Vrijdag Kiekdag | Ambitieuze Meisjes, weer zo veel lekker eten en een ware SUSHI PEN!

vrijdag-kiekdag-25

JOEHOE! Hij is er weer hoor, de énige echte! Een fijne week waar ik tijd voor mezelf nam, accepteerde dat dat oké is, rustig aan deed en – op advies van jou – koos voor dat wat energie gaf!

Vrijdagochtend stonden er pannenkoeken op het menu. En weet je? Dat vind ik dus helemaal niet erg. Al helemaal niet omdat ik niet hoefde te werken. Lekker de tijd om te bakken en te smikkelen. Oké, dat laatste mislukte een beetje. Het was gewoon ZO LEKKER!

Na een ochtendje nog even in bed te hebben gelegen besloot ik dat het tijd was om even de deur uit te gaan. Ik voelde me nog wel overprikkeld en nog niet top fit maar goed, de hele dag thuisblijven en in bed blijven liggen vond ik ook weer zoiets. Dit was de outfit waarin het ging gebeuren.

Ik belandde in een leuk winkeltje vlakbij de dam waar ik op zoek was naar een cadeautje voor de housewarming waar we zaterdagavond heen zouden gaan. Dit boek leek me wel wat. Maar oo ze hadden zo veel keuze! Het werd uiteindelijk een macramé ding – hoe zeg je dat eigenlijk? – om een plantje in op te hangen. Vond, naast dat het heel leuk en mooi eruit zag, ook wel toepasselijk. Bij een housewarming denk je toch al snel aan een plant. Toch? Nou bijna dus.

Iets met sale en dan voor 15 euro drie shirtjes scoren. Nooit. Genoeg. Streepjes.

Toen ik thuis kwam deed ik – nu niet meer zo – stiekem een dutje en voelde me daarna echt als herboren! Energie en vrolijkheid, hoera hoera! Ik besloot dat te gebruiken voor een interval training uit de guide. En ja, dan krijg je dus dit mooie tomatenhoofd als resultaat. GOOD BUSY!

Twee van mijn favoriete dingen. Pindakaas en kwark? Bijna. Want Anna’s boek is daar ook zéker een van! Het is een ontzettend leuk boekje die ik echt in een ruk uit heb gelezen. Anna interviewt allemaal verschillende mensen die dicht bij haar staan. Het interview met haar vriend over haar is bijna eng. Het had net Stephan kunnen zijn die over mij vertelde. Zó herkenbaar!

Zo zit je thuis aan je ontbijtje, zo zit je zaterdagochtend in de boulderhal. Jup! Met mijn laptopje en een kop verse muntthee – LUV IT! – was dat best goed te doen. Weet je ook waar dat boulderen uit mijn blije lijst vandaan kwam ;)

Mocht je je nog afvragen wat boulderen is, dat is dus klimmen maar dan zonder touw – je weet toch, living on the edge. Het zijn ‘korte’ afstanden om te klimmen. Een combinatie van kracht en uithoudingsvermogen maar ook puzzelen en tactiek. Vriendlief vind dat dus helemaal leuk. Nou, mij niet gezien!

De boulderhal zit aan het IJ en als de zon schijnt, heb je best wel heel mooi uitzicht hier.

Haha, dit vond ik dus ZO LEUK! <3

WIIEEHHHOO! Dit zijn de perks of being a blogger. Hele fijne thee uit de webshop van Annemerel in de smaken Apple Green, Banana Dream en Coco orange. MM!

Nog meer post! Van sooohappy.nl. OMG!

Mijn TE leuke (zelf betaalde) agenda van Ban.do. Ooo wat is hij mooi en leuk en groot en aaaaaah als het augustus is kan ik m eindelijk in gebruik nemen. Tot die tijd blader ik er stiekem elke dag alvast even in. Hij is echt leuk en heeft zo veel schrijfruimte! Heel heel fijn :)

Ondertussen was vriendlief bezig met zijn bedrijfje. Met De Uitlegfabriek maakt hij samen met Luuk filmpjes om complexe (nieuws) items uit te leggen. Bijvoorbeeld dit filmpje over het schoonmaken van het spoor. En zo ziet dat er dus achter de schermen uit.

