Een weekend vol verhalen

eenweekendvolverhalenHet is zondagavond. Met rode wangen en een roezige playlist zit ik achter mijn laptop. Klaar om mijn belevenissen met jullie te delen. Want zo heb je er geen, en zo heb je drie interviews achter elkaar! Ik wil het zo graag, nu al met jullie delen! Vandaar, een voorproefje op de komende 3 interviews die jullie kunnen verwachten op Thank God It Is Monday.

Vrijdag sprak ik de 36-jarige Sander. Sinds een aantal jaar werkt als hij project director voor de Open Knowledge Foundation. Een stichting die strijdt voor een wereld waar data toegankelijk is voor iedereen. Hij is een aantal maanden geleden voor de liefde teruggekomen naar Nederland nadat hij een aantal jaren in Londen heeft gewoond. Het werd een verhaal over liefde, over het nastreven van idealen en daar actief voor strijden en over hoe de puzzelstukjes in elkaar vielen.

Zaterdag had ik een lunchafspraak met de 28-jarige Michelle in het o zo mooie Groningen. Ze vertelde mij over haar bewuste keuze om vroeg moeder te worden. Ze had altijd al het idee om rond haar 25ste een kind te krijgen. Want waarom nog een aantal jaren wachten? Alsof je situatie qua werk, geld of een woning dan beter is dan hoe op dat moment is. Ze plaatste alles zo in perspectief. Een heel mooi verhaal over bewuste keuzes, over er helemaal voor gaan en daar nog steeds heel blij mee zijn. Een echte powervrouw als je het mij vraagt.

Zondag, sprak ik met Femke, een vriendinnetje die ik al heel lang ken. Zij is vorig jaar september op 28-jarige leeftijd gestart met een deeltijdopleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo). Twee avonden in de week naar school, een dag in de week stagelopen, huiswerk maken én daarnaast nog een parttime baan is af en toe wel afzien. Maar haar stage geeft haar veel energie, het laat haar zien waar ze het allemaal voor doet. Het was heel leuk om iemand die ik goed ken te interviewen. Een bijzonder verhaal, met mooie quotes en een prachtige drijfveer waar ik jullie snel meer over ga vertellen!

Ik vind het zo bijzonder dat jullie mij mailen, op oproepjes reageren of als ik iemand vraag, diegene dan bereid is om zijn of haar verhaal met mij te delen. Of beter gezegd, met jullie te delen. Ik hoop dat jullie dat blijven doen! En mocht je dat nu lezen en denken, ik wil dit ook! Neem dan vooral even contact op. Ik vind het onwijs leuk en interessant om jouw verhaal te horen.

Q: Naar welk verhaal kijk jij het meeste uit?

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.