Ik geef het maar gewoon toe | 7 things I suck at

melle-kopenhagenAfgelopen vrijdag zag ik deze blogpost van Annemerel voorbij komen. Direct zo’n moment waarop ik dacht, een blogpost met deze titel ga ik ook maken! Toegeven dat je iets niet kunt vind ik omdát ik het soms best wel moeilijk vind, écht een superpower van een girlboss. Hoe ambitieus je ook bent, hoe graag je ook álles zou willen doen, je kunt niet alles en dat hoeft ook niet. De dingen waar ik helemaal niet goed in ben, vinden anderen misschien superleuk en kunnen dat méga goed! Tijd voor wat zelfreflectie.

Op tijd komen voor speciale gelegenheden | Zo. Now I’ve said it. Want mensenkinderen wat vind ik dit akelig om toe te geven. Ik ben namelijk iemand die echt heel erg punctueel is en op tijd komt. Maar als ik met vriendinnen afspreek in de stad of ik ga bij iemand eten, dan lukt het de laatste tijd gewoon niet om op tijd te komen. Ik schat de tijd volledig verkeerd in en vergeet spontaan hoe lang iets fietsen is. En geloof me, het is echt niet uit kwade wil. Ik probeer het echt!

Eén koekje, chipje of [vul zelf in] eten | Serieus, hoe dan? Gaat gewoon nooit gebeuren. Snacks gaan bij mij per pak.

Nee zeggen | En dan heb ik het dus vooral over sociale situaties. Kijk, als ik al iets anders heb gepland is het makkelijk. Maar stel dat je één avond in de week vrij bent en iemand vraagt je of je precies dan ergens mee naartoe wil gaan wat je ‘wel oké’ lijkt. Wat doe je dan? Nou, ik wil dus dan nee zeggen maar het doen vind ik zó onwijs moeilijk! Teleurstellen van mensen is echt niet mijn hobby en voor mezelf kiezen en wat ik wél echt leuk vind om te doen vind ik heel lastig.

Oprécht ontspannen | Ik begin een patroon te zien, haha! Dat nee zeggen heeft dus ook met dit punt te maken. En dan vooral met nee zeggen tegen mezelf. Ik wil namelijk áltijd iets doen. Zo veel plannen, dingen om te doen en daarnaast voel ik als ik op de bank zit – wat echt uniek is – zo veel onrust!

Op hakken lopen | Zo zo mooi vind ik het! Het maakt een outfit soms nét dat beetje chiquer en oeh, ik vind het dus ook best wel sexy. Maar serieus, ik kan het dus echt niet als het geen blokhak is of als de hak hoger is dan 3 centimeter.

Balans vinden in mijn eetgewoontes | Het is iets wat ik onwijs probeer. Elke dag weer maar het is gewoon onwijs moeilijk. Balans is misschien ook niet het goede woord. Als ik daaraan denk, denk ik aan iemand die in harmonie is met zichzelf bij alles wat hij of zij doet (en dus ook eet). Alleen maar groene smoothies, dat soort dingen. Maar goed, zo is het leven niet. Zo is mijn leven niet. Ik hou gewoon onwijs van eten en het is ook niet voor niets dat ik zo ontzettend heb geschommeld met mijn gewicht. Misschien moet ik het streven om mijn eetgewoontes in balans te krijgen gewoon loslaten. Wellicht iets minder krampachtige gedachten af en toe helpen vast bij die harmonie en rust omtrent dit onderwerp. I’ll keep you posted.

Een boek lezen | Mijn boekenkast zit vol met boeken die ik nog wil lezen. Dan heb je trouwens mijn wishlist van boeken ook nog niet gezien. Het is echt wel erg want de wil om een boek te lezen is er zéker wel. Het daadwerkelijk doen is een ander verhaal. Voor romans of literatuur weet ik gewoon niet zo goed wat ik zou willen lezen en waar ik dus zou moeten beginnen. En zelfhulpboeken, daar wil ik gewoon echt even voor zitten. In mijn hoofd is het kermis. Elke dag prijs, zoals Naomi dat zo mooi zegt. Ooit gaat het weer gebeuren hoor! En dan ga je het zeker horen want dit zijn #goals!

