Vrijdag kiekdag | Event van Creative Women Collective, hoera voor zonneschijn en schandalig veel eten

Heerlijk weer maakt een week als deze nóg fijner dan hij eigenlijk al was. Wauw, wat heb ik me toch een partijtje genoten van de zon. Heerlijk! Maar dat dus niet alleen. Deze week heb ik ook belachelijk veel lekkere dingen gegeten en tjsa, als een echte blogger betaamd heb ik van alles schandalig foto’s gemaakt. Het állerergste is – naast dat ik waarschijnlijk twee kilo ben aangekomen – dat ik al deze foto’s heb verzameld in deze kiekdag. Dus mocht je nu trek hebben, haal vast iets te eten ;).

Vrijdag

Stiekem was dit een projectje van donderdagavond. Immers, toen heb ik de kaartjes die ik al zo lang wilde sturen, eindelijk geschreven. Vrijdag was het perfecte moment om op de route naar mijn werk, de kaartjes op de bus te doen. Hoera!

Zaterdag

Ja hoor, hier begint het eetfestijn al. Dit óverheerlijke ontbijtje met roerei en brood, daar had ik zooo veel zin in! Ik was geïnspireerd op het gerecht wat je kunt bestellen bij Coffee & Coconuts, een van mijn favoriete plekjes in Amsterdam. En ja, waarom het niet zelf eens maken? Precies!

De rest van de dag spendeerde ik als huisvrouw – volgens mij zeg ik dit elke week maar hé, dit is hoe het is ;) – en gingen we die middag richting Stephan’s zus (een andere dan vorige week) die dit weekend haar verjaardag vierde. Leuk!

O en dit, je hebt het vast al eens gezien want zo zit ze dus wel vaker. Elke keer bedenk ik me weer of dit nou echt lekker zit of niet. Blijkbaar wel want het ziet er al met al toch best wel zen uit.

Zondag

Het vieren van verjaardagen zette we nog even door. Mijn vader was namelijk afgelopen week 63 jaar geworden – hoera! – en dat vierde we met het hele gezin in Dolfinarium. Ik had nog lekkere kwark van Alpro, en wilde daar graag iets mee doen. Ik vond dit geweldige recept voor kwarkbollen waar toevalligerwijze ook direct mijn rijpe banaan en het kokosrasp die al een tijdje in het keukenkastje lag, doorheen kon. TOP! Ze bleken echt onwijs lekker te zijn. Een beetje zoals scones en dus ook overheerlijk met jam. MMM!

 Ik ga dus nooit naar dierentuinen, omdat ik het eigenlijk een beetje zielig vind. De laatste keer dat ik in Dolfinarium was, was ik denk ik een jaar of tien. Veel kon ik me er dan ook niet van herinneren. Behalve dat ik vond dat het park toen heel groot was. Het zal vast iets te maken hebben met zelf groter worden, maar de grootte van het park was echt heel anders dan vroeger. Haha, herken je dat? Het was overigens een leuke dag waarin we dus heel relaxt het park door zijn gewandeld, een beetje bij de shows hebben gekeken en met elkaar hebben gekletst. Erg leuk én natuurlijk ook omdat het mooi weer was!

De dag sloten we af met een onwijs lekker diner waarvan ik alleen het toetje – iets met merengue en citroen en heerlijkheid – op de foto zette.

Maandag


Maandag werkte ik thuis aan een blogpost van afgelopen woensdag en was ik verder samen met Stephan. Die avond ging hij met vrienden eten en klimmen bij de nieuwe boulderhal Het Lab in Amsterdam. Ik besloot mezelf uit te nodigen en ging gezellig mee. Eten daar is trouwens onwijs lekker en een beetje zien hoe je vriendje zich uitslooft, vond ik helemaal niet vervelend.

Dinsdag

En, weer door! Vandaag stond er weer een dagje Blog Society op de planning dus hop hop richting Sloterdijk. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik altijd roep dat de omgeving rondom station Sloterdijk echt heel erg ongeïnspireerd is. Maar! Als ik er dan zo loop terwijl alles in bloei staat en de zon schijnt, moet ik daar toch wel een beetje op terugkomen. Kijk dan, hoe gezellig!

