Toekomstdromen | Ik ga het gewoon doen

toekomstdromenVrolijke muziek knalt uit de speakers, het enthousiasme giert door mijn lijf. Stuiterballen modus is aan! Vandaag is het namelijk alleen de eerste dag van augustus – hallo, anders gaat de tijd even mega snel – maar ook de allereerste week sinds ik ben afgestudeerd dat ik niet meer fulltime werk. AAAH! Alles over mijn plannen, toekomstdromen en doelen in 3,2,1… GO!

Waarom ga je vier dagen werken?

Je zou toch zeggen dat ik op deze vraag een kant en klaar antwoord zou hebben. Maar niets is minder waar. Het is namelijk een gevoel. Een heel sterk gevoel om meer ruimte te nemen voor mezelf, voor allerlei dingen die ik wil ondernemen, wil leren en ontdekken. Toen ik de mogelijkheid kreeg heb ik er geen seconde over nagedacht en gek genoeg viel er toen direct een last van mijn schouders. Zonder dat ik van te voren wist dat het een last was want zo voelde vijf dagen werken ook niet. Toen het vooruitzicht kwam dat ik vier dagen kon gaan werken, voelde ik direct meer ruimte.

Anderhalve maand was alles je te veel. Was dat de aanleiding?

Het moment dat ik me overweldigd voelde, dat alles te veel was en dat ik een paar dagen vrij nam om weer tot mezelf te komen begin vorige maand (ik schreef er dit blogje over), heeft hier absoluut de eerste aanzet voor gegeven. Ik weet achteraf wel zeker dat zonder dit voorval, ik het nooit had durven vragen. Stom is dat, omdat ik eigenlijk van te voren ook wel wist dat ik het graag zou willen. Dan moet er toch weer iets gebeuren voordat ik het voor mezelf kan rechtvaardigen.

Nog even terug naar dat gevoel hè, want wat is daar nou eigenlijk zo moeilijk aan?

Dat het een gevoel is. Als ik kijk naar de afgelopen jaren heb ik het gevoel dat ik lange tijd vooral beslissingen nam met mijn hoofd (ratio). Studeren, verhuizen, het kiezen van een baan, het zijn vooral dingen die ook moeten gebeuren. Ik bedoel, er moet op een gegeven moment ook gewoon geld verdiend worden. Dan zijn er twee opties. Of je gaat op je gevoel af en doet wat je wilt – ik had géén idee en door de gedachten alleen al werd ik daar heel onzeker van – of je gaat er gewoon voor. Een keer raden waar ik voor ging. Precies.

Maar vertel, wat zijn dan die toekomstdromen?

Misschien heb je de foto al in de kiekdag voorbij zien komen van een ware mini brainstorm met mezelf. Ik zit echt vol ideeën en, ze moesten er letterlijk uit door ze op te schrijven om weer ruimte te maken in mijn gedachten. Een nieuwsbrief opzetten, een opleiding volgen, meer audio blogs maken, ontbijtsessies organiseren om de dag goed te beginnen, workshops en trainingen verzorgen en een e-book maken met artikelen die ik geschreven heb. Ofwel allerlei dingen die samen met deze blog bijdragen aan een soort reizende coachpraktijk voor online en offline geluk. AAAAAH HOE TOF!

Sinds het begin van deze blog is mijn idee al om iets met coaching te doen. Bijna 300 blogposts verder, een baan, een eigen coachtraject en wat al niet meer, valt alles steeds meer op zijn plek. Afgelopen vrijdag hakte ik dan ook totaal onverwacht en heel spontaan de knoop door.

OMG WAT GA JE DOEN?

In september is het zo ver, ik ga beginnen aan een coachopleiding! WIIIEEEEHHHH!!

Wauw, hoe tof! Wat ga je allemaal leren?

Ik weet niet wat het precies is wat me heeft overgehaald om het nu te doen – ik denk er namelijk al best een tijdje over – maar toen we uit Noorwegen kwamen ben ik weer gaan kijken. Het lijkt me gewoon zo ontzettend interessant! Nu moet je weten, coaching is een vrij beroep wat er tegelijkertijd dus voor zorgt dat er ook méga veel opleidingen zijn. Daarnaast is het ook niet goedkoop en wordt het echt wel even slikken als straks de factuur moet worden betaald.

Ik heb uiteindelijk gekozen voor een opleiding waarmee ik me naast de basis ga richten op intuitief coaching en loopbaan coaching. Half september gaat het feest beginnen en eind december verwacht ik gecertificeerd en wel de opleiding te verlaten als coach. YAY!

