Jouw droombaan: voor 22.00 uur besteld, morgen in huis!

webshop-droombaanHoe fijn zou het zijn als je niet weken hoeft te sporten voor een slank lichaam, je niet uren hoeft te studeren om dat tentamen te halen en niet tig baantjes hoeft te proberen voordat je je droombaan vindt. Dat het zou werken als een webshop met de slogan ‘voor 22.00 uur besteld, morgen in huis’. Oh jongens, dat is toch geweldig?

Engelengeduld. Daar ben ik helaas niet mee gezegend. Als ik iets wil, dan wil ik het nu, acuut, meteen, onmiddelijk, stante pede, subiet en wel direct. Het idee dat je zonder al te veel pijn en moeite, met slechts een druk op knop datgene wat je zo graag wilt, kunt krijgen of behalen, klinkt dan ook als muziek in mijn oren. Dat betekent dat ik slechts een dag om het half uur de status van mijn pakketje check. Precies de spanningsboog die ik aan kan.

Maar dan. Staat het pakketje voor mijn neus. Met vlinders in m’n buik maak ik het open. Zou het wel de juiste bestelling zijn? Is het wel dezelfde kleur als op het plaatje? Staat het me wel? Is het model wel goed voor me? Valt het niet te groot? En dat is precies het probleem waarom je droombaan niet in een webshop te verkrijgen is. Je weet namelijk niet of het past, of het je staat en of het niet te groot voor je is. Ervaring, en de weg naartoe. Ik weet het wel, maar het zou toch zo makkelijk zijn..

Dus, wat dacht je van een compromis? Laten we de bestemming, zoals je droombaan, die voldoende op je tentamen, een slanker lichaam of een nieuwe telefoon, zien als vakantie. Als je daar bent, als je dat hebt behaald, dat is ultiem! Boeken lezen, uren op internet surfen en het met andere mensen over je bestemming hebben is de voorpret. Ofwel, de weg naar je doel toe. Laten we het afzien, het harde werken en het doorzetten zien als voorpret. Laten we er samen voor gaan. Je weet waar je het voor doet. VAKANTIE! :)

Laat een reactie achter (jaaa leuk!)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.