Zondagochtend haalde ik wat boodschappen en wie was daar naast Stephan en ikzelf, ongelofelijk blij mee?

Vriendlief weet dus precies hoe het werkt he. Liefde gaat door de maag. Nou, gelukt hoor! KIJK DAN!

Maandag was het weer tijd om aan het werk te gaan. Ik wist nog niet hoe ik het allemaal moest hebben. De vier dagen rust nemen en vrij zijn – en accepteren dat dat oké is en dat ik daarom niet een suffe oma ben – heeft ontzettend geholpen, maar dit was het moment waarop ik écht voor mezelf moest kiezen. Die druk die komt natuurlijk niet zomaar ergens vandaan. Dus ook in mijn werk moet ik daar gewoon vaker/beter op letten. Ik voel me zo verantwoordelijk en volwassen als ik dat typ! Haha.

Dit was van een onderzoek wat maandag plaatsvond met collega’s die onze huidige website en onze ideeën voor de verbetering van Blog Society gingen testen. Vet interessant! Met opdrachten en eye tracking. Zie je het rode stipje?

Toen ik thuis kwam van mijn werk voelde ik me lichtelijk overprikkeld en wilde ik even opladen voor de avond. Een meditatie – lekker op het bed liggen, ademen en luisteren – deed wonderen. En poes, die wilde ook mediteren <3

Naast eten weet vriendlief me ook prima blij te maken met een bosje verse munt :)

Hoera hoera, dit was het opsparen van energie én het gaan sowieso waard. Vanavond werd namelijk het magazine van de Ambitieuze Meisjes gelanceerd, waar ik twee stukken voor heb geschreven (deze en deze). Hier, op deze super super fijne locatie van Mmouse.

En niet alleen omdat ze lekkere hapjes en snoepjes hadden – halloooooo :) – maar ook omdat er zo veel lieve mensen waren! Het gaf echt heel veel energie en om dat te voelen en te realiseren was ontzettend fijn. Daarnaast vind ik het magazine zó tof geworden! Echt een eer dat ik daar een klein steentje aan heb mogen bijdragen.

Dinsdag havermout dag! <3

Om wat meer rust in te bouwen werkte ik dinsdagmiddag thuis. Moest ik wel eerst voor door de regen fietsen. IEH!

Dinsdagavond moesten mijn benen weer even getraind worden. Legday it is! En jongens, ik durf het bijna niet toe te geven maar die squats in zo’n rek he, die vind ik dus best wel heel leuk om te doen. Wie had dát gedacht!

De collega’s van VROUW waren woensdag al helemaal in de stemming. Overal oranje vlaggetjes! Laten we zeggen dat het er in ieder geval heel vrolijk uit zag :)

Je wist niet dat het bestond. TOT NU! Een ware sushi pen! OO MY! Helemaal uit Japan en gekregen van mijn collega. Oeh, hij schrijft ook nog eens heel lekker. En hallo, SUSHI!

Ik besef me nu dat ik best veel foto’s heb van sporten en actief doen terwijl ik deze week zo relaxt was en goed bezig was met rust nemen enzo. Tjsa, foto’s van een bed zijn gewoon niet zo heel leuk om te maken en te laten zien. Dus dan maar een foto van de intervaltraining van woensdag. Ik begin het dus serieus leuk te vinden. Hoe dan?

UNIEK! Met het hele ‘gezin’ op de bank. Wat gezellig :)

Donderdag heerlijke boterhammen als ontbijt. Pindakaas en banaan zijn wel echt mijn favoriet. O en sokken met confetti. Sowieso.

Tijdens een rondje wandelen dit tegenkomen! AAH! Hij stond samen met een paar gekleurde vriendjes op een vrachtauto – die ik heel kundig heb proberen weg te knippen – dus eigenlijk telt het niet. Zo ‘in het wild’ was hij dus niet. Maar, zo leuk! Kijk dan. De hippie in mij werd hélemaal gelukkig!

