Vrijdag Kiekdag | Trotse plantenmama, dansjes met de bruid en barbecuen met Gerard Joling

vrijdag-kiekdag-jubileum25

Je zal het ongetwijfeld gek vinden maar ik vraag me toch elke week weer af – meestal nét voordat ik de foto’s voor deze blogpost ga uitzoeken – wat ik deze week allemaal voor leuks heb gedaan, en of het wel leuk genoeg is. Als ik dan de foto’s uitzoek denk ik terug aan al die momenten waarop ik denk ‘ja dit is leuk’ en fanatiek roep ‘even een foto maken hoor, kiekdag materiaal!’.  Serieus, dit is niet alleen heel leuk maar ook een soort goede manier van je geheugen even opfrissen. Enfin, hij staat weer klaar. De enige echte, de állerleukste blogpost van de week én een jubileumversie. Nummer 25!

Vrijdagmiddag. Ik weet niet waar het mis ging maar voordat ik het wist liepen mijn collega en ik door het kantoor met het idee dat het vandaag toch écht frietdag. YOLO! Friet dus. Met pindasaus én een verse fruit smoothie. Dat dan weer wel. Beetje compenseren.

Vrijdagavond ging het nóg meer mis. Haha, voor mijn portemonee dan want oooooo ik was – eh, ben – ZO blij! We hebben namelijk een vakantie geboekt naar Noorwegen. YES! We vliegen naar Oslo en vanuit daar gaan we met de trein naar Bergen. Het is een van de mooiste treinreizen van Europa. Zo veel zin in! Hoera voor in de bijna zeven jaar relatie voor de tweede keer langer dan vijf dagen samen op vakantie.

Zaterdag! Goedemorgen Fleur :)

Weet je nog hoe klein mijn pannenkoekplant (aka Pilea peperomioides) was toen ik hem kreeg van Anne? Nou, best een stuk kleiner. Hij is in de afgelopen weken flink gegroeid. Verpot en wel gaat het supergoed en oo ik ben dus best een beetje trots want ik en planten is echt géén goede combinatie. Ik maak me serieus zorgen hoe dat ooit gaat als ik kinderen heb. Maar deze gaat dus heel goed! Hij heeft al vet veel nieuwe blaadjes gekregen dus dat belooft veel goeds voor de toekomst ;).

Lieve Dirk. Ik snap niet zo goed waarom je fruit in een zakje én een doosje doet. Vriend Albert doet het gewoon zonder zakje. Ik doe nu eenmaal graag bij jou boodschappen maar serieus, dit moet je eigenlijk niet meer doen. Zonde!

De frambozen zijn trouwens wel heel lekker. Bedankt.

Zaterdag was het dus zo ver. Ik zei vorige week nog leuk dat ik geen plannen had dit weekend. HA! Mooi niet dus, want we gingen lieve Jacqueline verrassen met haar vrijgezellenfeestje. Dat zag er ongeveer zo uit. Met heel veel lieve meiden en confetti.

We gingen met alle dames – en één heer – meedoen aan een dansworkshop. Het was echt ontzettend leuk! Het was vooral hilarisch dat we af en toe de pasjes niet konden onthouden, dat er steeds wel iémand dacht dat ze linksaf moest terwijl de rest rechtsaf ging. Nou ja, dat soort dingen. Heel gezellig in ieder geval en nu dus als een malle oefenen zodat we deze pasjes in praktijk kunnen brengen tijdens de bruiloft, haha!

Na het dansen – het was trouwens in Zwolle, mocht je het je afvragen – gingen we nog even wat drinken bij Brasserie Jansen en daarna belandde we bij Restaurant Dunnik. Dit was onze welkomscocktail. WHOOP WHOOP!

Mooi uitzicht in de trein naar huis. En moet je nagaan, het was inmiddels tien uur geweest. Nog steeds licht!

Ik vind treinreizen best wel heel erg fijn. Lekker muziekje, de dag een beetje in gedachten verwerken. Dat soort dingen. Fijn!

Zo gaat het er dus achter de schermen bij breakfast is a party aan toe. Eerst gewoon zo. Dan tóch met frambozen. Oo kaneel is toch ook wel heel leuk. Hé Fleur!

Huis luchten, hoera voor de katjes! Lekker in de deuropening een beetje mensen kijken. En snuffelen. Heel belangrijk.

Zondag maakte ik zelf granola én vruchtencoulis. Ik had werkelijk géén idee wat dat nu weer was maar het is eigenlijk een soort jam. Vét makkelijk. Je doet een bakje zomerfruit – van de Ap, zonder plastic zakje, HA! – in een pannetje en dat roer je een beetje en laat je net zo lang staan totdat het een soort van dikke jam-achtige substantie wordt. Heerlijk!

