Weg met de klaagzang; think happy thoughts

thinkhappythoughtsKlagen, zeuren, mopperen, ook ik ben er schuldig aan. Iets kleins of minder kleins, elke dag wel is er wel iets wat een klaagzang waard lijkt. Niet tof! Dus zet je roze zonnebril op, het is tijd voor blije gedachten!

Toen ik gisteravond terug kwam van yoga, zei vriendlief dat ik straalde. Dat hij me in lange tijd niet zo had gezien. En ik heb geen idee waarom dat was. Zo bijzonder was mijn dag niet, de yogales was fijn maar er zaten hier en daar toch wat vetjes in de weg en mijn gekneusde voet is na 5 weken nog steeds niet geslonken, dus dat kan beter. Een zonnegroetje gaat toch net iets lekkerder als je je voet een beetje normaal kunt bewegen. Tijdens de les baalde ik ervan. Maar onderweg naar huis leek het van me af te glijden. Ik fietste langzamer dan anders, zonder haast naar huis. Ik keek om me heen. De zon was laag en fel, de stad was mooi. Wat is het toch heerlijk om naar huis te fietsen dacht ik. Oprecht blij zijn met zoiets als naar huis fietsen en zonneschijn is heerlijk. Je had het vast nog nooit gehoord, maar het zijn de kleine dingen die het doen. En natuurlijk probeer je dat, maar het echt, maar dan ook écht doen, is een ander verhaal. Er is namelijk altijd wel wat. Altijd wel iets wat niet fijn is, beter kan of waar je van baalt. En ik ben er klaar mee.

Zo. Now I’ve said it. Ik heb geen zin meer in geklaag, gezeur, gejammer, gezeik, geëmmer en gezanik. Het is uit. Klaar. Vanaf vandaag alleen nog maar positiviteit. Dat ik vandaag eigenlijk zwetend op mijn bureaustoel, puffend van de warmte en met een gekookte hersenpan de hele dag achter mijn computer zit te werken, laten we voor het idee maar even achterwege.

6 Reacties

 1. Sanne
  juni 12, 2015 / 13:58

  Wat een heerlijke blog, ik ga er meteen voorbeeld aan nemen! Het is een mooie dag en dingen positief zien doet alleen maar goed. Dank! :)

  • Melle
   Auteur
   juni 12, 2015 / 18:58

   Wat goed zeg. You go girl! :)

 2. juni 12, 2015 / 16:30

  Ja ik sluit me hier helemaal bij aan! Heerlijk lijkt het me om gewoon lekker positief in het leven te staan. Helaas is dat op sommige momenten best moeilijk, maar ik blijf het gewoon telkens opnieuw een kans geven:) Fijne dag!

  • Melle
   Auteur
   juni 12, 2015 / 19:00

   Je hebt gelijk. Is ook moeilijk. Steeds opnieuw een kans geven klinkt als een goed plan. Ik doe mee!

 3. juni 12, 2015 / 18:21

  Wat heerlijk, dat besef! Van yoga word ik ook altijd ongelooflijk zen, echt zo fijn is dat. Ik vind het heel jammer als mensen continu aan het miepen zijn. Deze mensen ga ik vaak ook uit de weg, want ze trekken mij mee in die negatieve spiraal en daar vind ik niks aan.

  • Melle
   Auteur
   juni 12, 2015 / 19:02

   Dat lijkt me lastig maar uiteindelijk wel ontzettend fijn. Het helpt wel echt om positieve mensen om je heen te hebben. Versterkt elkaar toch.

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.