Waar ben jij echt niet goed in?

55 Reacties

 1. augustus 29, 2016 / 07:28

  Haha op hakken lopen, tel daar 1 bij op (moi). Dat kan ik ook he-le-maal niet goed. En betreft dat balans vinden… alleen groene smoothies drinken noem ik geen balans. ;) Ik heb daar trouwens nog heel veel over te zeggen eigenlijk, over ‘gebalanceerd eten’ en ik wil dat nog allemaal uitwerken op mijn blog, en ik hoop snel, maar iets met Lyme en pijn enzo. ;)

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 07:34

   Yehees welkom bij de club ;) En balans, ja dat is inderdaad niet alleen groene smoothies drinken. Ik ben wel benieuwd naar jouw kijk en alles wat je erover wilt zeggen. Wacht geduldig af :) liefs!

 2. augustus 29, 2016 / 07:42

  8 Titels zonder schrijffout maken? Sorry, normaal zou ik erover zwijgen, maar nu is het echt een weggevertje, ik ‘geet’ het toe. ;-)
  Ik herken er wel enkele eigenlijk. Op tijd komen, één koekje eten, balans vinden in mijn eetgewoontes … Boeken lezen lukt gelukkig wel, dat doe ik dan ook best graag. :-)

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 08:25

   Haha oo god betrapt! Dankjewel voor het opmerken, ik heb het aangepast :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 08:28

   JAAA DOEN! :) En ben benieuwd naar jouw uitwerking.

 3. augustus 29, 2016 / 08:17

  Haha heb je even ;-) ? Voorheen kwam ik altijd overal te laat, maar ik let daar tegenwoordig echt op en gaat mij eigenlijk nu wel stuk beter af. Toch heb ik de neiging om mijn tijd verkeerd in te schatten hoor. Ook ben ik niet goed in balans, maar dan meer op werkgebied. Ik doe of alles en werk als een gek of helemaal niets: iets er tussenin vind ik altijd heel lastig. En ik doe heel veel dingen op het laatste moment, dat vind ik zelf echt een hinderlijke eigenschap van mezelf haha.

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 08:29

   Je bent ook gewoon zó enthousiast en gedreven! YOU GO GIRL! <3

 4. augustus 29, 2016 / 08:30

  Oprécht ontspannen – Herkenbaar! Ik heb altijd het idee dat ik iets moet doen, als ik totaal ontspan heb ik het idee dat ik mijn tijd verdoe. Tja, hoe breng je daar verandering in aan..

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 08:32

   Heb jij de tip? Ik ben er nog niet helemaal achter. Want bedenken dat ontspannen goed is snap ik ook wel maar het daadwerkelijk doen dat is inderdaad lastig. Mocht ik erachter zijn wat de gouden tip is dan laat ik het weten! :)

 5. augustus 29, 2016 / 08:32

  Góh wat lijken wij op elkaar zeg!
  Ik kan heel dit lijstje helemaal van je overnemen!

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 08:37

   Wat bizar hoe dat kan! Ergens is dat toch ook wel weer een geruststellende gedachte :)

 6. Anne
  augustus 29, 2016 / 09:16

  Ha, heerlijk van die échte verhalen. Ik ben heel slecht in small talk!

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 12:22

   Oeh daar kan ik me ook wel in vinden. Echte Nederlandse mentaliteit, gewoon direct to the point komen :)

 7. augustus 29, 2016 / 10:07

  Ik ben vooral (ook) slecht in small talk, niet mijn ding. Maakt sociale contacten met vreemden vaak wel wat ongemakkelijker. En keuzes maken is iets wat mij ook niet helemaal ligt. Ik heb snel last van keuzestress. En mode… heel. slecht. in.
  Zo zie je, iedereen heeft wel zo zijn ding waar hij/zij niet al te goed in is. Ik maak er ook geen geheim van. Weten mensen precies waar ze aan toe zijn ;)

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 12:25

   Mooi gezegd en maakt je verhaal ook direct rond. Small talk en dan mensen weten waar ze aan toe zijn. You go girl!