Woensdag

Dit, lieve lezer, is mijn nieuwe verslaving. Tegenwoordig word ik ongekend gelukkig van een glaasje verse jus. En hoera voor TMG die dat dus bij de koffiebar verkoopt. HIEP HOI! #goedbeginvandedag

Woensdag

Woensdag was echt een hele leuke dag. Na het werk mocht ik namelijk als +1 van Deniece mee naar een event van Creative Women Collective, wat helemaal in het teken stond van groei. Zowel op persoonlijk als op zakelijk gebied. Deniece was een van de sprekers en naast dat ik het súperleuk vond om haar weer even te zien en haar lezing bij te wonen, vond ik het ook echt een hele fijne en inspirerende avond. Iedereen kreeg bij aanvang een eigen badge en wauw, kijk dan. Net echt!

Uiteraard waren er – al is het alleen al om in het heerlijke eet-thema van deze week te blijven – lekkere en fotogenieke hapjes.

 En ja, daar hoort natuurlijk ook een blije selfie bij. SMILE!

Kijk haar eens schitteren, ze deed het zo goed! Deniece is ontzettend lief en oprecht, wil je heel graag helpen en dat merk je aan alles. Ook de presentatie die ze geeft is puur en eerlijk. Ze had veel praktische tips en als ik zo in de zaal keek waren de ondernemers (in spe) daar heel blij mee. Die waren druk aan het meeschrijven! Uiteraard eindigde haar lezing dan ook met een groot en enthousiast applaus.

Donderdag

Wat een feest jongens, dat we gisteren gewoon een dagje vrij waren. Heerlijk! En dat was het dus ook. De familie van Stephan hadden we uitgenodigd voor een brunch en in dat kader hadden we dus genoeg heerlijk eten gemaakt om met zijn allen van te smullen. De snoepjes kwamen trouwens pas na het eten weer op tafel, al past het natuurlijk wel goed bij een feestontbijt ;).

Stephan had op het aanrecht alles klaargezet zodat iedereen lekker kon pakken wat hij of zij wilde. Om dit hoekje moest ik echt ontzettend lachen. Hoezo georganiseerd en opgeruimd. Haha, echt perfect alle pakken neergezet. Oeh, en natuurlijk weer nieuwe kwarkbollen. Ik had immers nog kwark over en scones waren bij deze brunch uiteraard meer dan welkom!

En jaaaaaa pizza! We hadden nog een courgettebodem van Magioni over dus hoppaaaaa, lekker hoor! Het was echt een hele geslaagde ochtend en superleuk om iedereen bij elkaar te hebben, in ons huisje! Uniek moment. YAY!

Toen iedereen weg was hebben we met Marlyn – Stephan’s zus – nog even thuis gekletst en zijn we daarna naar de Rollende Keukens geweest.

Uiteindelijk vonden we nog een gaatje in onze maag – na die brunch jongens, poeh! – en gingen we voor de Mexicaanse kraam. Al was het alleen al omdat ze een heel leuk bandje hadden spelen die ons in de wachtrij voorzag van leuke muziek. Deze nacho’s waren overigens de állerlekkerste die ik ooit heb gegeten. Dus mocht je nog naar Rollende Keukens gaan: de foodtruck was van Dos Chicas!

Deze leuke dag én daarmee dus ook deze kiekdag, wil ik graag afsluiten met deze blije foto van ons allemaal. Het was echt een hele leuke dag!

Iets gemist?

 • Over ondernemen, je hart volgen en reizen | De maandag van wereldreiziger Marieke
  Buiten de gebaande paden. Dát is het leven van Marieke, die vier jaar geleden startte met ondernemen. De zaken gaan goed maar toch kriebelde het weer en sinds ongeveer twee maanden is ze begonnen met een nieuwe bedrijf: The Local Package. Een online platform waar reizigers een authentiek en ‘off the beaten track‘ gastenverblijf kunnen boeken. Hoe gaaf!
 • De blije maandag mail van deze week: Klaar om mooie herinneringen te maken?
  Afgelopen zondag was naast ontspannen en ontzettend gezellig ook een mooie inspiratiebron voor deze blije maandag mail. Over herinneringen, sentiment, over ‘die goede ouwe tijd’. En nu vraag ik me dus af, wat wil jij van deze dag of deze periode herinneren?
 • Bloggers Favorites | Jij bent een cadeau ♡
  JOEHOE! Vandaag weer eens een bloggers favorites. Ik had al een tijdje heel veel zin om er eentje te maken. Dus, bij deze! Vijf inspirerende blogposts van andere bloggers die me vanaf het moment dat ze online kwamen tot op de dag van vandaag blij maken, aan het denken zetten en inspireren. Over van jezelf houden, loslaten en het uitpakken van cadeaus.