Maandag was de grote dag! Na ruim 100 dagen zwoegen was het vandaag de dag waarop we onze bevindingen en plannen gingen presenteren. Her en der hadden we foto’s gebruikt van de bloggers in ons netwerk. Herken je ze?

Het was een presentatie en daarna een soort vragenvuur waarbij we met het hele team aan een statafel op het podium stonden. Hoewel ik zelf niet hoefde te presenteren vond ik het wel méga spannend. Het ging gelukkig helemaal goed dus deze niet alcoholische versnapering ging er wel in!

Dinsdag. Zo zien mijn ochtenden er dus uit. Foto maken, ontbijten en tijdens het eten de foto op mijn telefoon zetten én natuurlijk op Instagram.

Dit was de outfit van de dag. Stiekem speciaal een jasje aangedaan, ik zal het maar eerlijk bekennen. We hadden namelijk twee potentiële stagiaires die op gesprek kwamen. Zij vinden dat soort dingen spannend, maar vergeet niet dat ik het ook spannend vind. Het is het plan dat ik de stagiair onder mijn hoede neem dus aaaaaaa no pressure….

En terwijl wij leuke gesprekken hadden, werd buiten de tent opgebouwd voor donderdag (gisteren). Echt een méga tent. Net een circus!

Stephan ging Fleur pesten. Ik moest zó hard lachen toen ik deze foto zag. Kijk dan hoe defensief ze de andere kant op kijkt. Ze wil er niéts van weten. Nou ja, deze ene seconde dan want daarna ging ze als een dolle het muisje vangen.

Woensdag. Als de kat niet bij het ontbijt komt staan, kom ik wel naar de kat. #GOALS

O ja! Ik had dus een nieuw pakje besteld voor de bruiloft. Of eigenlijk, dit topje met een rokje die ik nog moet ontvangen. Deze is van Mode Musthaves. Vind ‘m wel chique. Zélfs zonder make-up en met een slaapkoppie. Wat vind jij?

Woensdag ging ik na het werk langs bij WeWork. Een plek waar je als bedrijf of zzp’er een bureau of kantoortje kunt huren. Ik had daar een meeting met Joep die voor WeWork laatst op maandag een lunchbreak organiseerde. Een tof feest op maandag inclusief heel veel confettie, wie wil dat nou niet? WeWork heeft namelijk ook het motto ‘thank god it is monday’ dus ja, wie weet wat we in de toekomst samen gaan organiseren – vind ik dus heel tof!

Oké. Vertel. Wat is dat met katten en kikkererwten?

Donderdagochtend maakte ik een smoothie van banaan, sojamelk en pindakaas. O hallo wat lekker. Ik werkte thuis dus nam het gezellig mee achter de laptop.

Na de lunch fietste ik naar mijn coach. We hadden namelijk weer eens een sessie gepland. Nadat ik me zo overspannen voelde laatst, leek me dat wel een goed idee. Daarna fietste ik door naar kantoor.

Luuk, onze stagiair, had namelijk zijn laatste stagedag vandaag. Maar niet getreurd want hij komt vanaf augustus twee dagen per week bij ons werken. HOERA! Nog meer feest, want ik kreeg als cadeautje dit kaartje inclusief méga lieve tekst én deze mok. Direct al even getest met de losse thee van Annemerel in de smaak Coco Orange en het werkt dus echt perfect.

Die avond was het grote feest, dé grote barbecue in die tent, weet je nog? En wie o wie was de grote artiest? Gerard Joling! Lekker fout en stiekem heb ik me prima vermaakt.

Zie je wel, het was hem echt :)

Heb je de blogposts van deze week al gelezen?

Even ter afsluiting..

Dit weekend heb ik allemaal leuke dingen gepland! Ik ga zaterdagavond namelijk naar een ligconcert. Serieus, ik heb er zó veel zin in! Muziek van duo op gitaar en cello terwijl je zelf daar lekker op een matje onder een dekentje ligt te chillen. Hoe super fijn! Zondag ga ik een dagje naar Groningen. Ik hoorde dat er een foodfestival is! Daar ga ik afspreken met Berber en daarna ga ik naar een concert van een koor waar Sanne – je weet wel, die van die wijze woorden – in zingt. Super benieuwd! Het is wel grappig want dit zijn typisch dingen die ik zelf echt súper leuk vind maar waar andere mensen me soms een beetje raar bij aankijken. Dus in dat kader, wens ik jou ook een heel fijn weekend toe. Dat je maar lekker dingen mag doen waar jij ontzettend blij van wordt, ongeacht wat andere mensen daar van vinden. YEES!