 8. augustus 29, 2016 / 10:07

  Een boek lezen wil ik eigenlijk ook nog blijven volhouden nu het geen vakantie meer is! Zo raar, wanneer ik weer gewoon moet werken of naar school moet gaan doe ik het gewoon bijna niet meer

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 12:26

   In de vakantie staat echt zo’n modus aan van genieten en niks doen. In het ‘normale’ leven voelt het dan een beetje als je tijd voldoen. Maar eigenlijk is lezen heel goed, naast ontspannen word je er ook nog eens slim van. #notetoself

 9. augustus 29, 2016 / 10:19

  Poeh, ik herken eigenlijk bijna alles! Haha, fijn begin van de week dit ;-) Alleen boeken lezen lukt mij wel aardig goed (met name in de vakantieperiode), heerlijk!

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 12:26

   Haha een groot feest van herkenbaarheid. WIEHOO!

 10. augustus 29, 2016 / 11:28

  Toegeven dat je ergens niet goed in bent, is zo verdomde moeilijk. Ik heb zelf de laatste tijd erg veel moeite met keuzes maken, het is zo verdomd lastig. Her vervelende is, dat als je geen keuze maakt, de tijd de keuze maakt.

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 12:29

   Zo heb ik het nog nooit bekeken. Dan wordt het lot bepaald door de tijd. Interessant! Dus ook nog eens tijdsdruk op die stomme keuzes. AAH!

  • Irene
   augustus 29, 2016 / 14:00

   Heel herkenbaar! Maar geen keuze maken is ook een keuze :)

 11. augustus 29, 2016 / 12:49

  Haha, hier zitten wel wat herkenbare dingen tussen! Tijd inschatten is vooral een zwak punt van mij. Reistijd gaat nog wel, maar tijd als in hoeveel tijd ik nodig heb voor taken of activiteiten, daar ga ik altijd de fout in…

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 13:21

   Dat is inderdaad ook wel een goed punt. Iets met enthousiasme en veel willen doen ;)

 12. augustus 29, 2016 / 13:12

  Hahaha, dat maar een koekje eten of wat dan ook kan ik ook niet. Naja, daar begint het wel mee, maar uiteindelijk kan ik mijzelf niet inhouden

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 13:22

   Precies dat! :)

 13. Irene
  augustus 29, 2016 / 13:58

  Supertoffe post! Ik vind hakken ook echt heel erg mooi maar jee wat moeilijk. Of eigenlijk, ik kan het thuis wel redelijk, maar als ik dan ergens heen moet, lukt het niet meer :p dan stuntel ik in het rond en ik heb het gevoel dat iedereen dan naar me kijkt van jee zij heeft ook eens hakken aan hoor. Pfoe! En ja, dingen gaan bij mij ook per pak ;)
  Ik ben wel echt heel erg goed in op tijd komen. Misschien iets te. Ik ben liever een half uur te vroeg dan 2 minuten te laat! Ik vind het gewoon wel een chill gevoel dat ik er eerder ben en dan nog even tijd hebt om tot mezelf te komen, kwestie van me voor te bereiden op alle avonturen die me te wachten staan. Haha :p En boeken lezen ben ik ook erg goed in! Ik heb vorige zomer een e-reader gekocht en dat maakt het wel veel makkelijker. Past in m’n handtas en je haalt het snel boven om even te lezen. Daarbij is dat voor mij echt mega ontspannend om mezelf te verliezen in een verhaal dus nee, geen moeite mee!
  En verder, we hadden het er al eens over, nee zeggen is inderdaad moeilijk! Ik heb er soms ook nog moeite mee maar het is wel een feit dat het gemakkelijker wordt als je het vaker doet dus gewoon gaan met die banaan en voor je eigen zin opkomen! :)