Dit is zo geweldig leuk, waar kan ik me alvast bij je inschrijven?

Zo leuk dat je het vraagt, ik ben ook heel erg enthousiast :) Sinds ik me heb ingeschreven, en moet je nagaan dat is pas drie dagen geleden, is het ook echt heel tof – en bijzonder en gek en onwerkelijk – om daar overna te denken. Naast dat ik de kennis wil gebruiken voor de ontwikkeling van mijn blog lijkt het me tof om kleine meet-ups te organiseren met andere mensen maar ook één op één (ontbijt) sessies om te praten over dingen die je dwars zitten. Wellicht durf ik het daarna ook aan om langer mensen te begeleiden (dat is wel iets wat me ontzettend leuk lijkt) maar dat moeten we dan nog even zien.

Het belangrijkste is dat ik het ontzettend leuk vind en mega inspirerend om mensen te helpen en te voorzien van inspiratie en nieuwe inzichten. Zoals nu al op mijn blog met artikelen en straks misschien nog net wat uitgebreider. Tegen die tijd zal ik je zéker op de hoogte houden waar je je kunt inschrijven.

Ik kijk er onwijs naar uit! ♥

64 Reacties

 1. augustus 1, 2016 / 07:21

  Wauw, dat klinkt nog eens superleuk! Inspirerend dat je gewoon je gevoel gevolgd hebt hierin; wie weet opent het nog veel meer deuren dan je denkt! Ik zou graag aanwezig willen zijn bij één van je ontbijtsessies. ;)

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 10:25

   Lief zeg, ik ben heel benieuwd! En zo tof dat je het leuk lijkt, dat is geheel wederzijds :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 10:26

   Dankjewel :) Ben er echt heel blij mee!

 2. augustus 1, 2016 / 07:38

  Awesome topper! Zoals je weet ben ik voor 200% je gevoel volgen en doen waar jij je goed bij voelt. Ik vind het dan ook hartstikke goed dat jij die keuze hebt gemaakt. Ik weet exact hoe jij je voelt aangezien ik die keuze ook een paar maanden geleden heb gemaakt. En voor mij gaat het begin deze maand ook gebeuren haha! Dus we gaan gewoon knallen met die prachtige toekomstdromen. Ik hou er van: inspiratie op de mooie maandag kan nooit kwijt ;-)

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 10:27

   OH MY ECHT? Heb ik iets gemist of is het nog niet ‘blog official’ ;) Nou, ik kijk dus alleen maar nóg meer uit naar onze date komend weekend. JAAAAA! SUPERLEUK! <3

 3. augustus 1, 2016 / 07:41

  Je geeft jezelf en anderen hier een groot cadeau mee! Supergaaf voor je :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 10:28

   Zo lief! Dankjewel :) Ben heel benieuwd!

 4. augustus 1, 2016 / 09:58

  Wauw wat super gaaf Melle! Ik vind dit echt enorm bij je passen en ik weet zeker dat je heel veel mensen hiermee kan gaan helpen. Heel veel succes en plezier!

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 10:29

   Wat een super lieve woorden! Dankjewel :) Daar ga ik voor!

 5. augustus 1, 2016 / 10:17

  Wat leuk! Ik kom graag een ontbijtsessie volgen haha, en je opleiding klinkt reuze interessant. Ik heb op mijn hbo opleiding het vak “sportcoaching” wat ik ook heel leuk vind, maar toch een beetje lastig omdat ik bang ben dat ik verkeerd advies of zo ga geven. Aangezien wij daar ook niet 1 op 1 in begeleid worden, je krijg colleges en ze gaan er maar vanuit dat je het wel snapt (even kort door de bocht, meer hulp vragen kan altijd natuurlijk). Misschien dat ik ook ooit zoiets als jij gaat doen ga doen. Daarna ga ik Ghanezen coachen, hoe grappig zou dat zijn

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 10:31

   WIIEEHHOO JAA! <3 En dat gevoel dat snap ik wel haha, dat heb ik soms ook wel. Ik hoop daar door zo'n opleiding wel wat meer zelfvertrouwen in te krijgen en daarnaast denk ik dat het zoiets ook moet groeien. Gewoon vaker doen! Dus zo'n ontbijtsessie is dan een soort kleinschalig idee voordat ik iemand langdurig ga begeleiden. Langzaam opbouwen :)

 6. augustus 1, 2016 / 10:31

  WAT EEN GOEDE KEUZE <3 minder werken, tijd voor jezelf en die vrije tijd weer aan anderen besteden <3 het klinkt helemaal als jij! Leuk, ik ben benieuwd wat de toekomst allemaal gaat brengen! :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 10:40

   YEESS!! En dankjewel voor je support <3 ik ben ook heel benieuwd :)

 7. augustus 1, 2016 / 11:08

  Jaaaa, wat super goed dat je dit gaat doen!! Heel tof en ik weet zeker dat het je gaat lukken. You go girl!