O trouwens, ik denk eraan om het upload schema een beetje aan te passen. Wat zoiets inhoudt als dat er niet elke werkdag maar op zondag, maandag, woensdag en vrijdag een nieuwe post online komt. In ieder geval voor de zomermaanden (juli en augustus). Ben er nog niet helemaal uit – laat het vooral even weten wat je ervan vindt – maar áls ik het ga doen betekent dat, dat er zondag alweer iets nieuws online staat. Ben je er dan ook weer?

Liefs,

Melle

24 Reacties

 1. Marianne
  juli 1, 2016 / 08:19

  Leuk leuk leuk dit weekoverzicht! Ik geef je groot gelijk om tijdens de zomermaanden 4x per week te posten ipv 5x. Geniet van je weekend!

  • Melle
   Auteur
   juli 1, 2016 / 08:57

   Yaaaay zo leuk dat jij er ook zo blij van wordt. En dankjewel voor je input daarvoor. Heel fijn! :)

 2. juli 1, 2016 / 08:22

  Wauw, Noorwegen lijkt me prachtig <3. Zo tof dat je daarheen gaat! En inderdaad: zo stom van dat fruit in karton én plastic. Why?! Hihi, die foto van de katten bij de kikkewrten. Cute! Fijn weekend <3!

  • Melle
   Auteur
   juli 1, 2016 / 11:39

   Het staat stiekem al jaren op ons lijstje en nu hebben we het gewoon geboekt. Aaah! En inderdaad. Plastic in een doosje? Toch fijn dat we daar dan hetzelfde over denken. En echt hoor. Wat is dat? Dat het klinkt als een blik en dat ze daarom aan tonijn denken snap ik nog wel. Maar toen ik een erwt voor haar neus hield, at ze m ook nog op! Hoe dan! :’)

 3. juli 1, 2016 / 10:52

  Hallooooooooo, die reis, wat onzettend gaaaaaaaf! Het plaatje alleen al ziet er ontzettend mooi uit. Dat wordt genieten. En als je ooit een carrièreswitch overweegt dan zou ik als ik jou was een ontbijt restaurant openen. En Hallo, jaloersmakende ontbijtjes. Ik zou elke dag aanschuiven voor zo’n mooi ontbijt. Wat betreft wat minder posten, je blog blijft net zo leuk & ik blijf hem trouw bezoeken hoor. Heel fijn weekend. X

  • Melle
   Auteur
   juli 1, 2016 / 11:41

   JAAAAA! Ik roep dat dus heel vaak haha, samen met een vriendinnetje die ook zo dol is op ontbijten zouden we dat best nog eens gaan doen. Nog geen concrete plannen gemaakt maar ooo het lijkt me ZO leuk! Inclusief photo booth zodat je met je ook met je ontbijtje op de foto kunt :) Jaa leuk! Nou als het gaat gebeuren, dan ben je de eerste die het hoort :) HOERA! Fijn weekend! xx

 4. juli 1, 2016 / 11:49

  Leuk! Ik vraag me altijd af hoe je deze posts zo uitgebreid krijgt, maar je doet gewoon hartstikke veel leuke dingen ;) Veel plezier dit weekend!

  • Melle
   Auteur
   juli 1, 2016 / 11:57

   Haha dat vraag ik me dus ook wel vaak af maar op een of andere magische wijze lukt het toch elke keer weer! O en ik maak denk ik ook heel veel foto’s :’) #bloggersbelike

 5. juli 1, 2016 / 12:00

  Wat weer een heerlijke week! Haha grappig dat je je eerst afvraagt of het allemaal wel leuk is voor in een post. Zo zie je maar weer dat je uiteindelijk toch allemaal leuke dingen doet in een week! Aaaah ik ben stiekem best wel jaloers op die reis! HOE VET?! Supergaaf! Heel fijn weekend gewenst! Misschien komen we elkaar nog tegen!

