Vrijdag Kiekdag | Wereldberoemd in Friesland, confetti in je bestelling en baby nieuws!

vrijdag-kiekdag-12*insert jingle* Het is weer vrijdag, de week is weer voorbij! De enige echte alle (bijna) 40 op een rij. Met Melle, de katjes en de highlights waar je op wacht. Dé vrijdag Kiekdag, wie had dat gedacht!

Hoera hoera, het is vrijdag! En hoe kun je die nu beter beginnen dan met overnight oats. Een van mijn favoriete ontbijtjes, vooral op vrijdag (en door de voorpret die al begint op de avond ervoor :))

Vandaag hadden we de laatste workshopdag bij Freedomlab waar ik vorige week ook over vertelde. Het waren twee ongelofelijk leuke dagen. Helemaal vol energie en nieuwe ideeën kwam ik beide dagen thuis. Deze foto maakte ik om (nog meer) inspiratie op te doen. Ik kocht vorige week namelijk zo’n – ja wat is het eigenlijk – glazen pot met een kraantje bij HEMA. Deze combinatie van groene appel, limoen en gember vond ik echt verrassend lekker.

Deze foto kon je vast al raden. Want vrijdagavond is sportavond! Dus daar was ik weer, in het krachthonk heldhaftig doen met zes kilo.

Zaterdag maakte ik mijn allereerste smoothie bowl. Vooraf had ik heel veel recepten bekeken om wat inspiratie op te doen want ik wist gek genoeg niet zo goed wat het was. Maar basically komt het er dus op neer dat je een smoothie maakt zoals je altijd doet en dat dus in een kom giet. Die versier je vervolgens met een ware ‘topping’ en voilà! Dan maak je een foto voor Instagram en geef je het de hippe naam smoothie bowl. Iedereen kan het, o en het is ook nog eens heel lekker!

Nadat we als een kip zonder kop door het huis hadden gehold om alle dingen die we op ons doelijstje hadden staan af te vinken pakten we onze tas om naar mijn ouders te gaan. Nadat Fleur een poging had gedaan om óp de tas te klimmen is ze er maar naast gaan zitten in de hoop dat we haar niet zouden vergeten mee te nemen.

Voordat we in de trein sprongen kocht ik mijn favorietste sapje bij de Ap met spinazie, appel en selderij (en een heleboel liefde, dat proef je gewoon). Maar eigenlijk gaat deze foto daar niet (helemaal) om. Ik vind het namelijk elk jaar zó gek om mijn verjaardag als houdbaarheidsdatum op een product te zien!

Zondagochtend bij mijn ouders thuis ontbijten. Lekker lang getafeld en veeel te veel gegeten. Hallo afbakbroodjes, verse sap, thee, suikerbrood, pindakaas… <3

Als je er toch bent, kun je net zo goed met je broertje gaan trainen. En nog leuker, bij de sportschool waar hij werkt! Trainen én foto’s maken uiteraard want dit is uniek! :)

Met mijn personal trainer, kijk ons gaan!

En toen gebeurde er iets waar ik – als ik er aan terugdenk – nog steeds helemaal enthousiast van wordt. Ik werd namelijk herkend! HA! Ik hoor je denken; pictures or it didn’t happen. Dus bij dezen :) Terwijl ik nietsvermoedend op mijn trein – in Heerenveen, of all places – stond te wachten liep Ruurdje voorbij en toen weer terug. Ben jij Melle? Vroeg ze. En terwijl ik een vragende ‘ja’ produceerde gingen alle laatjes in mijn hoofd open om te bedenken waar ik haar van zou moeten kennen. Geen succes, dus ik vroeg het. Bleek dus dat ze me kende van mijn blog! OOO EMMM GIIEE wat fantastisch leuk! Zo leuk om haar te ontmoeten en ook nog eens allemaal lieve complimenten te ontvangen. Echt. Súper leuk! <3

De katjes waren ongelofelijk blij toen ik zondagavond weer thuis kwam. Ein-de-lijk weer op het bed slapen. HOERAA!

Dit moet ik even met je delen. Want dit ruikt dus naar limonade! Nou denk je misschien dat het dus niet fijn is om je in te zepen met limonade. Maar dit is dus zoet maar ook fris. Enfin. Een hele belevenis want er zit zelfs scrub in! Het kan niet op.

Terwijl ik me maandag klaar maak om weg te gaan laat ik nog even de katjes buiten. Ze vinden het zo fijn om lekker op het balkon te ‘waaien’ zoals we dat noemen (wind door haar haren, je snapt ‘m). Vooral die blik als ik spontaan een foto van haar maak. Onbetaalbaar!

