke ochtend in de weer willen zijn met zo’n borstel. Haha. Ik kom uit bed en dan moet het maar meteen goed zitten :p
  Wat goed dat je naar de Bewustzijn School ging. Dat lijkt me zo’n fijn initiatief! Ik begrijp helemaal hoe je je voelt trouwens. Ik ben de laatste tijd ook zo onzeker. Maar goed, ik wist al niet echt wat ik moet aanvangen met mijn leven en nu is het eigenlijk alleen nog maar erger geworden. Pf. Maar er komt wel ooit licht aan het eind van de tunnel. En visualiseren dat je er bent helpt!

  • Melle
   Auteur
   november 15, 2016 / 13:26

   Dankjewel! Maar inderdaad, dat is dus even een dingetje en stiekem moet ik voor vrijdag beslissen of ik het nog wil aanpassen. Dan is namelijk DE fotoshoot. AAH! Visualiseren is inderdaad wel iets goeds. Ook fysiek er naartoe gaan heeft wel echt geholpen. Zo veel keuzes maken het soms ZO moeilijk! Maar mij kunnen dit hoor. YEES!

 11. november 14, 2016 / 23:03

  Ooooooow wat was ons ontbijtje fijn he! Ben ook zo benieuwd of de ruimte bij de Bewustzijns school beviel?! En of je Opstellingen ook zo magisch fantastisch vindt <3 liefs, Marije

  • Melle
   Auteur
   november 15, 2016 / 13:34

   Ik vond het heel fijn om daar eens te zijn. De Bewustzijn School is een heel fijn pand en er hangt een fijne sfeer. Bij de coachruimte zelf had ik niet direct een ‘yes dit is het’ gevoel maar ik vond het wel erg fijn om de mogelijkheden zo te kunnen zien. Wie weet! Ik sluit het nog niet 100% uit. En opstellingen vond ik heel tof! Echt heel bijzonder, ook hoe je het kunt combineren met intuïtief coachen. Zo tof dat ik hiermee kennis kon maken!

 12. november 15, 2016 / 18:37

  Jaaaaa! Wat gaaf allemaal! Leuk om daar zo mee bezig te zijn. Ik gebruik ook veel Opstellingen bij het coachen en wil mij er nog verder in verdiepen. Ben benieuwd of jij nog leuke nieuwe oefeningen hebt opgepikt bij je opleiding :)

  • Melle
   Auteur
   november 15, 2016 / 19:14

   We hebben opstellingen gemaakt met badeendjes. Dat was echt geweldig :) Eerste tip!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.