Vrijdag Kiekdag | Hoeveel glitter past er in een foto, mijn nieuwe lievelingseten en ik in een skipakje

Het was zo’n week dat ik élke avond wel iets had. Vooraf keek ik er tegenop – want ja, deze oma heeft soms een beetje me-time nodig – maar aan de andere kant had ik het voor geen goud willen missen. Ik ben het hele land door gereisd en allemaal fijne en productieve dagen gehad. Dit keer zonder #workmode maar dus vol met andere dingen. Ik ga het je állemaal weer laten zien. Who is exited?

Iets zegt me dat als dit de eerste foto is die je op vrijdag maakt, het een bijzondere week wordt. Niks is minder waar! Fleur houdt er zó van om in de kast te zitten! Ze komt daar trouwens niet zomaar, als poeslief onderaan de kast staat te mauwen kan ik natuurlijk niet anders dan haar erin zetten Je ziet trouwens direct waarom een van de dingen die ik graag wil doen voor mijn 30ste verjaardag, mijn kast opruimen is.

Vrijdagavond ging ik na het werk even langs mijn buurman. Van hem mocht ik deze epische oranje koffer lenen. We mogen volgende week als we samen met twee andere bloggers en een journalist het prachtige Savoie Mont Blanc gaan ontdekken een stuk ruimbagage meenemen. Nu kon ik me én de laatste keer dat ik met ruimbagage had gevlogen niet meer herinneren én daarnaast is een skipakje – waarover later meer – best een beetje poofy dus is een klein koffertje ook niet heel handig. Vandaar! Ik was er al heel blij mee maar zo te zien de katten ook.

Mag ik je voorstellen aan mijn nieuwe lievelingseten! Dit is een overheerlijke poké bowl. Ofwel, sushi maar dan in een bakje. ZOOO LEKKER! Ik wilde het stiekem al een tijdje proberen en toen Stephan in een ‘wat-zullen-we-bestellen-yolo-bui’ vroeg wat ik wilde eten was er dus geen twijfel mogelijk. We bestelde het eten bij Poké Perfect. Het is mijn nieuwe lievelings.

Ben je al klaar voor een flinke dosis kattenspam? Komt ie! Want serieus, dit is toch zo lief. Stiekem hebben ze echt een haat-liefdeverhouding maar als het gaat om het rode lampje wat gevangen moet worden dan zijn ze er samen als de kippen katten bij.

Fleur is helemaal fan van kammen. Het liefste wordt ze gekamd terwijl ze in haar mandje ligt te chillen maar de doos is ook wel echt favoriet. Hahaha kijk dat ook dan, helemaal zen.

Die ochtend was zo’n typische huishouding ochtend. Boodschappen doen, wassen, opruimen, schoonmaken. Dat soort dingen. Stephan vroeg serieus waarom ik hier geen foto’s van had gemaakt. Eh. Volgende keer?

Zaterdagmiddag ging ik met Cathelijn afspreken bij onze favoriete plekje van Amsterdam: Coffee and Coconuts. Het is tegenwoordig al niet eens meer een vraag waar we afspreken. Een tijdstip en een datum en gaan!

Na lekker te hebben gekletst, besloten we nog even over de Albert Cuyp te lopen. Cathelijn heeft binnenkort een gala. Dus ik zei, laten we zo’n winkeltje opzoeken die helemaal tot de nok toe gevuld is met glitters. En ja hoor, we vonden er een! Helaas was de jurk geen succes – hij had wél heel veel potentie – maar hebben we het wel erg naar onze zin gehad. Kijk dan. Hoeveel glitter past er in een foto?

Toen ik heel blij en enthousiast stond te vertellen over een van de beste Surinaamse eettentjes van Amsterdam moesten we daar natuurlijk direct heen. Zo leuk! Cath was hélemaal enthousiast (en ik met haar). En klopt! Ik eet normaliter geen vlees alleen voor roti maak ik uitzondering want oooo zoo heerlijk! We waren trouwens bij Warung Spang Makandra. Dat zit direct naast de Albert Cuyp.

