Yeheees | Ik ben gekwalificeerd voor het WK Yoga!

melle-wk-yogaAAAH ik ben zo ongelofelijk bij! Ik ben namelijk gekwalificeerd voor het WK Yoga. Het WK! Wauw, dat is toch wel echt de kroon op mijn werk. Na die kilo’s afvallen en uren trainen wordt het ein-de-lijk beloond. And guess what, er is nog plek. Jij kunt ook meedoen!

Oké, nu je toch aan het lezen bent – goeie titel hé? :) – val ik direct maar even met de deur in huis. Ik ben niet gekwalificeerd en ik ga dan ook niet naar het WK. Iedereen doet yoga op zijn eigen manier en dat is preciés waarom ik het leuk vind en waarom er eigenlijk geen WK zou moeten zijn – maar echt, het is gewoon een paar keer georganiseerd! Als je na de les helemaal zen, ontspannen en gelukkig de zaal uitloopt, dan heb je die gouden plak toch al te pakken?

Natúúrlijk is het fantastisch als het je lukt om met je neus je knieëen te raken als je voorover buigt, wanneer je hielen de grond raken in een downward dog of als het je lukt om balans te houden in je tree pose. Vooral je ego vindt dat leuk en kijkt af en toe de zaal rond of er mensen zijn die het ‘slechter’ doen dan jij. Maar weet je, daar gaat het niet om: de poses zijn niet het doel van yoga. Doelen als uit je hoofd en in je lijf komen, je bewust worden van je gevoelens, je lijf en je gedachten, komen meer in de buurt. Zélfs bij de mevrouw die me voor deze post inspireerde, door zichzelf tijdens de les herhaaldelijk bijna in een pose te smijten. Ik vind dat ergens gek en het lijkt mij niet fijn, maar als dat voor haar goed voelt, wie ben ik dan om haar van het podium af te duwen?

Moraal van het verhaal: doe tijdens yoga wat jij fijn vindt, waar jij gelukkig van wordt en wat goed voelt voor jou. Ga niet voor een ego boost, maar voor die gouden plak!

2 Reacties

 1. november 25, 2015 / 17:14

  Heerlijk: ik had echt iets van: bestaat dat ja? Een tijdje terug ben ik begonnen met yoga lessen via youtube en ik vind vooral het ontspannen en rekken van mijn spieren erg prettig. Helaas is het er een beetje bij ingeschoten maar heb ik me nú weer voorgenomen om deze week weer aan de slag te gaan!

  • Melle
   Auteur
   november 26, 2015 / 10:33

   Haha ik had dus precies hetzelfde. Hoe dan? En wat goed zeg dat je via YouTube begonnen bent en fijn dat het helpt. Het schiet er bij mijn deze week ook bij in maar toen ik vanmorgen weer op de mat stond was het toch wel onwijs fijn :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.