Tips | Jezelf voorstellen aan de hand van .. je hand!

vragen-handJezelf voorstellen aan de hand van – hoe toepasselijk – je hand! Gisteren maakte ik kennis met deze inspirerende vraagstelling. Na wat berichtjes met vriendinnen over en weer, blijkt het een veel gebruikte oefening te zijn voor coaches. Het helpt je om te focussen en om belangrijke dingen voor jezelf op een rijtje te zetten. Maar je kunt je er bijvoorbeeld ook mee voorstellen tijdens een sollicitatiegesprek. Wat denk je ervan? Let’s go!

Duim – waar ben je goed in?

Duimpjes in de lucht. Yes! Dát is een goed begin. Begin met positieve punten van jezelf te benadrukken. Waar ben je goed in? Wat vind je leuk om te doen, waar krijg je energie van en waar haal je voldoening uit?

Wijsvinger – waar ga je naartoe?

Weet je nog, die blogpost over de vraag ‘waar zie je jezelf over vijf jaar?’. Kun je je voorstellen hoe veel beter deze vraag is, ook al is het doel uiteindelijk hetzelfde. Wat zijn je ambities? Wat wil je nog bereiken? En wat staat er op je bucketlist? Met alle wensen die je hebt, ga je de goede kant op?

Middelvinger – waar baal je van?

Nu wordt het interessant. Want waar baal je van? Wat irriteert je mateloos? Wat haalt het bloed onder je nagels vandaan? Waarvan sta je te koken? Wat maakt je boos? En niet alleen privé, maar ook in je werksituatie is dit een interessante vraag. Misschien vind je het wel ontzettend vervelend dat je onregelmatige diensten moet werken, dat het te druk is op je werk of dat je werkomgeving niet inspirerend is. Het antwoord geeft direct inzicht in hoe het voor jou dan wél fijn zou zijn.

Ringvinger – waar ben je trouw aan?

Je kunt denken aan een persoon die je enorm inspireert, je roots of bepaalde waarden die je heel erg belangrijk vindt, maar ook je kunt ook trouw zijn aan een bedrijf waar je helemaal in gelooft.

Pink – waar voel je je nog klein in?

Vooral na het beantwoorden van de vorige vragen denk ik dat deze vraag misschien wel een heel ander antwoord oplevert dan je in eerste instantie zou denken. Op welk gebied, of wanneer, voel je je kwetsbaar? Of wat positiever ingestoken: waar wil je in groeien? Wat zijn jouw leerpunten en in welke interessegebieden wil je je ontwikkelen?

Q: Wat zijn jouw antwoorden op deze vragen?

2 Reacties

 1. juli 11, 2016 / 15:14

  Hé, een Melle met lang haar, da’s een ander gezicht! =D Ik vind dit echt een heel leuk iets, ik heb net even de tijd genomen om het uit te schrijven en het levert interessante inzichten op!

  • Melle
   Auteur
   juli 11, 2016 / 15:18

   Haha, gek he ;) Jij bent trouwens echt zó lief! Zo enthousiast en dan ook nog elke blogpost nog even een reactie achterlaten. OOO <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.