Op mijn werk kocht ik dit eierdoosjes met de – en ik heb ze inmiddels geproefd – allerlekkerste paaseitjes die je je maar kunt bedenken. Ik bedoel, karamel zeezout in een paasei? YEHEES! Ik heb ze overigens netjes in mijn tas gedaan en meegenomen om als aardigheidje te geven aan ons logeeradres van die avond.

Ondertussen was daar onwijs leuk baby niews. Douwe is geboren. Hoera hoera! En lang leve Greetz.nl waar ik een kaartje en een doos Milka chocolade bestelde voor de kersverse ouders.

GRONINGEEEENN! <3 Ik heb ruim zes jaar in Groningen gewoond, zo fijn om er weer te zijn ook al werd het – zoals altijd – een flitsbezoek van ongeveer 24 uur.

We aten gruwelijk lekkere wortelsoep met brood en kleine soepstengels en dipsausjes als voorgerecht en lekkere pasta als hoofdgerecht. Het was vooral ontzettend gezellig om lekker even bij te kletsen met vrienden die we kennen uit Groningen.

En dít was de reden waarom we in Groningen waren. Vrienden van ons gingen trouwen! Ze wilde eigenlijk met de taxi naar het stadhuis. En die werd geregeld. De bakfiets werd opgehaald en wij hadden hem helemaal versierd met ballonnen en slingers. Een sterke fietser, een hoge hoed en klaar om het bruidspaar op te halen.

Met een ware stoet van fietsen die we ook allemaal hadden voorzien van een ballon reden we de straat in. Ze hadden het niet verwacht, het was zó leuk!

Het was een mooie ceremonie, prachtige woorden en het was helemaal gelukt. Ze zeiden ‘ja’ en kwamen stralend het gemeentehuis uit. Confetti!

Na een heerlijke lunch en taart en wat al niet meer – mijn hemel het was zo fijn – weer terug naar Amsterdam. Blij dat we dinsdag – de dag van de aanslagen in Brussel – de liefde mochten vieren!

Woensdag voelde door het maken van de bakjes helemaal als maandag. En hoewel ik precies hetzelfde recept heb gebruikt als de mealprep maandag – we hadden het nog gepresteerd om boodschappen te doen toen we dinsdag thuiskwamen –  ziet het er nét wat kleurrijker uit met deze tomaatjes.

De zon scheen niet en ondanks dat ik niet zo veel energie had, voelde ik zo veel lentekriebels! Ik trok mijn allstars aan om de lente gewoon vast te vieren.

Legday werd verplaatst naar woensdagavond. Het ging goed! Aan deze oefening, waar ik mijn heupen moet heffen terwijl mijn voeten op de step staan en de zak op mijn heup, moet ik nog wel een beetje wennen, maar volgens mij ging het goed. Ik voel in ieder geval wel iets van spierpijn ;’)

Haha dit soort momenten vind ik zó grappig! Want hoe zo overduidelijk laten zien dat je honger hebt.

Marije bestelde een tasje en daar werd ik me toch een partijtje blij van! Ik stopte een beetje confetti in de envelop om mijn blijheid aan haar te tonen – sorry Marije voor de confetti ;)

Dit. Spot on!

Donderdagochtend. Als we net wakker zijn komt Fleur altijd even knuffelen. Lief!

En tot slot, gewoon omdat ik het zo leuk vind! Een repost van Grød op Instagram (als je in Kopenhagen bent, ga daar heen!). Ik ben dól op hun ontbijtjes die je tegenwoordig ook bij de Ap kunt kopen. Mega fan.

En dat was het voor deze week! Het was een hele dynamische, drukke en hectische week maar ontzettend leuk en bijzonder! Het valt me op dat het niet heel erg zichtbaar is geworden in de kiekdag maar ik heb deze trouwens zo’n beetje alles gegeten wat los en vast zit (oeps). Dus vanaf woensdag (weegdag) ben ik weer druk met preppen en gezond eten en dat voelt ontzettend goed om weer ‘in het ritme’ te zijn! Wie had het gedacht :) Ondertussen ben ik dus helemaal blij omdat het bijna 2 april is. Al heel bijna is mijn ontbijt ‘event’. Zo spannend! Ik kan niet wachten!

Ik wens je een heeeeeeeel fijn Paasweekend vol liefde en lekker eten. Jij bent de beste! X

40 Reacties

 1. maart 25, 2016 / 08:03

  Leuk dat je in het hoge noorden was, daar woon ik ook! :). Ik vind de smoothie bowl er altijd praaaachtig uit zien maar zo onhandig haha. Ik drink mn smoothie gewoon :)

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 08:14

   Wat leuk! En inderdaad, zó onhandig! Vooral om een foto van te maken ;) maar alsnog wel erg lekker en leuk om eindelijk eens geprobeerd te hebben.