Tot slot, de blogposts van deze week

Dankjewel voor het lezen en het élke week weer met me mee gaan op avontuur! Het was echt een fijne week, met veel interessante inzichten en fijne momenten waar jij gewoon ook onderdeel van was. ZO TOF! Ik ga dit weekend met mijn ouders een weekendje weg. Of eigenlijk, zij gaan op vakantie en ik ga een paar dagen mee. En hoewel ik daar in eerste instantie wat gespannen van raakte – want hele weekend weg, want blog want.. – heb ik er nu eigenlijk wel zin in! Wat zijn jouw plannen voor dit weekend? Wat je ook gaat doen, ik wens je ontzettend veel plezier en hoop je in ieder geval maandag hier weer te zien. Tot die tijd kun je mijn avonturen volgen op Instagram.

Veel liefs!

Melle

38 Reacties

 1. juni 17, 2016 / 07:38

  Liefde voor jouw overzicht en jouw enthousiasme hihi <3 En interval trainingen zijn inderdaad ongelooflijk tof -en hartstikke goed- om te doen. Superfijn dat je even wat rust heb genomen: hoop dat je daardoor weer een stukje beter in je vel zit lieverd. Voor nu wens ik je een prachtig weekend toe en hoop dat je alles even los kunt laten. Dat verdien je namelijk meis. X

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2016 / 10:31

   YAY! Hoera hoera :) Dankjewel lieve Deisy! En erg he, ik wist niet dat ik dat ooit zou gaan zeggen! Het heeft zeker veel geholpen, veel ruimte gegeven ook en dat is echt ontzettend fijn. Nu zorgen dat het zo blijft maar met jouw lieve woorden en wensen moet dat vást goed komen! x

 2. juni 17, 2016 / 08:15

  Ik heb dus nog nooit een boterham met pindakaas en banaan op, misschien moet ik dat toch eens doen. En super dat je komend weekend eventjes weggaat, ondanks dat mijn blog nog veel kleiner is zou ik namelijk precies dezelfde stress ervaren, haha! Dus dapper dat je het toch doet, moet ik misschien ook maar doen. ^^’ Geniet ervan! (En YAY voor de Girlboss mug en sushi pen!)

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2016 / 10:29

   WAAAT? Haha, nee logisch. Het is ook best een gekke combinatie al vond ik het wel heel leuk dat het ‘recept’ zo in de fitgirlcode guide staat. Is er in ieder geval een iemand met mij die dat ook lekker vindt :) En de laptop gaat dit weekend gewoon mee hoor haha, maar dan wel met iets minder druk om als een dolle blogposts te gaan schrijven (tenminste, dat zit ik nu tegen mezelf te vertellen). Het is toch je kindje, hoe groot je blog ook is <3

 3. juni 17, 2016 / 09:10

  Wat een fijn overzicht en wat heb je evengoed nog veel leuke dingen gedaan!

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2016 / 10:27

   Oo lief! Dankjewel :) En zeker! Goed leerpunt dat je zelfs in een rustige week ook nog best veel leuke dingen kan doen :)

 4. Tessa
  juni 17, 2016 / 09:22

  Weer genieten dit overzichtje! Mag ik vragen waar je je broek vandaan hebt? (Die zwarte die je draagt op tweede foto <3)

  X tes

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2016 / 10:25

   Yay dankjewel! Oeh, dat is een pantalon van Mango. Die zijn echt ZO fijn! Volgens mij zitten ze standaard in het ‘assortiment’ :)

 5. juni 17, 2016 / 10:13

  Wat een heerlijk enthousiasme weer! En aaah dat busje op de laatste foto, heel tof!

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2016 / 10:26

   Hoera hoera! Dankjewel :) En als hij niet op die vrachtwagen had gestaan, oooo dan was ik er even voor gaan staan voor een foto haha!

