Wedden dat je dit nog niet wist? | 14 weetjes over mij en mijn blog

melle-zingtIn ruim 150 blogposts leer je iemand aardig goed kennen. Denk je! Want er zijn vast nog wel dingen die je niet weet. Dus vandaag is het zo ver; uit de doeken ermee! Heb je je bijvoorbeeld al afgevraagd waarom ik met een borstel in mijn hand al zingend op de foto sta? Ik verzamelde maar liefst 14 weetjes over mij en mijn blog en ben benieuwd naar je reactie!

Door mijn blog ben ik de koningin van de selfies geworden. Mensen vragen wel eens wie de foto’s maakt. Nou, ik dus! Lang leve een statief en zelfontspanner. Ik vraag me trouwens wel eens af wat de buren van mij denken als ik weer zit te poseren in de woonkamer. Maar eerlijk is eerlijk. Het ‘uitbeelden’ van een emotie – serieus, hints is er niets bij – kun je toch echt het beste zelf.

De naam is voortgekomen uit omdenken en niet omdat ik maandag nou zo’n leuke dag vond. Sterker nog, ik vond maandag ontzettend stom! Het blijkt dat als je het maar hard genoeg roept je er vanzelf in gaat geloven. Daarnaast helpen andere mensen je er maar al te graag aan herinneren door bijvoorbeeld op vrijdag enthousiast tegen je roepen dat het alweer bijna maandag is. Hoera!

De driehoek in het logo staat voor balans en openheid. Naast dat het logo ook mega hipsterverantwoord is – dat was zoals je begrijpt een harde eis, ha! – staat de driehoek voor mij voor balans. Door de tekst er in te plaatsen kon ik ook openheid erin verwerken. En ja, dat heb ik helemaal zelf bedacht én gemaakt. Tof hè! Het staat zelfs op een tasje.

Ik zag laatst iemand met mijn tasje die ik niet kende. AAH! Ik voelde me dus echt een fangirl haha. Ze herkende mij niet – wat logisch was, ik had mijn sjaal om mijn hoofd gewikkeld omdat spontaan ging regenen- maar yay! Wat was dat leuk!

Mijn blog is (nu niet meer zo) stiekem, een grote note to self. Soms lees ik zelfs mijn eigen blogposts terug om mezelf eraan te herinneren.

De domeinnaam thankgoditsmonday.nl was al weg, jammer! Ik denk er wel eens over na, dat iemand mij zoekt en dan compleet verdwaald is. Ik ben hier hoor! Bij IT IS! *zwaait enthousiast*

Ik heb jaren bij een koor gezongen. Mijn kooravontuur begon in het kinderkoor van de kerk waar ik opgroeide. Het duurde niet erg lang, ik begon met muzieklessen en voordat ik het wist speelde ik ruim tien jaar dwarsfluit en daarna saxofoon in het plaatselijke harmonieorkest (HA! Wist je ook niet he ;)). Tijdens mijn studententijd in Groningen heb ik de sprong gewaagd en schreef ik me in voor een cursus popkoor bij de culturele studenten organisatie. HOOKED! En nee, ik kan niet per se mooi zingen maar ik kan wél goed luisteren en toon houden. Zingen is echt zo fijn en ontspannend en het liefste doe ik het élke dag (onder de douche).

Ik ben *klopt af* nooit inspiratieloos. Wonderbaarlijk hoe ik het gevoel blijf houden dat ik nog lang niet ben uitgeschreven na meer dan 150 blogposts. Dingen die ik mee maak, gebeurtenissen, situaties, gedachten, andere mensen, het zijn allemaal inspiratiemomenten waarvan ik gretig gebruik maak. In mijn notities noteer ik allerlei potentiele onderwerpen. Altijd wel iéts om over te schrijven.

Ik hou zo van ontbijten dat ik een Instagram account heb aangemaakt. Maar echt, zo erg is het dus dat ik sinds een tijdje élke dag een foto van mijn ontbijt maak. Ik hou er gewoon zo van om van mijn ontbijt een feestje te maken! Vandaar dat ik mijn account breakfast is party genoemd heb. Fijne ontbijtjes mét vrolijke sokken. Dat dan weer wel.

Stephan (aka vriendlief) leest ALLE blogjes voordat ze online komen. Lief! En ik heb hem voor deze post net zo lang uitgehoord gevraagd tot hij met meer ideeën en weetjes kwam.

Heel af en toe doe ik een gesponsorde blogpost maar alleen wanneer ik daar zelf echt achter sta. En ja, dat betekent ook dat ik wel eens iets afwijs omdat het niet past of het niet goed voelt. Daarnaast doe ik ook altijd extra mijn best om de gesponsorde content zo leuk mogelijk te maken om te lezen.