 2. maart 25, 2016 / 08:07

  Hihi, ik moet wel lachen om je uitleg over de smoothiebowl ;) Ziet er wel heerlijk uit, ik ben me nog steeds aan het voornemen om wat beter m’n best te doen op mijn ontbijtjes en dus at ik vanochtend twee plakjes bananenbrood met skyr en aardbeien. Yum!

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 08:16

   Dát ga ik opschrijven! Wauw dat klinkt echt zo goed! En bananenbrood stond stiekem al op mijn lijstje om te maken dit weekend en nu al helemaal! Skyr is ook zo lekker :) En dan heb ik t nog niet eens over de aardbeien gehad! <3

 3. maart 25, 2016 / 08:14

  Hihi, scroll je door een bericht heen, kom je je eigen hoofd tegen. Leuk om je tegen te komen, maar blijft een beetje gek omdat ik jou wel een beetje ken Door je blog, maar jij mij helemaal niet!

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 08:17

   Jaaaa! Hoi :) Ik vond het ook heel leuk (zoals je misschien al door had ;)). Dankjewel dat je me aansprak. Superleuk!

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 08:32

   Haha mooi hè! En dan ‘heel subtiel’ met de pootjes over de potten met kattenvoer heen krabbelen ;) Fijn weekend! X

 4. maart 25, 2016 / 09:08

  Dit ziet er allemaal gezellig uit zeg! Leuk dat iemand je herkende haha! En jammie, al die ontbijtjes! Krijg spontaan weer zin om te ontbijten haha. Fijn paasweekend!

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 09:45

   Haha ik ook! En heb inderdaad nét ontbeten. Krijg er geen genoeg van! :)

 5. maart 25, 2016 / 09:18

  Lekker al dat eten! En de beschrijving van de smoothiebowl vind ik fantastisch haha. Ik krijg helemaal zin om er zelf een te maken!

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 09:46

   Toch wel? Yeees! :) Ik ga het ook gauw nog een keer maken want hoe onhandig het eigenlijk is, het ziet er ook erg goed uit én het is super lekker :)

 6. maart 25, 2016 / 09:18

  Aah ik ben sinds twee dagen ook helemaal into de smoothiebowl! Echt zo lekker en ik voel me gewoon super na zo’n goed ontbijtje. Klinkt alsof je wel een heeele leuke gezellige week hebt gehad! Fijn weekend vast! X

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 09:47

   Yeeeess power to the smoothie bowl! :) Fijn weekend! X

 7. maart 25, 2016 / 10:21

  Hahaha, ik ging helemaal stuk om je uitleg over de smoothiebowl. Als in, keihard lachen achter m’n computer. Nu ik er overnadenk moet ik weer lachen. Alvast een heel fijn weekend!

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 12:36

   Haha en nu ik jouw comment lees (ik sta bij de bushalte te wachten) moet ik óók lachen :)

 8. Marieke
  maart 25, 2016 / 10:53

  Gezellig overzicht!! Haha, ik moest wel lachen om je smoothiebowl. Yeah, ik heb ook zin in 2april! Fijn weekend!!

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 12:37

   Jaaaa, zo leuk dat je komt!

 9. maart 25, 2016 / 13:24

  Jaaa, die Palmolive is lekker! Ik heb die in het blauw, ook met scrub erin :). Hihi, wat tof dat je werd herkend! En yeah, super cool met je smoothie bowl! En lekker natuurlijk <3. Oh, al die eetfoto's van jou altijd. Ziet er zo goed uit!

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 18:25

   1) Jaa echt wel, verrassend! En wat goed om te weten, misschien voor de volgende keer dat ik de blauwe dan ga proberen :)
   2) Mijn hemel, niet te doen zo leuk!
   3) Dat instagram account, dat doet dat met me ;)
   4) Ik hoouuu van eten, maar volgens mij is dat nu wel duidelijk ;)
   Fijn weekend! :) X

 10. maart 25, 2016 / 13:54

  Yaay Groningen ik ben zo gek op deze stad! :) Wat heb je toch ook een prachtige katten, hihi wat een leuke beesten! En wauw wat tof dat je gewoon werd herkend! Jij ook een heel fijn paasweekend! :)

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 18:34

   Echt he, ik moet er gauw weer een keer heen (volgens mij heb ik dat echt al 1000 keer tegen jou gezegd haha) maar dan voor langere tijd. Om gewoon ook lekker in koffiezaakjes te zitten enzo. Er zijn er nu zó veel! Fijn weekend! X

 11. maart 25, 2016 / 14:38

  Ik ben verliefd op jouw katten, en zo leuk dat je herkend werd!