In de volgende kiekdag

Ooo jongens, vandaag voelt eigenlijk als maandag vooral omdat gisteren echt als zondag voelde. Gek is dat he! Het leukste is dan wel dat het na ‘maandag’ dus direct weekend is, waar ik heel veel zin in heb! Ik ga ontbijten met een collegaatje, pannenkoeken eten met vrienden en ik ga me wagen aan mijn állereerste reiki behandeling die ik gewonnen heb bij vriendinnetje (en ook coach) Marije. Ik vind het allemaal bijster interessant en ben dan ook heel erg benieuwd naar wat het voor mij kan betekenen.

Maandag ga ik met vriendinnetje Hedwig hotspots hoppen. O en ken je toevalllig Charelle ook van thescentofcinnamon.com? Zij doet sinds kort aan tarot lezingen. Ook zoiets waar ik echt heel benieuwd naar ben. We hebben dinsdag een Skype sessie staan. WAAA!

Ik heb echt heel veel zin in deze hoogtepunten. Kom maar op met de nieuwe week!

Ik wens je een heel fijn weekend toe en alvast een ongelofelijk fijne week waar je misschien wel net als ik met veel voorpret al naartoe leeft.

Veel liefs!

Melle

PS Volg je Thank God it is Monday al op Facebook? Met meer dan 700 mensen kunnen we de maandag nog veel leuker maken. YAY!

Alle blije maandag-mails tot nu toe lees je hier

14 Reacties

 1. mei 26, 2017 / 07:03

  Ondanks de waarschuwing voor het lekkere eten, heb ik HONGER.

  • Melle
   Auteur
   mei 26, 2017 / 21:17

   Haha snap ik wel. Ik ook! :’)

 2. mei 26, 2017 / 07:27

  Wat een gezelligheid! Het is zo leuk om de hele familie op bezoek te krijgen hè? :-) Wat jij zei over maandag klopt echt precies, ik had gister ook echt het idee dat het zondagavond was, maar over 10 uur is het alwéér weekend! Geen straf met dit weer.

  • Melle
   Auteur
   mei 26, 2017 / 21:18

   Precies! Zo het is echt de beste ‘maandag’ ooit :)

 3. mei 26, 2017 / 11:46

  AL DIT ETEN! Ik krijg er echt honger van – ondanks de waarschuwing (zo maar snel een lunch maken, haha!). Wat een heerlijke – zonovergoten – week. Yay! Gezellig, een uitstapje met het hele gezin. En tof dat je bij Creative Women Collective was! En voor nu: happyyyy weekend :)!

  • Melle
   Auteur
   mei 26, 2017 / 21:20

   Alleen maar hoogtepunten. HOERA! Dankjewel, jij ook! Geniet ervan <3

 4. mei 26, 2017 / 22:20

  Wat een TOFFE kiekdag was dit! Ik werd er helemaal blij van tijdens het lezen! Zo heerlijk hè, dat warme weer. Ik vind het wel jammer dat ik geen tuin heb, maar aan de andere kant, ik heb wél een balkon, de deur staat nu (na 10 uur ‘s avonds) nog steeds open, ik kan lekker alleen hemdjes en shorts dragen en ongegeneerd iedere dag ergens ijskoffie of sap of biertjes drinken op een terras want wow, warm! Haha, hele ode aan het weer was dit :)

  Oh, zo leuk ook Rollende Keukens! Ik was gisteren met Johan naar Lepeltje Lepeltje in Dordrecht en dat was ook zó fijn (en lekker)!