Zondagmiddag reisde ik voor de tweede keer deze week naar Rotterdam! Het valt me echt op dat daar tegenwoordig zo veel leuke dingen georganiseerd worden. JAA! Wie weet, misschien verhuizen we nog eens. ;)

In Rotterdam was ik uitgenodigd voor een masterclass bij Ebru. Zij is kunstenaar én expert van een eeuwenoude kunstvorm ebru, waar ze naar vernoemd is. Ik ken haar al een tijdje, heb haar zelfs geïnterviewd en nu was het eindelijk tijd om haar helemaal in haar element te ontmoeten.

Speciaal voor Veerle komen hier echt heel veel foto’s :)

We werden verwelkomt met veel enthousiasme en gezelligheid én allemaal lekkere dingen. Overal hing haar kunst. In de schilderijen op papier – zoals het van oorsprong bedoeld is – tot op de kussenhoezen en kleding.

Na even kletsen en wat drinken liet Ebru zien hoe het ‘marmeren’ – wat de vertaling is van de kunstvorm ebru – in zijn werk gaat. Het was een kwestie van druppels maken in een bak met water. En ja, dat klinkt een stuk makkelijker dan het daadwerkelijk is. In het ideale geval komen de druppels immers ergens terecht waar je ze van te voren had bedacht.

Bijvoorbeeld zo! Nu zie je ook echt de marmer structuur. Zo mooi! Door papier op het water te leggen en die vervolgens langs de rand uit de bak te halen komt het patroon op het papier. Dat goed doen was op zichzelf al een kunst.

Na de uitleg mochten we zelf aan de slag! Met een kwast zachtjes op je vinger tikken en de druppels in de bak laten vallen. Daarna kun je – net zoals Ebru op de vorige foto deed – met een priem kleur toevoegen en de druppels vormgeven. Ik vond het maar wat spannend allemaal en heb eerst nog fijn een rondje toegekeken hoe de andere mensen aan de slag gingen.

Bij deze had ik de priem heen en weer door de bak gehaald. Zie je het effect? De druppels worden een soort blaadjes. Vet leuk :)

Naar het einde toe werden we echt fanatiek en voordat ik het wist lag het wasrek en de grond daarnaast helemaal bezaaid met allemaal kunstwerken.

De groep van vandaag. Zulke leuke mensen! Het was een workshop vanaf twee uur en rond zes uur ging ik pas weg. Het was echt heel gezellig en heel inspirerend om te zien hoe Ebru elke dag bezig is met datgene waar zij onwijs veel van houdt.

Toen ik zondagavond thuis kwam met allerlei kunstwerkjes en verhalen ging ik direct aan de slag met de lunches voor de week. Want ja, die gezonde mojo, dat is nog wel een doel! Na het preppen en nadat we gegeten hadden, ben ik achter de computer gekropen en schreef ik de nieuwsbrief en de blogpost voor de volgende dag.

Maandagochtend maakte ik een selfie net voordat ik weg ging richting Den Bosch! We gingen namelijk met het hele Blog Society team naar de Efteling als personeelsuitje. Ik had er echt heel veel zin in!

Eenmaal aangekomen moesten we dit heugelijke feit natuurlijk direct vastleggen. Hiep hoera! Het was echt een superleuke dag. Niet alles was open maar wat open was, was zonder wachtrij. Daarnaast was het echt heel leuk om lekker te kletsen en met zijn allen gillend in een achtbaan te zitten. Het enige wat niet zo fijn was is het weer. Het was ZO KOUD! Maar echt, dat wordt nog wat volgende week.

Zie je wel, zelfs Langnek had een sjaal om, oorwarmers op en een – soort van mislukte – ijspegel aan zijn neus hangen. BRR!

Deze foto is afkomstig van de blog van Irene, die naar aanleiding van mijn nieuwsbrief een blogpost schreef. Zo mega leuk! En heb je de blogs van Evelyne al gezien? Die heeft ook twee posts geschreven naar aanleiding van de opdrachten. Echt heel leuk om te lezen. Zo veel mooie woorden! Juist in een week als deze waar ik van hot naar her aan het rennen ben en zo veel moet en wil doen, vergeet ik om stil te staan. Om de tijd te nemen om trots te zijn en blij te zijn met hoe het gaat.

