En wel hierom | It’s a good day to have a good day

melle-blijHet is echt waar. Elke keer als ik deze quote voorbij zie komen dan denk ik: dit is het precies! Want hoe druk mijn weekend ook was, hoe ver mijn energie de afgelopen twee dagen daardoor op is – ik hoop dat deze nachtrust me goed heeft gedaan :) – en hoe naar het ook is dat Stephan geen baan meer heeft: een goede dag is een keuze. En vandaag, ga ik ervoor. En wel hierom!

Het is woensdag. Dat betekent dat we op de helft van de week zitten.
WIEHOO! Nog maar vier dagen tot het weer maandag is.

Het is een nieuwe dag om te werken aan datgene wat je gelukkig maakt.
Lekker cliché en volgens mij heb ik dit toch al zeker 84938 keer gezegd. Maar toch! Ik geloof heilig in dat élke dag iets fijns kan hebben. Het is aan jou om die momenten voor jezelf te creëren, ze te ontdekken en ervan te genieten. Hoe vervelend het soms ook is.

Vandaag gaan we onszelf eens trakteren. Jazeker! Nu heb je een goed excuus. Gewoon iets kleins. Ik denk dat ik voor een kop muntthee ga. Oeh en dan ook daar dan dus even helemaal voor gaan zitten, in plaats van dat ik het opdrink terwijl ik aan het werk ben. Even zo’n heerlijk me-time momentje inlassen. Ik denk trouwens ook weer aan een abonnement op Yogaglo. Onbeperkt yoga- en meditatieoefeningen. FIJN!

De Sint is weer vertrokken naar Spanje en dat betekent dat we én mega verwend zijn – althans, ik wel :) – én dat het nu écht tijd is om de kerstboom in huis te halen. Jaaaaa! *schrijft op doelijstje voor komend weekend*

Over kerst gesproken. Nog (maar) 18 dagen! Ik weet nog niet helemaal hoe mijn kerst eruit gaat zien. Maar of ik nou in een prachtig pakje bij mijn (schoon)ouders aanschuift voor een chique diner of dat ik lekker in mijn pyjama de hele dag foute kerstfilms ga kijken. Ik kijk er wel naar uit! Vooral naar de week daarvoor, dan heb ik een week vrij genomen. Gewoon zomaar. HOE FIJN!

Als het einde van het jaar nadert word ik stiekem best een beetje sentimenteel. Dan denk ik na over het afgelopen jaar en o jongens, echt hoor, dan ben ik me een partijtje dankbaar! Laten we dat vandaag – als voorproefje op het échte werk – alvast eens doen.

De weersverwachtingen zijn goed, het gaat niét regenen. HOERA!
(in Amsterdam in ieder geval niet)

Dat is onwijs fijn, want ik ga vanmorgen langs bij #workmode om te kijken bij de locatie waar ik – zeer waarschijnlijk toch wel, aaaah! – een flexplek ga huren. En vanavond ga ik met Team Blog Society uiteten bij het pop-up restaurant van Leonie. Gewoon wat een studentje ‘s avonds eetcafé. Serieus, zo leuk!

Wat ik vandaag ook weer ga doen is lekker muziek luisteren. Want als iets bepalend is voor mijn dag en mijn stemming en energielevel, is het wel muziek. Vrolijke energieke liedjes op de fiets uit de Make your day lijst en achter de laptop op mijn werk de playlist van Aline. Als het een plaat was, was hij nu grijs. Deze lijst is echt mijn lievelings.

Ter afsluiting, ga ik dit blogje en deze quote opschrijven voor volgende week vrijdag, 16 december. Ik ga dan examen doen voor mijn coachopleiding. De gedachte alleen al zorgt voor een verhoging van mijn hartslag. Dit wordt mijn motto, dit wordt het doel, mijn keuze. Om een goede dag te hebben en te vertrouwen dat het goedkomt.

“What day is it?” Asked Pooh.
“It’s today.” squeaked Piglet.
“My favorite day.” said Pooh.

34 Reacties

 1. december 7, 2016 / 08:04

  Hele fijne dag vandaag Melle! Succes bij #workmode!