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 18:33

   Aaawww lief! Ik snap het wel ;) En inderdaad, heel leuk!

 12. maart 25, 2016 / 14:57

  Wat leuke weekje heb je weer eens gehad.
  Hihi ben daar weer met het eten, maar ziet der weer echt heerlijk uit.
  O, wat mooie katten zijn het.

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 18:33

   Eten en katten, dat is een beetje mijn leven geloof ik ;) Ik weet niet of dat perse een negatief punt is overigens haha!

   • maart 25, 2016 / 18:34

    Vind het telkens keer lijk om te zien wat je zoals eet. Het is helemaal anders wat wij hier eten :-)

    • Melle
     Auteur
     maart 25, 2016 / 18:35

     Dan ben ik wel benieuwd wat jij zoal eet ;)

     • maart 25, 2016 / 18:37

      Ik zal keer een eet blog plaatsen dan heb je zo al een idee wat ik hier vooral eet.

      • Melle
       Auteur
       maart 25, 2016 / 18:40

       Leuk! Ik ben benieuwd :)

 13. maart 25, 2016 / 15:15

  Ik heb ni al tien minuten het liedje van de top 40 in mijn hoofd. Thanks Melle! Hahahaha.

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 18:32

   Hahahahahahaaaa ik moet echt hardop lachen hier! WIIEEEHOOOO! Ps: ik ook (al sinds ik het heb gedacht. Dus gisteravond)) maar dat zeg ik niet ;)

 14. maart 25, 2016 / 16:20

  Ziet eruit als een gezellige week! Wat tof dat je herkend werd op straat, toch wel haal grappig zeg!
  Wat een lieve katten heb je trouwens, zo lief!

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 18:31

   Dat was het zeker! En herkend worden is echt bizar en zo leuk :) En dankjewel! Dat zijn ze zeker :)

 15. maart 25, 2016 / 21:14

  Ooooh men die smoothie bowl, die ziet er echt HEEL foodblogwaardig uit. Kwijl. En weet je? Die Fjallraven tas: ik heb pre-cies dezelfde! Woeee. Hahaha en die poezelfoto: hoe charmant kun je op het keukenblad liggen? Zo lief dit. Ik vraag me dan af: ligt dat nou lekker? Puck gaat ook altijd maar random overal liggen. Soms op de meest oncomfortabele plekken. Gekke beesten. En die quote he, dat is zo waar. Ik weet zeker dat ik wat meer positieve energie in mijn eigen mindset zou proppen, ik me al zo veel beter zou voelen. Especially in situaties waarvan ik denk: “Oh men ik wil hier helemaal niet zijn”. Als ik mezelf dan zover kan krijgen om er toch wat van te maken.. Dat zou echt een feest zijn. Dan koop ik een taart en eet hem op, mocht dat me ooit echt lukken. Heel fijn weekend <3

  • Melle
   Auteur
   maart 25, 2016 / 22:08

   Whooohooo foodblogwaardig is wel echt een mega compliment, hoera! En wat leuk dat je dezelfde tas hebt, dat zegt wel iets ;) EN inderdaad, ik snap dat ook niet zo goed. Ze ligt heel vaak zo, in ieder geval met één poot. Zo half op het aanrecht is inderdaad interessant. Gekke beesten, precies! En die quote he, volgens mij heb je dat laatst al gedaan. Iets met die cursus singer songwriting? ;) Dus ga die taart maar vast halen! :) Heel fijn weekend gewenst met veel fijne momenten en lekkere Paaseitjes (nu kan het nog :)) X

 16. maart 26, 2016 / 00:54

  Die kat bij z’n eten, geweldig :D! Die van mij is ook niet zo subtiel. Leuke post!

  • Melle
   Auteur
   maart 26, 2016 / 09:14

   Haha hoe doen ze dat toch? Twee rupsjes nooit genoeg hier ;)

 17. maart 26, 2016 / 07:11

  Wat een leuke week! En ik vind het altijd ook leuk om mijn verjaardag als houdbaarheidsdatum te zien, haha ?

  • Melle
   Auteur
   maart 26, 2016 / 09:14

   Jaaaaa! Wat leuk! Ik heb dus nooit iemand ‘gevonden’ die dat net zo leuk vind als ik. Hoera!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.