Dinsdagochtend was er een grote stroomstoring in Amsterdam wat resulteerde in een dagje thuis werken. En dat was echt heel fijn! Mijn weekend was al best wel druk geweest en het dagje Efteling hakte er ook aardig in.

Knysna had zichtbaar de tijd van haar leven. Ik werd helemaal plat geknuffeld en ze was mega blij dat ze af en toe even naar buiten mocht. Wat is het ook een lief beestje. Hier is ze enorm slaperig.

Jaaaaaa Esther was de winnaar van de winactie! Ik had een boek verloot onder alle mensen die geabonneerd zijn op de nieuwsbrief. Natuurlijk moest dit heugelijke feit ook even heel blij worden ingepakt.

Dinsdagavond ging ik uit eten! Bij wijze van ‘in het midden van het land’ spraken we af bij het Bakhuys in Hoevelaken. Lekker decadent met zijn allen eten én brainstormen. Samen met twee coaches van de opleiding en een vriendin hebben we namelijk wilde plannen om ooit een buitenlandse coachreis te organiseren. Een weekend even helemaal weg. Lekker tijd voor jezelf, lekker eten, een boek lezen maar ook workshops en 1 op 1 sessies.

HOI! :)

Dinsdagavond zat ik heel laat weer terug in de tram naar huis. Met mijn laatste beetje energie heb ik me verwonderd over dit spelletje. De GVB krijgt wel bonuspunten hoor, wat een creativiteit. Geen idee of mensen dit leuk vinden maar ik vond het wel grappig. Helaas zat er aan de rechterkant op het raam geen beestje dus kon ik het spel niet spelen.

Woensdag op de fiets. Er ligt dan geen sneeuw – tot grote teleurstelling van Stephan – maar hé, dat bevroren plaatje heeft ook wel iets.

HA! Kijk dan. IK IN EEN SKIPAKJE! Woooowww serieus. Wat ben ik hier mega blij mee! Ik ging woensdagavond langs Benthe die een hele set aan skipakjes had. Deze broek en een jas maar ook twee broeken en shirts om eronder te dragen én een tas! Alles paste ook nog eens helemaal goed dus echt, ik ben zo onwijs blij! Niet normaal.

WIIIEEEHHH! Donderdag ging ik met twee leuke bloggers – Josianne en Deisy –  sushi eten. En kijk dan, het was allemaal zo lekker! We hebben het gehad over bloggen, over ondernemen, positieve dingen en onzekerheden. Het was echt heel leuk en mega fijn om dat soort dingen te bespreken.

De avond vloog voorbij en voordat ik het wist was het al heel laat en moest ik gauw naar huis om de laatste hand te leggen aan deze blogpost. En dat is dan direct de állerlaatste foto van deze kiekdag.

De blogposts van deze week

Volgende week: kiekdag vanuit de sneeuw

HET IS AL BIJNA! Komende dinsdag vertrek ik voor vijf dagen naar de sneeuw. En holy moly wat vind ik het spannend! Het is ongelofelijk wat alleen al het idee dat ik daar heen ga met me doet. Van complete feestvreugde met confetti tot totale paniek en alles er tussenin. Het is namelijk nogal uit mijn comfortzone dit hele gebeuren én op dit moment weet ik nog niet wat het programma zal zijn. De ‘ik-laat-het-over-me-heen-komen-modus’ moet nog even aan gaan maar ik denk dat dat pas écht zo is op het moment dat ik dinsdagochtend met een goedgevulde koffer op Schiphol sta.

Dus volgende week donderdag ga ik als het goed is de kiekdag maken vanuit daar. Ik heb er zo veel zin in om het allemaal met je te delen!

Ik wens je een onwijs fijn, chill weekend toe! Dat je mag genieten en stil mag staan bij de fijne momenten van deze week en dat je weer helemaal kan opladen om de vierde week van dit nieuwe jaar stralend te beginnen!