  Ik word weer blij van je blog :) Goed idee, dat trakteren- dat worden een lekkere cappuccino en een taartje!

  • Melle
   Auteur
   december 7, 2016 / 11:31

   Dat klinkt supergoed! Geniet ervan :)

 2. december 7, 2016 / 09:00

  Oh wat word ik toch blij van deze blog! Je slaat de spijker op z’n kop! Ik ga vandaag genieten van een heerlijk stukje chocolade bij de thee en kijk uit naar een gezellig avondje bijkletsen met een vriendin die ik al té lang niet meer heb gezien. Ik wens je een hele fijne dag en succes bij Workmode!

  • Melle
   Auteur
   december 7, 2016 / 11:37

   Wauw wat leuk zeg! Echt leuk om je vriendin weer te zien na al die tijd. Onder het genot van thee en chocolade wordt het helemaal een feest. En dankjewel! Het was superleuk :)

 3. december 7, 2016 / 10:17

  Vandaag is een fantastische dag! Hij begon voor mij al goed met een yoga sessie op Utrecht Centraal, zo zen wakker worden is wel aan mij besteed! (het was mijn eerste yoga les ooit!) Dus HOORAY! En je straalt weer eens zoveel positiviteit uit, iedereen moet hierdoor toch een mooie dag hebben!

  • Melle
   Auteur
   december 7, 2016 / 11:41

   Een yogasessie op Centraal Station. WAT VET LEUK! Ik heb ook vet veel zin in yoga en ga daar zeer binnenkort eens actie voor ondernemen ;) En dankjewel voor je complimenten :) YAAAAY!

   • december 7, 2016 / 12:14

    Het was echt super tof! Ik krijg ook meteen kriebels om vaker te gaan yoga te gaan doen! Dus whoppa :)

    • Melle
     Auteur
     december 7, 2016 / 12:16

     Jaaaaa win win win!

 4. december 7, 2016 / 10:23

  Thanks! Ik had vanochtend (en eigenlijk de hele week al) een beetje last met opstarten, maar ik heb er nu alle vertrouwen in dat het wel goedkomt met vandaag :-)

  • Melle
   Auteur
   december 7, 2016 / 11:43

   I FEEL YOU! Mijn hemel, het was de afgelopen dagen echt een dingetje. Vanmorgen ging het wel een stukje beter maar toch. Akelig! Maar je hebt gelijk hoor, vandaag kiezen we voor een goede dag. Dus yes, we gaan ervoor!

 5. december 7, 2016 / 11:28

  Hè wat een lekker stukje om mijn dag mee te beginnen! Woensdag is mijn vrije dag; ik heb lekker uitgeslapen, ga nu rustig opstarten en dan fijn aan de blog werken. Nu heb ik daar éxtra veel zin in! Dankjewel Melle!

  • Melle
   Auteur
   december 7, 2016 / 11:44

   AYLA! Je staat nog op mijn lijstje om te mailen. Maar goed, als ik nu toch aan het typen ben doe ik het gewoon even hier. Want mijn hemel, je gedicht was echt GE-WEL-DIG! Ik denk dat ik bij mijn schoonvader echt 9329048 familiepunten heb gescoord. WIIEEHOO! Het propjes gooien was ook echt superleuk. Serieus we zijn zo’n goed team! Dankjewel! xx

 6. december 7, 2016 / 12:07

  Wat een fijne blogpost, word er meteen vrolijk van! En wat tof dat je toch een werkplek gaat huren bij #workmode. Super leuk :D

  • Melle
   Auteur
   december 7, 2016 / 12:10

   Ben vanmorgen nog even wezen kijken en heb nét gemaild dat ik het gewoon ga doen. YES! Je bent de eerste die het hoort :)

   • december 7, 2016 / 13:17

    Ah wat super voor je, gefeliciteerd! :D

 7. Kirsten
  december 7, 2016 / 18:15

  Ik vind het ook een fijne quote! Je kunt echt een goeie dag hebben als je de zonnige kant blijft zien. Dat ondervind ik zelf ook :)

  • Melle
   Auteur
   december 7, 2016 / 18:34

   Precies! Is het gelukt vandaag? :)

   • Kirsten
    december 7, 2016 / 18:44

    Ja hoor ik heb gelukkig een heel goeie dag gehad. Ook lekker gegeten, nieuwe bieb boeken gehaald en al een klein beetje in gelezen. Voel me chill ;)

    • Melle
     Auteur
     december 7, 2016 / 18:46

     Goed zeg! Hoera hoera :) Mijn dag was ook heel goed. En nog steeds trouwens!

