Vrijdag Kiekdag | Acteren in Mealprep the Movie, Brak met een Q en uit eten met Deisy

vrijdagkiekdag10
Hoera! Het is weer vrijdag! Naast dat ik dat zelf heel leuk vind – want hallo weekend én bijna maandag én kiekdag – vertelde een vriendinnetje mij dat ze altijd zo uit kijkt naar deze blogpost. Dus speciaal voor jou (en Bianca) is hier, Vrijdag Kiekdag!


Vrijdag. Het regent zo ontzettend hard dat ik er bijna depressief van wordt. Bijna dan, want met mijn regenbroek en vrolijke regenjas spring ik incognito op mijn fiets. In de lift lach ik nog ;’)

Eerste halte, Stadsloket! Het is namelijk hoog tijd om mijn rijbewijs te verlengen (jup, zo oud ben ik echt). Aangezien je er geen afspraak meer voor kunt maken had ik er uren voor uit getrokken en al gezegd dat ik laat zou zijn op mijn werk. Maar niets was minder waar: binnen 5 minuten stond ik weer buiten, in de regen. Mijn oude vertrouwde, mooie, sentimentele roze papiertje mag ik straks niet houden. Ook niet met gaten erin, het wordt vernietigd! AAH!

Zaterdag was het zo ver, iets waar we – en misschien jij ook wel – al weken naar uit keken: Mealprep the Movie! We gingen samen boodschappen doen, ik stalde alle ingrediënten netjes uit en vriendlief speelde cameraman en regisseur. Maandag komt ‘ie online samen met mijn recepten om voor een hele werkweek te mealpreppen. Ik voelde me een ware actrice.

Wat je allemaal niet kan met een skateboard. Oo ik ben toch zo benieuwd wat jullie ervan vinden!

Daarna was het een dikke puinhoop in de keuken. Ik met mijn goede ideeën voor een filmpje, haha! Halloooo afwas.

Zaterdag ging ik nog veel meer leuke dingen doen. Het begon met – beter kan het niet – taart! Ik smulde van mijn pecanpie bij Taart van mijn Tante.

Samen met deze leukerds! We kennen elkaar van onze studie en inmiddels woont iedereen overal in Nederland. Zo leuk om weer helemaal compleet te zijn!

Na de taart en thee lekker shoppen in de Pijp. Ik vergeet af en toe hoeveel leuke winkeltjes daar zitten. Heerlijk nog even een uurtje rondgelopen en onze ogen uit gekeken naar al dat leuks.

Hoi! :)

We gingen uit eten bij Braque (met een Q!). Een heel fijn, lekker decadent – op een positieve manier – restaurant waar we heeeeeerlijk hebben gegeten. Dit was ravioli met rode bieten op een bedje van hemel en wolkjes.

Gepocheerde peer met ijs, macaron en extra liefde? Prima! <3

De avond was nog jong dus toen we uit gegeten waren en enigszins uitgepraat – dat natuurlijk nooit – ging ik naar het volgende feestje van een vriendin die jarig was. Mauw, de kat, vond mijn tas helemaal leuk en daarmee was mijn avond compleet.

Van de kat naar de hond. Hahaha wat moest ik hier hard om lachen. TE hilarisch :)

Zondag, sportdag! En hoera voor sokken met palmbomen.

Echt een dag voor van die praktische dingen zoals sporten, schoonmaken, wasjes draaien, bloggen en boodschappen doen. Netjes een lijstje gemaakt met recepten uit BodieBoost en #FITGIRLCODE en op naar de winkel!

Onderweg. Het was zo mooi weer!

Maandag maakte ik pannenkoeken als ontbijt. Gewoon, omdat het kan! Twee eieren en een banaan, blauwe bessen erop en helemaal Instagram-waardig. O en vergeet de zebrasokken niet.

Ik was dus serieus half in paniek omdat ik mijn post-its niet kon vinden. Thuis de kast overhoop gehaald en dan er uiteindelijk op je werk achterkomen dat ze daar liggen. Dus.


Wrapfeestje! What else is new?