Heeeel veel liefs,
Melle
@melle.bouwhuis

PS. Zondag staat er weer een nieuw interview voor je klaar waarin je alles gaat lezen over de maandag van Lotte Rensen. <3 En serieus, het bezorgde me kippenvel toen ik het las. Echt een aanrader!

32 Reacties

 1. januari 20, 2017 / 07:31

  Jaaaa, het was zo ontzettend leuk gisteravond. Dankjewel daarvooor <3 Snel weer!

  • Melle
   Auteur
   januari 20, 2017 / 10:19

   Jaaaa jij ook mega bedankt! Echt een supergoed initiatief en een leuke combinatie zo met zijn drieën (en sushiiii <3)

 2. januari 20, 2017 / 07:49

  LOL! Dat marmeren brings back so many memories! Deed mijn vader vroeger super vaak en daar stond ik dan bij te kijken als kind, ik vond het echt magisch!

  • Melle
   Auteur
   januari 20, 2017 / 10:20

   Wat gaaf! Zo veel sentiment :) Ik snap het wel want toen Ebru het voor ging doen merkte ik al dat ik daar de hele tijd zo fijn en gefascineerd naar kon kijken <3

 3. januari 20, 2017 / 09:01

  Oooooh nu wil ik ooook weer naar de Efteling!
  Heel veel plezier tijdens de persreis Melle! Super tof! :D Ben benieuwd naar al je avonturen!

  • Melle
   Auteur
   januari 20, 2017 / 10:23

   Jaaaaa doen! Echt heel leuk :) Maar dan misschien toch wel als het iéts mooier weer is. Nu was het wel koud! Al is warme chocolademelk en samen pannenkoeken eten toch ook wel heel gezellig. En dankjewel! Ik krijg vandaag het programma en vind het allemaal maar mega spannend. Volgende week meer. AAH!

  • Melle
   Auteur
   januari 20, 2017 / 10:24

   Ik hou daar van, echt! Toen de mevrouw bij het postkantoor vroeg of de envelop dicht kon zei ik dat ik nog even wat confetti erover heen wilde strooien voor de extra feestvreugde. Ik denk dat ik nog nooit zo’n mega blij gezicht heb gezien om half 9 ‘s ochtends :)

 4. januari 20, 2017 / 09:35

  Whaaaaaa ik word dus helemaal warm van binnen als ik naar al die foto’s kijk, wat is Ebru toch een fantastische kunstvorm en waarom kende ik dat nog niet! Ik wil me er meteen in verdiepen en non stop schilderen (niet slim om dit voor een werkdag te lezen, maar het is kiekdag dus ik moest moest moest op vrijdagochtend meteen naar jou blog om de fotos te zien!) Echt genieten dit <3

  En verder maakt deze kiekdag me enorm verlangen naar Amsterdam, Sushibowl bestellen en de cuyp, dat soort fijne dingen kan hier in Utrecht helemaal niet. Dan twijfel ik weer of ik niet naar Amsterdam wil verhuizen, maar als ik dan aan de huisprijzen denk, dan weet ik dat ik dat niet wil. Ik mis in Utrecht al de bossen, laat staan in Amsterdam.

  En wat een fijne afsluiter, sushi eten met Josianne en Deisy! Dat kan niet anders dan enorm inspirerend zijn!

  • Melle
   Auteur
   januari 20, 2017 / 10:27

   OO JAAA! Ze organiseert dit weekend (zondag) volgens mij ook weer een masterclass. Misschien kun je meedoen? Er zijn nog plekken (ik zag het net op Facebook voorbij komen) dus als je mailt naar info@ebruze.com dan komt het vast goed. YAY! En al die dingen die je noemt om in Amsterdam te doen, dat kun je ook gewoon een dagje komen doen. En daarna weer lekker terug naar het mooie Utrecht :) Ik hou me aanbevolen! :) Hele fijne dag nog gewenst en een heeeeel fijn weekend! xx

 5. januari 20, 2017 / 09:51

  Haha jeetje Melle, ik krijg elke keer een mini hartverzakking als ik mijn naam zie in je posts :D Maar wel een positieve hartverzakking hé!
  Dat marmeren ziet er echt geweldig leuk uit. Zou ik ook nog fijn vinden! En jouw kunstwerkje is echt een, euhm ja, kunstwerkje! Zo mooi met die ‘blaadjes’ die je maakte. Ben heel benieuwd wat je van het skiën vindt. Ik heb het zelf nog nooit gedaan maar het lijkt me wel nog leuk. En vast ook niet zo makkelijk als je, zoals ik, een onderontwikkeld evenwichtsorgaan hebt. Maar wel een toffe uitdaging! :D Veel plezier daar! Ben benieuwd naar je volgende kiekdag! En je nieuwsbrief. YAY!

