Vrijdag Kiekdag | Onderbroek voor Stephan, mijn eerste persreis en welkom bij de girl squad

vrijdag-kiekdag-december

Als ik zo naar de collage van deze week kijk valt het me op hoe goed het mijn week laat zien. Aan de ene kant heel vrolijk en een tikkeltje hysterisch, aan de andere kant rustig en vol avontuur. Drie sinterklaasfeestjes verder, heel veel cadeautjes rijker en na een aantal belangrijke knopen te hebben doorgehakt, is dan hier mijn weekoverzicht. Ready, set, KIEKDAG!

Stiekem was deze foto nog van donderdagavond toen ik mijn koffertje ging inpakken. Een grote rugzak leek me net iets te veel van het goede dus besloot ik fijn een rolkoffertje in te pakken. Fleur leek het een goed plan en wilde zoals altijd best mee.

De vrijdag spendeerde ik de hele dag in Arnhem waar de állerlaatste oefendag voor het coachexamen op de planning stond. Oo jongens, mega spannend! We gingen in meerder groepen aan de slag. Samen met vier coaches en twee trainingsacteurs oefende we allemaal een gesprek én zaten we bij de gesprekken van de andere coaches. Ontzettend leerzaam! Tijdens deze indrukwekkende dag leerde ik weer eens dat ik toch écht op mezelf kan vertrouwen. Ik vind het heel moeilijk om dat daadwerkelijk te doen, maar als het lukt geeft het zoveel rust! Volgende week, vrijdag 16 december, is het examen. Onwijs spannend maar tegelijkertijd heb ik er ook heel veel zin in!

Zie je dit geweldige uitzicht? Ik kan het zelf ook nog niet geloven maar eind januari ga ik hier gewoon met mijn allereerste mediatrip (!) heen, samen met Check-in PR. Skiën in de Franse Alpen – Savoie Mont Blanc – is echt way out of my comfortzone. Mocht dat nou precies het thema zijn. Het programma is nog niet bekend dus ik ben benieuwd! Hopelijk is er donderdagavond genoeg tijd om de kiekdag te maken zodat ik live vanuit daar je verslag kan doen van deze reis. JAAAA!

Vrijdag was alles ontzettend goed geregeld. Ik mocht namelijk ‘s ochtends meerijden met Mandie en ‘s avonds werd ik door Bianca opgehaald en reden we samen naar Groningen! Vandaar dat koffertje ;) Poes – de kater van Bianca – was ook heel blij om ons te zien. Dat was overigens geheel wederzijds! Wat een lief beest. Echt een enorme knuffelkat.

Die avond vierden we Sinterklaas met mijn studievriendinnen. Iedereen had cadeautjes gekocht die op een grote stapel belandde. Met een dobbelspel werden ze uitgedeeld, uitgepakt en geruild. Echt een hele leuke en fijne avond!

Alleen maar mega leuke cadeautjes! Deze sleutelhanger siert nu heel vrolijk mijn sleutelbos.

Na een gezellig slaapfeestje – lees: met zijn allen door het hele huis verspreid op matjes en luchtbedden – startte we zaterdag rustig op. Rond een uur of half 12 waren we zo ver en schoven we aan bij Mr. Mofongo voor een altijd lekkere old school tosti.

Terwijl wij aan het smikkelen waren, stuurde Stephan deze foto. Knysna helemaal gelukkig buiten te ‘waaien’, zoals we dat noemen. Elk briesje laat haar lange haren alle kanten op dansen. Volgens mij vindt ze het maar wat fijn, ze wil werkelijk áltijd wel naar buiten.

Uiteraard konden we niet weg zonder even door de Herenstraat gelopen te hebben. We wandelden ook dit superleuke winkeltje binnen. Het heet A Little Lovely Company. Ik kende het wel van de webshop maar het zit nu schijnbaar ook gewoon in Groningen gevestigd. Superleuk! Je kunt er trouwens niet alleen heel leuk winkelen maar ook koffie drinken en taartjes eten. Wat wil een mens nog meer!