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 13:33

   Yehees! dankjewel voor je lieve woorden :)

 8. augustus 1, 2016 / 11:44

  Zo, dit is nog eens een inspiratiebom op de maandagochtend! Jouw enthousiaste spat er vanaf, dus volgens mij heb je een goede keuze gemaakt. Sowieso stoer dat je het ‘gewoon’ gaat doen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 13:35

   O lief zeg! Bedankt :) Ik ben heel benieuwd wat het me gaat brengen.

 9. augustus 1, 2016 / 12:17

  Vet! Heerlijk zo een nieuw moment in je leven, de motivatie spat er vanaf :D Hoop dat het ontzettend leuk gaat worden voor je!

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 13:38

   Het voelt inderdaad echt als zo’n nieuwe start en voel me weer even helemaal een student die wacht op haar rooster :) Vet leuk! En dankjewel <3

 10. augustus 1, 2016 / 17:22

  Hihiii wat heerlijk je enthousiasme!! Word er zelf ook meteen vrolijk van :D Dat je 4 dagen gaat werken vind ik fantastisch! Als dat voor mij mogelijk zou zijn zou ik daar ook geen seconde over nadenken: meteen doen. Fulltime werken is niets voor mij eigenlijk. Zou graag meer tijd hebben voor mezelf. Ooit… ;) En die opleiding: ge-wel-dig!! Is dat in deeltijd dus neem ik aan? Of in de avonduren? Zou ook echt iets voor mij zijn trouwens: coaching. Lijkt me geweldig leuk! Geniet lekker van deze nieuwe wendingen in je leven en ik kijk al uit naar wat je ermee gaat doen op je blog!!

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 17:46

   :) Het is zo bizar! Het is vandaag als vakantie en ik voel me euforisch en ongemakkelijk tegelijk. Zo’n leuke dag gehad! En wat fijn dat jij t ook direct zou doen :) wie weet lukt t ooit ook! De opleiding is een weekend en een aantal vrijdagen. Dus dat is goed te combineren. Dankjewel voor je lieve woorden <3

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 18:43

   Lief zeg! Dankjewel! Voelt goed :)

 11. Doinja
  augustus 1, 2016 / 20:17

  Klinkt lekker.. uh leuk ;-) die ontbijtsessies! Ik weet niet waar je woont… maar als het te doen is, kom ik graag een keertje langs!

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 20:39

   Amsterdam! Maar wie weet. Reizende coachpraktijk dus misschien ook wel een keer bij jou in de buurt (mocht dat niet Amsterdam zijn).

   • Doinja
    augustus 1, 2016 / 20:56

    En anders is het een prima reden voor een dagje Amsterdam.. niet dat ik een reden nodig heb, Amsterdam is altijd leuk!

    • Melle
     Auteur
     augustus 1, 2016 / 22:51

     Haha zeker!

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 20:39

   Yaaay dankjewel :) xxx

 12. augustus 1, 2016 / 21:25

  Aaaaah wat leuk! Iets in mij zegt dat je dit suuuper goed gaat doen, haha! Heeel veel plezier! :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 1, 2016 / 22:52

   Oo dat vind ik echt ontzettend lief <3 dankjewel! Ik kijk ernaar uit :)

 13. Nina Manuhutu
  augustus 2, 2016 / 11:27

  Wat gaaf! Ik herken wat je zegt, eng om ineens iets vanuit gevoel te doen. Maar het kan zo bevrijdend werken. Heeeel veel plezier en succes met je opleiding!

  • Melle
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 11:28

   Nu ik eenmaal de knoop heb doorgehakt (en het dus gewoon ga doen) werkt het inderdaad wel heel bevrijdend. Het voelt echt alsof alles op zijn plaatst valt :) Zo bijzonder!

 14. augustus 2, 2016 / 15:21

  Goed bezig Melle, fijn dat alle puzzelstukjes zo op hun plek vallen. Succes en vooral veel plezier de komende tijd!