Ik heb al eens eerder een blog gehad. Waaaat? Echt waar! Sommige van jullie zullen het misschien nog wel weten. Ik heb een tijdje mijn persoonlijke website doormelle.nl gehad. Hij bestaat nog steeds maar het is langzaamaan verwaterd. Ik vond het altijd enorm leuk ervoor te schrijven en heb laatst ook nog echt heel hard gelachen om alle gekke schrijfsels die ik toen plaatste. Ik noem ‘een ode aan de slaapkamerstoel’, en ‘Olga’s hete stenen’.

Ik blog dus al een tijdje maar als er iemand tijdens een verjaardagsfeestje aan me vraagt hoeveel volgers ik heb, weet ik nooit zo goed wat ik daarop moet antwoorden. Want wat moet ik dan zeggen? Unieke bezoekers? Bloglovin’ volgers? Of socialmediakanalen? AAAH!

45 Reacties

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 10:40

   Yay, leuk! :)

 1. maart 10, 2016 / 08:34

  Ik geniet altijd van je selfies! Ik ben zelf nu ook meer selfies aan het maken doordat jij altijd van die geniale foto’s hebt, maar ik heb er pas 1x eentje gebruikt. Ik vind het toch nog wat te ongemakkelijk :)

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 10:41

   Haha yehees! Wat leuk :) En dat vind ik af en toe ook nog wel hoor! Het lukt bijvoorbeeld ook het beste als ik alleen thuis ben ;)

 2. maart 10, 2016 / 10:25

  Het verhaal achter je logo is tof! Nooit bij stilgestaan eigenlijk. Dat je een ontbijt-Instagram hebt wist ik ook niet, maar ik ben ‘m meteen gaan volgen – toegegeven: meer voor de sokken dan voor de ontbijtjes zelf, haha. En door doormelle.nl volg ik jouw blog nu ook. :)

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 10:44

   Zo veel al geleerd deze ochtend :) Zo lang volg je me gewoon al dat is wel echt heel bijzonder. En goed om te weten! Ik zal extra aandacht aan de sokken besteden ;)

 3. maart 10, 2016 / 10:35

  Tof om te lezen waar je logo voor staat. Sowieso heel leuk om al deze weetjes te lezen! Wat heb je een tof Instagram-account voor je ontbijtjes, ik ben je gaan volgen :)

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 10:45

   Goed hè! :) En zo leuk om te lezen dat het je blij maakt. Hoeraaaaa voor een ontbijt instagram-account :)

 4. maart 10, 2016 / 10:42

  Ik vind je selfies altijd onwijs leuk, helemaal passend bij het onderwerp. (duh). Het was mij nog niet eens opgevallen dat je een ander domeinnaam hebt dan blognaam.

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 10:46

   Haha mooi zo! En de domeinnaam en de blognaam zijn wel hetzelfde maar het is lastig dat als je het offline erover hebt, je toch gauw it’s zegt en ja, dan kom je op een verkeerde pagina terecht.

 5. maart 10, 2016 / 10:55

  Haha wat weer een leuke post! Herkenbaar dat je je vriend vraagt voor meer feitjes, dat doe ik ook altijd en hij lees ook altijd alles voordat het online komt! Hihi.

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 11:13

   Dankjewel! En wat leuk dat jouw vriend ook zo betrokken is. Ik zal het de mijne vertellen dat ie niet de enige is ;)

 6. maart 10, 2016 / 11:34

  Wat een superfijn artikel weer! Ik wist niet eens dat je nog een blog had zeg en dat je al langer blogde haha: hoezo heb ik je dan niet eerder ontdekt zeg? En wat lief van je vriend dat jij alles naleest: dat mag je echt heel erg koesteren. Mijn vriend weet volgens mij niet eens de naam van mijn blog te typen, maar ondanks dat ben ik wel gek op hem (denk ik?! ;-))

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 12:26

   Ik denk omdat onze blogs en interesses nu erg op elkaar lijken :) En wat grappig dat jouw vriend daar niet zo bij betrokken is. Als ie de naam maar weet, weet dat jij er blij van wordt en dat je echt vét goed bezig bent. Dan is het oké :)

 7. maart 10, 2016 / 12:03

  Leuk om zo wat meer over je te weten te komen! Heel leuk dat je hebt gezongen in een koor, ik ook heel lang! En ik vond het ook altijd zo lekker ontspannend ja, kwam er altijd blij van terug!

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 12:28

   Jaaaa zo herkenbaar! Elke keer als ik heel druk was (vooral in mijn hoofd) en ik eigenlijk wilde afzeggen maar ik toch ging, was het zo fijn! Mis het af en toe wel maar ook weer niet. Tijd is nu gevuld met andere dingen :)

 8. AroundSan
  maart 10, 2016 / 12:50

  Hoe tof is dat! Iemand met jouw tasje zien lopen. Echt super gaaf haha! Ik wist trouwens niet dat jij een speciaal ontbijtjes Instagram account hebt. Leuk! :D

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 15:18

   Echt heel leuk inderdaad! En ik heb het ook niet eerder aan iémand verteld ;)

 9. maart 10, 2016 / 18:01

  Wat een leuk artikel! Leuk om op deze manier wat meer over jou en je blog te weten te komen!