  • Melle
   Auteur
   mei 30, 2017 / 11:20

   Oo jaaa als je dat zo zegt verlang ik ook echt weer naar de zon. Zo heerlijk! Gelukkig gaat ie komende week wel weer schijnen. ZIN IN! :)

 5. mei 27, 2017 / 09:00

  Zoveel leuke en gezellige dingen! Ten eerste die kat op de stoel! Haha, geniaal! En zo leuk dat je naar het Dolfinarium bent geweest. Ik herken dat trouwens wel met parken die opeens kleiner lijken te worden als je zelf groter wordt. Ik had dat dus met Disneyland een paar jaar geleden. Supertof ook dat je naar dat event bent geweest! En ik ben heel benieuwd naar de tarotkaartensessie :)

  • Melle
   Auteur
   mei 30, 2017 / 11:25

   Wat grappig dat je dat herkent, ik heb er gewoon nog nooit zo bij stil gestaan maar ergens is het ook wel logisch. Je wordt natuurlijk zelf groter maar het park niet met jou ;) (dat zou trouwens echt heel gek zijn haha ;)). Vanavond staat de sessie met Charelle op de planning. Zo benieuwd! Keep you posted :)

 6. Marjolijn
  mei 27, 2017 / 12:52

  Nog gefeliciteerd met je vader (en Stephan met zijn andere zus)! Ik ben héél vroeger ook eens naar het Dolfinarium geweest, supergaaf vond ik het. Daarna werd ik ouder en zag ik documentaires over zeezoogdieren in gevangenschap en toen vond ik het wat minder gaaf… Mja xD
  Die foto van die springende dolfijn is wel heel Dolfinarium-achtig, haha!

  En inderdaad, wat heb je veel lekkere dingen gegeten! Ik ga het recept voor de kwarkbollen even bekijken, want die zien er heerlijk uit ^^

  Ligt er trouwens een hond bij die klimmuur? Dat lijkt net zo…

  Nog een fijn weekend gewenst!

  • Melle
   Auteur
   mei 30, 2017 / 11:36

   Hiep hoera hoera dankjewel! En oo ik snap het wel, precies dat gevoel had ik ook een beetje! Vooral toen iemand op Instagram ook daar een reactie over plaatste. Zielig! En ja, dat heb je goed gezien. Die hond lag daar gewoon prima te chillen haha, heel grappig al was het ook wel een beetje gevaarlijk. Ik heb meerdere keren iemand net een gekke stap zien maken en dan nog nét niet op die hond zien stappen. OEPS!

 7. mei 27, 2017 / 19:22

  Ik moest lachen om je kat op die stoel. Het zal wel niet heel comfortabel liggen als mens, maar zie die daar eens liggen; Het is inderdaad gewoon een foto waard haha. Van dit soort momenten geniet ik dan wel. Want de afgelopen tijd sloot ik me af, bouwde ik een muur om me heen en kon niks me raken. Dus het feit dat ik zo vrolijk wordt van je kat die daar zo ligt, is eigenlijk gewoon een dubbel geluksmomentje. Veel mensen willen hard en niet raakbaar zijn in de wereld en ongevoelig. Ik niet. Die gevoeligheid maakt mij gewoon, en het zorgt af en toe voor moeilijkheden. Maar door zulke mooie dingen als een foto geraakt worden moeten missen? Nee dankje, ik ben hoogsensitief en daar ben ik verdomd trots op :)

  En toen je bij het begin van je kiekdag schreef dat er genoeg eten zou voorbijkomen en je dus maar beter zelf een gevulde maag had om te lezen, was ik net pizza aan het eten. Dus ik had geen last van een brullende maag omdat jij zoveel eten hebt gefotografeerd. Goed geprobeerd Melle haha :) Superleuke week heb je gehad!

  Mijn week was prima. Ik had een paar dipjes, maar ik merk dat ik steeds meer iets positiefs uit die dipjes kan halen. Ik ben iemand die kalmeert van studeren en huiswerk maken, en deze week kreeg ik tijdens de lunch een dipje. Toen ben ik toen mijn eten op was in de bibliotheek van school gaan zitten en heb ik de helft van mijn huiswerk gemaakt. Woensdag de andere helft. En van 25 tot 28 mei is het leesmarathon en raad eens wie tijdens haar verlengd weekend geen huiswerk meer had? Juist, ikke! Makes me happy! Ik ben er nog niet, maar ik kom er wel!

  Fijn weekend verder Melle :)

  • Melle
   Auteur
   mei 30, 2017 / 11:40

   Oo Nikita wat wordt ik toch mega blij van jouw reactie. HOERA! Maar echt. Ik ga het gewoon straks nog een keer lezen en daarna een dansje doen. JOE!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.