  • Melle
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 16:33

   Dankjewel, wat lief! :) Vind het allemaal ontzettend spannend. Heel positief trouwens! Kijk er echt naar uit :)

 15. augustus 2, 2016 / 17:14

  Wat supertof! Volgens mij word jij een heel goede coach. Enneh, kan ik me vast aanmelden voor een een niet-voor-coaching-maar-gewoon-omdat-het-leuk-is-taartsessie in Arnhem? :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 17:54

   Dankjewel! En uiteraard, ik ga vast een lijstje beginnen met alle gegadigden. Laten we er een Nationale Tour van maken, haha! :)

 16. augustus 2, 2016 / 17:50

  Super tof!! Als ik niet al wat bedrijven had was ik ook een coach opleiding gaan doen. Oh en die nieuwsbrief moet je gewoon meteen opzetten! Mailmunch is een fijne plugin. Goed bezig!!x

  • Melle
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 17:56

   YEESS! En haha luxeprobleem ;) Over de nieuwsbrief gesproken, ik heb me direct bij je ingeschreven. Ben benieuwd! :) Zal de plugin direct even downloaden. Dankjewel voor de tip! xx

 17. augustus 2, 2016 / 20:48

  Wauw, wat een mooie toekomstplannen! Ik snap helemaal waarom je staat te stuiteren van enthousiasme!

  • Melle
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 21:52

   Oo lief zeg! Dankjewel <3

 18. augustus 2, 2016 / 21:47

  Supergoed van je! Drie hoeraatjes voor parttime bij een baas werken. Ik ben van 40 uur + veel reistijd bij mijn vorige baas naar 36 uur (40 om 32, dus om de week een dag vrij) + minder reistijd gegaan en dat scheelt me zoveel energie! Het zorgt er ten eerste voor dat ik mijn werk op kantoor beter doe, omdat ik soms gewoon even een adempauze kan nemen en daarnaast hou ik ook tijd over voor bijvoorbeeld mijn blog, freelanceklusjes of, zoals vandaag, 4 uur bij de kapper zitten :’)
  Heel veel succes met je opleiding!

  • Melle
   Auteur
   augustus 2, 2016 / 21:53

   Oo jaa dat klinkt echt heel fijn en zo voelde dat deze week voor mij ook al. Ik denk dat minder werken er echt voor kan zorgen dat je op je werk productiever bent omdát je net wat meer tijd hebt voor jezelf en eigen dingen. Win win! :) En dankjewel, ik ben heel benieuwd wat het me gaat brengen maar daar zal ik je ongetwijfeld via mijn blog van op de hoogte houden :)

 19. Irene
  augustus 2, 2016 / 22:56

  Jee Melle wat leuk! Ik ben zowaar trots op je dat je die beslissingen hebt genomen! :) Zelf werk ik 30u per week en ja, ik zou meer kunnen werken en ook meer centjes verdienen dan, maar ik ben te hard gehecht aan de vrijheid die ik heb nu. Wil ik echt niet opgeven! Ik ben sowieso al een gevoelsmens en ook al denk ik vaak ook heel hard na over dingen, mijn gevoel kan ik niet negeren. Door deze post krijg ik eigenlijk ook zin om zelf terug wat dingen te gaan doen. Wat jij beschrijft past eigenlijk ook zo in mijn straatje maar ik doe er nu niets mee. Misschien toch ook maar eens verandering in brengen. Kan geloven dat het zo spannend voor je is maar je gaat echt knallen! Je moet doen waar je je goed bij voelt! :) You go girl!

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 10:04

   WIIEH dankjewel :) En ik snap het wel, ik hoor het van veel mensen om me heen dat het echt zo de moeite (en geld) waard is! En wie weet wat je kunt gaan ondernemen en doen, zo leuk om die ruimte te hebben/voelen!

 20. augustus 2, 2016 / 23:20

  Wauw, Melle. Wat is het toch knap dat je dit soort beslissingen durft te nemen. Ik vind dat echt zó ontzettend inspirerend. Wat ben je aan het knallen! Heerlijk zeg! Wat moet dit allemaal fijn voelen, echt je eigen dromen achterna gaan. Spannend en leuk!