Meer van dit alstublieft! #inspiratieopdoen

Met deze drie liefjes (we zijn totaal met zeven) nog even op de foto :)

Voordat we écht weer met de trein naar huis gingen, streken we nog even hier neer voor een kop thee en een sanitaire stop, want in trein gaan, ieuw, liever niet. Wadapatja vind ik zo leuk! Het is een winkeltje en een koffietentje – waar heb ik dat vandaag eerder gezien – in een. En ja, als je dan toch in Groningen gevestigd bent kun je net zo goed een echte Groningse naam nemen. Wadapatja! Je ziet het niet helemaal goed maar ook de menukaart is helemaal ‘ver-Groningst’. Wat dacht je van gebak’n aaaaaaaaiern, sjembek toast of Pan’nkouks!

Onderweg haalde ik nog even een onderbroek voor Stephan. Jawel, dat lees je goed! Hij roept namelijk al een tijdje dat hij graag een slipcursus zou willen doen. Sinterklaas leek me het perfecte moment om hem dat te geven. Maar dan wel op zijn Sinterklaas’ met een rebus. Toen hij zondag dit cadeautje kreeg en de slip uitpakte werd hij helemaal rood, haha! Het was echt ontzettend grappig en toen hij zo met de twee cadeautjes in zijn handen zat wist hij klaarblijkelijk niet wat hij ermee aan moest. Gelukkig had ik er een minuscuul gedichtje bij gemaakt met een hint dat het een rebus was. Toen had hij het binnen drie seconden geraden. En hiep hoi hij vond het leuk!

Zondagochtend. Stephan moest even zijn armspieren trainen. Of nou ja, Fleur bleek naast een kat met overgewicht, een prima prop te zijn om je armen te trainen.

We besloten te lopen naar het station. Ontzettend fijn maar uiteindelijk niet méga handig. We presteerde het daardoor om twee keer de trein te missen. Het leverde in ieder geval wel mooie plaatjes voor de kiekdag op.

Over hoogtepunten deze week gesproken. Afgelopen zondag kwam deze mega geweldige winactie online die ik samen met Romy en Anna heb georganiseerd. Ik had het echt niet verwacht, meer dan 200 (!) reacties al! Ik moet zeggen, de prijs is dan ook wel echt heel tof. Je kunt tot volgende week nog meedoen.

Stiekem vieren we bij mijn ouders thuis al een tijdje geen Sinterklaas meer. Maar ja, wat doe je als je oma voor het eerst in tijden weer in Nederland is. Precies! Laat het sinterklaasfeest maar beginnen!

Na een superleuke middag met heel veel leuke gedichten, cadeautjes én – uiteraard – Surinaams eten, was het tijd om nog wat dingen op te ruimen. En kijk dan wat ik vond. O MY! Dit is echt heel oud. Nostalgie ten top!

Dit zijn de cadeautjes die ik heb gekregen. WAAA KIJK DAN! Volgens mij ben ik heel lief geweest dit jaar. Mega fijn om eindelijk een hoesje te hebben voor mijn camera, een superleuke agenda, hele mooi oorbellen en oo wat al niet meer! De kaars vind ik trouwens ook echt tof.

Beetje onduidelijke foto maar dít is hoe mijn earparty er nu uit ziet mét mijn nieuwe – de eerste – oorbel van Anna en Nina.

Maandag ging direct na het werk het sinterklaasfeest vrolijk verder. Dit keer met de familie van Stephan én met surprises. Iedereen had echt supergoed zijn best gedaan.

Dit was de surprise die ik had gemaakt voor Stephan’s vader. Hij houdt erg van spinning, vandaar de fietser. Elke keer als iemand cadeautje had gekregen moest hij de prop cadeaupapier in de surprise gooien. Als het gelukt was mocht de fietser een mijlpaal verder op zijn route. Als de fietser de hele route had afgelegd mocht hij zijn cadeautje uit de dubbele bodem halen die ik boven het gat had gemaakt. Het was echt een mega groot succes, met dank aan Ayla voor de hulp aan het gedicht!

Dit was de surprise die ik had gekregen. Een eigen VR bril om af en toe even in mijn happy place te gaan gemaakt door niemand minder dan Stephan. Zo leuk!

