Geleerd bij yoga | In je comfortzone gebeurt het niet

Vandaag op het menu, een heerlijk dit-leer-ik-van-yoga-lesje, geserveerd op de leukste blog van het land op een bedje van liefde, positiviteit en aanmoediging.

Ontwikkeling, nieuwe dingen proberen, stappen zetten en groei. Begrippen die enerzijds verschrikkelijk vaag zijn maar tegelijk o zo belangrijk. Vooral op dit moment, nu ik zo ontzettend bezig ben met mezelf ontplooien in mijn gedachten, mijn lijf en in mijn werk, zijn ze onlosmakelijk met mij verbonden. Terwijl je met yoga juist probeert uit je hoofd te komen en meer met je lichaam bezig te zijn, levert het ook interessante gedachten spinsels op.

Heel zwart wit gezegd, heb je twee opties: de eerste optie is het luisteren naar je lichaam en daarmee in je comfortzone blijven. Doen wat goed voelt, niets forceren. Sommige poses lenen zich voor wat uitdaging, voor optie twee. Zet je door het brandende gevoel van je spieren heen. In en uitademen, ervoor gaan en je zult zien dat je spieren op een gegeven moment het gevecht opgeven. En ja, misschien duurt dat wel honderd yogalessen. Maar dat je vooruit zult gaan staat vast. Als je iets wilt en je gaat ervoor, ongeacht de pijn die je voelt, groei je. Alleen al van het proces, dan hebben we het nog niet eens over de uitkomst gehad.

Laat ik nu niet direct de zweefteef uit gaan hangen maar je snapt mijn punt. Ik ben ervan overtuigd dat als je altijd kiest voor dat wat goed voelt en veilig is, je nooit verder komt. Veranderingen zijn lastig en het is volkomen menselijk om liever in je oude gewoonten te blijven hangen dan iets nieuws te proberen. Dat is eng en anders. Misschien zul je het uiteindelijk wel fijn vinden. Wen je eraan en vind je het zelfs misschien wel prettiger dan hoe het voorheen was. Je moet er doorheen. Net als bij yoga.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.