  • Melle
   Auteur
   juli 1, 2016 / 14:39

   Haha echt he, het helpt in ieder geval ontzettend om even te stil te staan bij alles wat je ik heb gedaan. En die reis, ooo ik heb er echt vet veel zin in! De leukste kiekdag ooit ;) En ik ga vast hopen dat ik je spontaan tegenkom zondag. JAA! <3

 6. juli 1, 2016 / 15:17

  Leuk weekoverzicht! Heb opeens zo een trek in friet met pindasaus :P Een ligconcert lijkt me wel heel bijzonder trouwens. Ik denk dat ik zo in slaap zou vallen hahaha

  • Melle
   Auteur
   juli 1, 2016 / 16:04

   Daar dacht ik dus vandaag over na, dat het dan afgelopen is en dat iedereen dan weg moet. Dat ik misschien wel snurkende mensen ga horen of erger nog, misschien val ik zelf wel in slaap. Haha!

 7. Marjolijn
  juli 1, 2016 / 18:47

  Kun jij fietsend een foto maken van dat je fietst? Wat knap! Zou ik nooit durven, ik zie mezelf dan zo tegen de stoeprand knallen en over de kop vliegen xD
  En ik ben zo jaloers op jouw ontbijtjes! Waar haal jij al die lekkere fruitjes, nootjes en sausjes toch vandaan?

  • Melle
   Auteur
   juli 1, 2016 / 18:51

   Hahaha met gevaar voor eigen leven, dat snap je. Alles voor de kiekdag! ;) Ik moet er wel bij zeggen, het was een fietspad waar werkelijk niemand anders was behalve ik (die bestaan blijkbaar zélfs in Amsterdam). O en het regende, dat verklaarde misschien ook waarom er niemand was. En wat lief van de ontbijtjes! Nou diepvriesfruit haal ik dus vaak bij Dirk of bij Albert Heijn en de zelfgemaakte granola is een combinatie van havermout, gemengde noten en honing. Dat in de oven en klaar :)

 8. juli 2, 2016 / 09:15

  Haha ik vind die foto’s van die pannenkoeken die steeds worden geupgrade echt heel grappig! :’D En wat is die theemok met dat zeefje tof! Hoop dat de sessie met je coach fijn was en je er iets aan hebt gehad, sowieso fijn dat je af en toe thuis kunt werken nu! Heel fijn weekend Melle, geniet van het ligconcert, ben heel benieuwd hoe dat was!

  • Melle
   Auteur
   juli 2, 2016 / 13:24

   Haha, ik vond het ook wel erg leuk om het eens te laten zien hoe dat dan gaat (in mijn hoofd). De theemok is echt een hit, ik heb in de afgelopen 2 dagen nog nooit zó veel thee gedronken en nog nooit zó vaak moeten plassen haha ;) De sessie met mijn coach was wel fijn. Het was al best een tijd geleden dat ik daar was (een half jaar) dus even weer inkomen maar zeker wel goed. Direct ook een volgende afspraak gemaakt. Jij ook een fijn weekend gewenst! xxx

 9. juli 2, 2016 / 21:54

  Wat onwijs gaaf, dat je met de trein van Oslo naar Bergen gaat reizen! Hoe lang ga je erover doen?
  Je smoothie met soyamelk, banaan en pindakaas klinkt goed trouwens. Ga ik ook eens proberen!

  • Melle
   Auteur
   juli 2, 2016 / 22:51

   9 dagen dus niet ontzettend lang maar hopelijk lang genoeg :) en die smoothie is echt top! Het recept is 250ml melk, 1 banaan, 25 gram havermout, beetje kaneel en een eetlepel pindakaas. Ben benieuwd wat je ervan vindt! :)

    • Melle
     Auteur
     juli 4, 2016 / 09:49

     Dankjewel! We hebben gisteren alle slaapplekken geregeld, het begint steeds meer vorm te krijgen zo. Echt spannend :)

 10. juli 3, 2016 / 12:05

  Wat een vet leuke week! Vond elke foto en verhaal fijn om te zien :D en die reis is zo gaaf!! Zoiets staat ook echt nog wel op m’n lijstje. Wat een ervaring zal dat zijn!

  • Melle
   Auteur
   juli 3, 2016 / 14:52

   Dankjewel! Dat realiseer ik me ook altijd als ik de foto’s uitzoek :) En die vakantie, daar kijk ik echt naar uit. Ben ook erg benieuwd!

 11. juli 5, 2016 / 21:32

  Ik vind jouw blog zó leuk! (en ik moet eigenlijk mijn schermpje wegleggen, maar ik blijf maar lezen, haha). Die wijde broek is prachtig <3

  • Melle
   Auteur
   juli 5, 2016 / 21:34

   Aaawww lief! En dankjewel, vind m ook heel leuk en hij zit ook echt heel lekker. Naar de wc gaan is trouwens wel een ander verhaal met een opening aan de zijkant. Maar hé, dat moet je er voor over hebben he ;) Liefs! x

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.