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2016 / 10:32

   Normaliter ben ik zó slecht in shoppen in de sale! Een goed tijdstip – vrijdag aan het begin van de middag wanneer iedereen nog aan het werk is – doet wonderen ;) En hoera voor de sushipen! Fijn weekend! x

 6. juni 17, 2016 / 11:52

  Yeeeeeees een sushi pen! Die is het allerbeste. Heb mij doodgezocht in China naar cute stationary, on-moge-lijk was het. *gaat nu op internet zoeken waar ik dat kan kopen*! Fijn dat je zo’n heerlijke week hebt gehad & dat je je weer wat beter voelt. Heeeeeeeel fijn weekend, geniet er intens van! X

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2016 / 16:07

   Jaaa leuk! Ik kan het eventueel even voor je navragen waar ze dit heeft gekocht :) En yay voor goede keuzes :) Dankjewel voor je leuke reactie *stuiterbal modus AAN* en jij ook een heel fijn weekend gewenst! Liefs x

 7. juni 17, 2016 / 11:54

  Ahh, deze artikelen vind ik zo leuk om te lezen! Die pancakes zien er heel lekker uit. En toevallig hebben wij die 100% pindakaas ook thuis! Ik vind hem heerlijk! Wat mooi dat het zo’n fijn weekje is geweest! :)

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2016 / 16:08

   WIEHOOO! Thank god it’s Friday! :) En wat leuk dat je ook zo fan bent. Ik ook! :) En ooeeeh, pindakaas buddies! Ik HOU echt van deze pindakaas haha, helemaal gelijk. Deze is super lekker!

 8. juni 17, 2016 / 12:25

  Ik word zo blij van de hoeveelheid streepjes en leuke patroontjes in jouw foto’s, whoehoe! En volgens mij schrijf ik dit te vaak, maar ik word altijd blij als ik op jouw blog ben geweest haha. Instant happinessss!

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2016 / 16:09

   YAAYYY! :) En ik denk ook niet dat ik vaak genoeg HOERA of CONFETTI heb getypt dus bij dezen, gewoon nog meer voor NOG meer blijheid en instant happiness. Fijn weekend! x

 9. juni 17, 2016 / 20:09

  Wat fijn dat je je weer beter voelt na wat rust. Je grenzen bewaken kan echt heel moeilijk zijn, maar het is uiteindelijk wel heel belangrijk. Aan een volledig uitgebluste Melle heeft helemaal niemand iets. You go girl :D

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2016 / 21:17

   Haha nee precies. Goed punt! :)

 10. juni 17, 2016 / 20:11

  Jeej van jouw Kiekdag word ik altijd blij hahaha. Fijn dat het weer wat beter met je gaat. Ik word ook helemaal als ik een volkswagenbusje zie :)

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2016 / 21:18

   Jaaaaa! Zo leuk om te lezen :) Word er zelf ook altijd geel vrolijk van. En zo leuk dat we dat volkswagenbusje-gevoel kunnen delen. Wiiieehh!

 11. juni 17, 2016 / 22:18

  Wat een mooi overzicht weer. Ik vind de girlboss-mok echt heel leuk en streepjes doen het inderdaad altijd goed. Goed dat je wat rust hebt genomen! Heel veel plezier dit weekend :D <3

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2016 / 22:58

   Dankjewel! En jaaaa he-le-maal leuk! :) Het is hier zo stil en rustig! Maakt de week helemaal af. Liefs!

 12. juni 17, 2016 / 22:50

  Pindakaas en banaan mmmmm nam ik vroeger altijd mee op brood naar school! En dan iedereen in de pauze ieellll roepen haha. Zeker iets wat ik in mis! Maar weer een pot meenemen volgende keer.

  • Melle
   Auteur
   juni 17, 2016 / 23:00

   Ooo wat vet leuk. Nostalgie! Gek he, dat kinderen dan riepen dat het vies is. Echt niet! :) <3 Bij de Albert Heijn verkopen ze nu mijn lievelings. Pindakaas met alleen maar pinda's. Ooo die met je echt proberen! Liefs, xx

 13. juni 18, 2016 / 21:23

  Hihi pannenkoeken zijn áltijd een goed idee :D I love them!! In die klimzaal hebben mijn vriend en ik trouwens voor het eerst samen geklommen. Inmiddels zijn we in Bogotá ook een paar keer naar zo een zaal gegaan en hebben we twee keer geklommen op hoge rotsen net buiten de stad (mét touw trouwens!!). Ondanks mijn hoogtevrees toch heel tof! Ik ga gewoon niet zo hoog haha