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 22:54

   Hoera! Welkom bij de ‘ik kan niet op hakken lopen club’ :) En op tijd komen ooo ik hou er ook van en met zakelijke dingen lukt het ook wel maar als ik met vrienden afspreek gaat het dus altijd mis. Echt hoor, ik vind t bijzonder en echt totaal niet mij. Zo’n e-reader klinkt echt hemels zeg! En dat dat hij zo weinig batterij nodig heeft om weer volledig opgeladen te zijn is ook wel superfijn! Je helemaal verliezen in een verhaal, dat lukt mij ook wel eens maar ik weet nu gewoon niet zo goed (als in, helemaal niet) waar ik dan zou moeten beginnen. En tot slot, daar ga ik voor!

 14. augustus 29, 2016 / 16:55

  Wat een goed artikel, die ga ik van je overnemen. Het is oké om in sommige dingen gewoon niet goed te zijn, dat maakt je weer beter in andere dingen! Ik ben ook echt niet goed in nee zeggen en ontspannen. Ik moet altijd maar doorgaan, doorgaan en doorgaan. Gelukkig kan ik af en toe nog wel even ontspannen met een boek, maar ook dat voelt soms als ‘moeten’ en dat maakt het heel beladen.

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 22:58

   Oo tof! Laat je het even weten als het af is? Ben benieuwd :) En dat laatste, dat is zo herkenbaar! Want hoewel ik ook mijn ontspanning vindt in bloggen, foto’s maken, ideeën bedenken, dat soort dingen, merk ik dat het soms ook moeten wordt. Dat het een verwachting is die heel hoog is en die ik mezelf dan opleg. Precies zoals je zegt, dan wordt het opeens beladen. Had het dit weekend ik Kopenhagen ook. He wat stom! Toen ik het zo benoemde, kon ik het daarna heel makkelijk laten gaan. De rest van mijn weekend was TOP! :) #zouikvakermoetendoen #latengaan #ennaarkopenhagen

 15. augustus 29, 2016 / 17:51

  Whahaha ik herken er veel te veel ? Maar degenen die er echt uitspringen zijn toch wel het te laat komen er op hakken lopen. Ik wás altijd heel punctueel, totdat ik naar Colombia vertrok dus en de eigenschap altijd en overal te laat te komen heb overgenomen. Op hakken lopen kan ik ook écht niet. Terwijl ook ik het mooi vind. Nouja is wel beter voor onze voetjes ?

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 22:59

   Haha je bent in ieder geval goed ingeburgerd :) En dat van de schoenen is zeker waar. Goed zeg, die positieve punten benadrukken. LOVE IT! :)

 16. augustus 29, 2016 / 19:33

  Gelukkig is niet iedereen goed in alles! Anders zou het zo sneu zijn voor de rest. ;)

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 22:59

   Haha exact!

 17. augustus 29, 2016 / 20:19

  Oooh, als mijn boek uitkomt dan zou ik wel beledigd zijn als je het dan niet leest hoor! ;)

  Ik kan ook echt niet op hakken lopen. Of ik kan het wel, maar dan vrij langzaam. Dan denk ik altijd: “Verdomme, met platte schoenen was ik allang daar geweest.”

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 23:00

   O jee, no pressure. Ik ga een poging wagen maar ik bindt me er niet op vast ;) En haha, dat is inderdaad waar. Op hakken gaat het altijd nét iets minder soepel.

 18. augustus 29, 2016 / 20:35

  Wat een mooi lijstje :-) En zo herkenbaar. Ik heb net een rol koekjes in de kast gelegd. En daar ga ik zo weer heen lopen om de volgende eruit te halen. Hakken heb ik jaren geleden opgegeven. Tenminste, niet blokhakken, want ook daar loop ik op.
  Wat lezen betreft: sinds ik het fenomeen luisterboek heb gevonden, ben ik helemaal om. Ik heb de laatste maanden al tientallen boeken op deze manier “gelezen”. Echt superhandig. Je kunt het overal doen, op de fiets, in de auto, handig!