Dinsdag. Ik ga werken en ik neem mee. Het voelt soms alsof ik mijn hele tas vol eten gooi haha! Komt mooi uit. Ik hou van eten :)

OOOOOHH kijk hoe lief <3 #fangirl

Dinsdag kwam ik thuis en kijk wat er op me lag te wachten. Een pakketje van Team Confetti! Ik had een dag- en weekplanner besteld. Ik kón het gewoon niet langer weerstaan dus heb ik me er maar aan over gegeven. Een beetje overzicht en hulp bij het plannen kan nooit kwaad toch?

Woensdagochtend. Fleur had er weer zin in.

Werkoutfit of the day. En ja! De oplettende kijker heeft het vast al gezien bij het pasje om deuren te openen zit een kaartje met het logo van mijn blog. Beetje schaamteloze zelfpromotie. En over werkoutfits gesproken, ik ga aanstaand weekend iets leuks doen. Een ware video opnemen met inspiratie voor wat je aan kunt doen als je naar je werk gaat. Zo spannend en leuk en.. AAH!

Lekker op tijd Mel, dit boek had dus eigenlijk al uit moeten zijn. Maar goed, beter laat dan niet.

Eigenlijk wilde ik liever niet weten dat dit bestaat. Want jongens, dit is lekker! Het is dus Smint zoals je het kent mét drop! Nou ja, ik ben dus best een beetje verslaafd – en bedankt Luuk.

Joehoe! Kijk hoe ambassadeur Nina – van het boek en het interview en wat al niet meer – mijn blog even aan het promoten is. Ze stuurde me gisteren spontaan een appje. Zo leuk!

Gisteravond ging ik uit eten met een heel leuk persoon :) Nella – mijn alterego, HA! – had gereserveerd bij Café Cook waar ze superlekker eten hebben. Dat bleek.

Kijk ons eens zitten. Diner bij kaarslicht met Deisy die je misschien wel kent van haar blog visionarylife.nl. Heel leuk om haar eens in het ‘echt’ te ontmoeten. We hebben onwijs lekker gegeten en lekker gekletst over van alles en nog wat. Erg leuk!

En dat was het weer voor vandaag, de kiekdag is voorbij (sorry Bianca)! Dit weekend allemaal leuke dingen doen dus en – oeh ook niet geheel onbelangrijk – sporten met mijn nieuwe schema! Elke dag een ander schema inclusief legday waar, als ik het goed doe, drie dagen last van ga hebben. Haha en Stephan maar zeggen jij liever dan ik. JA! Ik heb er wel zin in (herinner me er vooral aan woensdag als de legday erop zit ;)). Nou lieverds, fijn weekend gewenst en tot maandag! X

37 Reacties

 1. maart 11, 2016 / 07:20

  Wat een leuk overzicht! Ik ben heel benieuwd naar je mealprepfilmpje; zeker omdat ik er zelf nog wel wat van kan leren haha.

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 11:19

   Dankjewel! :) En wie weet, ik hoop het! Haha :)

 2. maart 11, 2016 / 08:29

  Wat zie je er goed uit! :) Ik ben ook heel erg benieuwd naar je mealprepfilmpje, ik heb echt geen idee hoe je dat aanpakt en bewonder überhaupt al een beetje je discipline omdat te doen ;)

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 11:22

   Aaaaw lief! Dankjewel :) Ik ben ook benieuwd wat je ervan vindt! Het is echt ter illustratie met de recepten en uitleg nog in een geschreven post erbij. Grappig dat je zegt dat je bewondert dat ik discipline heb want ergens is dat wel zo – ik bedoel, zondagavond kun je ook andere dingen doen – maar aan de andere kant heb ik ook bewondering voor mensen die elke ochtend hun lunch bij elkaar kunnen scharrelen en broodjes smeren :)

 3. maart 11, 2016 / 08:50

  Oké, ik ga eens al mijn reacties bijhouden bij je foto’s :)

  Wat een heerlijke regenjas heb je, daar ben ik wel jaloers op (maar ik fiets nooit door de regen haha)

  & je weet dat ik uitkeek naar het mealprep filmpje, ben benieuwwwwwd! :) Ik heb gister ook 2 uur in de keuken gestaan om even wat te preppen :) Ik wilde een lijstje maken met alles wat je ervoor nodig had, omdat ik dacht dat het wel meeviel, maar uiteindelijk was het heel veel. Ik schrik altijd een beetje van alle ingredienten.