  • Melle
   Auteur
   januari 20, 2017 / 10:29

   Hahaha dan moet je maar niet van die leuke blogs schrijven en zo’n leuk mens zijn ;) De mediareis heet ‘terug op de latten’ dus het zijn allemaal mensen die een tijdje niet hebben geskied – wel ooit in een ver verleden – dus dat wordt nog wat. Allemaal in het beginnersklasje van de berg af. JAAA!

 6. januari 20, 2017 / 10:58

  Je maakt me bijna aan het huilen Melle!! Vorige week had ik een lunchdate en we hadden ons al maanden zitten verheugen op Poké Perfect. Eenmaal daar bleek dat je alleen nog maar kan bestellen en afhalen, sinds kort mag je er niet meer zitten. En aangezien het pijpenstelen regende konden we niet meenemen en buiten opeten en zijn we ergens anders gaan zitten. It looks soooo gooooddd!!
  (Overigens trakteerde hij ipv PP op Ron Gastrobar Paris, dus mag ik eigenlijk helemaal niet klagen!)
  Leuk dat jullie naar de Efteling gingen! Ik dacht in eerste instantie even dat een van je collega’s echt heel erg op was gegaan in de Eftelingspirit, maar het bleek Roodkapje te zijn :)

  • Melle
   Auteur
   januari 20, 2017 / 11:03

   OOOOO WAT STOM ALLEMAAL! Oké behalve dat stukje van Ron dus. Maar hé, je weet wat je te doen staat dus. Laten bezorgen! :) En hahahaha ja dat was inderdaad Roodkapje te zijn, geen collega :) LIEFS! x

 7. januari 20, 2017 / 11:38

  Wat een belevenissen, heerlijk! Ik moet ook echt snel weer eens naar de Efteling, ik mis het, haha! Heeel veel plezier komende week, ik ben heel benieuwd naar je avonturen! x

  • Melle
   Auteur
   januari 20, 2017 / 12:41

   Jaa superleuk! En dankjewel, ik ben ook echt mega benieuwd! Liefs! x

 8. Marjolijn
  januari 20, 2017 / 12:16

  Wauw, wat ongelofelijk veel glitterschoenen! In die winkel wil ik ook wel eens rondkijken ^^

  En wat een prachtige kunstvorm van Ebru. Het lijkt me idd wel moeilijk…

  Wat spannend dat je dinsdag al op persreis gaat! Maar met dat skipak moet je het wel warm genoeg hebben, denk ik. Nu alleen nog genieten ;-)

  En ik vond die bevroren wereld zo prachtig! Ik ben naar buiten gegaan en heb zo’n 576488 foto’s gemaakt en daarna was ik zelf bevroren, dus toen moest ik stoppen xD Maar wauw!

  Veel plezier op je persreis!

  • Melle
   Auteur
   januari 20, 2017 / 18:32

   Echt een aanrader! In zo’n winkel ben je ineens in een hele andere wereld. En Ebru blijkt dus helemaal niet moeilijk. De voorbereidingen – die dan al zijn gedaan – dat is wel moeilijk maar het druppelen zelf en ermee spelen is dat eigenlijk niet en dat maakt het juist ook zo leuk :) En ooo jaa wat leuk zeg van de bevroren wereld. Ik snap wel dat je daar zelf ook helemaal van onderkoeld raakt haha maar je enthousiasme houdt je nog wel even warm. Liefs! x

 9. Britt
  januari 20, 2017 / 13:21

  Oeh, heerlijk! Ik ben nog steeds zo benieuwd naar Poké Bowls, die lijken me zo lekker! Die kunst is wel heel gaaf eigenlijk, ik hoop het gauw eens zelf te proberen (met nadruk op proberen haha!) En wat een tof bedrijfsuitje zo naar de Efteling, wil ik ook wel, dat blijft leuk!