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 23:02

   Haha die koekjes, echt geniaal en zo herkenbaar! Vooral als je weet dat ze in de kast liggen. En oeh, luisterboeken. JAA! Ik ben ook erg fan. Een tijdje heel fanatiek geluisterd op de fiets naar mijn werk. Zo fijn en rustgevend! Bij Blog Society – waar ik werk – doen we nu een campagne met Storytel. Ik vind het zo leuk! :)

 19. Marjolijn
  augustus 29, 2016 / 21:52

  Hoera, ik ben niet de enige die niet op hakken kan lopen! Ik probeer het wel, hoor, vooral als er iets speciaals en feestelijks op de planning staat… Maar aan het eind van de avond heb ik dan ontzettend zere voeten en ik verzwik mijn enkels voortdurend xD

  Op mijn lijst van Dingen Die Ik Niet (goed) Kan staat ‘rekenen’ met stipt op nummer 1. Ik heb namelijk dyscalculie en dat betekent dat mijn rekenkundig vermogen zwaar onderontwikkeld is. Dat is best irritant, maar met Heel Veel Uitleg van iemand anders kan ik een rekenprobleem (soms) nog wel oplossen ^^

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 23:04

   Tijdens een bruiloft in juli heb ik netjes hakken gedragen tijdens het diner. Heel slim, zo’n zittend moment ;) Daarna direct weer uit gedaan maar dan wel heel even dat ‘chique’ gevoel gehad. O en rekenen, nou ik kom bij de club hoor!

 20. augustus 30, 2016 / 10:52

  Wat is dit stiekem leuk om te lezen! Het is natuurlijk helemaal niet erg om iets niet zo goed te kunnen, dus waarom heeft het dan eigenlijk zo’n taboe?
  Ik ben in ieder superslecht in spreekwoorden, haha. Hoe vaak ik me daar niet in vergis! En sport. Ik ben ontzettend a-sportief (en toch sport ik al een tijdje best fanatiek, wie had dat gedacht, haha!).

  • Melle
   Auteur
   augustus 30, 2016 / 11:47

   Goede vraag! Inderdaad best wel goed om het daar dan eens over te hebben, over taboe doorbreken gesproken ;) Mijn vriend is – sorry liefje – ook best wel slecht in spreekwoorden. Vooral van die zinnen of woorden haalt hij dan door elkaar en zo verzint hij ze eigenlijk zelf. Levert wel weer leuke situaties op moet ik zeggen ;) En go you met het sporten! Super goed bezig!

 21. augustus 30, 2016 / 12:41

  Shake hands bij alle 7 punten! Ik kom ook altijd te laat, ik zeg te weinig nee, ik ontspan nooit oprecht, hakken heb ik zelden aan want ik breek er mijn enkels door, chips roept altijd mijn naam, boeken staan ongelezen in de kast en mijn eetpatroon? Een soort 1000 stukjes puzzel die nog in elkaar gelegd moet worden.
  Wel heel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben

  • Melle
   Auteur
   augustus 30, 2016 / 13:36

   Dat is inderdaad fijn, ook voor mij! :) Kunnen we deze struggels samen delen. Dat geeft toch wel een goed gevoel!

 22. augustus 30, 2016 / 16:33

  Hahaha, alle zeven typisch dingen die jij kunt noemen! Nee zeggen hebben meer mensen last van, daarom lees je ook zo vaak tips hoe het makkelijker gaat. Ik ben er ondertussen (thank god) vanaf. Enneh, één koekje is geen… toch?!