Ik kon zelf een foto erin doen. Hij had een aantal opties gemaakt. Allemaal van Kopenhagen. Echt superleuk! Ik kan trouwens echt niet wachten om daar weer heen te gaan. Volgend jaar maart staat een weekend gepland. YES!

O jee, er werd opeens op het raam gebonkt. Zwarte piet met nog meer cadeautjes. OOO!

Ik en mijn lieve schoonzusje Marlyn. Pietenmutsje staat haar best goed :)

Dinsdag was het best een beetje moeilijk om na zo’n druk weekend – vrijdag tot en met maandag – weer op te staan. Het is ‘s ochtends ook echt wel heel donker, man man man </klaagmodus uit>. Ik had het weekend in Groningen deze broek gekocht dus toen ik eindelijk had bedacht hoe ik het wilde dragen maakte ik gauw een foto. Outfit of the day. CHECK!

Omdat ik maandag aan het einde van de middag direct in de trein was gesprongen moest ik vanmorgen met het ov naar mijn werk. Iets met een fiets. Levert wel mooie plaatjes op :)

Irene – die ik heb mogen ontmoeten via mijn blog én in het echt :) – van de mega leuke blog Tussen Mars en Jupiter komt binnenkort naar Amsterdam. Ik had beloofd om nog wat tips aan haar door te geven om dan te doen. Het komt echt hoor Irene, mijn telefoon herinnert me er elke keer als ik kijk aan.

Het was wel duidelijk dat Sinterklaas uit het land is. Voordat ik het doorhad hing er allerlei kerstversiering.

Dinsdagavond zat ik achter het bureau om mijn blogje van woensdag te maken. Omdat ik stiekem ook met de katjes wilde knuffelen besloot Stephan de mand, inclusief Fleur erin, op te pakken en hier neer te zetten. Zo lief! Knysna vond het ook maar wat interessant allemaal.

Woensdag was het zo ver. AAAH IK WAS GEWOON BEST ZENUWACHTIG! Vorige week had ik al een afspraak gehad met Emilie bij #workmode om kennis te maken en om informatie te krijgen over het huren van een werkplek. In eerste instantie was ik onwijs enthousiast en wilde ik niets liever dan er een werkplek huren. Daarna kreeg ik de prijzen binnen en raakte ik een beetje in een gedachtenstroom van ‘hoe dan’. Vorige week heb ik het al even met je gedeeld en wauw, ik heb zo veel lieve reacties gekregen en mega goede tips! Samen met een coachsessie in de auto – dankjewel lieve Mandie! – kon ik het het afgelopen weekend steeds een beetje loslaten. Ik zal er niet te veel over uitweiden want ik wil eigenlijk nog een aparte blogpost schrijven over dit hele besluitproces, maar waar het kort op neer kwam is dat het niet perse ging om het huren van de ruimte maar wel dat het nu écht echt wordt. Ik vind het allemaal ongelofelijk eng en ik ben ontzettend bang om te falen.

Het goede nieuw is dat ik vandaag bij deze vestiging mocht kijken waar ik daadwerkelijk een plek zou gaan huren. Het voelde zo goed, het zag er supermooi uit, de meetingruimte was perfect (zie vorige foto) en ja, ik heb dus toen besloten om ervoor te gaan. OMG!

Terug op kantoor trof ik daar de liefste Marion die als een dolle bezig was geweest met kerstversiering voor ons team. Kijk even hoe geweldig dit eruit ziet! Het is echt niet te doen hoe kerstig onze werkplek nu is. Hysterisch is er niets bij. Eerder over de top manisch. Overal hangen kerstlichtjes, belletjes, kerstballen, candy canes, sterren en wat al niet meer. Sfeertje hoor!

We bleven extra lang zodat we daarna direct door konden. We gingen namelijk uit eten! O en hoi, dit is team Blog Society! Joan, onze accountmanager, Marion, onze business manager, en Derya, onze allerleukste stagiaire. Alleen Luuk mist hier (maar ging gelukkig wel mee uit eten).

Niet zomaar ergens! We zijn allemaal ontzettend fan van Leonie. Ze is zo ontzettend leuk en ja, als je dan voor een week een pop-up restaurant hebt dan zijn we natuurlijk van de partij!