  Verder hou ik van de sticky notes van de Hema, ik heb ze ook!

  & grappig dat je kat Fleur heet, mijn kat (Daan) heette bij de vorige baasjes Fleur, maar ik vind haar veel te nors om Fleur te heten, het is meer een chagrijnige Daan :)

  Nou dat waren mijn reacties, dit was weer een heerlijke kiekdag! Geniet van je weekend!

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 11:28

   LEEEUUK! Ik ga ervoor zitten..
   1) Dankjewel! Ik ben er onwijs blij mee, het maakt fietsen in de regen zowaar ‘leuk’. Oké. Leuker ;)
   2) Oeh, ik snap het helemaal! Ik had vorige week zaterdag dus ook boodschappen gedaan en mijn hemel, ik kan me dan gewoon niét inhouden he haha! Ik schrok echt toen ik bij de kassa stond. En nee, dat heeft meer te maken met alles wat in mijn boodschappenmandje zat en niet per se dat het mealpreppen duur is. Heus niet ;)
   3) Hoeraaaa voor sticky notes!
   4) Haha Daan is echt een mega leuke kattennaam ook! Fleur heette al Fleur toen ik haar kreeg toen ze 5 maanden was. Ik kon gewoon geen betere naam verzinnen haha dus toen is het Fleur gebleven. Het past wel bij haar, zo’n lekker gek oranje monster ;)
   5) Heeel erg bedankt, superlief, ik ben he-le-maal blij door jou (en nee, niet gelogen). Jij ook en tot gauw! x

 4. maart 11, 2016 / 09:18

  Wat een leuk overzicht! Ik ben zo benieuwd naar je mealprep movie haha! Ik vind dat nog steeds lastig en kan dus iedere tip gebruiken haha. Je ziet er goed uit! Fijn weekend alvast

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 11:29

   Dank u dank u! En ik ben ook benieuwd wat jij ervan vindt. Ik zal een blogpost erbij maken met recepten en uitleg. Het filmpje is eigenlijk puur ter illustratie – maar daarom niet minder leuk! :)

 5. maart 11, 2016 / 09:24

  Een rijbewijs verlengen? Dat hoeft bij ons in België niet. Jammer wel, zo moet je voor altijd rondlopen met je foto van toen je zo’n 18 was en dat hoeft voor mij eigenlijk niet zo. Gelukkig moet ik maar zelden mijn rijbewijs laten zien.

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 11:38

   Wij Nederlanders mogen dat elke 10 jaar doen – nog steeds erg lang ;) maar ik kan begrijpen dat het voor jou wel gek is om zo lang met je 18-jarige zelf rond te lopen. Maar ook wel leuk, houdt je wel jong :)

 6. maart 11, 2016 / 11:21

  Ik ben heel benieuwd naar je meal prep filmpje. Ik meal prep eigenlijk nooit. Vind het toch lekkerder om alles vers van te voren te maken. Ben benieuwd hoe jij dit doet!

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 11:41

   Helemaal gelijk, dat is ook lekker! Ik zat daar wel een beetje mee inderdaad maar het eten blijft gek genoeg erg goed gedurende de week :)

 7. maart 11, 2016 / 20:20

  Wauw ik ben beroemd. Ik sta in de verlaag kiekdag! In de tekst en op de foto! ! Beter begin van mijn weekend kan niet ;) heb weer genoten van deze leuke blog

 8. maart 11, 2016 / 20:21

  Verlaag moest uiteraard vrijdag zijn #altijdfijnals jetelefoonmeewerkt

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 20:22

   Wereldberoemd <3 Ik vind het echt onwijs leuk dat je er zo van geniet :) Maar écht. ZO LEUK! :D

 9. maart 11, 2016 / 20:53

  Oeh hoe heet dat winkeltje met de hangplantjes? ^^ En wat tof, die totebag met je logo erop!

