Ik ben professioneel bungee jumper

geheim“Schrijf gewoon over iets wat je op dit moment bezig houdt” zei Cathelijn gisteren tegen me. Goed idee dacht ik nog. Het is eigenlijk iets wat ik liever niet aan andere mensen vertel. Ik ben namelijk professioneel bungee jumper.

Sinds mijn 12e ben ik voor het eerst gaan lijnen. Ik was best gezet voor mijn leeftijd en toen de brugklas naderde, was het tijd om eens flink aan de overtollige kilo’s te werken. En je raadt het al, het jojo’en kwam langzaam op gang. Toen ik rond mijn 17e voor het eerst ruim 20 kilo afviel, was het hek van de dam. Eetbuien, extreem sporten, alles laten vieren, eten totdat je erbij neervalt en alles daar tussenin. Het aantal keren dat ik zoveel hoeveelheid kilo ben kwijtgeraakt, is op een hand niet meer te tellen. Dit is geen jojo’en meer, dit is bungee jumpen. En professioneel ook.

En dit, lieve lezers, houdt me bezig. Verschrikkelijk bezig. Vooral nu er een tendens in lijkt te zitten. Zo’n twee jaar om precies te zijn. Afvallen, even op gewicht blijven, binnen een jaar alle kilo’s aankomen en weer terug afvallen. Het moment dat ik naar mezelf kijk als ik alles heb laten vieren, ik constateer dat ik opnieuw gefaald heb en ik zo graag er weer iets aan wil doen maar dat tegelijk zo onwerkelijk lijkt, is onbeschrijfelijk moeilijk.

De reden waarom ik toch besloten heb dit verhaal met je te delen, is omdat ik het eens van een positieve kant wil bekijken. En nee, ik heb er geen vrede mee. Ik accepteer het niet dat mijn leven zo is. Ik zal er voor blijven vechten, maar er zijn elementen in mijn verhaal, waar ik op de een of andere manier graag met een soort gevoel van trots aan wil terugdenken. Elke keer die drempel over. Accepteren dat het niet goed is gegaan maar er toch weer wat aan gaan doen. De discipline op brengen om me helemaal te geven, om me strikt aan het dieet te houden, maaltijden te vervangen voor shakes, mijn benen onder mijn lijf vandaan rennen in de sportschool, me inhouden op feestjes, ik heb het allemaal gedaan. Ik doe het gewoon.

Dus hoewel mijn glas op dit moment gevuld is met een maaltijd vervangende shake, hij blijft altijd half vol.

8 Reacties

 1. Judith
  juli 24, 2015 / 10:04

  You go girl.. rock on.. ik ben trots op je!

 2. juli 24, 2015 / 16:03

  Mooi gezegd meid! En je kunt het en ik doe met je mee! Ik ben op het moment bezig met een personal trainer (deze zomer enkel, meer kan ik niet betalen haha, heb in totaal 7 lessen gepland) en hij zei vandaag tegen mij dat ik er goed uit begin te zien. Slanker in mijn gezicht, mooiere vormen aan mijn lichaam te zien enzo. Ik ben heel benieuwd naar mijn meting volgende week. En ik herken het jojoën… Ik heb er ook last van. De ene periode gaat het zo goed en dan heb je een ander momentje wat ontzettend slecht gaat etc. Laten we samen knallen!

  • Melle
   Auteur
   juli 24, 2015 / 18:36

   Wat zijn we goed bezig en wat fijn dat het herkenbaar voor je is. Als je het begint te zien is dat zo leuk! Ga zo door :) we gaan ervoor!

  • Melle
   Auteur
   juli 24, 2015 / 18:56

   :) dankjewel!

 3. Judith (K, een andere dan hierboven)
  juli 25, 2015 / 19:56

  Mooi, herkenbaar en dapper :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.