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 22:18

   Yay! Dankjewel :)

 10. Marieke
  maart 10, 2016 / 18:08

  Jaaaa dit artikel is leuk! Ben gelijk je ontbijtjes account gaan volgen op instagram.
  Ik ga je nog even terug mailen over 2 april, super leuk dat ik mag komen!
  Liefs

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 22:19

   Hoera, wat superleuk dat je me gaat volgen in mijn ontbijt verslaving (ik denk dat ik het wel zo kan noemen haha ;)) en yes, zo leuk dat je er bij bent zaterdag de 2e. Ik kijk er zo naar uit je te ontmoeten!

 11. maart 10, 2016 / 18:17

  Haha die foto, geweldig! Ik kwam er net achter dat ik je nog niet volgde op Instagram, whaaat?! Nu wel dus :D

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 22:20

   Hoeraa! En ik volg jou nu ook :) Like!

 12. maart 10, 2016 / 18:18

  Leuk om te weten dat je je logo zelf hebt gemaakt! :) Ik volg je nog niet zo lang, maar ik vind je de meest vrolijke blogger die ik ben tegen gekomen! :D En dat van je vriend die je berichten eerst even leest, haha heel herkenbaar. Ik heb de mijne ook die taak gegeven! :P

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 22:20

   Wauw wat een geweldig leuk compliment. YES! :D:D En wat leuk dat onze vriendjes zo supportive zijn. Zo fijn!

 13. maart 10, 2016 / 18:19

  Ik zit hier nu echt met een grote glimlach op mijn gezicht na het lezen van dit artikel! Ik ontdek pas net je blog, maar jeetje, volgens mij ben je zo’n leuk en positief persoon (met ook een hele leuke blog :) )!

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 22:21

   Wat lief, dankjewel! <3

 14. maart 10, 2016 / 18:44

  Hahaha ik vind je selfies altijd zo fantastisch! <3 En ontbijten met leuke sokken klinkt ook niet verkeerd. Ik ga je volgen!

  • Melle
   Auteur
   maart 10, 2016 / 22:23

   Hoera hoera hoera! Ik word zó blij van jouw comment. YES :)

 15. maart 11, 2016 / 12:34

  Je maakt geweldige selfies, dus ja, je mag jezelf zeker selfiekoningin noemen, haha! Superlief trouwens dat jouw vriend alle blogposts leest voordat ze online komen. Mijn vriend geeft werkelijk helemaal niets om mijn blog, haha!

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 12:47

   Hoera hoera! En zolang hij weet dat je blog onwijs leuk is, je vét mooie foto’s hebt en superleuke posts schrijft (en dat hij daar dus mega trots op moet zijn!). Dan is het goed :) O trouwens, ik zat laatst met mijn vriend op de bank en toen ging ik hem vragen wat hij zou doen met zijn laatste 10 euro omdat ik dat had gelezen op jouw blog. YAY! :)

 16. maart 11, 2016 / 16:40

  Ik volg je nog maar kort dus dit vind ik een erg leuk lijstje!

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 16:57

   Heb je direct alle geheimen te pakken ;)

 17. maart 11, 2016 / 19:36

  Wat een leuk artikel, leuk om te lezen en die laatste vraag is heel herkenbaar haha! Als mensen mij vragen hoeveel bezoekers ik heb vind ik dat ookaltijd erg lastig, want niet iedereen komt via één ding ofzo haha.. ;)

  • Melle
   Auteur
   maart 11, 2016 / 20:15

   Haha precies dat! :)

  • Melle
   Auteur
   maart 14, 2016 / 14:54

   Jaaaa! Ik mis het soms wel eens hoor maar goed. Keuzes keuzes.

  • Melle
   Auteur
   maart 14, 2016 / 22:23

   Dankjewel! :)

 18. april 8, 2016 / 14:11

  Haha dit zijn leuke weetjes om te lezen!! En heerlijk positief allemaal, straalt energie vanaf en daar word ik blij van. Geniet van het weekend :)

  • Melle
   Auteur
   april 8, 2016 / 14:21

   Yay, wat leuk om te horen. Jij ook!

 19. augustus 29, 2016 / 18:28

  Ik ben een heel slechte ontbijter. Wat jij hebt met het ontbijt, heb ik met het avondeten. Daar kan ik de hele dag naar uit kijken. Jouw instagram account is dan ook heel erg fijn om wat meer te gaan experimenteren met gezonde ontbijtjes. Dank je wel!

  • Melle
   Auteur
   augustus 29, 2016 / 19:38

   OO wat grappig! Dat avondeten vind ik dus vaak weer zo’n ding. Vooral omdat ik stiekem helemaal niet houd van koken ;) De ‘in drie seconden klaar’ maaltijden zijn dan ook echt favoriet!

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.