Het menu :)  Het was inmiddels 20.00 uur geweest dus we hadden best een beetje trek!

Ik ging voor het broodje visstick. Ik moet heel eerijk bekennen: het eten was niet echt geweldig heerlijk maar gewoon prima. Wat wel geweldig was, was Leonie die de tijd nam om met iedereen te praten. De sfeer was ook heel goed en uit eten met mijn lieve collega’s is stiekem ook gewoon een groot feest. Missie mega geslaagd!

De kiekdag sluit ik af met een foto die Stephan mij appte donderdagochtend. WAAAUUUWW! Ik hou echt van deze mooie luchten. En grappig genoeg is Stephan daar ook wel van. Als hij dan zo’n foto appt is mijn dag serieus weer goed. Daarover gesproken! Onwijs bedankt voor alle lieve reacties voor Stephan en het verlies van zijn baan. Hij heeft inmiddels een aantal sollicitatiebrieven de deur uit gedaan én is zelfs voor een eerste gesprek uitgenodigd. YEES! Best een beetje trots, het gaat goed!

Iets gemist?

Volgende week in de kiekdag

De komende week staat in het teken van Make Your Day! En geloof mij, ik vind het naast dat ik het ontzettend leuk vind, ook allemaal heel spannend. Knikkende knieën hoor! Vandaag ga ik bijvoorbeeld afspreken met een boekhouder en volgende week is daar het moment om me in te schrijven bij de KvK. AAAAAAAH! Dit weekend staat daarnaast in het teken van mijn coachprofiel afmaken en me voorbereiden voor het examen. Things are getting real en ik ben er klaar voor! Denk ik.

Ik ben ontzettend benieuwd wat komende week precies gaat brengen. En niet alleen voor mezelf, maar ook voor jou!

Voor nu wens ik je een ongelofelijk fijn weekend toe met veel fijne rustmomentjes waarop je al je gedachten even op een rijtje kunt zetten. Stiekem kijk ik daar wel naar uit. Vergeet ook niet een beetje te genieten zo tussendoor. Want hoewel alles spannend is en stressvol en dat soort dingen, is het leven vooral ook heel leuk!

Heel veel liefs!

Melle
@melle.bouwhuis

19 Reacties

 1. december 9, 2016 / 09:16

  Zoveel katjes in je kiekdag, I love it! Gave surprise heb je gekregen zeg, mega creatief jullie allebei, dat blijkt maar weer!

  • Melle
   Auteur
   december 9, 2016 / 10:27

   Hoera voor katten! Nooit genoeg en ze vinden het – tot nu toe ;) – nog niet vervelend om op de foto te gaan. Ze zijn ook altijd zo liiieeeeeefff ♡

 2. december 9, 2016 / 09:57

  Wat goed dat je toch een werkplekje gaat huren! Vorige week zei ik natuurlijk nog dat ik het zelf in jouw situatie niet zou doen, omdat ik dacht dat het geld je twijfelpuntje was. Maar als je voornamelijk twijfelde vanwege angst en onzekerheid vind ik het echt knap dat je je daar overheen hebt gezet en dat je gewoon het avontuur aangaat. Echt stoer!

  En ik hou me nog steeds aanbevolen voor een plekje in je koffer naar de Franse Alpen!

  • Melle
   Auteur
   december 9, 2016 / 10:32

   Wat lief, dankjewel! Ik moet zeggen, het geld is wel een dingetje hoor en ik waardeer je advies echt heel erg! Maar toen ik inderdaad erachter kwam dat ik banger ben voor de stap dan voor het geld wist ik eigenlijk het antwoord al. En dat plekje in mijn koffer is bij dezen gereserveerd :) YEES!

 3. december 9, 2016 / 10:00

  Leuk! Ik vind het altijd zo tof om te zien dat je in een week zulke sprongen kan maken. Ik maak dan geen weekoverzicht voor m’n blog, maar als ik foto’s terugkijk heeft het wel hetzelfde effect. Wat tof dat je voor een werkplek bent gegaan en je vriend z’n eerste gesprek al heeft! Succes! :-)

  • Melle
   Auteur
   december 9, 2016 / 10:33

   Wat lief, dankjewel! Het gaat goooeeeed! Oh en je mailtje beantwoorden (en meedoen aan het interview, jaaa :)) staat op mijn doelijstje voor dit weekend. Liefs!

