Vrijdag Kiekdag | Knip je eigen thee, op en top nostalgie en 7 jaar liefde

vrijdag-kiekdag-oktober Mijn week zat vol spontane en mega leuke ontmoetingen. Ik was bij het Meet the blogger-event, mijn ouders kwamen spontaan op bezoek, ik ging bij Martine langs, ontmoette Iris en jongens, wat was dat allemaal leuk! En het wordt nog beter: ik ga je álles laten zien in 3,2,1 GO!

Vrijdagochtend. De állerlaatste dag van mijn driedaagse sapkuur. Hiep hoi! Over al mijn ervaringen komt nog een blogpost online, maar ik kan je vast vertellen dat dit sapje niet echt heel fijn was. Rode biet vind ik lekker maar in een sapje altijd te overheersend qua smaak. De andere dagen ging het prima maar vandaag stond hij als ontbijt op het menu. Dat was wel even slikken. Letterlijk en figuurlijk ;)

Let’s go bananas!

Het was een fijne werkdag, ik tikte de laatste dingen van mijn doelijst af en ging een beetje op tijd naar huis. Stephan was het weekend weg, dus ik werd beste vrienden met de bank en de katten (en mijn laptop). Lekker de hele avond gespendeerd met YouTube-filmpjes en gedachten over wat ik de volgende dag als ontbijt zou eten. Je snapt het, de avond was niet heel lang. Ik kreeg al honger bij de gedachte, dus gauw naar bed! Is het direct ook eerder ochtend en dus tijd voor ontbijt.

Zaterdag koos ik voor deze outfit. Leuk én comfortabel. Want zo’n pantalon he, dat lijkt altijd super netjes enzo maar stiekem zit dat dus net zo lekker als een pyjamabroek. Fijn!

DIT werd mijn ontbijt, jongens. OO heerlijk! Bananenpannenkoekjes met een beetje honing en frambozen. Heb direct iets nieuws ontdekt. Naast het ‘in vijf seconden klaar’ gerecht heb je nu ook het ‘in vijf seconden op’ gerecht. Mmm!

Door mijn enthousiasme thuis was ik bijna te laat, dus als een dolle fietste ik richting Casa 400. Het hotel waar de hele dag de Meet the blogger-conference was. Dit was de zaal waar the magic happenend. Gelukkig was ik ruim op tijd en kon ik nog fijn even met Karlijn kletsen. Je weet wel, van die leuke blog en dat superleuke meisje die ik voor het eerste ontmoette in Oslo terwijl we stiekem allebei in Amsterdam wonen. Juist. Die ja! Heel blij om haar weer te zien.

Ze was een van de vrijwilligers daar en stond op dat moment achter de boekenstand. Een aantal bloggers kwamen tijdens de dag nog even iets vertellen over hun boek. Echt superleuk om te horen hoe zoiets tot stand is gekomen en te bekijken wat dan nu het resultaat is.

Ik trok de ochtend op met Shifra. Halverwege was het ook haar beurt om het podium te betreden en plaats te nemen in het pannelgesprek. Ze had gevraagd om te filmen. Ik nam mijn taak maar wat serieus en schoot vol enthousiasme een half SD-kaartje vol. Op het moment dat ik deze foto maakte vertelde ze over haar campagne met Libresse. “Heb ik net op het podium écht over maandverband gepraat?” Yes. En het was geweldig :)

Je organiseert een blogger event of je organiseert het niet. Overal waar je keek was wel een fotogeniek hoekje. En wat dacht je hiervan? Verser dan dit wordt je muntthee niet.

Zo’n sta-tafel met lekkere snoepjes en een kleurplaat.

Zo’n hoekje op het podium <3 – check vooral ook even de teksten op de bloempot. Vooral de rechter is voor mij echt héél herkenbaar.

Of dit! Kijk nou hoe leuk.

Na een hele dag op het event – je kunt hier lezen wat ik ervan vond en wat er allemaal te doen was – was ik echt super moe. En wat doe je dan het állerliefste? Verdwijnen in een mega fijne en ontzettend foute onesie – mét oren, dat dan weer wel – met een kop thee. Jaa!

Zondagochtend. Hallo! Knysna (je zegt: neisna) geeft alvast het goede voorbeeld. Chillmodus AAN!

Fleur had spontaan nog een speelbui dus hup gebruik van maken! Echt schattig, ze vind het stiekem heel leuk, maar kan net zoals hier drie seconden na deze foto, nonchalant haar poot gaan likken en je aanstaren met zo’n blik van ‘wat is er mis met je, ik ga echt niet spelen hoor’.

