Mmmaandag | Mijn ultieme meal prep; klaar in 5 seconden!

meal-prepping-cous-cous-saladeMeal prep. Ik ben er een beetje aan verslaafd. Mijn gezonde-ik én mijn ik-bereid-graag-alles-goed-voor-ik worden hier ontzettend blij van. Deze salade heb is supermakkelijk en is echt – oké, bijna – binnen 5 seconden klaar!

Een salade meenemen naar je werk hoeft niet veel tijd te kosten. Vooral als je ’s avonds toch bezig bent met koken, is het maken van twee gerechten best goed te doen. Denk vooral ook even aan de tijd die je de volgende ochtend bespaart en dus langer in bed kan blijven liggen.

Dit heb je nodig

 • 40 gram Couscous (2 handjes)
 • 120 gram cherry tomaten
 • 150 gram komkommer
 • 50 gram sugarsnaps
 • 75 gram gerookte kip
 • Een halve avocado
 • Eventueel een bouillonblokje

Ja! Dat lees je goed. Deze vega eet héél, héél soms vlees. Alleen voor gerookte kip maak ik een uitzondering. Je weet waar ik het over heb als je dit hebt geproefd. Mocht je hem helemaal vega willen, dan is cottage cheese een geweldige vervanger. Vergeet vooral niet ook een eitje te koken!

Zo doe je dat

 1. Zet een bakje klaar en doe de couscous daar in.
 2. Kook een beetje water – een halve liter is zat – en doe dat vervolgens in het bakje bij de couscous. Het moet nét onderwater staan. Liever de weinig dan te veel.
 3. Het is lekker om een maatbeker te gebruiken voor het hete water en daar een bouillonblokje bij te doen. Dat maakt de couscous nét wat kruidiger. Het is maar net wat je lekker vindt en wat voor couscous je gebruikt.
 4. Pak er een bord bij en ga vervolgens aan de slag met de rest van de ingrediënten. Alles mag in stukjes!
 5. Check na het snijden van de tomaten en voor het snijden van de kip nog even of de couscous goed gelukt is. Zo niet, dan kun je altijd nog een beetje water toevoegen.
 6. Doe de gesneden groenten en de kip bij de couscous in het bakje.
 7. Je kunt er voor kiezen om de avocado direct erbij te doen, je kunt het ook in zijn geheel meenemen en pas toevoegen als je gaat eten. Maar net wat je lekker vindt.
 8. Voor het eten het geheel nog even door elkaar husselen en het smullen kan beginnen.

Eet smakelijk!

Deze salade bevat ongeveer 359 kcal per portie
(vet: 10,7 gram, koolhydraten: 40,2 gram, eiwit: 26 gram)

1 Reactie

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.