  • Melle
   Auteur
   augustus 30, 2016 / 22:02

   Haha precies! Een koekje is geen koekje ;) Helemaal gelijk! En wat goed zeg dat het je lukt om vaker nee te zeggen. Het is een proces, hier gaat het ook steeds beter. Net als met de koekjes ;)

 23. september 3, 2016 / 10:49

  Nee zeggen vind ik ook heel erg lastig. Sinds ik chronisch ziek ben kan ik het wel beter omdat ik soms gewoon niet anders kan, maar het blijft lastig.
  Ontspanning komt bij mij vaak voor in de vorm van lezen, dus die twee punten gaan wel goed bij mij. :)

  • Melle
   Auteur
   september 3, 2016 / 11:18

   Wel fijn dat het steeds beter lukt om nee te zeggen. Al is de reden niet echt heel positief. En wat fijn zeg dat je echt kunt ontspannen met een boek :) Je bent een grote inspiratie voor me!

 24. september 12, 2016 / 21:11

  Wat een leuk artikel! Ik herken voornamelijk het niet kunnen ontspannen. Soms héél vervelend haha.

  • Melle
   Auteur
   september 13, 2016 / 09:00

   Haha heeeel herkenbaar. Welkom bij de club ;)

 25. Hanneke
  oktober 24, 2016 / 06:56

  Een van de mega dingen waar ik slecht in ben, is “het sollicitatiegesprek”. Ik ben recent , na een dienstverband van bijna 10 jaar, werkeloos geworden. Mijn CV is redelijk in orde en als ik maar even de tijd heb, weet ik ook wel vaak een leuke brief te schrijven. Mezelf “face to face” verkopen is echter een crime. Als ik me op mijn gemak voel, ben ik redelijk ad rem, maar tijdens zo’n gesprek, waar zoveel vanaf hangt.. brrrrr! Hoe kan ik me voor (en vooral tijdens!) zo’n gesprek nou ontspannen? Er hangt zoveel vanaf!

  Een paar tips… het luisterboek was al voorbij gekomen… in dat kader zijn er ook geluidsfragmenten die je kunnen helpen ontspannen… vooral de zee en een houtvuurtje zijn daarin favoriet.

  Verder… het lopen op hakken… Ik vond het zelf ook een zweverig idee, maar bij heel veel mensen helpt het toch echt… Ik had, na een enkelbreuk, bijna een jaar niet op hakken gelopen, het ging gewoon niet. Zelfs op platte schoenen had ik de leuning erg nodig om een trap af te lopen. Ik kwam op een avond in contact met iemand die magnetische sierraden verkocht. Toevallig de eerste keer dat ik weer op (laarzen met) een hakje liep. Ze liet me zien dat ik zonder sieraad veel gemakkelijker uit balans was te drukken dan met. Omdat ik de sierraden toch ook wel erg leuk vond, heb ik een armband gekocht. (baat het niet, dan schaad het niet.)

  • Melle
   Auteur
   oktober 24, 2016 / 10:15

   Wat grappig dat het zo werkt, dat magnetisch sierraad. En inderdaad, baat het niet dan schaadt het niet :) Een sollicitatiegesprek vind ik ook altijd echt ontzettend spannend. Dat gevoel van dat er zo veel van af hangt maakt het inderdaad niet beter. Maar misschien is dat ook precies waar je het zou willen veranderen. Ik merkte echt dat toen ik vorig jaar ging solliciteren – ik ben toen ook een tijdje werkloos geweest – ik het probeerde te zien als een wederzijdse kennismaking. Als een gesprek en uitnodiging om eens bij dat bedrijf binnen te kijken, te zien wat zij doen, hoe het werkt en zo te kijken of het ook wat voor jou is. Het helpt daarbij ook erg om vragen te bedenken om zelf te stellen. Wat is bijvoorbeeld een van doelen voor volgend jaar en hoe draagt deze functie daaraan bij? Wat vindt je gesprekspartner ervan om bij het bedrijf te werken? Ik heb er eens een aparte blogpost over geschreven mocht je daar meer over willen weten. In ieder geval heel veel succes met solliciteren maar ook heel veel plezier! Vooral plezier! :) Liefs!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.