Mijn ouders kwamen spontaan langs. Eén doos zei mijn moeder. Dat zouden ze meenemen aan oude dingen om uit te zoeken. Grapje zeker, het waren er een stuk of zes. Nou ja, niet minder leuk. Wie bewaart die heeft wat! Een railrunner uit 1991 bijvoorbeeld. Ik noem maar iets ;)

Dit is een van mijn agenda’s – ik had er écht veel – van de middelbare school. Deze had ik gekaft met stukjes van Noortje uit de Tina. Dat was toen echt een van mijn lievelingsstrips. #nostalgie #jaikbenechtheeloud #joe

OOOO KIJK DAN HOE FLUFFY EN SCHATTIG! Dit kleine harige monstertje is inmiddels de 10 jaar gepasseerd.

Geen commentaar. O en mocht je het je afvragen: het is een waxinelichthouder. Hartstikke hip.

Zo. Veel. Dingen.

Maandag was dit zo’n beetje de enige deelbare foto op mijn telefoon. Haha, ik vind het altijd zo lief als Fleur zich weer in een dosje propt. Het past eigenlijk niet maar dat maakt Fleur niet uit. Als ze er in kan zitten dan past liggen ook prima en dan is de doos dus perfect.

Dinsdag ging ik na het werk richting Den Haag! Precies, zo kom je nog eens ergens. Ik had afgesproken met Iris. Na elkaar al zo vaak via internet gesproken te hebben was het tijd voor een offline ontmoeting. En hoe!

Onder het genot van onwijs veel lekkere sushi! O my, het was echt geweldig lekker. En leuk! Iris is echt super lief en aardig en echt zo talentvol. Hoe ze praat over haar passie voor mensen en fotografie vind ik echt onwaarschijnlijk bijzonder.

Pictures or it didn’t happen :)

Het was dinsdag natuurlijk dierendag dus ik plaatste deze foto van onze pluizige vriendjes nog even op Instagram. Grappig om erbij te vertellen dat het lijkt alsof ze heel lief poseren voor de foto maar stiekem was Kysna niet van plan om lief te zijn. Drie tellen na het maken van de foto was ze al met haar pootje tegen de mand aan het slaan, haha. Zo gaat dat dus, die haat-liefdesverhouding.

Woensdag schreef ik nog even een kaartje want er was weer een bestelling binnengekomen. Hoera hoera! Ik vind het elke keer zo bijzonder dat het zelfs in de kiekdag komt. Zo leuk! En nu extra bijzonder. Dit tasje moest namelijk internationaal verstuurd worden. Helemaal naar België! Thaïs – zij, met haar onwijs mooie naam die een tasje bestelde – mailde nog terug dat mijn Belgische lezersaantallen massaal gaan toenemen door alle reclame die ze voor mij en mijn blog gaat maken door het tasje vaak te dragen. ZO LIEF!

Wraps met zelfgemaakte eiersalade. Oeh la laaaa. De meneer van de kantine wist het wel te verkopen aan me. En ja, als je dan toch keuzestress hebt, is de keuze snel gemaakt.

Komende week krijgen we in het pand een andere plek. Woensdag heb ik daarom flink opgeruimd om de verhuizing soepel te laten verlopen. Het was echt fijn, zo bij het raam en ga dit uitzicht ook zeker wel missen. Ik vond het altijd zo fijn om hier de vliegtuigen te zien landen en opstijgen – afhankelijk van hoe de wind stond. Magisch!

Anders aai je me gewoon even in plaats van dat je een foto maakt.

Mooie lucht en onderweg naar Martine. Ik HOU ervan.

Het was zo leuk om Martine weer te zien! Elke keer als ik met haar afspreek vergeet ik een foto van ons te maken dus bij dezen. Eindelijk! Hoi Martine :) Superleuk om even bij je te zijn, ik vond het zo fijn en leuk om met je te kletsen en te fantaseren over de toekomst <3

Donderdag was de dag! Stephan en ik hadden gisteren namelijk zeven (!) jaar verkering. WOOHOO! We hadden een spontaan dagje vrij genomen. Eerst lekker uitgeslapen en toen lekker uit ontbijten. Onze favoriete maaltijd.

We besloten lekker te wandelen. Het was echt heel mooi weer en op zo’n moment denk ik altijd aan hoe mooi Amsterdam eigenlijk is.

We gingen ontbijten bij Metropolitain. Of nou ja, brunchen als we kijken naar hoe laat het eenmaal was toen we er waren.