 4. Ilse
  december 9, 2016 / 11:47

  OMG, die Hema oogschaduw! Dat was echt de bom, haha! Ik was er zielsgelukkig mee!
  Ik word altijd zo blij van alle kattenfoto’s in jouw kiekdag, heerlijk!
  Tof, die sleutelhanger, waar is ‘ie van?

  • Melle
   Auteur
   december 9, 2016 / 16:56

   Jaaaa echt he! En dat het dan helemaal in de rimpels – zeg ik goed? – trok daar hebben we het dan niet over ;) De sleutelhanger is volgens mij van HEMA :) Hij is echt geweldig!

 5. december 9, 2016 / 12:01

  Aah zoveel leuke dingen en gezelligheid! En wat een toffe surprise heb je gemaakt en zelf ook gekregen.

  Dat broekje is van de Only of niet? Ik heb hem in het zwart en hij is zooo fijn. Bijna alsof je in een joggingsbroekje naar je werk gaat.

  • Melle
   Auteur
   december 9, 2016 / 16:57

   Als de Sintstress helemaal voorbij is dan is het wel echt leuk inderdaad :) De broek heb ik bij Zara gekocht maar het effect is inderdaad precies hetzelfde :)

 6. december 9, 2016 / 12:28

  ik werd vanmorgen wakker en dacht ‘HET IS WEER TIJD VOOR KIEKDAG!’ haha, ik heb er weer van genoten! Zoveel gezelligheid en leuke mensen om je heen, zoveel sinterklaas en feestelijke dingen! Het restaurant van Leonie ziet er fantastisch uit, ik krijg er meteen honger van. Enn ik moest echt lachen om de makeup dingetjes van vroeger, wat een nostalgie, ik had ze ook, echt fantastisch!

  • Melle
   Auteur
   december 9, 2016 / 16:57

   OOOO ECHT WAT SUPERLEUK! <3

 7. december 10, 2016 / 16:58

  Hey wat grappig, ik heb precies dezelfde kattenmand voor mijn Pluisje (die rieten “iglo”) :D

  • Melle
   Auteur
   december 10, 2016 / 19:05

   Jaaaa wat goed! Ik en Fleur zijn er echt super blij mee. Beste katten cadeau ooit! :)

 8. tussenmarsenjupiter
  december 10, 2016 / 22:42

  Haha ja treintoiletten zijn echt afschuwelijk! Ik ga ook nooit. Ben bang dat ik dan de deur een keer niet meer open krijg ofzo. Horror! En wat grappig van die slip! Haha :D Goed gevonden! Fleur ziet er grappig uit zo in de handen van Stephan. Alsof ze het wel allemaal oké vindt. Wat leuk trouwens dat het bij jullie (in NL dan) zo’n traditie is, die pakjesavond. Dat kennen wij hier eigenlijk niet zo. Bij ons liggen er ‘s morgens gewoon chocola en mandarijntjes op tafel. En nicnacjes! Yum! :D
  Ik heb er trouwens echt heeeeeeeel erg veel bewondering voor dat je dus daadwerkelijk de stap hebt genomen om een plekje te huren. Kan me perfect voorstellen hoe je je voelt. Ik zit ook een hele tijd al aan te hikken tegen grote stappen. Haha. Denk dat het ook nog wel even zal duren eer ik het eindelijk durf. En ben heel blij voor jullie dat Stephan al zoveel succes heeft! Komt gewoon helemaal goed! YES!

 9. december 11, 2016 / 13:45

  Je gaat gewoon knallen vrijdag op je examen. En daarna op naar je nieuwe bedrijfje op een geweldig mooie werkplek.

 10. december 11, 2016 / 17:29

  Mooie week heb je gehad! Ben even mijn schade aan het inhalen :p Waarom hebben jullie altijd zulke schattige winkels in Nederland? xxx

  • Melle
   Auteur
   december 11, 2016 / 18:35

   Wat een moeilijke vraag. Geen idee! In België zijn er vast ook wel van dit soort winkeltjes te vinden, toch? :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.