Hé, negativiteit is oké

melle-mehNa weken van positiviteit ga ik je vandaag iets anders vertellen: wereldschokkend, ik zeg het je. Niet elke maandag hoef je als een puppy naast je bed te staan kwispelen van enthousiasme om de week weer te beginnen. Sterker nog, het tegenovergestelde is waarschijnlijk realiteit. Positiviteit is niet vanzelfsprekend. Soms zelfs ver te zoeken. And guess what. Dat is prima. Zelfs op maandag.

Omarm ‘negatieve’ momenten

Er zijn talloze redenen te verzinnen om je rot te voelen. En ik moet zeggen, zelfs zonder reden kan het me af en toe best lukken. Een prestatie op zich. Denken dat het gevoel snel weg moet gaan, dat je altijd positief moet blijven en je daardoor nog rotter voelen is geen optie. Maak gebruik van het gevoel! Zet een kopje thee voor jezelf, trek je favoriete outfit aan naar je werk, neem een lekkere lunch mee en daar komt het: omarm het. Niets is heerlijker dan zwelgen in zelfmedelijden en daarnaast is het soms ook goed om je gewoon naar en negatief te voelen. Laat het even over je heen komen en probeer het op te lossen, maar ga er niet voor weglopen, het loslaten of negeren. Niet doen. Lekker laten zijn, dan gaat het het snelste weer over.

Positiviteit is een keuze

Ik ben er heilig van overtuigd dat het niemand lukt om altijd positief te zijn. Zonder regen geen zonneschijn, zonder nacht geen dag en zonder momenten waarop je je rot voelt geen euforie. Negatief zijn hoort nu eenmaal bij het leven, C’est ça. Dus nadat je het negatieve gevoel hebt omarmd kun je twee dingen doen: of je blijft er in hangen, of je kiest voor positiviteit. De keuze is aan jou, al raad ik je natuurlijk de tweede optie aan. Het leven is veel leuker als je positief bent! Zolang je de negatieve momenten maar niet uit de weg gaat. Dan is het oké.

2 Reacties

 1. juli 27, 2015 / 08:23

  Oh, dan blijf ik nog even heel lekker hangen erin. Voor een uurtje ofzo. :D

  • Melle
   Auteur
   juli 27, 2015 / 09:05

   Haha, lijkt me een puik plan :D

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.