We hadden verder geen cadeautjes voor elkaar gekocht maar wel een kaartje geschreven. Dat blijft toch altijd het állerleukste, zo’n liefdesverklaring.

Dit was ons ontbijt. O. Mijn. Hemel. Wat een feest, wat een feest!

We kletsten wat af, liepen door de stad, rommelden thuis wat aan en gingen toen spontaan naar Ikea. Ach ja, waarom niet! Fijn, op een random doordeweekse dag. Waarom ik precies een foto maakte van deze slaapkamer weet ik eigenlijk niet. Behalve dat hij best wel mooi is en echt een tegenhanger van ons lichte huis is. We aten een Zweeds taartje, kochten nieuwe handdoeken en 839893 favoriete vanille geurkaarsen en toen zat de dag – naast het bouwen van de kiekdag – er weer op.

Dit waren de blogposts van afgelopen week

In de volgende kiekdag

Je hebt het misschien wel gemerkt maar de afgelopen weken is het sporten er een beetje bij in geschoten. Niet oké! Toen ik het er afgelopen dinsdag met Iris over had, was ik weer helemaal gemotiveerd. Ik heb direct allemaal sportklasjes geboekt en daar heb ik heel veel zin in! Vandaag – vrijdag – begin ik dan ook met een bezoekje aan de sportschool. Al is het alleen al om het fitgirl gehalte even op te poetsen aangezien ik vanavond ben uitgenodigd voor de opening van Jogha World! Daar heb ik echt heel veel zin in :)

Komende zondag is het zo ver, dan is Start your visonary Monday. Ik heb er zo veel zin in en tegelijkertijd vind ik het zo onwijs spannend! Ik ben heel benieuwd hoe het gaat. Echt een eerste keer. Heel benieuwd!

Dankjewel voor het lezen en dat je er weer bij was afgelopen week. Ik heb er onwijs van genoten en hopelijk jij ook. Ik wens je een geweldig weekend toe met allerlei leuke dingen en ik daag je uit om net als ik komende zondag – of wat dacht je van komende dinsdag als ik trampoline fitness ga proberen met Lienke, OMG serieus het wordt volgens mij hilarisch. Het is even ongemakkelijk maar ik weet gewoon dat daar de magie is. Echt! Probeer het eens :)

Veel liefs,
Melle
@melle.bouwhuis

Share:

31 Reacties

 1. oktober 7, 2016 / 07:26

  Wat knap dat je die sapkuur tot het eind hebt vol gehouden! Ik heb diezelfde kuur ook geprobeerd, maar tegen de avond van de eerste dag gaf ik het op. Ik vond enkel het wortelsapje lekker en de rest echt niet (ik houd niet van bleekselderij en ik kan mij herinneren dat het overal in zat?). En ik voelde me ook zo ‘bleh’. Heel benieuwd naar jouw ervaring!

  En jaaaa, het was zo leuk om je te zien bij MTB! En zo lief dat je zoveel had gefilmd. Ik was er heel blij mee! Ik moest na het event snel weg, want ik wilde nog even doei zeggen! Maar dat kwam er daardoor niet meer van. :( Nou, hopelijk tot snel weer een keer! Liefs! X

  • Melle
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 12:29

   OO lief zeg en dank voor je reactie :) Ik herken het ‘bleh’ gevoel wel. Aan de andere kant had ik ook wel momenten – en die waren er toch wel het meeste – waarop ik wel energiek was. Leuk om die ervaring toch zo te kunnen delen. En heel graag gedaan! Als je nog eens iemand nodig hebt om te filmen dan weet je me te vinden ;) Fijn weekend en tot snel! x

 2. oktober 7, 2016 / 08:29

  Leuke week heb je gehad! Love je outfit van zaterdag, heel erg leuk! Misschien dat ik volgend jaar ook eens naar MTB ga; ieder jaar zie ik de foto’s voorbij komen en had ik er eigenlijk ook graag bij willen zijn!