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 09:52

   Dankjewel, wat lief! Ik voel me nu echt weer een student (o die goeie ouwe tijd ;))

 21. augustus 3, 2016 / 10:28

  Wat is dit allemaal gaaf zeg!! Tof dat je de knoop hebt doorgehakt en voor jezelf en je eigen toekomstdromen kiest. Ben ontzettend benieuwd naar alles wat je mee gaat maken. Het is echt inspirerend om te zien dat je knopen durft door te hakken en dat je er gewoon keihard voor gaat. Toeters en bellen en confetti voor jou!

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 14:45

   WIIEEHOO ik voel het hoor, al die liefde en confetti <3 Dank dank dank!

 22. augustus 3, 2016 / 11:26

  Wauw, wat goed dit! Ik ben een megavoorstander van je gevoel volgen. En ik denk altijd: mocht het later toch de verkeerde beslissing zijn, dan ga je toch gewoon weer lekker wat anders doen? :D

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 14:46

   Haha precies! Dat is een hele fijne en geruststellende gedachte.

 23. augustus 3, 2016 / 14:35

  Ik zei het op Instagram al en ik zeg het hier nog maar eens: YOU GO GIRLBOSS! Ik had het afgelopen maandag helemaal niet zo meegekregen/gehoord dat je vertelde dat je die opleiding ging doen (sorrysorry) maar ik vind het écht super! Dat wilde ik steeds tegen je zeggen: alle inzichten die je deelt op je blog, alle tips en al jouw opvattingen over girlboss-zijn zou je zo mooi kunnen gebruiken voor dat coachen en inspireren dat ik zeker weet dat je gewoon helemaal gaat knallen! Enne, het lijkt mij ook best tof om een coach te hebben dus die meet-ups met Melle zie ik dan wel heel erg zitten hoor! =D

  • Melle
   Auteur
   augustus 3, 2016 / 14:46

   OO JAA MEET-UPS MET MELLE! <3

 24. Brenda
  augustus 4, 2016 / 09:58

  Hi Melle, ik ga nu toch écht een keer een reactie achterlaten. Je lijk me een lieve, toffe chick met het hart op de goede plek. Ik heb veel veel respect voor de manier waarop je je dromen najaagt. Ga vooral zo door! Ik werk sinds een tijdje ook 4 dagen per week. Omdat het kan :). Heerlijk, zoveel meer rust in mijn hoofd en aandacht voor mijn omgeving. Helaas is mijn vrije dag niet op maandag, anders zou ik graag een keer een theetje met je drinken! Veel succes met je coachopleiding. Liefs, een stad- en leeftijdgenoot.

  • Melle
   Auteur
   augustus 4, 2016 / 13:44

   O hallo, wat superleuk! Dankjewel voor de reactie én voor je mega lieve woorden. WAUW! Hoewel ik nog wel een beetje moet wennen aan mijn nieuwe weekritme, denk ik wel dat het heel fijn is inderdaad. Wat goed dat het jou in ieder geval goed bevalt. YAY! Wie weet tot gauw :)

 25. ikbenirisniet
  augustus 5, 2016 / 09:23

  Ik vind het fantastisch. Succes met de coachopleiding, ik denk dat je het geweldig gaat doen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 5, 2016 / 09:32

   Iris wat súper lief! Dankjewel <3 Ik ga even een dansje doen nu. JOE!

 26. Marjolijn
  augustus 5, 2016 / 13:36

  Wat gaaf dat je dat gaat doen! Jij wordt vast een hele goede coach ^^

  • Melle
   Auteur
   augustus 7, 2016 / 21:04

   Oooh superlief! Dankjewel <3

 27. Kirsten
  augustus 7, 2016 / 18:35

  Niet-reagerende lezer hier, maar uit deze post komt zoveel positieve energie dat ik echt moét reageren! Wat ontzettend leuk om te horen dat je gaar coachen! Het lijkt me echt wat voor jou. En waar ik eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar ben, waar ga je de opleiding doen? (Ik ben me ook aan het oriënteren, vandaar xD)
  Mocht je straks ook in Rotterdam een ontbijtsessie willen doen, dan kom ik!

  • Melle
   Auteur
   augustus 7, 2016 / 21:05

   Yay wat bijzonder en superleuk dat je nu reageert <3 Ik ga een opleiding doen bij De Academie voor Innovatief Trainen in Arnhem. Vooral de onderwerpen die ze behandelen in het traject spreken me erg aan. Ben heel benieuwd! En in Rotterdam een ontbijtsessie doen. CHECK! Staat bij dezen op de planning :) Liefs!

  • Melle
   Auteur
   augustus 14, 2016 / 17:39

   :) YES!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.