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 22:11

   O god, daar vraag je me wat haha! Het zat in ieder geval in de *zoekt op Google Maps* Gerard Doustraat! Daar zitten echt bijzonder veel leuke winkeltjes kwam ik achter. Ook Anna + Nina zit daar en Blond Amsterdam. En dankjewel! Ze zijn te koop :)

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 22:12

   Niet aan beginnen ;) verslavend!

 10. maart 11, 2016 / 22:33

  Aaah, je regenjas! Zo vrolijk! Die moet de regen echt minder erg maken, dat kan niet anders, hihi. Wat leuk om je studievrienden nog steeds te zien! Hoop echt dat dat bij mij ook zo blijft :). Lijkt me zo gezellig!

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 22:55

   Dat is zéker het geval :) En ik denk echt dat de vrienden die je maakt tijdens je studie echt wel voor eeuwig zijn (ik ga er vanuit met deze lieverds haha).

 11. Martine
  maart 11, 2016 / 22:33

  Jouw ei banaan pannenkoeken lukken wel! Maar jij doet 2 eieeren, ik 1. Is dat het geheim? Of heb je er stiekem iets anders magisch doorheen gedaan?

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 22:57

   Dat is zéker een geheim :) Nou ja, nu eigenlijk niet meer haha. Met een ei heb ik het ook weleens geprobeerd maar dat was idd geen succes. En natuurlijk extra liefde dat werkt altijd :)

  • Melle
   Auteur
   maart 12, 2016 / 09:00

   Het was een groot feest want toen ik het uit de envelop haalde zat daar ook nog wat confetti en vrolijkheid :)

  • Melle
   Auteur
   maart 12, 2016 / 11:50

   Dankjewel! Zo lief <3

 12. maart 12, 2016 / 17:30

  Wat een leuke blog! Ben reuze benieuwd naar je Prep Meal :).

  • Melle
   Auteur
   maart 12, 2016 / 17:34

   Dankjewel Marlyn! En ik ben ook heel benieuwd naar wat je ervan vindt :)

 13. maart 12, 2016 / 19:12

  Yesss ik had vannochtend ook banana pancakes maar dan wel minus de bosbesjes. En ik kijk heel erg uit naar mealprep the movie. Met m’n nieuwe eetschema kan ik het goed gebruiken vooruit te plannen en verder te denken dan een dag.

  Lekker weekje heb je gehad. Geniet van je weekend! :)

  • Melle
   Auteur
   maart 12, 2016 / 19:20

   Ooo wat heerlijk! Perféct voor zaterdag (en de rest van de week, het maakt de hele dag zo’n feestje!) En wat leuk, ik ben ontzettend benieuwd wat je ervan gaat vinden! Nog een heel fijn weekend gewenst! Liefs

 14. maart 12, 2016 / 21:42

  Jij bent zo’n leukerd :) ik word hier heel blij van!

  • Melle
   Auteur
   maart 12, 2016 / 21:57

   :) Ik zit hier spontaan te bureaustoeldansen achter de computer. Zo leuk!

 15. maart 13, 2016 / 19:29

  Ik mocht ook mijn papieren rijbewijs niet houden, ik vond het zó stom! Nu ben ik al wel al jaren helemaal gewend aan mijn pasje hoor (nou ja, jaren… Ja, bijna 3 jaar heb ik het pasje al, granny). Succes met je nieuwe sportschema. En hé, over een paar uur is het weer maandag *doet dansje*

  • Melle
   Auteur
   maart 13, 2016 / 19:33

   Nou. En terecht! En toen de meneer ook nog doodleuk zei dat ie ‘vernietigd’ zou worden kreeg ik helemaal kippenvel. Het sportschema bevalt tot nu toe goed. 2 van de 3 trainingen gedaan en mijn hemel. Spierpijn! En hoera :) bijna maandag. Lief! Het helpt echt enorm dat jij me hieraan herinnert ook al vind ik t zelf ook leuk, het helpt toch :)

 16. maart 14, 2016 / 20:24

  Wat een fijne weekje heb je gehad meid.
  Wauw telkens keer is der altijd zo heerlijk eten. Om te duur zou je nog denken dat ik een dikkertje ben maar dat is zo niet hihi

  • Melle
   Auteur
   maart 14, 2016 / 22:22

   Haha, gelukkig maar! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.