  • Melle
   Auteur
   juni 18, 2016 / 21:47

   Oooo wat cool, nostalgie! Wat gaaf dat je dat ondanks je hoogtevrees gewoon doet, en dan ook nog eens op échte rotsen. Oprecht heel tof! Maar alsnog, jij liever dan ik ;)

   • juni 18, 2016 / 21:49

    Haha nou één keer durfde ik niet meer te bewegen en toen moest de begeleider me van de rots komen plukken: over gênante momenten gesproken haha :P

    • Melle
     Auteur
     juni 18, 2016 / 22:51

     Haha dat is wel leuk (en oké misschien een beetje gênant) maar je hebt t wel gedaan. Al 100% meer dan ik ooit zou doen :)

 14. Irene
  juni 18, 2016 / 22:13

  Ik kan echt nooit een pannenkoekentorenfoto maken want ik eet de pannenkoeken al op terwijl ik er nog aan het bakken ben :p haha! Heb er gisteren voor m’n vriend gemaakt en hij is nu ook helemaal om. En ik denk dat ik wel elke week een keer iets zeg over pannenkoeken hier in dit reactievakje :p
  Ik vind het super bewonderenswaardig trouwens dat je zoveel doorzettingsvermogen hebt om het sporten te blijven doen. Ik lig nu nog even chips te eten in bed, maar ik heb al zin om morgen ook een lekkere workout te doen! :D
  Leuke kiekdag weer! Kijk al uit naar de volgende ^^ ik wens je een superfijne week vol magjes en niet te veel moetjes :)

  • Melle
   Auteur
   juni 18, 2016 / 22:55

   Haha ik snap dat wel. Ik moet me ook erg inhouden moet ik eerlijk bekennen. En oké laten we afspreken dat jij er elke week iets over zegt (goede reden om minstens een keer per week pannenkoeken te eten :)). En dat heet balans toch? Yay voor chips eten in bed en de dag daarna te gaan sporten. Dik prima! En wat een lieve woorden en een méga goed advies. Dat ga ik dus zéker opvolgen :)

  • Melle
   Auteur
   juni 18, 2016 / 22:52

   Yeeeess! #lifegoals :)

 15. juni 19, 2016 / 11:29

  Ohw Melle, wat geniet ik toch elke keer weer van je kiekdag! Sterker nog, ik ben de laatste maand totaal niet bezig met bloggen, maar blijf speciaal terug komen naar jou blog! Ik geniet ervan! Voor mij is het lezen van jou blog even een stapje terug doen en tijd voor mijzelf nemen en genieten! Dus dankjewel daarvoor!
  & ik wil nu naar de H&M rennen voor de sale, want ik wil ook meer streepshirtjes! :)

  • Melle
   Auteur
   juni 19, 2016 / 12:18

   Ooooo wat méga lief en zo leuk! Dankjewel :) En dat laatste, dat snap ik wel :) aan streepjes nooit genoeg! Liefs xx <3

 16. juni 19, 2016 / 17:44

  Streepjes, streepjes, streepjes. Ik had het er laatst met mijn zusje over toen we in de winkel waren en ik een shirtje paste (met streepjes). Ze zei dat ik al zoveel streepjes had en ik vond dat dat niet uitmaakte omdat streepjes altijd goed zijn!
  Is het erg als ik de Ambitieuze meisjes nog niet kende? Tot nu dan, want nu ben ik fan :) En wat een tof idee van je vriend, ik ben benieuwd naar meer filmpjes. Fijne nieuwe week lieve Melle! Let’s ROCK XXXX

  • Melle
   Auteur
   juni 19, 2016 / 18:21

   Haha ik ben het er heeeelemaal mee eens :) En dat is zeker niet erg, alleen maar heel leuk dat je het hebt ontdekt toch? Er is ook een besloten Facebook groep, waar regelmatig leuke tips en vacatures voorbij komen. Zou ik zeker even bij aansluiten! En leuk he, die filmpjes. Ze zijn bezig voor een opdracht dus ik denk niet dat hij online gaat komen. Maar toch! Blijft tof :) En dankjewel, jij ook een heeeeele fijne week gewenst! xx

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.