  • Melle
   Auteur
   januari 20, 2017 / 18:35

   Bij een bedrijf werken waarbij je als bedrijfsuitje naar de Efteling gaat is trouwens ook een feestje op zich :) En jaaa zeker eens proberen! Net als de Poké Bowls! <3

 10. januari 20, 2017 / 13:24

  Heel veel plezier op persreis! Je gaat het vast fantastisch leuk hebben! :)
  En jaaaaaa verhuis naar Rotterdam haha, dat is veel dichter bij mij haha!

  Ik vind trouwens Knysna en Fleur zulke mooie katten! Los van dat ze supergrappig zijn :)

  • Melle
   Auteur
   januari 20, 2017 / 18:39

   Haha jaa dat dacht ik wel. Het is op dit moment niet zo handig met werk en zo maar goed, wie weet voor in de toekomst! En dankjewel, dat vind ik ook. Liefde op het eerste gezicht <3

 11. januari 20, 2017 / 13:50

  Aaah ik heb best wel veel gemist de laatste tijd! EEN BLIJE MAANDAGEN NIEUWSBRIEF?! Yes! Heel veel plezier met je persreis! Als ik mij niet vergis was ik afgelopen zomer dus ook ergens in dat gebied, het is er prachtig!

  • Melle
   Auteur
   januari 20, 2017 / 18:40

   Oeh, wat tof dat het dan nu helemaal in de sneeuw is! Jouw foto’s van afgelopen zomer zagen er ook zooooooo mooi uit! Ben echt benieuwd. En serieus, een blije maandagen nieuwsbrief. YEHEES! Ben benieuwd wat je ervan vindt :)

 12. Kaylin
  januari 20, 2017 / 17:36

  Oh, dat marmeren ziet er leuk uit! :D Veel plezier ook gewenst de komende week!
  En oh, dank je trouwens. Vroeger had je Irene ook al eens vernoemt en sindsdien volg ik haar blog en ben ik er helemaal fan van!

  • Melle
   Auteur
   januari 20, 2017 / 18:41

   OOO ZO LEUK! Ik snap het wel, Irene is ook nog echt een heel leuk mens en dan ook nog zo’n leuke blog. Hiep hoera! Fijn weekend xx

 13. januari 21, 2017 / 20:21

  Superleuke week heb je weer gehad! Die manier van kunst maken heb ik nog nooit gezien, maar hij is wel leuk! En dat spelletje is zo grappig! Ik wou dat onze maatschappij zo creatief was haha :p

  • Melle
   Auteur
   januari 21, 2017 / 20:35

   Haha nou dat blijkt wel! Binnenkort ook in de Belgische trams? :)

 14. januari 22, 2017 / 09:38

  Hoi, Ik ken je blog nog maar kort maar vind m heel leuk! :) Heb me meteen op je wekelijkse nieuwsbrief geabonneerd.

  • Melle
   Auteur
   januari 22, 2017 / 11:54

   Ooo jaaa hoera hoera! Wat een leuk nieuws zo op de zondagochtend. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! Alvast heel veel plezier ermee en laat het vooral weten als je tips hebt :) LIEFS!

 15. januari 22, 2017 / 19:16

  Wat een toffe week weer! I LOVE CATSPAM!! Dat skipak staat je heel goed trouwens :P En die hakken voor het gala haha, daar kan ik nog geen meter op lopen. De Efteling vond ik altijd zo geweldig leuk trouwens!

  • Melle
   Auteur
   januari 22, 2017 / 21:01

   Haha yeeeheees! Dat belooft wat. Een hele kiekdag met de katten in de hoofdrol staat nog wel eens op de planning. Is er in ieder geval één iemand blij mee :) En hakken, echt mijn hemel dat is ook niet aan mij besteed. Je had me bij de Viva shoot moeten zien, haha ik kon zo slecht mijn evenwicht bewaren! x

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.