  • Melle
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 12:29

   Dankjewel! En wie weet, ik ga het volgend jaar zeker weer overwegen :)

 3. oktober 7, 2016 / 09:49

  Wauw wat leuk, 7 jaar verkering! Gefeliciteerd! En dan die dozen met spulletjes van vroeger.. Mijn moeder heeft daar ook een handje van. Het uitzoeken is heel erg leuk, al die herinneringen die weer naar boven komen.. Alleen soms weet ik ook niet zo goed waar ik moet beginnen met uitzoeken. ;-)

  • Melle
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 12:31

   I KNOW! Ik denk dat ik het binnenkort uit ga maken, dit is veel te lang ;) En van dat opruimen dat herken ik wel. Het is zo veel! En wat bewaar je dan wel en wat niet? Erg lastig en ook inderdaad wel grappig om alles weer te zien van vroeger. Op een of andere manier ben ik dat deel toch een beetje vergeten en besef je je als je aan het opruimen bent dat er ook heel veel tijd voor dit moment van opruimen zat. Snap je? :)

 4. oktober 7, 2016 / 10:08

  wat een leuke en lekker veel foto’s! en gefeliciteerd met het 7 jaar samenzijn :) jammer dat je laatste sapje niet beviel, ben wel benieuwd naar je ervaring ermee ^^

  • Melle
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 12:34

   Haha lekker he, serieus. Deze week viel het me echt op hoeveel foto’s ik maak van eten. Maar ja, het is ook allemaal zo lekker (en mooi!). Dankjewel! En het schrijven van de blogpost staat voor vandaag/dit weekend op de planning. Volgende week online! Liefs

  • Melle
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 12:37

   Dankjewel en ooooo wat tof dat je het herkent :)

 5. Marjolijn
  oktober 7, 2016 / 20:43

  Ten eerste: hartelijk gefeliciteerd met jullie 7-jarig samenzijn!
  Ten tweede: je bananensokken zijn awesome
  Ten slotte: wat is het stiekem leuk om al die ouwe meuk terug te zien, hé? Grappige agenda’s had je, en dat treinkaartje is ouder dan ik! :O

  O ja, en veel succes met Start your visionary Monday! Het wordt vast tof ^^

  • Melle
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 21:49

   1) Jaaa hiep hoera! Dankjewel :)
   2) I KNOW! Echt hoor. Nooit te oud voor bananensokken :)
   3) Haha echt hè en oo wauw nu voel ik me wel echt heel oud!
   4) Dankjewel ik vind t zo spannend!
   Liefs en een fijn weekend! X

 6. oktober 7, 2016 / 20:52

  Gefeliciteerd met jullie 7 jaar verkering ;) Noortje was ook sowieso mijn favoriet. Op Koninginnedag ging ik altijd op zoek naar tweedehands stripboeken van haar. Enne: leuke sokken!!

  • Melle
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 21:50

   Dankjewel! En wat leuk zeg :) Ik had ook stripboeken van haar. Echt nostalgie!

 7. oktober 7, 2016 / 20:57

  Hahahah Noortjeee, ik heb haar gemist! Wat heerlijk was dat altijd weer om dat te lezen, haha. En wat een mooie pantalon is het trouwens, ik ben helemaal eens met dat pyjama-achtige gevoel. Zalig zitten ze! Oja, whieee gefeliciteerd met de zeven jaar! Wat super tof en heerlijk :) Geniet van elkaar!

  • Melle
   Auteur
   oktober 7, 2016 / 21:52

   Ik wist niet dat ik haar miste totdat ze weer voorbij kwam. Herrezen uit de oude troep ;) Dankjewel dankjewel en dat gaan we zeker doen :) fijn weekend! X

 8. oktober 7, 2016 / 22:22

  Haha ik zag je superhippe waxinelichthouder en moest er spontaan heel hard om lachen! :D Vind jij dat ook zo gênant als je van die oude agenda’s ziet? Die dingen die ik er in schreef. Haha :p Ik draag je tasje trouwens ook altijd mee naar m’n werk met m’n eten in en als ik ga winkelen gaat het mee in mijn handtas zodat ik geen plastic tasje nodig heb.
  Nog gefeliciteerd met jullie zevenjarige jubileum!

  • oktober 7, 2016 / 22:24

   ohemgee ik vergeet je helemaal succes te wensen voor zondag! SUCCEEEEEEES! Jullie gaan knallen!

   • Melle
    Auteur
    oktober 8, 2016 / 12:15

    Haha gelukkig konden we er samen om lachen. En die agenda’s en de verhalen die ik schreef naar vriendinnen echt heel apart om weer te lezen. Op de middelbare school heb ik meerdere keren een boekje gehad met een vriendin die we dan elke keer aan elkaar gaven en verhaaltjes in schreven. Het leven van een 13-jarige. Echt hoor haha! En dankjewel wat lief en oooo dat jij zo hip aan het doen bent met het tasje in België heeft er vast voor gezorgd dat er nu nóg een ambassadrice rondloopt. YEES! :) Het komt morgen vast goed, ik vind het echt méga spannend! x

    • oktober 14, 2016 / 09:23

     Oooooh dat had ik dus ook in het tweede middelbaar! Zo’n boekje waar mijn vriendinnetje en ik dan in schreven. We gaven dat soms ook door in de les om conversaties te voeren. Haha! Heel interessant allemaal!