 8. december 7, 2016 / 18:54

  Heerlijk zo’n blije blogpost!! Mooi dat je verwend bent door de Sint. Ik ook. We zijn vast heel erg lief geweest.

  • Melle
   Auteur
   december 7, 2016 / 18:54

   Haha ja daar ga ik van uit :) Het hield maar niet op met cadeautjes. ZO LIEF! ;)

 9. december 8, 2016 / 08:04

  Lieve Melle, wat een heerlijk stukje om te lezen. Ik word altijd zo blij van jouw blog; dankjewel hiervoor!

  • Melle
   Auteur
   december 8, 2016 / 10:26

   Ooo wat lief dankjewel! xx

 10. december 8, 2016 / 08:47

  Wat een heerlijke blogpost! Krijg er meteen super veel positieve energie van YAY! Oh en ik las net op Insta dat je deel gaat uitmaken van de Girl Squad van #workmode! Wat ontzettend leuk en wat ben je goed bezig met alles! Heel veel succes met je examen! Je kan het, dat weet ik zeker!

  • Melle
   Auteur
   december 8, 2016 / 10:26

   WIEHOOO!! Ik heb er echt onwijs veel zin in, heel spannend ook allemaal! En dankjewel voor je lieve woorden, dat helpt echt :)

 11. december 9, 2016 / 09:03

  Wat een gezellig artikel dit Melle! En super fijn dat je een weekje vrij hebt voor Kerst, ik kan me zo voorstellen dat je daar énorm aan toe bent! En succes met je examen alvast, spannend! ^^

  • Melle
   Auteur
   december 9, 2016 / 10:23

   Jaaa echt onwijs! Vooral nu ik het zo gepland heb haha :) Volgende week wordt echt een hele spannende week met het examen en een weekendje weg, dan is een week daarna vrij onwijs fijn. Al moet ik wel een beetje oppassen dat ik het niet alsnog helemaal vol ga plannen. Want ja, dan heb ik opeens tijd ;)

   • december 9, 2016 / 11:09

    Laat mij raden, een weekendje naar…. Kopenhagen! :D En jaa daar moet je voor oppassen, ook veel niets-doe en theedrink momentjes inplannen! ;)

    • Melle
     Auteur
     december 9, 2016 / 11:13

     Haha nee, was het maar zo! We gaan met het hele gezin een nachtje weg omdat mijn ouders dan 30 jaar getrouwd zijn :)

 12. december 11, 2016 / 14:01

  Wat een heerlijk blogje weer! Ook al zijn we inmiddels een paar dagen later, dit geldt nog steeds natuurlijk ? Eindelijk na 5 dagen op reis een nachtje in mijn eigen bed. En morgen alweer weg Haha. Een veel te kort nachtje. Alweer. Geen energie. Maar toch ga ik er met mijn ouders wat moois van maken!

  • Melle
   Auteur
   december 11, 2016 / 17:06

   Het geldt inderdaad voor elke dag. En wow, wat een druk bestaan maar wat fijn dat je je ouders gaat zien. Heel fijn!

 13. december 11, 2016 / 17:33

  Je visie op het leven is zo geweldig! Je weet me altijd weer aan te steken met je vrolijkheid. Hoe vaak ik het ook zeg (en wrs nog ga zeggen), het is gewoon zo! Je profielfoto alleen al zegt alles! xxx

  • Melle
   Auteur
   december 11, 2016 / 18:33

   LIIEEEF!! Dankjewel <3

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.