Vraag | Wat zou je doen als je vandaag geen verantwoordelijkheden had?

melle-vraagJe hebt opeens een dag waarop alles uit je agenda geschrapt is. Je wordt wakker en hoeft opeens niet naar je werk, je hebt geen sociale verplichtingen en al je afspraken zijn afgezegd. Wat zou jij doen?

Het boekje Q&A a day, dat stiekem al een tijdje ongebruikt in de boekenkast ligt, stelde mij deze vraag toen ik er een keer random doorheen zat te bladeren. Ik dacht dat ik snel een antwoord zou hebben, maar het tegendeel was waar. Het zette me vooral aan het denken.

Wat ik zou doen

Het eerste wat in mij opkwam is uitslapen, lekker relaxen, thuis rondhangen, beetje schoonmaken, de katjes knuffelen en voor mijn vriend koken. Dingen die ik normaal in het weekend ook zou doen. Maar toen ik er langer over nadacht, twijfelde ik over mijn eerste keuze. Je hebt opeens een dag geen verantwoordelijkheden. Je kunt doen en laten wat je wilt, dan is dit toch de perfecte dag daar helemaal voor te gaan?

Vroeg opstaan. Een frisse douche, een ochtendwandeling, een kop verse muntthee en dan lekker aan de slag. Want, op een dag als deze zou ik productief willen zijn. Ik zou werken aan mijn blog en dan voornamelijk aan de dingen waar ik normaal gesproken niet echt aan toe kom. Ik ben nu erg veel bezig met content. Want ja, zonder content geen blog. Maar ik zou ook graag andere dingen willen doen, mensen interviewen en offline evenementen organiseren. Ik wil je niet alleen online, maar ook offline kunnen helpen en inspireren. Als ik opeens een hele dag geen verantwoordelijkheden had, zou ik mijn tijd hierin willen steken. Al is het maar een paar uurtjes.

Ik wil genieten van het feit dat ik helemaal zelf mag bedenken wat ik doe, dat de dingen waarvoor ik kies me energie geven en ik daar voldoening uit kan halen. Dat ik tijd kan besteden met mijn vriend, met mijn katten en met mezelf. Want soms gaat het leven zo snel aan me voorbij. Dan lijkt elke dag hetzelfde te zijn, achterelkaar door te denderen. Een dag om stil te staan bij mooie dingen en tegelijk als een speer vooruit gaan. Lijkt me heerlijk. En nu ik dit zo typ, vraag ik me af waarom ik een dag zonder verantwoordelijkheden moet hebben voordat ik dit ga uitvoeren. Wat dacht je van dit weekend?

Q: Wat zou jij doen als je vandaag geen verantwoordelijkheden had?

7 Reacties

 1. juni 17, 2015 / 07:40

  Heerlijk om hierover even na te denken en er bij stil te staan als je het wat drukker hebt!

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2015 / 22:21

   Het is inderdaad superfijn om er over na te denken, maar nog beter om het ook daadwerkelijk een keer uit te voeren ;)

 2. juni 17, 2015 / 16:52

  Ik sluit me aan bij de woorden van Dina!
  Heerlijk om eens over na te denken! (En het te realiseren natuurlijk, zodra mogelijk)

 3. juni 17, 2015 / 22:14

  Ah, wat een fijne blogpost. Ik heb namelijk morgen zo’n dag. En die ga ik precies zo invullen! (Dat was al de planning, maar dat gaat nu nog een beetje meer gelden!)

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2015 / 22:20

   Oh dat is echt superfijn zeg, geniet ervan :)

 4. Carla Timmermans
  juli 15, 2015 / 12:05

  Herkenbaar hoor. En lastig ook. Je hebt namelijk altijd verantwoordelijkheden. En heb je ze niet…..dan verzin je ze wel :-) Sinds een poosje ben ik werkeloos. Althans, zo heet het. Het gekke is dat de dagen zich opeens vullen met dingen waar je eerst geen tijd voor had. Leuke en nuttige dingen, zoals oppassen op de kleinkids, zodat die niet naar de opvang hoeven. Maar ook opeens kunnen trainen voor de vierdaagse van Nijmegen, of muren sausen bij iemand die het zelf niet kan door lichamelijke beperkingen. En gewoon eens niets hoeven is ook goed voor je geest, ik raak er meer ontspannen van en creatiever. Zo zie je maar, elk nadeel…..

  • Melle
   Auteur
   juli 15, 2015 / 12:38

   Nou inderdaad, zo fijn dat het kan en dat je tijd zich zo invult met deze positieve dingen :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.