     • Melle
      Auteur
      oktober 14, 2016 / 20:26

      Echt he! Zo vindingrijk :)

 9. oktober 7, 2016 / 22:51

  zo te zien heb je weer eens een fijne weekje gehad.
  Haha leuke sokken met die banaantjes en je poes echt schattig weer..

  • Melle
   Auteur
   oktober 8, 2016 / 12:16

   Zeker! En die sokken, ik vind dat zo leuk. Alvast als spoiler alert voor de volgende kiekdag, maar ik heb dus gisteren sokken met avocado’s gekocht. GOALS! :)

 10. Thaïs
  oktober 8, 2016 / 10:22

  Oh, wat gek om mijn naam te zien verschijnen in je blogpost! (En stiekem natuurlijk heeeel leuk!) Het was super om je pakketje te ontvangen, met een gepersonaliseerd kaartje erbij en al! Er ligt wel nog steeds confetti in de zetel, haha!

  • Melle
   Auteur
   oktober 8, 2016 / 12:19

   Ik ben ook echt méga enthousiast over je bestelling dus het kon niet anders ;) En haha sorry van de confetti in de zetel, dat is inderdaad een iets klein nadeeltje. Denk je in ieder geval nog heel vaak aan mij (in de positieve zin hoop ik dan :))

 11. oktober 9, 2016 / 11:44

  Jaaa, het was zo gezellig :D Ik ben ook weer veel aan het wandelen om weer wat fitter te worden. Wat lief trouwens dat jullie kaartjes voor elkaar hebben geschreven voor jullie 7 jarig samenzijn, super leuk idee. Trouwens ik vind je pantalon ook echt leuk, misschien moet ik ook maar eens opzoek als dat zo lekker zit. Dat lijkt mij wel wat. Succes met sporten deze week en ben heel benieuwd naar de trampolinefitness les haha.

  • Melle
   Auteur
   oktober 10, 2016 / 12:08

   Jaaa ga zo’n pantalon kopen. Echt mega fijn! Deze is van Mango en was niet eens zo duur :) Dankzij jou ben ik dus alweer druk met sporten. Vanavond yoga. JAA! Dat is echt zo lang geleden, ik kijk er echt naar uit <3

 12. oktober 9, 2016 / 15:46

  Wat een mooie week! Ik vind je katten zo lief :) Het is de eerste keer dat ik zo’n blogpost van je lees en ik vind het superleuk! En van je foto’s van eten krijg ik spontaan honger, vooral die pannenkoekjes dan! Superleuk, ik ga deze blog actiever volgen, dat weet ik wel zeker! xxx

  • Melle
   Auteur
   oktober 10, 2016 / 12:09

   Jaaa hoera hoera, welkom bij mijn wekelijkse kiekdag :) Echt mega leuk dat je nu zo enthousiast bent, ik krijg er vliegt spontaan een vlaag van enthousiasme door me heen!

 13. oktober 9, 2016 / 16:41

  De TINAAAAAA! O my daar hebben wij thuis nog een abonnement op gehad. Dikke drama altijd als we terug kwamen van de vakantie (drie weken kamperen in Frankrijk dus drie Tina’s). Van mijn ouders moesten we eerst altijd helpen uitpakken voordat we naar de post mochten kijken. Maar toen had ik het slimme idee om te doen alsof ik naar de wc moest zodra we thuis waren en dan mezelf daar verstopte met de Tina. Jammer genoeg werd ik al snel betrapt door mijn moeder, o god, ik moet er weer om lachen. Okee, tot zover mijn Tina-momentje. Ik vond het ook zo leuk om je weer te zien! En dan binnenkort gewoon in Amsterdam <3

  • Melle
   Auteur
   oktober 10, 2016 / 12:11

   OOo hahaa wat een mooi verhaal. Nostalgie! Ik snap het wel en sowieso moet je eerst naar de wc als je net thuis bent. Ik ga binnenkort even wat data aan je appen – maar neem vooral het initiatief als je vind dat het te lang duurt, ik ben er niet zo heel goed in. Want afspreken met jou, daar kijk ik dus echt naar uit. JAA!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.